Britská modrá krátkosrstá koťátka

Prodám Britskou krátkosrstou kočku - Jsme malá chovatelská stanice Lovely P...
17000 KčNespokojena
XXX.XXX.240.129
Dobry den,
jaky mate nazor na tuto situaci? Znama ma 3 starsi britky ,doposud byly bytove.Nyni z duvodu prestehovani z nich znama udelala venkovni. Dala jim bedynky ven a domu jiz nesmeji.Ted v lete je to asi fajn,ale nenachladi se v zime? Jsou ciste venku.Moc se mi to nelibi.Diky.
Já si teda myslím,že je určitě neměla "vykopnout" hned,ale pokud měla tu možnost(počítám podle popisu,že se z bytu přestěhovala do baráku,když jsou z bytových koček teď venkovni),tak jim nechat čas,třeba otevřené okno nebo dveře z bytu a měla je nechat samostatně volit,zda chtějí být venku nebo vevnitř..oni sami postupně zjistí,že venku je to fajn,hodně pohybu,zajímavých věcí a podnětů...ale taky se může stát,že pokud už jsou starší,tak třeba už chtějí mít svůj klid doma a je pak hnusné je vyhodit ven bez možnosti volby..co navrhnout kočičí dvířka a mohli by třeba jen na chodbu???
Nespokojena
XXX.XXX.240.129
Ony ven chodily,ale sporadicky,moc o to nestaly.Nyni se rozhodla,ze je da ven a doma je nechce vubec.Jde o to,ze vlastne nemaji na zimu teple zazemi-garaz,stodolu nebo neco podobneho.Je jim okolo 5-8 let a doposud byly v byte.Jsou tedy pohodlne a stale spi.Ma nekdo zkusenost s britkami,jak snaseji mrazy venku?Me je jich dost lito.
Uživatel s deaktivovaným účtem
takový člověk je dobytek
howgh
Proč si teda kočky pořizovala?? To je asi moc ráda nemá. Samozřejmě, že i domácí kočka se naučí chodit ven, postupně, ale pořád musí mít přístup do domu...ne kočku vykopnout a už ji domů nepustit...je mi těch kočiček teda líto...teď v létě asi Ok, ale myslím si, že gaučové kočky to budou snášet dost špatně psychicky stejně.
Tohle prostě normální člověk neudělá...je to fakt hnus.
Jestli ty kočky chodily ven opravdu málo, pak problém bude nejen zima, ale i psi a auta, případně i myslivci. Kočka, která se neumí po vesnici a městě pohybovat, nejspíš nedopadne dobře. Taky bych na majitelčině místě uvážila, že ty kočky jsou docela atraktivní a ne zrovna laciné, tak aby si je nepřivlastnili sousedi.
Jinak kočky dost nasrstí, takže pokud budou dobře krmené a budou mít místo, kam se budou moci schovat do závětří, počasí nebude jejich hlavním problémem.
Nespokojena
XXX.XXX.240.129
Zahrada je oplocena,zatim mimo nechodi.Na schovani maji velkou bednu,tak snad si tam vlezou.Ale stejne je mi jich lito...
Jestli se můžou schovat jen do bedny a jinak nic...a v zimě to bude to samé, tak možná bude lepší, když jí je i někdo ukradne a bude je mít doma...tohle u čistě bytových koček, které nejsou zvyklé venku fungovat hraničí s týráním. Je hezké, že je krmí, ale to jaksi nestačí. Moje bytové kočky jsou semnou zvyklé spát v posteli, kdybych je najednou vyhodila ven, tak si troufám říct, že ragdollka by umřela steskem a diskomfortem. Je hodně citlivá. No můžete ji zkusit domluvit, nebo pokud má kočky z CHS, kontaktovat chovatele. Hlavně mladý kočky by si zvykly, ale toto jsou už starší dámy, pro které je tahle radikální změna ze dne na den opravdu šok...když ven ani chodit nechtěly a měly tu možnost...pokud paní vadí chlupy, to si měla rozmyslet, než si kočky pořídila.
Její jednání je opravdu hnusné. Má s těmi kočkami vůbec nějaký vztah? Já si furt nedokážu představit, že toto někoho napadne, hlavně když má kočky v bytě od kotěte. Pouštět ven Ok, ale zakázat najednou domů, aniž by měly venku nějaké zázemí...na pár facek. Plus jak psal/a Veraxi...venku číhá spousta nebezpečí pro kočky, které si do teď žily jak v bavlnce a neumí venku fungovat.
