Perská koťátka

Prodám Perskou kočku - Přijímám rezervace na perska koťátka bez PP..koťátka...
6500 KčDobrý večer, prosím o radu či zkušenosti, dnes jsou to dva dny, co nešťastnou náhodou utekl můj tříletý perský kocour, je kastrovaný žije pouze v bytě, byla jsem s ním u rodičů, bohužel doma něco spadlo on se lekl a svagrovi proběhl dveřmi ven, okamžitě jsme ho šli hledat, nikde nic, schovek je poblíž kolem hodně, ale zdá se mi, že jsme vše prosli snad tisíckrát, mám obrovský strach tohle se nemělo stát, bojím se, že někde zmrzne, je to sice zdravé zvíře, ale je teď na hřbetě ostříhaný, účes připomíná lva, vepředu hodně chlupů na zádech krátké. Nicméně jsme to rozhlasili rozhlasem, všechny lidi v ulici obešli osobně, všude visí plakáty, hledáme voláme, slehla se po něm zem. Jsem naprosto zoufalá, mluvila jsem i se svým veterinarem jestli má ten můj kocour šanci přežít v takovém mrazu, on stále jen opakoval, že se musel někam schovat, že pud sebezáchovy funguje i u zvířete z bytu, jen musí dostat velky hlad aby se někde objevil. Máte někdo nějaké podobné zkušenosti, může se mi ještě moje kočičí láska vrátit? Četla jsem, že se kocouři vrací po několika dnech i týdnech, ale to bych se asi zbláznila. prosím o jakéhokoliv názory, rady, zkušenosti.
Choďte sama nebo jen s někým, koho zná, komu důvěřuje a volejte ho.
Je vyděšený ze všeho. Vyběhl opravdu ven ?
Není někde ve sklepě ?
I tedˇ
byste měla chodit, volat.
Vrací se po delší době?
Zná to tam u vás, aby věděl kudy ?
+ to počasí..
Nehledě na to, že ho budou ze svého území vyhánět
tamní kočky... běžte hledat.
Držím mu palce..
Vyběhl opravdu ven, máme venku kamerový systém, který ho zaznamenal a švagr za ním hned běžel, bohužel se od něj nechtěl nechat chytit, takže pro nás švagr běžel, ať mu jdeme pomoci a kocourek už byl pryč to vše se stalo během 3 minut. Plakátky jsou vylepene, ví to celá obec, mám strach jen, aby přežil tu zimu a ukázal se, není skutečně zvyklí být venku, ale přeci jen je to zvíře s instinkty a pudem sebezáchovy, to si pořád říkáme, že je důkladně schovaný, protože je vyděšeny, ale dnes to byly dva dny, mám hrozný strach. Okolí nezná, pouze jednou, když jsme byli s manželem na dovolené a hlídali ho naši(pouze uvnitř domu), jim utekl a hledali ho půl dne nakonec našli ve dřevě u nás na zahradě, ale dokola procházíme všechna místa, kde si myslíme, že by mohl být, těch schovek bude ale asi víc.
Stalo si mi něco podobného.Bydlím v přízemí a kocourek rád chodil na venkovní parapet a pozoroval okolí.Měla jsem před noční, bohužel jsem si nevšimla, že je na tom parapetu, zavřela jsem okno a odjela na tu noční.Ráno žádné vítání, já zděšená, teprve jsem si uvědomila svou chybu.Pět dní jsem ho volala, hledala kde všude, nic.Pátý den v noci kolem půl druhé liják jak z konve že půjdu spát, jen tak jsem koukla z okna a co nevidím, kocourek kolem vedlejšího paneláku si to kráčí k lesíku.Vyběhla jsem ven jeho směrem a volám a volám.Po několika minutách se ozvalo jeho zamňoukání v poměrně velkém křoví.Asi 10x jsem volala jeho jméno, a až si byl jistý, že jsem to já, teprve vyšel z křoví, skočil mi do náruče.Špinavý, hladový, ale šťastný, že je doma se nechal dokonce i vykoupat.Jen s tím rozdílem, že se toto událo koncem května, takže za teplejšího počasí.
