Ahoj,
ujala jsem se koťátka z ulice, ale jelikož jsem nikdy neměla kočku, tak ani podle různých fotek si nejsem úplně jistá o jaké pohlaví se jedná. Mohl by mi prosím někdo pomoci?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kocka.
Hura na veterinu, ockovat a domluvit kastraci...
Jinak - jste moc hodna hodna, ze jste si ji vzala pod kridla...

napsal(a):
Kocka.
Hura na veterinu, ockovat a domluvit kastraci...
Jinak - jste moc hodna hodna, ze jste si ji vzala pod kridla...
...s koťátkem kastraci odčervit, očkovat to ano - pozor na plísně - nechala bych zkontrolovat sto procentně - já se tahle ujala kotěte a měli jsme štěstí, že jsme nezplesnivěli celá domácnost - léčba byla drah, ale povedlo se a nikdo nic naštěstí nechytil..........kastrovala bych ale po prvním mrouskání......pokud bude chodit kotě ven, tak dříve, ale určitě ne teď.........

galaxy99
napsal(a):
Moc vám všem děkuji za odpovědi. Určitě se na veterinu chystám a děkuji za tip ohledně plísní :-)
...není za co........my jsme tenkrát vzali kotě doslova "od popelnice" a na tělíčku mělo dvě místa, kde to pohmatem vypadalo jako staré zaschlé škrábance, či kousance, vet to odhadnul na první pohled - prosvítil lampou a prů.ser byl na světě.........když mi pak ukázal snímky co plíseň dokáže a já si početla ze zdrojů, myslela jsem že omdlím - doma dvě kočky, pes, přítel a na návštěvě dcera s malým vnoučkem.....naštěstí kočka oholená celá, nasazená léčba ne nejlevnější, ale při druhé kontrole zbytky plísně a pak už kotě čisté.........odebraný vzorek rostl poměrně dlouho, ale plíseň byla potvrzena, vyvázli jsme všichni včetně kočky bez úhony, ale ty nervy tehdy tedy stály za to.......
Teeda, to jste měli vážně štěstí. Celé to zní dost špatně, to bych ani neřekla, že s tím bylo tolik práce :-o. Hlavně že se to dalo vyléčit a už je vše v pořádku :-). Tato kočička vypadá dost dobře, až se divím. Možná že u někoho byla...nebyla nějaká vyhublá, srst i kůže vypadá hezky. Samozřejmě dovnitř ní nevidím, ale snad bude vše ok :-).

galaxy99
napsal(a):
Teeda, to jste měli vážně štěstí. Celé to zní dost špatně, to bych ani neřekla, že s tím bylo tolik práce :-o. Hlavně že se to dalo vyléčit a už je vše v pořádku :-). Tato kočička vypadá dost dobře, až se divím. Možná že u někoho byla...nebyla nějaká vyhublá, srst i kůže vypadá hezky. Samozřejmě dovnitř ní nevidím, ale snad bude vše ok :-).
.....to jsme měli doslova z pu.dele kliku, když to řeknu ošklivě - i názor našeho letitého veterináře........držím moc palce aby vše dopadlo na výbornou a číča Vám dělala jen a jen radost......

napsal(a):
...s koťátkem kastraci odčervit, očkovat to ano - pozor na plísně - nechala bych zkontrolovat sto procentně - já se tahle ujala kotěte a měli jsme štěstí, že jsme nezplesnivěli celá domácnost - léčba byla drah, ale povedlo se a nikdo nic naštěstí nechytil..........kastrovala bych ale po prvním mrouskání......pokud bude chodit kotě ven, tak dříve, ale určitě ne teď.........
..."domluvit kastraci" snad neznamena dat kocicku okamzite kastrovat (coz by ostatne snad ani vet z hororu nedopustil). Znamena to, ze se clovek co nepozna ani kocku od kocoura informuje proc, kdy, jak a pripadne za kolik... Protoze to bude treba a tech par mesicu utece jako voda.
Nic vic tim mysleno nebylo, spis jen "nakopnuti" na tu veterinu vubec jit - nez kote resit on-line....
Coz se snad povedlo i diky "plisni"...

napsal(a):
..."domluvit kastraci" snad neznamena dat kocicku okamzite kastrovat (coz by ostatne snad ani vet z hororu nedopustil). Znamena to, ze se clovek co nepozna ani kocku od kocoura informuje proc, kdy, jak a pripadne za kolik... Protoze to bude treba a tech par mesicu utece jako voda.
Nic vic tim mysleno nebylo, spis jen "nakopnuti" na tu veterinu vubec jit - nez kote resit on-line....
Coz se snad povedlo i diky "plisni"...
....omlouvám se, že jsem nerozpoznala z Vašeho textu jaký časový horizont máte na mysli....já většinou za "domluvit kastraci" beru už přímé domluvení termínu na daný úkon.....a na druhou stranu, mnoho chovatelů dnes dává z domu kotě již vykastrované - což beru za dost nešetrné vůči tak malému kotěti i když v jisté míře chápu důvody které je k tomuto kroku vedou.......