Koťata Ragdoll s průkazem původu

Prodám Ragdolla - Chovná stanice Daisy, CZ hledá nové milující rodiny pro k...
20000 KčDobrý den, máme doma 2 kočičky. Jedna je už 1 rok vykastrovaná, druhou jsme dali vykastrovat před třemi dny. Kočičky byly kamarádky, ale co jsme dovezli druhou z kastrace, starší kočka na ní prská a vrčí a nenechá ji se k sobě přiblížit. Nevíme, čím to může být a zdali se to zlepší. Děkuji za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem
...u nás bez problémů.....k vykastrovanému kocourovi přibyla kočka, po její kastraci žádný problém a když pak k oběma přišla třetí, tak opět po její kastraci žádná reakce........nevím, jestli třeba z ní necítí odér z veteriny + desinfekcí ošetřená rána - nevím jak je to čerstvé, tedy ta kastrace......asi Vám neporadím, snad zkušenější diskutující tadyporadí.........
pach veteriny = něco cizího v domácnosti
a jestli budou zase kamarádky ví jenom skleněná koule.....
Tipla bych si, že kamarádky budou. U nás též vše bez problémů. Ale tři dny od rozříznutého břicha je ještě krátká doba. Teda moje kočka měla ránu krytou tuším 8 dní, pak se teprv tahaly stehy. Jak holky píšou výše, pach z veteriny...ale hlavně bych si tipla, že ta vykastrovaná změnila chování. Nemám na mysli vlivem hormonů, to je příliš brzy. Ale může vysílat signály, že je s ní něco v nepořádku, že ji holt to břicho bolí a my lidi tyto signály ani nepostřehneme. Držím pěsti a pak písněte co a jak.
Pomalu se to lepší. Obě se už očmuchali ale pořád se vrčí a syčí.
Takhle spolu dřív leželi. ❤️
Svary
napsal(a):
Pomalu se to lepší. Obě se už očmuchali ale pořád se vrčí a syčí.
Takhle spolu dřív leželi. ❤️
...mohu se prosím zeptat co to je za plemeno?
Svary
napsal(a):
Obě to jsou ragdoll. 😊
...děkuji, trochu mně to zmátlo - asi zkresluje fotka - připadá mi, že mají hodně krátkou srst a dost špičaté ňufáky........
fikovnice
napsal(a):
Jsou nádherné!
...a ty oči ty jsou co?..........do ragdolů jsem se zamilovala beznadějně před mnoha lety, když jsem se zhlédla v jejich očích na výstavě........sen jsme si splnila před šesti lety, kdy jsem si přivezla prvního ragdoláka.........
napsal(a):
...a ty oči ty jsou co?..........do ragdolů jsem se zamilovala beznadějně před mnoha lety, když jsem se zhlédla v jejich očích na výstavě........sen jsme si splnila před šesti lety, kdy jsem si přivezla prvního ragdoláka.........
Jo? Chováte ragdollky? Já jsem chtěla Mainku, tak mám Elsu, jinak tzv. obyčejňáky!
napsal(a):
A jsou fakt tak "hadrovité" či vláčné nebo jak to popsat, jak to vyplývá z jejich názvu?
fikovnice
napsal(a):
Jo? Chováte ragdollky? Já jsem chtěla Mainku, tak mám Elsu, jinak tzv. obyčejňáky!
...nechovám, jenom vlastním - kočku i kocoura - oba kastráti a pak jednu od popelnice - jakoperšanku..........majna je můj další sen, ale byt malý zatím mám tak nějak vybráno..........
fikovnice
napsal(a):
A jsou fakt tak "hadrovité" či vláčné nebo jak to popsat, jak to vyplývá z jejich názvu?
...ne každá to tak má........u chovatelky jsem to zažila u jejího malého kotěte, je to strašně zvláštní pocit, když se to kotě uvolní a tak nějak rozplizne - nevím jak to popsat.......ale fakt je, že si ragdolové nechají líbit opravdu všechno - ty naši tedy ano a to co nechají na sobě dělat našeho motýla, za to by ho jiná kočka už zabila.........kamarádka když vidí, co s nimi v rámci hry vyvádím, tak jen vyvrací oči v sloup - její číči by jí za to nejspíš prokously ruku, ale jsou tak vychovávány na to blbnutí od mala........cestují v klokance nebo na klíně veškerou MHD, na veterině je to s nimi odpočinkový výlet, doma bez jakýchkoli problémů, nikdy nekousli ani neškrábli, spíše se stáhnu než by ublížili........
napsal(a):
...nechovám, jenom vlastním - kočku i kocoura - oba kastráti a pak jednu od popelnice - jakoperšanku..........majna je můj další sen, ale byt malý zatím mám tak nějak vybráno..........
