Kotatko holčička s PP

Prodám Britskou krátkosrstou kočku - Chovatelská stanice Galbori registrova...
24000 KčKaaaaaty
XXX.XXX.16.48
Dobrý den,
Píšu tu hlavně proto,abych se vypovídala. Dnes nám umřel 13ti letý kocourek. Vzalo to strašný sešup. V prosinci jsme u kocourka začali pozorovat zvracení přibližně ob den. Tento stav byl zkonzultován s veterinářem. Dostal prášky na zažívání a čekalo se.Kocourek se trochu zlepšil na pár dní,ale zvracení pokračovalo.Kocourek začal ztrácet na váze.Nijak dramaticky,ale hubnul. Náš veterinář má základní vybavení a tak jsme jeli k jinému veterináři s lepším vybavením - ultrazvuk,rentgen, krevní testy pro jistou diagnózu...Kocourkovi se udělalo vyšetření - krev,moč,sono,zuby a celkový stav v pořádku. Kocourek dostal akorát hydratační injekci.Odjížděli jsme spokojení,že mu nic není. Kocourek dále hubnul a prestaval mít chuť k jídlu. Tak se jelo znovu k doktorovi po cca 10dnech - v rámci hledání příčin doktor řekl, že má velký zánět dásní a že se mu budou muset vytrhat zuby i když předtím zuby okomentoval jako v pořádku.Nebylo řečeno kolik zubů a na otázku kolik to bude stát nepadla jasná odpověď. Dostal antibiotika na 14dni,které se měly za 14 dní píchnout znovu a pak teprve podstoupit zákrok se zuby s tím,že pak kocourek bude v pořádku. Zákrok jsme podstoupili u našeho původního lékaře.Vytrhnul mu akorát jeden zub a vyčistil zubní kámen. Následovalo dalších 10-12dní,kdy se kocourkův stav nelepšil. Přestal jíst granule,jedl pouze kapsicky. S nadějí na nalezení příčiny se jelo ještě jednou na sono.Kde doktor oznámil,že má kocourek stíny na játrech. A ze to nemusí nic znamenat. Žádné prášky,žádná diagnóza. Do zprávy zapsáno lékařskou hantýrkou (tedy pro nás nelékaře), že má podezřelý nález na stěně žaludku, což jsme nevěděli protože nám bylo řečeno,že má stíny na játrech. Nasazen Liver. Kocourek přestal jíst úplně.Olizoval jen šťávu z kapsiček. Kočka během týdne ztratila půl kila váhy.Následně byl veterinář požádán o uspání kocourka. Veterinář odmítl.Za 4 dny kocourek znovu u veterináře ke konzultaci,jestli to není na uspání- není.Tak jsme mu dávali Liver a rozkrmovali stříkačkou. V pátek jsme jeli na kliniku -krev a sono. Bylo nám oznámeno,že kocourek má pravděpodobně nádor v žaludku.Čehož si evidentně všimli na sonu už 14dní predtím(zapsáno lékařskou hantýrkou v papírech). V noci z pátku na sobotu kocourek umřel. Našli jsme ho ráno v kuchyni. Je to smutné.
Náš příběh jsem tu napsala proto,aby si majitelé kočiček trvali na svých názorech a pokud si myslí,že kočička je ve stavu na uspání,tak opravdu je a veterinář by to měl respektovat. Kocourek měl celou dobu závažný problém,který byl od začátku neřešitelný. Pokud lékaři neví,co s ním je,tak to podle naší zkušenosti může být hodně těžká nemoc,kterou jen tak nepůjde vyléčit. V našem případě byly poslední 2 návštěvy veterináře už zbytečné pokud by nám bylo řádně vysvětleno,co lékaři před 2ma týdny viděli na ultrazvuku, nejezdili bychom znovu na veterinu a nestresovali bychom ho. Je to moc smutné,ale závažná nemoc, kde nikdo nepotvrdí diagnózu je obdobím největšího zisku veterinářů.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Na druhou stranu přidám svou zkušenost - mému kocourovi byla cca v roce 2010 na základě sona, krve, vyšetření....diagnostikována rakovina žaludku/střev s tím, že pokud bude žrát tak nic, a pak nenechat trápit.......je rok 2019, kocour vedle mě spokojeně prochrápal celou noc......