Bohužel.
Nemůže přijít, když to tam nezná !
Žije li, je vyděšený, šílený strachy, zimou, hladem.
Bojí se lidí, psů, aut, možná i holuba a kosa.
Takovou neotrkanou kočku je třeba hledat když se ulice zklidní.
Když nikdo kolem není - žádný provoz, volat a lákat...
Možná strachy vletěl někomu např. do garáže a omylem ho zavřeli (v kůlně)
Možná ho zakousl pes, přejelo auto.
Možná se nad ním někdo slitoval a ujal se ho.
Sám, bez pomoci se vrátit nedokáže.
rapotacka11
napsal(a):
Bohužel.
Blbost.
Takové řeči opravdu napomáhají.
Vyjmenovat příčiny jeho smrti si dokáže autorka jistě sama. Mate zkušenosti z útěkem domácího kocoura? Vrátil se, nevrátil se?
Nic?
Tak pak nekomentovat. Opravu máte smysl pro soucit. Zdar.
Kdysi se nám tohle taky stalo. Táta donesl domů kocoura, který za ním přišel do práce (pracoval venku). Byl u nás asi týden a pomalu si zvykal na okolí, no a jednou večer domů nepřišel. Bylo to v zimě a taky byly tuhé mrazy, co si tak vzpomínám. Ovšem on byl nalezenec, ne bytový. Náš dům byl z jedné strany obklopen polem, lesem, z druhé zástavbou. Hledali jsme převážně na té polno-lesní straně, zdálo by se nám pravděpodobnější, že by utekl tam. Nakonec po třech dnech, když jsme šli přes ves smutně domů, protože jsme ho zas nenašli, tak nakonec na naše volání začala odpovídat jedna z popelnic, a za ní byl schovaný on
Bylo to večer kolem deváté, nikde ani noha, obávám se, že za bílého dne by nevyšel (to by si netroufl, ještě nás tolik neznal). Pak už se nikdy nezatoulal.
Uživatel s deaktivovaným účtem
rapotacka11
napsal(a):
Bohužel.
Zas ani domácí bytový kocour není úplně hloupý. Jestli utekl z rodinného domu, bude se držet v jeho okolí a před mrazem se dokáže schovat. Je pravda, že dost záleží na provozu aut okolo.
Když můj kocour nepřijde večer domů, taky zůstane venku přes noc. Vykastrovaný, tak se drží okolo a přijde ráno. Před mrazem se někde schová. Zas záleží na okolí. Jestli jsou v okolí domácí zvířata, zaleze si i ten ztracený do tepla. Tím, že je plachý, tak se snad nedal ukrást.
Šílený hladem? i domácí bytový kocour si dokáže chytit myš - nouze naučila i Dalibora housti.
Petradd
napsal(a):
Děkuju Vám za pozitivní zkušenost, musím doufám, že to dobře dopadne, děláme co můžeme, abychom ho našli, ale on ani nemnkoukne, tak se moc bojím, je to moje láska.
...známým v Praze z vedlejšího domu utekla kočka...hledali jí týden, pak to vzdali...nakonec jí našel jejich soused mňoukající ve sklepní kóji druhého domu, jak se tam mohla dostat je záhadou...je to klasická městská výstavba - ulice se čtyřpatrovými domy...kočka musela z domu ven po chodníku. - je tu jednosměrná silnice kousek od vstupu do metra, obchody, kanceláře, takže za dne docela pohyb lidí, ale i v noci občas šrumec vzhledem k několika večerním osvěžovnám v blízkosti jejich domu...číča byla striktně bytová...nevzdávejte to...my jsme před několika lety přivezli bytového kocoura (ven chodil na vodítku se psem na sídlišti) poprvé na chalupu...najednou zmizel z chalupy, nevím jak a komu proklouznul ven...hledali jsme ho celý den, obešli všechny sousedy...kocour v půl desáté večer přišel domů jako by se nic nestalo, celou tu dobu ležel a vyspával a škodolibě nás pozoroval na hranici dřeva, která je několik metrů od domu na druhém dvorku, chodili jsme kolem ní, volali, lákali - vůbec jsme neměli šanci ho mezi tím dřevem najít...na to kde celou dobu byl, jsme pak přišli když jsme ho stopovali...tu hranici miluje a je tam vždy když je na chalupě a vydrží tam ležet hodiny...
napsal(a):
...známým v Praze z vedlejšího domu utekla kočka...hledali jí týden, pak to vzdali...nakonec jí našel jejich soused mňoukající ve sklepní kóji druhého domu, jak se tam mohla dostat je záhadou...je to klasická městská výstavba - ulice se čtyřpatrovými domy...kočka musela z domu ven po chodníku. - je tu jednosměrná silnice kousek od vstupu do metra, obchody, kanceláře, takže za dne docela pohyb lidí, ale i v noci občas šrumec vzhledem k několika večerním osvěžovnám v blízkosti jejich domu...číča byla striktně bytová...nevzdávejte to...my jsme před několika lety přivezli bytového kocoura (ven chodil na vodítku se psem na sídlišti) poprvé na chalupu...najednou zmizel z chalupy, nevím jak a komu proklouznul ven...hledali jsme ho celý den, obešli všechny sousedy...kocour v půl desáté večer přišel domů jako by se nic nestalo, celou tu dobu ležel a vyspával a škodolibě nás pozoroval na hranici dřeva, která je několik metrů od domu na druhém dvorku, chodili jsme kolem ní, volali, lákali - vůbec jsme neměli šanci ho mezi tím dřevem najít...na to kde celou dobu byl, jsme pak přišli když jsme ho stopovali...tu hranici miluje a je tam vždy když je na chalupě a vydrží tam ležet hodiny...
Já se právě bojím té zimy a také nám docházejí nápady kde hledat, jako by se po něm slehla zem i když jsme ho vteřině, co nám utekl šli okamžitě hledat, ale je možné že hledáme špatně nebo na špatných místech, zkrátka je to třetí den, dávám si pořád ještě naději, že se mi vrátí, že je před tím mrazem schovaný a pokud by ho někdo našel, že mi ho vrátí, dala bych za něj cokoliv, jen aby byl v pořádku zpět doma. Také Vám děkuju za optimismus, velmi mi to pomáhá.
napsal(a):
Zas ani domácí bytový kocour není úplně hloupý. Jestli utekl z rodinného domu, bude se držet v jeho okolí a před mrazem se dokáže schovat. Je pravda, že dost záleží na provozu aut okolo.
Když můj kocour nepřijde večer domů, taky zůstane venku přes noc. Vykastrovaný, tak se drží okolo a přijde ráno. Před mrazem se někde schová. Zas záleží na okolí. Jestli jsou v okolí domácí zvířata, zaleze si i ten ztracený do tepla. Tím, že je plachý, tak se snad nedal ukrást.
Šílený hladem? i domácí bytový kocour si dokáže chytit myš - nouze naučila i Dalibora housti.
Rodinný dům to je, ale byl tam se mnou pouze na návštěvě, občas ho tam vozím, když jsem u rodičů, jinak bydlíme jinde, vždy je ale jen v bytě, i když v září, když nám ho rodiče hlídali jim také utek a nevěděli, kde je půl den, nakonec byl ve dřevě u rodičů na zahradě, takže kolem domu už se jednou pohyboval, ale našel se hned ten den a nebyly takové mrazy, silnice je opravdu dost daleko na to, aby ho někdo nespatřil a aut projede kolem nás pár, ale žádnou velkou rychlostí se u nás jezdit nedá, je to cesta kolem domku, jezdí se tu pomalu. v okolí je několik takových stavení, které procházíme, ale třeba ne dostatečně, musí se ukázat sám, musí dát někde nějaký impuls, protože vůbec už nevím, kde mám toho mého troubu hledat.