Mám britky venkovní. Hned na začátek píšu, že chování popisované majitelky je ale děsné. Já si koťátka brala ke štěndům už s tím, že budou čistě venkovní. Nic jiného neznala, venku byla prostě doma, stejně jako psi. Měla svou boudičku schovanou v závětří domu a v zahradním domku lítačky a bedničku také. Časem zjistili, že v zimě to bude doma lepší a zimy pak trávili víceméně doma, i když alespoň k večeru vždycky vyběhnuli a do půlnoci byli venku, na WC chodili striktně jen ven. Ale v létě i když kocoura vemu domů na smetánku, někdy tam zůstane i chvíli ležet, ale většinou zase vyšupačí ven, teď má obsazenou psí boudu Kočička vloni umřela a máme rok nové koťátko(teď už velkou holku ) Ta byla zpočátku jen doma, protože nebylo jisté, jak ji přijme starý kocour a pes. Postupně si zvykala venku a teď ji nevidím, jak je den dlouhý. Je v zahradě ve svém živlu, vidím ji jen, když přinese myš, či se přijde najíst. Má ležení a lítačky v garáži, tedy schovat se má kde, ale když je trochu horší počasí, celkem ráda chodí poležet domů...na rozdíl od kocoura. Zima jim nevadí vůbec, nasrstí se a britky mají kožichy luxusní. I ty popisované, jde spíš o tu psychickou újmu, to je vážně hnusné. Myslím si, že ona paní, je taková ta ,,sběratelka", co musí mít všechno, co se jí líbí, ale vztah ke kočkám nemá. Mám takovou sousedku. Zachrání, nakrmí, ale cit k tomu zvířeti žádný, nepohladí, hezké slovo taky pro ně nemá. Někdy ji nechápu.
lesnížínka
napsal(a):
Mám britky venkovní. Hned na začátek píšu, že chování popisované majitelky je ale děsné. Já si koťátka brala ke štěndům už s tím, že budou čistě venkovní. Nic jiného neznala, venku byla prostě doma, stejně jako psi. Měla svou boudičku schovanou v závětří domu a v zahradním domku lítačky a bedničku také. Časem zjistili, že v zimě to bude doma lepší a zimy pak trávili víceméně doma, i když alespoň k večeru vždycky vyběhnuli a do půlnoci byli venku, na WC chodili striktně jen ven. Ale v létě i když kocoura vemu domů na smetánku, někdy tam zůstane i chvíli ležet, ale většinou zase vyšupačí ven, teď má obsazenou psí boudu Kočička vloni umřela a máme rok nové koťátko(teď už velkou holku ) Ta byla zpočátku jen doma, protože nebylo jisté, jak ji přijme starý kocour a pes. Postupně si zvykala venku a teď ji nevidím, jak je den dlouhý. Je v zahradě ve svém živlu, vidím ji jen, když přinese myš, či se přijde najíst. Má ležení a lítačky v garáži, tedy schovat se má kde, ale když je trochu horší počasí, celkem ráda chodí poležet domů...na rozdíl od kocoura. Zima jim nevadí vůbec, nasrstí se a britky mají kožichy luxusní. I ty popisované, jde spíš o tu psychickou újmu, to je vážně hnusné. Myslím si, že ona paní, je taková ta ,,sběratelka", co musí mít všechno, co se jí líbí, ale vztah ke kočkám nemá. Mám takovou sousedku. Zachrání, nakrmí, ale cit k tomu zvířeti žádný, nepohladí, hezké slovo taky pro ně nemá. Někdy ji nechápu.
No právě tohle je úplně něco jiného, mít kočky zvyklé venku od mala. Já mám čistě domácí a přijde mi opravdu strašné, že bych je měla najednou vyhodit jen ven. Teda hlavně tříletou ragdollku, která není na venkovní život vůbec zvyklá a má ráda svoje pohodlí, navíc je na mě hodně fixovaná. Maiňák by si zvykl a asi by to i uvítal...ale přece to nejde udělat ze dne na den...a hlavně nechápu, že bytový kočky odmítá teď pouštět domů úplně.
Vždyť to je úplně nelidské jednání.