Kaaaaaty
XXX.XXX.16.48
Jsem ráda za vás i vašeho kocourka. Bohužel u nás to takhle nebylo.
Mám také negativní zkušenost s léčení kočičky. Muž mne varoval, ať s ní na veterinu nejedu, to zase po zkušenosti se psem. Stejně jako u vás, kočka přestala jíst a já už nevěděla co s ní. Vypadala, že by i chtěla, ale z nějakého důvodu nemůže - nedalo se to doma řešit, bez diagnozy. Rozepisovat to nebudu, ale Katy nevyčítejte si to. Kocourek prostě umřel doma, s váma tak, jak by umřel v době, kdy ještě žádné veteriny nebyly. Já si zase říkám, že pokud nebude zvíře viditelně trpět, na veterinu už ne.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Na druhou stranu přidám svou zkušenost - mému kocourovi byla cca v roce 2010 na základě sona, krve, vyšetření....diagnostikována rakovina žaludku/střev s tím, že pokud bude žrát tak nic, a pak nenechat trápit.......je rok 2019, kocour vedle mě spokojeně prochrápal celou noc......
Dobrý den, můj kocour má taktéž rakovinu střev. Mohu se zeptat, jak jste jí překonali? Děkuji
fikovnice
napsal(a):
Podle mě nepřekonali. Šlo velmi pravděpodobně o mylnou diagnózu. I lékaři jsou lidé chybující a omylní... .
Sice tuhle tu odpověď jsem si přečíst nechtěla, ale souhlasím s vámi... My včera zahájili chemoterapii, dostala jsem do ruky prášky a protokol z histologie v čekárně, pan doktor tam měl mraky lidí, takže ani pořádně nevím na čem jsme. Samá latinská hantýrka. Má lymfom (agresivní variantu), doma jsem mu dala tři prášky, asi Lexaurin, nepamatuji si jak se jmenovaly a za tři týdny snad znovu. Když si na internetu čtu, jaké se používají na rakovinu "protokoly", tak mi přijdou tři prášky nějak málo 😣 ach jo, kocourovi je 10 let, je to moje první zvíře, které jsem si pořídila, když člověk dospěl. Mám králíka, morče, psa a další tři kočky. O pár koček jsem už přišla (jeden se utopil u souseda v bazénu, jednoho přejelo auto). Ale Míša je můj první, vím, že to je život a nic netrvá věčně, ale i tak je to moc těžký 😥
holubul
napsal(a):
Sice tuhle tu odpověď jsem si přečíst nechtěla, ale souhlasím s vámi... My včera zahájili chemoterapii, dostala jsem do ruky prášky a protokol z histologie v čekárně, pan doktor tam měl mraky lidí, takže ani pořádně nevím na čem jsme. Samá latinská hantýrka. Má lymfom (agresivní variantu), doma jsem mu dala tři prášky, asi Lexaurin, nepamatuji si jak se jmenovaly a za tři týdny snad znovu. Když si na internetu čtu, jaké se používají na rakovinu "protokoly", tak mi přijdou tři prášky nějak málo 😣 ach jo, kocourovi je 10 let, je to moje první zvíře, které jsem si pořídila, když člověk dospěl. Mám králíka, morče, psa a další tři kočky. O pár koček jsem už přišla (jeden se utopil u souseda v bazénu, jednoho přejelo auto). Ale Míša je můj první, vím, že to je život a nic netrvá věčně, ale i tak je to moc těžký 😥
Věřím Vám. Bojovala jsem o svého nejmilovanějšího jako lev. Zachránila jsem ho, ale na úkor svého zdraví...byla jsem skoro 2 měsíce na neschopence (i když důvodů bylo víc).
Klidně písněte ty léky - poradím Vám ....
Lexaurin je benzodiazepin - anxiolytikum=lék proti úzkosti. Někdy může udělat paradoxní reakci - místo zklidnění začne zvíře vyvádět (proto se divím, proč máte takový lék; asi bych si jej šupla sama...to myslím v nadsázce ).