Petradd
napsal(a):
Já se právě bojím té zimy a také nám docházejí nápady kde hledat, jako by se po něm slehla zem i když jsme ho vteřině, co nám utekl šli okamžitě hledat, ale je možné že hledáme špatně nebo na špatných místech, zkrátka je to třetí den, dávám si pořád ještě naději, že se mi vrátí, že je před tím mrazem schovaný a pokud by ho někdo našel, že mi ho vrátí, dala bych za něj cokoliv, jen aby byl v pořádku zpět doma. Také Vám děkuju za optimismus, velmi mi to pomáhá.
...není vůbec zač, plně chápu Vaše strachy a smutek...ještě jeden poznatek...když jsem byla s kocourem u dcery bydlící za Prahou, tak se najednou ztratil v jejím 2 + 1, nemohly jsme ho najít, pak se najednou objevil v druhém pokoji, vůbec nechápeme kde tam mohl být, protože jsme prohledaly spolu kde co a to několikrát...prostě kočky se umí stát neviditelnými...držím Vám palce aby vše dopadlo dobře...
Dát misky s granulemi ven, v dosahu kamer, k možným skrýším...
A kamerový systém ho nezachytil? Nepohybuje se v okolí domu v hluboké noci? Zkuste jak radí hmn dát na několik míst misky s granulemi a hledejte ho hlavně pozdě v noci, když je všude naprostý klid. a buďte sama. Na pomoc si můžete vzít i nějaký zvuk, který dobře zná, mě osobně překvapilo, že naše zvědavá kočka ze zahrady lépe přibíhá na zazvonění mého mobilního telefonu než na zavolání . Držím moc palce, ať kocourka najdete a nevěšte hlavu, i v těchto mrazech ho chrání dobrá výživová kondice.
Petradd
napsal(a):
Rodinný dům to je, ale byl tam se mnou pouze na návštěvě, občas ho tam vozím, když jsem u rodičů, jinak bydlíme jinde, vždy je ale jen v bytě, i když v září, když nám ho rodiče hlídali jim také utek a nevěděli, kde je půl den, nakonec byl ve dřevě u rodičů na zahradě, takže kolem domu už se jednou pohyboval, ale našel se hned ten den a nebyly takové mrazy, silnice je opravdu dost daleko na to, aby ho někdo nespatřil a aut projede kolem nás pár, ale žádnou velkou rychlostí se u nás jezdit nedá, je to cesta kolem domku, jezdí se tu pomalu. v okolí je několik takových stavení, které procházíme, ale třeba ne dostatečně, musí se ukázat sám, musí dát někde nějaký impuls, protože vůbec už nevím, kde mám toho mého troubu hledat.
Já se ještě zeptám, jak daleko je jeho trvalé bydliště ( tedy spíš vaše s kocourem )? Je tam teď někdo, kdo by ho tam mohl zahlédnout? Jestli on náhodou nešel domů.
Kočky - a věřím, že i ty domácí - mají neuvěřitelný smysl pro orientaci a dokáží se vrátit z docela velkých dálek.
napsal(a):
Já se ještě zeptám, jak daleko je jeho trvalé bydliště ( tedy spíš vaše s kocourem )? Je tam teď někdo, kdo by ho tam mohl zahlédnout? Jestli on náhodou nešel domů.
Kočky - a věřím, že i ty domácí - mají neuvěřitelný smysl pro orientaci a dokáží se vrátit z docela velkých dálek.
To je pravda. Sousedé se stěhovali 4 km do města. Kocour jim proklouzl z nového místa bydliště ven a vrátil se. Nevím, jak dlouho se potloukal, ale zahlédla jsem ho několikrát večer u grilu. Všimla jsem si, že je hrozně zbědovaný, tak jsem nechávala jídlo pod schody. Sousedé ho "identifikovali". Neměli nic proti tomu, že zůstane u nás. Postupně si na nás zvyknul a stal se z něj krásný velký kocour.