Nespokojena
XXX.XXX.240.129
No,ona si ty kocky neporizovala.Mel je jeji pritel v panelaku a i po stehovani do domku byly jeste nejakou dobu doma.Vypadaly spokojene,vetsinou spaly.Nyni maji miminko,tak pani uz nechce kocky doma.Me spis slo o tu zimu,jak jsou britky odolne,jestli silnejsi mrazy vydrzi ci ne.Maji venku bednicku(pry zateplenou).
Většina koček vydrží zimu. Prostě nahodí zimní srst. Až teda na sphynxe, orientálky a podobná plemena.
Tady jde o psychickou újmu těch zvířat. Psychický stav je stejně důležitý, jako fyzický.
A že jsem to nečekala...zas někdo vyhodil zvíře ven kvůli miminu...klasika. Ale to je ještě vlastně dobré...většinou se jich rovnou zbaví 😡😡😡.
Mně se to taky nelíbí, protože lidé poznají, že je to plemeno a ne nějaká "obyčejná micka". Nechci vás strašit, ale myslím, že jakékoliv plemeno není vhodné pouštět na zahradu bez dozoru. Snadno se může stát, že britské kočky chytí nějakou nemoc od toulavých koček. Nebo je mohou ukradnout nějací zlí lidé. Vážně bych nedopuročovala žádné kočičí plemeno na zahradu.
birma18
napsal(a):
Mně se to taky nelíbí, protože lidé poznají, že je to plemeno a ne nějaká "obyčejná micka". Nechci vás strašit, ale myslím, že jakékoliv plemeno není vhodné pouštět na zahradu bez dozoru. Snadno se může stát, že britské kočky chytí nějakou nemoc od toulavých koček. Nebo je mohou ukradnout nějací zlí lidé. Vážně bych nedopuročovala žádné kočičí plemeno na zahradu.
Víte, kočka je šelma. Ať už jsme už jsme z ní udělali plemeno či ne, nejšťastnější je venku. Ale musí si tam zvyknout, v podstatě se zase naučit fungovat jako kočka a ne jen kus nábytku. Vím, rizika jsou velká. Ta moje malá potvora, už zase běhá přes cestu na náš protější pozemek s hnojištěm. Provoz malý, ale pro trdlo, co vyběhne rovnou pod auto je to riziko velké. Každé ráno trnu, jestli přijde. Lidí se naštěstí bojí. Očkované na všechno co jde, samozřejmě jsou.
Ať už jsme už jsme z ní udělali plemeno či ne, nejšťastnější je venku
ona ta uměle vyšlechtěná plemena budou trošku míń šelmy......
a i ty opravdové kočky, šelmy, mají rády teploučko a měkoučko a od podzimu do jara mám obsazenost doma 130%....těch 30% nad sto jsou ty "šťastné" bezdomovecké kočky, které se mi domů stěhují alespoň na noc......
Janae1
XXX.XXX.160.6
birma18
napsal(a):
Já bych to až tolik nedramatizovala, třeba šlechtěná, stále kočka. )
Jedna z našich peršanek taky chodí ven, je to dlouhé povídání, je zachráněná a byla nečistotná, vůbec jsme nepočítali s tím, že by někdy mohla fungovat jako pokojová. A venku funguje dobře, má přístup domu, ale moc ho nevyužívá.
Paní má čerstvé miminko, to pak člověk pod vlivem emocí a hormonů dělá kraviny, taky jsem na nějaký čas vykázala zvířectvo z domu. Když pak miminko začne lézt a strčí do pusy kdejaký humus, tak člověk pochopí, že vykazovat zvířectvo je kravina, že kočičí ocas v puse je ještě ta dobrá varianta.
A stejně jsem u dalšího dítěte opět zvířectvo vykázala, ty hormony splašený.
V zimě už bude mimino velký, dům už nebude nový, tak bych do ní šila nebo spíš do chlapa (když to jsou jeho kočky) aby pořídili kočičí dvířka alespoň do technického zázemí domu.
Osobně si myslím, že být neustále venku je pro kočku lepší varianta než být neustále doma. Naráz je hodit do vody bylo drsný (možná ale již po nocích nadšeně prozkoumávají okolí, ne jenom zahradu). Pokud ale mají dost krmiva, zřejmě i veterinární péči (důvodem je miminko, ne nezájem), tak už bych to nijak nehrotil. Zkuste známé přesvědčit o zázemí ve sklepě nebo aspoň pergole. Garáž, kde je cítit benzín mi až tak vhodná nepřijde. Pelíšků by bylo vhodné pořídit víc, zvláště pokud nevíme, jak se kočky mezi sebou snášely.