No a jinak ten můj nejstarší měl 3 ataky během 3 měsíců - prostřední byla nejhorší - celých 12 dní nejedl, hrůza. Žloutenku měl takovou, že celej vnitřek pusy úplně žlutej, JT strašně zvýšené, a přece se to spravilo do normálu. Po 14 dnech začal znovu průjmovat, to už jsem fakt nemohla dál, a v mých úvahách byl také lymfom... Teď je ve fázi pomaličké úzdravy a upravování, zdá se mi, že už zase nabírá hmotnost a má dost chuť k jídlu, za což jsem strašně moc vděčná.
holubul
napsal(a):
Doplnění: chcete-li písněte mi do SZ (i tu lékařskou hantýrku - myslím, že Vám s tím můžu aspoň trochu pomoci).
Ale teď napíšu něco, co asi nebudete chtít slyšet. Pokud by moje zvíře mělo agresívní lymfom, velmi pravděpodobně bych do chemoterapie nešla. Nešla bych do ničeho, co by tomu zvířeti dělalo zle.
Víte, zažila jsem toho v životě strašně moc - toho zlého myslím. A jeden z mých kocourků mi umíral na FeLV. Také mi tehdy nabízeli k léčbě doslova dryáky. Odmítla jsem! Šla jsem tehdy do erytropoetinu - Hippiemu dělal ten lék dobře a dokonce jsem jej dostala do úplné remise. Jen na dva měsíce! Anebo až na dva měsíce? Jak to kdo pojme... Nikdy jsem nelitovala tehdejších 20tis. Kč - kocourek dostal ode mě 2 měsíce KVALITNÍHO života navíc. Když se nemoc vrátila, nechala jsem jej uspat...
fikovnice
napsal(a):
Věřím Vám. Bojovala jsem o svého nejmilovanějšího jako lev. Zachránila jsem ho, ale na úkor svého zdraví...byla jsem skoro 2 měsíce na neschopence (i když důvodů bylo víc).
Klidně písněte ty léky - poradím Vám ....
Lexaurin je benzodiazepin - anxiolytikum=lék proti úzkosti. Někdy může udělat paradoxní reakci - místo zklidnění začne zvíře vyvádět (proto se divím, proč máte takový lék; asi bych si jej šupla sama...to myslím v nadsázce ).
No a jinak ten můj nejstarší měl 3 ataky během 3 měsíců - prostřední byla nejhorší - celých 12 dní nejedl, hrůza. Žloutenku měl takovou, že celej vnitřek pusy úplně žlutej, JT strašně zvýšené, a přece se to spravilo do normálu. Po 14 dnech začal znovu průjmovat, to už jsem fakt nemohla dál, a v mých úvahách byl také lymfom... Teď je ve fázi pomaličké úzdravy a upravování, zdá se mi, že už zase nabírá hmotnost a má dost chuť k jídlu, za což jsem strašně moc vděčná.
Ne, jinak od L, asi Leukeran. Proto úzkosti jsem před týdnem začala brát Oxazepam a Dr. mi v týdnu předepsal antidepresiva, opravdu to špatně nesu 😣 přílohou přikládám tu zprávu z histologie, jestli jste trochu z oboru a říká vám to něco víc, než to, že má rakovinu, byla bych vám vděčná za váš názor a upřímnost, jak si na tom kocour stojí. Děkuji
holubul
napsal(a):
Ne, jinak od L, asi Leukeran. Proto úzkosti jsem před týdnem začala brát Oxazepam a Dr. mi v týdnu předepsal antidepresiva, opravdu to špatně nesu 😣 přílohou přikládám tu zprávu z histologie, jestli jste trochu z oboru a říká vám to něco víc, než to, že má rakovinu, byla bych vám vděčná za váš názor a upřímnost, jak si na tom kocour stojí. Děkuji
Bohužel, nepotěším Vás. High-grade lymfom - horší forma, horší prognóza. Postiženo je nejen střevo, ale i mízní uzliny (to je ta zkratka MU). Tak ráda bych Vám napsala něco lepšího!
Btw, mám také Mainku.... Plus dva obyčejňáky. Držte se!
holubul
napsal(a):
Měla jsem na mysli spíš léky, ať mi písnete. Leukeran je normální humánní přípravek - poměrně staré cytostatikum - účinná látka je chlorambucil.
holubul
napsal(a):
Jo a mně zas můj nejmilejší kocour onemocněl (asi) panleukopenií. Zachránila jsem jej, doteď to beru jako zázrak, a tím pádem se vůbec nedivím, že špatně nesenete onemocnění Vašeho kocourka. Já byla též na neschopence...
holubul
napsal(a):
Ještě koukám, že jsme ze stejného města. Tehdy s tím FeLV nemocným kocourkem mi dost pomohli na onkologii na Vinohradech. Přesnou adresu ani jméno dr. si ale už nepamatuji.
fikovnice
napsal(a):
Ještě koukám, že jsme ze stejného města. Tehdy s tím FeLV nemocným kocourkem mi dost pomohli na onkologii na Vinohradech. Přesnou adresu ani jméno dr. si ale už nepamatuji.