Držím pěsti, ať se kocourek najde. Ještě to není tak dlouho, pořád je naděje.
napsal(a):
To je pravda. Sousedé se stěhovali 4 km do města. Kocour jim proklouzl z nového místa bydliště ven a vrátil se. Nevím, jak dlouho se potloukal, ale zahlédla jsem ho několikrát večer u grilu. Všimla jsem si, že je hrozně zbědovaný, tak jsem nechávala jídlo pod schody. Sousedé ho "identifikovali". Neměli nic proti tomu, že zůstane u nás. Postupně si na nás zvyknul a stal se z něj krásný velký kocour.
Držím pěsti, ať se kocourek najde. Ještě to není tak dlouho, pořád je naděje.
Znám právě podobný příběh. Známí koupili dům, původní majitelé se se dvěma kočkami odstěhovali na druhý konec města. Kočky se téměř okamžitě a vytrvale vracely do původního bydliště, známá měla psa, kočky nechtěla. Nakonec to dopadlo tak, že s jednou si na sebe zvykly a zůstala u ní. Druhá snad zůstala s původními majiteli.
peggi16
napsal(a):
Zkoušela jste obvolat místní útulky?
Jinak držím palečky, ať kocoura najdete živého a zdravého...
Denně kontroluji, vzhledem k tomu, že jsme to v obci rozhlasili rozhlasem, jsou vylepene plakáty, v naší ulici to vědí, že je ztracený, tak snad by ho i přes to někdo nedal do útulku, doufám, že by mi ho vrátili.
napsal(a):
Znám právě podobný příběh. Známí koupili dům, původní majitelé se se dvěma kočkami odstěhovali na druhý konec města. Kočky se téměř okamžitě a vytrvale vracely do původního bydliště, známá měla psa, kočky nechtěla. Nakonec to dopadlo tak, že s jednou si na sebe zvykly a zůstala u ní. Druhá snad zůstala s původními majiteli.
Já si nedovedu představit, že by v takovém mrazu ušel 10 km, utekl ve vesnici z rodinného domu a jinak bydlíme v menším městě v bytovém domu, okolí zná jen z věcného pozorování za oknem. Pořád ho vidím spíš jako takového troubu, co si beze mě neporadí a proto mám šílený strach, kde se schoval (pokud ještě žije), včera večer jsme ho jeli s manželem hledat, obešli jsme místa, kde si myslime, že by mohl být, ale opět nic, buď je někde úplně jinde, nebo to nepřežil, nebo ho snad někdo má. z těch představ jsem zoufalá, kdyby nebyla taková zima, věřím že žije,4 den venku by si myslím i užíval.
manbea
napsal(a):
A kamerový systém ho nezachytil? Nepohybuje se v okolí domu v hluboké noci? Zkuste jak radí hmn dát na několik míst misky s granulemi a hledejte ho hlavně pozdě v noci, když je všude naprostý klid. a buďte sama. Na pomoc si můžete vzít i nějaký zvuk, který dobře zná, mě osobně překvapilo, že naše zvědavá kočka ze zahrady lépe přibíhá na zazvonění mého mobilního telefonu než na zavolání . Držím moc palce, ať kocourka najdete a nevěšte hlavu, i v těchto mrazech ho chrání dobrá výživová kondice.
Zjistili jsme, že je to příliš malý pohyb, kamera sice nahrává neustále, ale ukládá pouze chvíle, kdy se objeví něco většího, kocourka to sice zachytilo jak utekl, ale protože za 5 vteřin za ním vyrazil švagr. Doufám že mi neumrel, že se o sebe postaral, voláme a hledáme ho několikrát denně, včera večer jsme tam s manželem jeli, když byl všude klid a nevylezl, do takové zimy se mu nedivím, tak dnes to budou 4 dny, což ještě není moc podle toho co čtu kolem, kdy kocourka po usilovnem hledání našli i za měsíc.
Petradd
napsal(a):
Zjistili jsme, že je to příliš malý pohyb, kamera sice nahrává neustále, ale ukládá pouze chvíle, kdy se objeví něco většího, kocourka to sice zachytilo jak utekl, ale protože za 5 vteřin za ním vyrazil švagr. Doufám že mi neumrel, že se o sebe postaral, voláme a hledáme ho několikrát denně, včera večer jsme tam s manželem jeli, když byl všude klid a nevylezl, do takové zimy se mu nedivím, tak dnes to budou 4 dny, což ještě není moc podle toho co čtu kolem, kdy kocourka po usilovnem hledání našli i za měsíc.