Já se pro Elsu rozhodla nějak zničehonic. Ale počkala jsem si. Studovala jsem, procházela chovky. Výběr té mojí vypadal tak, že byla první návštěva, to už byla koťata na světě, no a při druhé návštěvě odběr. Zrovna teď jsem procházela inzeráty zde Mainek s PP, prakticky všechny za 10 tis. Moje byla dražší, ani nevím proč, ale nevadí. Elsa má velmi dobrou povahu, je spíše submisivní, i když puťka to není, mazlivá je tak akorát (vtěrku bych nechtěla) a zapadla mezi kluky.
napsal(a):
...ne každá to tak má........u chovatelky jsem to zažila u jejího malého kotěte, je to strašně zvláštní pocit, když se to kotě uvolní a tak nějak rozplizne - nevím jak to popsat.......ale fakt je, že si ragdolové nechají líbit opravdu všechno - ty naši tedy ano a to co nechají na sobě dělat našeho motýla, za to by ho jiná kočka už zabila.........kamarádka když vidí, co s nimi v rámci hry vyvádím, tak jen vyvrací oči v sloup - její číči by jí za to nejspíš prokously ruku, ale jsou tak vychovávány na to blbnutí od mala........cestují v klokance nebo na klíně veškerou MHD, na veterině je to s nimi odpočinkový výlet, doma bez jakýchkoli problémů, nikdy nekousli ani neškrábli, spíše se stáhnu než by ublížili........
Tak to je super povaha!
Já mám takového nejstaršího kocoura. Teda ne vláčného, ale neublížil by ani za nic. To si radši nechá ubližovat, blbeček jeden. Mám na mysli, že má občas prostřednímu jednu fláknout!
fikovnice
napsal(a):
Tak to je super povaha!
Já mám takového nejstaršího kocoura. Teda ne vláčného, ale neublížil by ani za nic. To si radši nechá ubližovat, blbeček jeden. Mám na mysli, že má občas prostřednímu jednu fláknout!
..občas mám chuť motýla také zmlátit, zvlášť když stojí nad kočkou a pouští na ní z huby činku anebo když je kocour pod peřinou u mně, tak mu hamtá přískokem po hlavě.....
fikovnice
napsal(a):
Já se pro Elsu rozhodla nějak zničehonic. Ale počkala jsem si. Studovala jsem, procházela chovky. Výběr té mojí vypadal tak, že byla první návštěva, to už byla koťata na světě, no a při druhé návštěvě odběr. Zrovna teď jsem procházela inzeráty zde Mainek s PP, prakticky všechny za 10 tis. Moje byla dražší, ani nevím proč, ale nevadí. Elsa má velmi dobrou povahu, je spíše submisivní, i když puťka to není, mazlivá je tak akorát (vtěrku bych nechtěla) a zapadla mezi kluky.
..pročetla jsem spoustu chovek a byla se v několika podívat a pak vyhrál náš Edánek - poslední kotě jedné chovky, které nikdo nechtěl - bílá špička ocásku, ale vyplatilo se, kocour psí povahy a zdravej jako tuřín........
Svary
napsal(a):
Děkuji mockrát. A mimochodem kočičky už zase spolu spinkají a hrají na babu. 😂☺️
...tak velká gratulace, že to tak dopadlo........
Máme za cestou statek, je to obytná budova, stáj, další hospodářské budovy, dvůr. Mají tam dva nevykastrované kocoury a měli tam vykastrovanou kočku. Všechno z jednoho vrhu. Ti kocouři se kamarádí, ale tu kočičku vyhnali a vyženou ji vždycky, když se na dvoře objeví. Tak bydlí přes silnici v ovčíně u ovcí. Sem tam si ji děti odnesou do domu. Ale do dvora kvůli kocourům nesmí.
napsal(a):
Máme za cestou statek, je to obytná budova, stáj, další hospodářské budovy, dvůr. Mají tam dva nevykastrované kocoury a měli tam vykastrovanou kočku. Všechno z jednoho vrhu. Ti kocouři se kamarádí, ale tu kočičku vyhnali a vyženou ji vždycky, když se na dvoře objeví. Tak bydlí přes silnici v ovčíně u ovcí. Sem tam si ji děti odnesou do domu. Ale do dvora kvůli kocourům nesmí.
Ono po kastraci holt jinak páchnou a pro přirozená zvířata (nevykastrovaná) jsou prostě kastráti "divní tvorové".