Ragdoll kotě-kocourek

Prodám Ragdolla - Ragdoll kocourek ve zbarvení blue mitted z testovaného ch...
23000 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den, chceme si s přítelem pořídit kotě ragdolla, vzhledem k jeho povaze, jenom čeho se bojít, je to, že se dočítám, že nemá rád samotu a trpí tím. Jenže, co je to definice samoty? Já pracuji na 12ti směnny provoz, tzn. jednou max 2x v týdnu jsem v práci od 6 do 6 (než se dostanu domů cca v 7) a zajisté také noční služby, plus se věnuji koním takže odpoledne jsem cca 2hod pryč. Jinak jsem doma. Přítel dělá každý den do půl 4. A víkendy volno, plus přes noc je také doma.
Dočítám se, že jsou lepší dvě koťata, ale zase v zápětí dodávají, že druhá kočka nenahradí lidský kontakt.
Děkuji za odpovědi a případné rady
Uživatel s deaktivovaným účtem
....takže dva nebo nic.....dělám dvě denní a dvě noční dvanáctky a čtyři dny volna, ragdoll byl doma spolu s jorkšířicí - pocházel od nevidomé chovatelky, která měla sama doma vodícího borderáka a dva papillony......nicméně, když jsem mu po nějaké době pořídila ragdolku, tak nějak ožil.......nicméně bez toho psa doma bych si ho bývala nepořizovala vůbec........
Dočítám se, že jsou lepší dvě koťata, ale zase v zápětí dodávají, že druhá kočka nenahradí lidský kontakt.
a člověk nenahradí kočičího parťáka
napsal(a):
a člověk nenahradí kočičího parťáka
Si celkem myslím, že kočky by se beze mne obešly, moje teda určitě, ty moc kontakt nevyhledávají. Když umřela na jaře kočička, muž říkal, že kocour už je starý na nové kotě a zůstal mu přece pes. Teď na něm taky vidím, jak ožil, když má zase parťačku(se psem si nehraje, jen leží)
Pořiďte dvě koťata a nevidím v tom problém. Starší kočka vyrostla s různým množstvím psů, v jejích devíti přibyla druhá kočka, sice chvíli trvalo, než jí přestala pohrdat, ale poslední rok už jsou fakt kámošky, a když jedu na víkend nebo na dovolenou pryč, stačí zařídit krmiče. Stejně stará koťata budou velmi pravděpodobně kamarádi hned.
To opravdu kočka nemůže být jen jedna? My jsme teda měli kočku jen venkovní, co si běhala po vesnici a přišla se večer akorát nažrat. Ale babička měla kočku doma, byl to asi nějaký kříženec angorské kočky - měla jen jednu a ta absolutně nestála o žádný kontakt. Je pravda, že takhle vzteklou kočku jsem ještě neviděla, ta se nenechala v klidu vůbec pohladit, jak se na ní sáhlo tak řvala. Nějakou náklonnost k člověku projevila jen pokud babička připravovala maso. Jinak si byla zalezlá někde na okně, když na ni někdo volal tak nereagovala a když k ní člověk přišel ji pohladit, tak znechuceně odešla. Což je zrovna asi extrém, ale znám i lidi co mají v bytech jednu kočku, normální kontaktní, ale nepřijde mi, že by nějak trpěla tím, že je tam jen jedna.
Tak určitě se i u koček vyskytne nějaká netýkavka s protivnou povahou...ale to je spíš vyjímka potvrzující pravidlo či kočka, která má nějakou špatnou zkušenost s lidma. Venkovní kočka....ta lidi nepotřebuje vůbec a sama není...na svých toulkách potkává koček a kocourů až jí to milé není Tady jde spíš o to, že kočka se v bytě nudí, nemá na co číhat, co lovit, tak potřebuje kočičího parťáka, kterého by lovila
lesnížínka
napsal(a):
Tak určitě se i u koček vyskytne nějaká netýkavka s protivnou povahou...ale to je spíš vyjímka potvrzující pravidlo či kočka, která má nějakou špatnou zkušenost s lidma. Venkovní kočka....ta lidi nepotřebuje vůbec a sama není...na svých toulkách potkává koček a kocourů až jí to milé není Tady jde spíš o to, že kočka se v bytě nudí, nemá na co číhat, co lovit, tak potřebuje kočičího parťáka, kterého by lovila
A tak to jde taky nahradit hrou s vámi ne? Ale nevím, kočky jsem doma nikdy neměla a mít nebudu, moc je nemusím.