...já vím, je to k uzoufání, ale věřím, že kočičák má sebezáchovný pud i když je bytový a že se k Vám vrátí ať už jakoukoli cestou...
napsal(a):
...já vím, je to k uzoufání, ale věřím, že kočičák má sebezáchovný pud i když je bytový a že se k Vám vrátí ať už jakoukoli cestou...
Děkuju za pozitivitu, kéž by to tak bylo. Čekání je šílené, zvlášť když můžeme čekat ještě klidně dalších několik dní, než se třeba něco dozvíme.
Ještě byste mohli zkusit umístit někde kolem fotopast ( fotopasti ). Třeba vypůjčené - mívají je např. myslivci. Ta zaregistruje a vyfotí i sojku, zaznamená i přesný čas pohybu na kartu, po vložení do počítače fotky prohlédnete.
Petradd
napsal(a):
Děkuju za pozitivitu, kéž by to tak bylo. Čekání je šílené, zvlášť když můžeme čekat ještě klidně dalších několik dní, než se třeba něco dozvíme.
...rozumím...když nám zmizel jak jsem popisovala na chalupě do dřeva, tak jak postupoval večer byla jsem doslova šílená...věřím opravdu věřím, že se Vám vrátí...držte se...
Petradd
napsal(a):
Ne, pořád nic.
Pořád je naděje.
Petradd
napsal(a):
Ne, pořád nic.
..zrovna jsem se chtěla zeptat také...moc na Vás myslím...určitě to dobře dopadne...
Perských koček venku "moc" neběhá. Věřím, že to byl ten Váš. Musí být velmi hladový. Proto, jak psala Machyska - nalákat na jídlo. Upřímně Vám přeji, aby se to podařilo.
On má právě takové typické mourovate zbarvení, potkali jsme takové trošku podobné kočky dvě, sice byly menší, ale v té chvíli jsem si taky vždycky říkala, to je můj Kostík, před asi měsícem jsem mu dělala sestřih, takovej lvicek, na zádech jsem ho zkrátila, takže to je takový poznávací znamení, nevím no paní říkala že má ten můj plakát s kočkou, tak třeba ho fakt poznala, placaty čumáček obyc kočky nemají. Nicméně mi volala z místa, které je těsně už za hlavní silnici, takže pokud to byl on, tak už silnici přešel a pohybuje se tedy pěkně daleko, nemám žádné jiné stopy, musím zase počkat, jestli někdo nezavola, už jsem to tam prošla dvakrát za tu dobu, nic nic nic..
Machyska
napsal(a):
Kočky je nejlepší hledat v podvečer a nad ránem, když je ještě ticho a je šance, že se uslyšíte a kocourek bude víc v klidu. Během dne to jde špatně. Vím, máte to těžké, když bydlíte jinde, ale určitě bych to v podvečer ještě zkusila projít.
..souhlasím...
Dobry den, kocourka jsme včera večer našli, po měsíčním pátrání! V hrozném stavu, ihned jsme jeli na veterinární pohotovost. Má kachexie, prostě opravdu kost a kůže, velmi dehydrovany.. Z počátku to nevypadalo dobře, veterinar se obával velkého poškození ledvin a jaterní výsledky a další laboratorní vyšetření nebyly úplně dobre, ale nakonec to nebylo tak devastujici, aby se z toho nedostal. Dostal kapacky, zavodnil ho, dostal výživu, zánět bakteriální nebyl, takže antibiotika nebyla nutná, doufejme, že nic virové taky nebude. Teď ráno jedeme znovu na kapacky. Má chudinka samozřejmě obrovský hlad, dostala jsem od veterinare konzervu, smím mu dávat lžíci po dvou hodinách. Prosím o jakékoliv rady.. Co pro něj ještě můžeme udělat, o jeho srsti (perská kočka) ani nemluvím, museli jsme už vcera vyholit místa pro naber a kanylu, kterou má zavedenou. Byl měsíc venku, samozřejmě jsem ho nemyla a sedím u něj celou noc. Přede, chce být u nás, takže leží v posteli..