Děkuji, taky si myslím, že to nevypadá dobře. V Praze už 6 let nebydlíme, byla jsem tam na studiích a pak pár let pracovala. On jiné léky předepsané nemá, dostala jsem ty tři prášky, asi toho leukeranu a za tři týdny by je měl dostat znovu. Otázkou je, jestli tu za ty tři týdny ještě bude 😔 a to neměl vůbec žádné jiné příznaky než to, že najednou rychle zhubnul. Neměl průjem, nezvracel, jedl. Máte štěstí, že se vám kocourek lepší, přeju vám to. Mainky jsou úžasné, je to opravdu něžný obr. Je strašně hodný, nikdy nekousl, neškrábl. Jak pejsek, když jsme v obýváku, je tu s námi, když jdeme do ložnice přijde po chvilce za námi. 😣
holubul
napsal(a):
Děkuji, taky si myslím, že to nevypadá dobře. V Praze už 6 let nebydlíme, byla jsem tam na studiích a pak pár let pracovala. On jiné léky předepsané nemá, dostala jsem ty tři prášky, asi toho leukeranu a za tři týdny by je měl dostat znovu. Otázkou je, jestli tu za ty tři týdny ještě bude 😔 a to neměl vůbec žádné jiné příznaky než to, že najednou rychle zhubnul. Neměl průjem, nezvracel, jedl. Máte štěstí, že se vám kocourek lepší, přeju vám to. Mainky jsou úžasné, je to opravdu něžný obr. Je strašně hodný, nikdy nekousl, neškrábl. Jak pejsek, když jsme v obýváku, je tu s námi, když jdeme do ložnice přijde po chvilce za námi. 😣
Ano ano. Jsou to takoví hodní medvídci. Jinak ale ten nemocný byl obyčejňák - kdysi si mě a moji mámu vybral (ne naopak!) v jednom depozitu. Přišli jsme pro jiného, ale tento vlezl do klína mně, pak mamce, stočil se a usnul. A byl náš! Je to obrovský kocour, směle ve velikosti konkuruje Maince (tu jsem si pořídila loni - holku). Ten nemocný je narozený někdy na jaře 2013, takže starý ještě není. Byl v minulosti u mě doma ve společnosti kotěte s FIP, pak zas s kocourem s FeLV (oba z útulků, proto už do útulkového zvířete asni nikdy nepůjdu, tedy pokud je nebudou mít otestované a striktně oddělené od pozitivních). No a přestože karanténa u mě není možná, nenakazil se! Mmch. test FIV/FeLV jsem nechala teď v době jeho nemoci také udělat. Ono chvíli trvalo než se začalo pomýšlet na kočičí mor...
Přeji Vám, ať Vám Váš kocourek dělá ještě chvilku radost ....nemám právo Vám radit, ale já bych se na chemo asi vykašlala. A až přijde jeho čas, dopřála mu eutanázii.
holubul
napsal(a):
A děkuji moc za přání úzdravy mého milovaného kocoura, o němž v nadsázce říkám, že je napůl člověk. Když se konečně začal dostávat z nejhoršího, v noci si lehl na mě, hleděl mi do očí a předl. I slza mi ukápla. Brala jsem to jako jeho poděkování za záchranu života.
fikovnice
napsal(a):
A děkuji moc za přání úzdravy mého milovaného kocoura, o němž v nadsázce říkám, že je napůl člověk. Když se konečně začal dostávat z nejhoršího, v noci si lehl na mě, hleděl mi do očí a předl. I slza mi ukápla. Brala jsem to jako jeho poděkování za záchranu života.
Dobrý den, po delší odmlce jsem se přihlásila opět na ifauna. Jen doplním informaci - Míšu jsem musela nechat 3.11.2019 uspat, přestal žrát, začal zvracet bylo to moc težké, ještě teď to bolí, ale už ho nic nebolí