A jinak k té netykavce - bylo to nalezené vyhozené kotě v krabici, ale jako kotě byla i celkem mazlivá a pohodová. To všechno co jsem popisovala nastalo až po kastraci, nevím jestli je normální, že se takhle rapidně po kastraci změní povaha?
Jo a ještě v jedné věci byla zvláštní - když se pustila melodie z mobilu - ale z takových těch starých, polyfonní melodie nebo jak se to jmenovalo, tak vám kočka skočila na klín a začala se otírat, vrnět a mazlit . Ale jen při té melodii, jak jste to vypnula tak zdrhala.
mám kočky s volným přístupem domů-ven, a myslím, že žádné, krom kotěcího věku, by nevadilo, kdyby byl/a jedináček. A dvěma, resp. třem kocourům by to víc než prospělo.
Ale čistě bytová kočka, dle povahy, by společnost mohla postrádat.
A po kastraci jsem nikdy změnu povahy nezaznamenala.
napsal(a):
mám kočky s volným přístupem domů-ven, a myslím, že žádné, krom kotěcího věku, by nevadilo, kdyby byl/a jedináček. A dvěma, resp. třem kocourům by to víc než prospělo.
Ale čistě bytová kočka, dle povahy, by společnost mohla postrádat.
A po kastraci jsem nikdy změnu povahy nezaznamenala.
My tu venkovní měli taky kastrovanou, teda rodiče jí ještě mají. A povaha se ji nijak nezměnila. Ale ta u té babičky byla fakt po kastraci jak vyměněná. Loni ji museli nechat uspat, ale dožila se cca 14ti let, jen mi přišlo, že k životu člověka vůbec nepotřebovala a jinou kočku taky ne. Venkovní kocoury vyháněla a útočila na ně.
marcelaamax
napsal(a):
To opravdu kočka nemůže být jen jedna? My jsme teda měli kočku jen venkovní, co si běhala po vesnici a přišla se večer akorát nažrat. Ale babička měla kočku doma, byl to asi nějaký kříženec angorské kočky - měla jen jednu a ta absolutně nestála o žádný kontakt. Je pravda, že takhle vzteklou kočku jsem ještě neviděla, ta se nenechala v klidu vůbec pohladit, jak se na ní sáhlo tak řvala. Nějakou náklonnost k člověku projevila jen pokud babička připravovala maso. Jinak si byla zalezlá někde na okně, když na ni někdo volal tak nereagovala a když k ní člověk přišel ji pohladit, tak znechuceně odešla. Což je zrovna asi extrém, ale znám i lidi co mají v bytech jednu kočku, normální kontaktní, ale nepřijde mi, že by nějak trpěla tím, že je tam jen jedna.
Ono je to jednak tak, že pokud se vezme kotě příliš brzo od matky, tak není dostatečně socializované a neumí se k příslušníkům svého druhu správně chovat. To se může stát i u kočky, která byla sice odebrána od matky ve správném věku, ale vyrůstala v bytě sama. Pro ni pořízení další kočky do bytu může být stres a nikdy si na novou kočku zvyknout nemusí. Je to vlastně takový deviant. To ale neznamená, že samotou nestrádá, jen se již nedokáže přizpůsobit.
Do bytu by se teda automaticky měla brát koťata dvě, jen tak budou kočky spokojené. Vy jako chovatel kočce kočku těžko nahradíte.
nechci rozporovat, že i toto nemůže mít nějaký vliv, ale jestli něco hraje roli, tak povaha,povaha a povaha všech zúčastněných.
Veronixxxx
XXX.XXX.212.8
Samozřejmě se nebojte si pořídit dva brasky nebo dvě sestřičky, sama z vlastních zkušeností vím, jak velký rozdíl je mít doma jednu kočičku a nebo dva sourozence. Nikdy ovšem neberte holku a kluka z jednoho vrhu, to byste neuhlidala. :)
Veronixxxx
napsal(a):
Samozřejmě se nebojte si pořídit dva brasky nebo dvě sestřičky, sama z vlastních zkušeností vím, jak velký rozdíl je mít doma jednu kočičku a nebo dva sourozence. Nikdy ovšem neberte holku a kluka z jednoho vrhu, to byste neuhlidala. :)
Ale uhlídala... Jen by se muselo jít do časnější kastrace...