Božatečko. Upřímně se raduji, že se našel. Pokud má chuť k jídlu, tak je to nejvíc. Příznivé je, že na tom není tak špatně, abyste ho museli nechat odejít. Věřím, že za Vaší a veterinární podpory to dá. Držíme pěsti i všechny tlapky.
Kde a jak jste ho našli. Tedy, pokud se Vám chce o tom mluvit...
Petradd
napsal(a):
Dobry den, kocourka jsme včera večer našli, po měsíčním pátrání! V hrozném stavu, ihned jsme jeli na veterinární pohotovost. Má kachexie, prostě opravdu kost a kůže, velmi dehydrovany.. Z počátku to nevypadalo dobře, veterinar se obával velkého poškození ledvin a jaterní výsledky a další laboratorní vyšetření nebyly úplně dobre, ale nakonec to nebylo tak devastujici, aby se z toho nedostal. Dostal kapacky, zavodnil ho, dostal výživu, zánět bakteriální nebyl, takže antibiotika nebyla nutná, doufejme, že nic virové taky nebude. Teď ráno jedeme znovu na kapacky. Má chudinka samozřejmě obrovský hlad, dostala jsem od veterinare konzervu, smím mu dávat lžíci po dvou hodinách. Prosím o jakékoliv rady.. Co pro něj ještě můžeme udělat, o jeho srsti (perská kočka) ani nemluvím, museli jsme už vcera vyholit místa pro naber a kanylu, kterou má zavedenou. Byl měsíc venku, samozřejmě jsem ho nemyla a sedím u něj celou noc. Přede, chce být u nás, takže leží v posteli..
...krásný dárek k Velikonocům...mám velkou radost...já být Vámi já bych ho nechala při ošetření celkově oholit - nebála bych se toho...když jsme nalezenou vyhozenou peršanku přinesli na veterinu, diagnostikovali u ní plíseň a šla radikálně z kožichu - vypadala jak příšerka z hororu, ale do půl roku byla v srsti - srst nádherná, hustá, hedvábná...a on se ten Váš opravdu ze všeho ve zdraví vzpamatuje...je to krásná zpráva pro všechny kdo si tímto v budoucnu budou muset projít, že prostě není třeba hned házet flintu do žita a že zázraky se dějí...a kde nebo jak se našel...
Super ze se vratil.
Proste si dal klasickej kocicackej spacir (jen tady krapek delsi, nez je obvykle a taky to vzhledem ke stavu v kterem jste ho nasli krapek prepiskl celkove... = kocour zacatecnik ma roupy...).
To ale k zivotu kocouru patri.
Obesel okoli a ted uz bude vedet kam az muze a jak domu. Super.
Vykrmit, vymazlit a pujde zas. S tim se smirte predem.
Jen ho zkuste naucit na volani. Trebas k jidlu. Pri podavani snidane i vecere piskejte.
Lozeni po okoli nezabranite, ale je dulezite, aby vedel, ze se ma na zapiskani minimalne ukazat.
U nasich kocek mame pravidlo: "Loz si kam chces, ale kdyz te volam, chci aby ses min. ukazal(a) a ja vedela ze jsi "ok" a pak si zase bez kam te srdce tahne. A funguje to (u kocoura "v sezone" mame max. dvoudeni diry a i tak uz muz sili kde je...- mesic by neprezil).
jééé, krásný a šťastný konec! Tak přeji hodně sil na rychlou rekonvalescenci, snad se dá kocourek brzy dohromady a bude se Vás po takové zkušenosti držet! Zázraky se prostě dějí. Pokud byste měla chvíli čas, podělíte se s námi o detaily tohoto příběhu? Kde a jak jste ho nakonec objevili a jaké bylo přivítání?