Výtok z nosu – někdy vodnatý, někdy hnisavý

Ragdoll
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.8.2018 22:25
H.ilda

XXX.XXX.241.241

Máme osm měsíců doma kocoura. Hned po pár dnech od zakoupení jsme si všimli, že má hnisavý výtok z nosu, měl i zanícené patro a horní zuby v tlamičce. Nejdříve dostal ATB na 10 dnů, ale rýma se mu vrátila, tak dostal jiná ATB na 4. týdny. Po dobrání ATB se zdál v pořádku, začal více jíst a konečně přibral. Po doléčení ATB a uplynutí nějaké rekonvalescenční doby + 3. injekcím na podporu imunity jsme ho naočkovali Purevaxem RCPCh FeLV.
Kocourka jsme zakoupili jako chovného, těžko říct, kde k rýmě přišel. U chovatelky vypadal v pořádku, ale do třech dnů u něj propukla hnisává rýma, záněty zubů… U nás byl jen doma a k žádné jiné kočce se nedostal, ale kde k rýmě přišel asi nemá cenu teď zpětně řešit.
Ale tím, že se jedná o chovného kocoura, mám trochu strach, aby mi nenakazil moje dvě chovné kočičky. Aktuální stav je, že mu vlastně stále i po doléčení teče z nosní dírky – jednou vodnatý a někdy i dožluta zbarvený výtok. Zajímavé je, že mu teče spíše z jedné (pravé) dírky. Podle doktora je v pořádku, prý je to, jak u lidí – někdo má rýmu 1x do roka někdo 10x a jeho chovnost to nijak nenarušuje. No nevím, nějak se mi to nezdá. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Případně jaké vyšetření bych mu měla udělat, abych měla jistotu, že se jedná o „neškodnou“ rýmu? Děkuji.

29.8.2018 08:54
cool.manka

XXX.XXX.213.240

Dobrý den,
zkušenost s kočičí rýmou bohužel nemám, ale první, co bych udělala, když bych si nebyla jistá, by bylo, že bych zkusila jiného veterináře. Neříkám, že ten váš je špatný, ale budete mít názor i jiného odborníka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík