Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.12.2019 18:30

Tak jsem si po ztrátě svého bílorezavého Damiánka sehnal kotě, neboť žádné další zprávy o tom zatoulanci nejsou.
Snad se časem ukáže, jako to kocouři dělají.

Kotě bylo z odchytu a převozu dost nervní, nežralo, mňaučelo, skrývalo se. Po dni od převozu je už klid a zbouchalo celou myš ze zverimexu, a kotěcí umělé mlíko a granulky, takže je v pohodě, i se vyprázdnilo.

Kotě (bude mít tři měs.)jsem si sehnal kocoura po otci britském modrém a matce evropské barvy černobílé (van kresba). Na modré má kresbu, měl takové stejné sourozence, jednu sestričku bílomouratou. Je to pěkně vykrmené kotě, akorát ještě není naočkované.
Jeho sourozenci byli zadaní zadarmo velmi rychle, taky byli povedení, mimo ně měl pán i křížence z jara po stejné kočce a kocourovi MCO, teda to byli tak velcí chlupáči a extra mohutní, velmi jsem je obdivoval a do budoucna o takové kočce popřemýšlím, lidi by měli na křížence změnit názor a ne posílat do pr.... všechny křížitele koček, v útulku končí ty kočky, které jsou neatraktivní a když už by někdo třeba ochočenou černou čičinu chtěl k baráku na myši, tak ho často odradí podmínky adopce.
Vyfotil jsem, kdyby se chtěl někdo podívat, protože to kotě je už jako malé hrozně pěkné, ačkoli víc než koťata se mi líbí větší kočky, protože jsou takové už hotové a pořádné.

Budu mu teprve vybírat jméno, kdyby měl někdo návrh....

20.12.2019 20:26
zelenafarma

XXX.XXX.42.95

Také se pochlubím.Tak to je Lenka a Alenka, naše kříženky MCO. Jsou krásné a opravdu mohutné. Každá má dnes kolem 5kg, možná i víc. Návštěvy je u nás obdivují.

20.12.2019 21:10

zelenafarma napsal(a):
Také se pochlubím.Tak to je Lenka a Alenka, naše kříženky MCO. Jsou krásné a opravdu mohutné. Každá má dnes kolem 5kg, možná i víc. Návštěvy je u nás obdivují.

Tak to jsou hodně povedené kočky.
Jsou velké jak menší mainka. Ještě by mě zajímalo, kolik může narůst kocour ze stejného spojení.
Já jsem sice nebýval velkým obdivovatelem chlupáčů (dlouhosrstých), ale když jsem viděl křížence mainské mývalí a choval ho v ruce (teda bylo to těžké unést), tak jsem rázem změnil názor, a příští kočky si možná seženu takové.

21.12.2019 00:51
fikovnice

XXX.XXX.135.83

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak to jsou hodně povedené kočky.
Jsou velké jak menší mainka. Ještě by mě zajímalo, kolik může narůst kocour ze stejného spojení.
Já jsem sice nebýval velkým obdivovatelem chlupáčů (dlouhosrstých), ale když jsem viděl křížence mainské mývalí a choval ho v ruce (teda bylo to těžké unést), tak jsem rázem změnil názor, a příští kočky si možná seženu takové.

Ty chlupy jsem nedomyslela já. Elsa je stříbrná MCO, a i kdybych každý den vysávala snad 10x, tak pořád budou na zemi chuchvalce chlupů, které jsou navíc dobře vidět. Bohužel za rok a čtvrt, co ji mám, se mi nepodařilo ji naučit na česání a vyčesávání. Mám pocit, že pro ni by se i hodil nějaký furminátor (snad se to tu i někdy řešilo). A také se domnívám, že pokud mě paměť neklame, tak matka rozhodně taková chlupatice nebyla. Bohužel jí to dělá dredy - hlavně pod packami (jako by v "podpaždí") - a to je jediná chvíle, kdy je schopná mě navážno kousnout, když se ty dredy snažím jen ustřihnout (rozčesat by ani nešly).

21.12.2019 10:37
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Také denně vysávám a s česáním je to u nás zrovna tak jako u Vás. Dredy se jim tvoří nejen v podpaždí, ale na celém břiše i pod zadníma nohama. Buď to opatrně vystřihávám malýma nůžkama, nebo jim to dcera kadeřnice holí takovým malým strojkem, který se používá na obočí. Ten strojek funguje skoro tiše, jen tak mírně vrní, tak se toho kočky nebojí.

Janae1

21.12.2019 12:41
Janae1

XXX.XXX.160.6

fikovnice napsal(a):
Ty chlupy jsem nedomyslela já. Elsa je stříbrná MCO, a i kdybych každý den vysávala snad 10x, tak pořád budou na zemi chuchvalce chlupů, které jsou navíc dobře vidět. Bohužel za rok a čtvrt, co ji mám, se mi nepodařilo ji naučit na česání a vyčesávání. Mám pocit, že pro ni by se i hodil nějaký furminátor (snad se to tu i někdy řešilo). A také se domnívám, že pokud mě paměť neklame, tak matka rozhodně taková chlupatice nebyla. Bohužel jí to dělá dredy - hlavně pod packami (jako by v "podpaždí") - a to je jediná chvíle, kdy je schopná mě navážno kousnout, když se ty dredy snažím jen ustřihnout (rozčesat by ani nešly).

To chce kosmetiku.
Kondicioner a nějaký olej na rozčesávání.
Neporadím značku, teď mám kočky v pohodě, ale určitě něco najdete.
Kometika umí zázraky.

Dredy vystříhávám malýma nužkama, kočky se neptám a nesmlouvám s ní, ale je fakt, s dlouhosrstýma kočkama jsem vyrostla, možná vím, jak kočku chytnout a nebojím se střihnout, začátečník s tím může mít problém.

Vlastně jedna moje kočka má problém, dredatí ji nohy, hlavně paty zadních nohou. V dohledné době jsem rozhodnutá, ji vzít nohy strojkem, to bude pohled, peršanka na oholených nohou, uvidím, možná skončí nahá celá, stejně má dost nekvalitní srst.

Fíkovnice, já Furminátor na peršanky moc nepoužívám, přijde mi, že ničí srst a tak pak více dredatí. Nejdříve je projedu hustým jednořadým hřebenem, pak klasickým drátěným kartáčem a nakonec je projedu rukavicí, ta nachytá uvolněné chlupy. Také místo rukavice pomáhá namočit ruku a vyčesanou kočku projet vlhkou rukou.

Také je dobré břicho, podpaží a zadek udržovat vystřihaný, není to vidět a ulehčí to péči..

21.12.2019 13:37
fikovnice

XXX.XXX.135.83

Holky , moc oběma děkuji za rady. Já se úplně za začátečnici nepovažuji , kočky mě provázejí skoro celý můj život. Ale je pravda, že papírovou mám poprvé a že jsem nepočítala s tím, že to bude až taková chlupatice. Mám malé velmi ostré (přímo chirurgické) nůžky, pracuji velmi velmi opatrně, ale stačí, aby je Elsa jen zahlédla a zdrhá! Přitom jsem ji nikdy nestřihla, nikdy jí neublížila. Narovinu přiznávám, že kosmetiku žádnou na ni nepoužívám a ani jsem to neměla v plánu. Ale možná pokud máte někdo nějaký tip CO přesně, event. jakou značku koupit, budu ráda. Bohužel nesnáší ani kartáče, snad jen takový jako by masírovací ano, ale tím nerozčešu ty dredy. Já si říkám, jaké je štěstí, že má normální stolici, protože jinak by to asi byl mazec!
Ještě jednou moc díky za rady!

21.12.2019 16:51

Taky děkuju za všechny rady ohledně srsti. Teď mám krátkosrstého, ale jednou toho křížence mainské mývalí budu zvažovat, takže se to hodí.

21.12.2019 17:00
Jackousek

XXX.XXX.28.199

Já mám doma nejspíše křížence s myvalkou, je to nalezenec, tak se mohu jenom domnívat. Jsou mu 2 měsíce a týden a už má skoro 1,5 kg a je veliký jako 4-5m. Koťata...uvidíme co z něj vyroste

21.12.2019 17:11
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Moc pěkný hošík. I ta barva do kouřova, jestli se nemýlím, je zajímavá. Ani se mi nechce věřit, že takové kotě někdo vyhodil na ulici

21.12.2019 17:55

zelenafarma napsal(a):
Moc pěkný hošík. I ta barva do kouřova, jestli se nemýlím, je zajímavá. Ani se mi nechce věřit, že takové kotě někdo vyhodil na ulici

Přesně, takové kotě nepatří na ulici (tam teda nepatří žádné).
Pochybuju, že by to majitel nedokázal darovat nebo prodat, je povedené.

21.12.2019 18:25
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Ale když je to nalezenec, jak tak přesně znáte věk kotěte?
-dva měsíce a týden-????

21.12.2019 18:46
Jackousek

XXX.XXX.28.199

Ano, má kourovou barvu. Nikdo ho na ulici nevyhodil, ale jeho maminku asi ano. Narodil se kocicce na hřbitově, dole posílám její foto. Nevíme kolik mu je roků, ale když se odchytl s maminkou tak se ještě kojil a neuměl se najíst. Na veterině jsme odhadli, že mu je cca měsíc a měl 420g teď je z něj krásný chlapeček

22.12.2019 15:05
fikovnice

XXX.XXX.135.83

Jackousek napsal(a):
Ano, má kourovou barvu. Nikdo ho na ulici nevyhodil, ale jeho maminku asi ano. Narodil se kocicce na hřbitově, dole posílám její foto. Nevíme kolik mu je roků, ale když se odchytl s maminkou tak se ještě kojil a neuměl se najíst. Na veterině jsme odhadli, že mu je cca měsíc a měl 420g teď je z něj krásný chlapeček

No, tak mně přijde, že ta číča - matka má fakt něco z Mainky - stavbu těla, hlavu, nevím, zda třeba nemá i štětičky na koncích uší...? Je nádherná!!!

22.12.2019 15:07
fikovnice

XXX.XXX.135.83

Koukám na to znovu a ty štětičky asi nemá. Ale má o něco delší srst než třeba moji "obyčejňáci" a fakt mi přijde, že kotě - má-li něco z MCO - tak je to ze strany mámy.

22.12.2019 19:46
Jackousek

XXX.XXX.34.26

Uvidíme, jakej krasavec z něho vyroste

22.12.2019 19:46
Jackousek

XXX.XXX.34.26

Mamka nemá, ale kocourek ano

22.12.2019 21:38
fikovnice

XXX.XXX.135.203

Jackousek napsal(a):
Mamka nemá, ale kocourek ano

Jako co? Ty štětičky?
Jinak co se teda stalo s matkou kotěte? Moc se mi líbí, doufám, že není někde bezprizorní.

23.12.2019 20:09
Jackousek

XXX.XXX.30.38

Ano, ty steticky. Nejprve se odchytilo kotě (depozitem) a dalo se ke mě do karantény a k odchovu. Asi po 14 dnech se jim povedlo odchytit i matku, ta je jiz vykastrovana a zůstává v depozitu. Kotě si adoptuji a zůstane u mě (když uz si tak hezky zvyklo...Takhle to zni hezky, ale je to dlooouhy a ne moc hezký příběh

23.12.2019 20:11
Jackousek

XXX.XXX.30.38

...ale se šťastným koncem

23.12.2019 21:11
Meelek

XXX.XXX.251.105

Tak jsem si po ztrátě svého bílorezavého Damiánka sehnal kotě, neboť žádné další zprávy o tom zatoulanci nejsou.
Snad se časem ukáže, jako to kocouři dělají.

Kotě bylo z odchytu a převozu dost nervní, nežralo, mňaučelo, skrývalo se. Po dni od převozu je už klid a zbouchalo celou myš ze zverimexu, a kotěcí umělé mlíko a granulky, takže je v pohodě, i se vyprázdnilo.

Kotě (bude mít tři měs.)jsem si sehnal kocoura po otci britském modrém a matce evropské barvy černobílé (van kresba). Na modré má kresbu, měl takové stejné sourozence, jednu sestričku bílomouratou. Je to pěkně vykrmené kotě, akorát ještě není naočkované.
Jeho sourozenci byli zadaní zadarmo velmi rychle, taky byli povedení, mimo ně měl pán i křížence z jara po stejné kočce a kocourovi MCO, teda to byli tak velcí chlupáči a extra mohutní, velmi jsem je obdivoval a do budoucna o takové kočce popřemýšlím, lidi by měli na křížence změnit názor a ne posílat do pr.... všechny křížitele koček, v útulku končí ty kočky, které jsou neatraktivní a když už by někdo třeba ochočenou černou čičinu chtěl k baráku na myši, tak ho často odradí podmínky adopce.
Vyfotil jsem, kdyby se chtěl někdo podívat, protože to kotě je už jako malé hrozně pěkné, ačkoli víc než koťata se mi líbí větší kočky, protože jsou takové už hotové a pořádné.

Budu mu teprve vybírat jméno, kdyby měl někdo návrh....

Máš pěkný kotě. Měl jsem podobný, bílé mělo méně, jen prsa. Bohužel mi ho přejelo auto. Bylo krmeny kočkou přes půl roku a vypadala už jako kocour, pěkně krmená. Bydlíme kousek, asi 300m od silnice, tak se Nám to tu točí snad po roce. Jedna už přesluhuje, v uvozovkách, je tu 3 roky. Z útulku jsme ze začátku taky brali. Pak už jsem si raději pořídil kočku a nechávám si koťata, resp. Kotě z vrhu.
A ti krizitele koček, hlavně ti uvědomělý, určitě nedávají kočky do útulku. V útulku, aspoň můj názor, jsou koťata od lemplu. Takový jako mám sousedy. Místo aby ty koťata zredukovali, nechají řvát měsíce koťata hlady. Kočka to nedá uživit 8 koťat. A pak jim to tam postupně roztaha potkan a kuna. Zbytek se toulá.. A strašně si mě stěžují, že jim mizí. Hlavně, že mají alkohol do huby, ale kočky si nevšimnou a ještě se tím chlubí. Atraktivita zvířete ani ne, lidskost a rozum.

27.12.2019 22:15

Meelek napsal(a):
Máš pěkný kotě. Měl jsem podobný, bílé mělo méně, jen prsa. Bohužel mi ho přejelo auto. Bylo krmeny kočkou přes půl roku a vypadala už jako kocour, pěkně krmená. Bydlíme kousek, asi 300m od silnice, tak se Nám to tu točí snad po roce. Jedna už přesluhuje, v uvozovkách, je tu 3 roky. Z útulku jsme ze začátku taky brali. Pak už jsem si raději pořídil kočku a nechávám si koťata, resp. Kotě z vrhu.
A ti krizitele koček, hlavně ti uvědomělý, určitě nedávají kočky do útulku. V útulku, aspoň můj názor, jsou koťata od lemplu. Takový jako mám sousedy. Místo aby ty koťata zredukovali, nechají řvát měsíce koťata hlady. Kočka to nedá uživit 8 koťat. A pak jim to tam postupně roztaha potkan a kuna. Zbytek se toulá.. A strašně si mě stěžují, že jim mizí. Hlavně, že mají alkohol do huby, ale kočky si nevšimnou a ještě se tím chlubí. Atraktivita zvířete ani ne, lidskost a rozum.

Jste docela daleko od silnice, oproti nám. Od domu je 130 m frekventovaná silnice, kde auta jezdí 50-90 km/h, v minulosti nám tam skončil polo dlouhosrstý kříženec kocour Sam, bílomourek, co vůbec nechytal myši a nejraději poskytoval erotické služby sousedčiným čičinám a držel se doma.
Posledně ztraceného Damíka jsem u silnice nenašel a byl viděn jinde, takže ten asi zdivočel a žije někde v okolí z myší (které byl zvyklý chytit i žrát), pokud teda už někomu nevletěl pod kola

Zřejmě máte pravdu, v útulku nebo vyhozená končí koťata od lemplů a zatoulanci (proto prohlížím stránky, kdyby někdo tam dal Damíka). Lidi jsou někdy zlí. A tady je těžké vymýšlet řešení, jak tyto lidi přinutit, aby to nedělali (netopili, neodhazovali) a rozhodli se, že buď koťata chcou a postarají se o ně náležitě včetně domova, a nebo kočky vykastrují a mají klid.
Nejsem toho názoru, že jediné kočky a kocouři s právem na koťata jsou ty uchovněné.
Ale pročítal jsem staré zdejší diskuze. Někdo tam třeba chtěl poradit s březostí a odchovem. Okamžitě útok anonymy, že má kočku březí ihned vykastrovat, nebo koťata utratit.
V podstatě naráželi na ty dobré, co chtějí udělat maximum. A na ty špatné lidi se dá útočit leda nepřímo, těch se to nedotýká a budou to dělat stejně.

Chtělo by to zkusit šířit osvětu o kastraci koček samic, dejme tomu ve znění:
Pokud nechcete koťata, vykastrujte svou kočku ♀. Kastrace je jednorázová, trvalá a není tolik drahá, někdy se na ni přispívá. Kastrovaná kočka se chová jako nekastrovaná kočka mimo říji, lovecké pudy se nemění.
Pokud chcete koťata, berte to se vším všudy a dejte všechny síly do toho, aby neměla útrpný život.

Některé lidi by to napravilo, ty nevědomé, co si myslí, že kastráti neloví a nebo jsou na houby.
A některým by to bylo fuk.

Mohla by být veřejně podpořena služba, která by si brala koťata od lemplů (co by je utopili nebo pohodili), prodávala je sokolníkům a hadařům na krmení a z těch penízků by pomáhala zaopatřit těmto svým dodavatelům kastraci jejich micin. Takový regulační program. A koťata by se tedy nedostávala do ulic, minimálně ne tak často (a pokud jo a nikdo by je nechtěl, tak by stejně skončila jako krmná), a útulky by nemusely praskat ve švech. Ale toto (jak se mi zdá) účinné řešení většina milovníků koček zřejmě nebude ochotná přijmout.
Současné způsoby nejsou dostatečně účinné.

28.12.2019 16:40
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Jste docela daleko od silnice, oproti nám. Od domu je 130 m frekventovaná silnice, kde auta jezdí 50-90 km/h, v minulosti nám tam skončil polo dlouhosrstý kříženec kocour Sam, bílomourek, co vůbec nechytal myši a nejraději poskytoval erotické služby sousedčiným čičinám a držel se doma.
Posledně ztraceného Damíka jsem u silnice nenašel a byl viděn jinde, takže ten asi zdivočel a žije někde v okolí z myší (které byl zvyklý chytit i žrát), pokud teda už někomu nevletěl pod kola

Zřejmě máte pravdu, v útulku nebo vyhozená končí koťata od lemplů a zatoulanci (proto prohlížím stránky, kdyby někdo tam dal Damíka). Lidi jsou někdy zlí. A tady je těžké vymýšlet řešení, jak tyto lidi přinutit, aby to nedělali (netopili, neodhazovali) a rozhodli se, že buď koťata chcou a postarají se o ně náležitě včetně domova, a nebo kočky vykastrují a mají klid.
Nejsem toho názoru, že jediné kočky a kocouři s právem na koťata jsou ty uchovněné.
Ale pročítal jsem staré zdejší diskuze. Někdo tam třeba chtěl poradit s březostí a odchovem. Okamžitě útok anonymy, že má kočku březí ihned vykastrovat, nebo koťata utratit.
V podstatě naráželi na ty dobré, co chtějí udělat maximum. A na ty špatné lidi se dá útočit leda nepřímo, těch se to nedotýká a budou to dělat stejně.

Pokud nechcete koťata, vykastrujte svou kočku ♀. Kastrace je jednorázová, trvalá a není tolik drahá, někdy se na ni přispívá. Kastrovaná kočka se chová jako nekastrovaná kočka mimo říji, lovecké pudy se nemění.
Pokud chcete koťata, berte to se vším všudy a dejte všechny síly do toho, aby neměla útrpný život.

Některé lidi by to napravilo, ty nevědomé, co si myslí, že kastráti neloví a nebo jsou na houby.

Mohla by být veřejně podpořena služba, která by si brala koťata od lemplů (co by je utopili nebo pohodili), prodávala je sokolníkům a hadařům na krmení a z těch penízků by pomáhala zaopatřit těmto svým dodavatelům kastraci jejich micin. Takový regulační program. A koťata by se tedy nedostávala do ulic, minimálně ne tak často (a pokud jo a nikdo by je nechtěl, tak by stejně skončila jako krmná), a útulky by nemusely praskat ve švech. Ale toto (jak se mi zdá) účinné řešení většina milovníků koček zřejmě nebude ochotná přijmout.

"Chtělo by to zkusit šířit osvětu o kastraci koček samic, dejme tomu ve znění:
Pokud chcete koťata, berte to se vším všudy a dejte všechny síly do toho, aby neměla útrpný život."

Počkejte, počkejte! Vy tu razíte osvětu stran kastrace koček, ale Váš kocour dle Vašich slov poskytoval erotické služby kočkám v okolí! Nemyslíte, že je stejně nezodpovědné nevykastrovat i kocoury?!? Kočka samu sebe jaksi neoplodní... Ta povinnost za nechtěně narozená koťata by měla být rozdělena mezi kočku i kocoura! Jen se bohužel skoro nikdy nezjistí, kdo je onen oplodnitel!

28.12.2019 18:49

fikovnice napsal(a):
"Chtělo by to zkusit šířit osvětu o kastraci koček samic, dejme tomu ve znění:
Pokud chcete koťata, berte to se vším všudy a dejte všechny síly do toho, aby neměla útrpný život."

Počkejte, počkejte! Vy tu razíte osvětu stran kastrace koček, ale Váš kocour dle Vašich slov poskytoval erotické služby kočkám v okolí! Nemyslíte, že je stejně nezodpovědné nevykastrovat i kocoury?!? Kočka samu sebe jaksi neoplodní... Ta povinnost za nechtěně narozená koťata by měla být rozdělena mezi kočku i kocoura! Jen se bohužel skoro nikdy nezjistí, kdo je onen oplodnitel!

U psů se dá pochopit, že vina je na straně obou zvířat, protože u psa platí, že majitel ho nemá nechávat nikde zdrhat, a majitel feny zas má fenu chránit před psem. Pes je zvíře, které ohlídáte, zavřete v kotci nebo zahradě.
Kočka nikoli. Můžete si myslet, že kdyby majitelé kocourů všichni své kocoury kastrovali, tak že by ty kočky neměl kdo oskákat. Vždycky by byl, je a bude.I kdyby bylo 99% kocourů venku vykastrovaných, tak stejně budou kočky venku mít koťata, vždy se nějaký najde, nikdy nebudou zcela všichni vykastrovaní (i kdyby to někdo uzákonil). Takže u koček se dá říct, že za koťata si nese zodpovědnost majitel kočky a jediná možnost, pokud ty mladé majitel nechce a neví co s nimi, je vykastrování kočky.

Kastrace kocourů se dělá z úplně jiného důvodu, a to je toulání, rvaní (a veškerá rizika s tímto spojená). Ačkoli výsledek je tam stejný, kocour přijde o většinu pohlavního chování a je mu znemožněno se rozmnožit.

A další věcí je, že kocouři se zajímavou barvou jsou lepší, např. můj Damián- bíločervený, dá s černou kočkou želvy a černé kocoury (s bílou i bez), než když tu stejnou kočku pokryje mourek, to pak snižuje šance, že si je někdo vůbec vezme.

29.12.2019 00:09
fikovnice

XXX.XXX.135.251

U psů se dá pochopit, že vina je na straně obou zvířat, protože u psa platí, že majitel ho nemá nechávat nikde zdrhat, a majitel feny zas má fenu chránit před psem. Pes je zvíře, které ohlídáte, zavřete v kotci nebo zahradě.
Kočka nikoli. Můžete si myslet, že kdyby majitelé kocourů všichni své kocoury kastrovali, tak že by ty kočky neměl kdo oskákat. Vždycky by byl, je a bude.I kdyby bylo 99% kocourů venku vykastrovaných, tak stejně budou kočky venku mít koťata, vždy se nějaký najde, nikdy nebudou zcela všichni vykastrovaní (i kdyby to někdo uzákonil). Takže u koček se dá říct, že za koťata si nese zodpovědnost majitel kočky a jediná možnost, pokud ty mladé majitel nechce a neví co s nimi, je vykastrování kočky.

Kastrace kocourů se dělá z úplně jiného důvodu, a to je toulání, rvaní (a veškerá rizika s tímto spojená). Ačkoli výsledek je tam stejný, kocour přijde o většinu pohlavního chování a je mu znemožněno se rozmnožit.

A další věcí je, že kocouři se zajímavou barvou jsou lepší, např. můj Damián- bíločervený, dá s černou kočkou želvy a černé kocoury (s bílou i bez), než když tu stejnou kočku pokryje mourek, to pak snižuje šance, že si je někdo vůbec vezme.

"Kastrace kocourů se dělá z úplně jiného důvodu, a to je toulání, rvaní (a veškerá rizika s tímto spojená)."

Asi se v mnoha věcech shodneme, i v té Vaší větě zde mnou citované. Ale neshodneme se v tom, že další důvod kastrace kocourů je pro mě ten, aby se prostě už tak přemnožené kočky dál nerozmnožovaly, čemuž napomůže nejen kastrace koček, ale samozřejmě i kocourů.

29.12.2019 16:43
ančovička1

XXX.XXX.35.36

No s tou kastraci kocouru, za účelem
snížení kočičí populace, bych to tak růžově neviděla..myslim, že pro všechny kočky v jedné vesnici stačí jeden,dva kocouři 😁

Atxx

3.1.2020 02:17
Atxx

XXX.XXX.142.136

Ani kočku nemá majitel nechávat nikam zdrhat. Majitel jakéhokoli zvířete je povinen zamezit mu útěk. To, že na to většina majitelů kaše je věc druhá.
A množit neuchovněné kočky může taky jen ignorant, hlavně v době, kdy pro ty kočky už není ani místo.

3.1.2020 12:13

Atxx napsal(a):
Ani kočku nemá majitel nechávat nikam zdrhat. Majitel jakéhokoli zvířete je povinen zamezit mu útěk. To, že na to většina majitelů kaše je věc druhá.
A množit neuchovněné kočky může taky jen ignorant, hlavně v době, kdy pro ty kočky už není ani místo.

Máte na to zcela jiný pohled, tak to zkusím trochu osvětlit.
Když je kočka zabezpečená, tak je neužitečná, zlikviduje maximálně hlodavce v prostoru, kde žije.
Kdyby venku neběhaly kočky okolo lidských sídel a hospodářských stavení, tak by měli hlodavci pré, a pokud by je lidi trávili, tak by to byl průšvih taky (z jiných důvodů).
Většina lidí, pokud jsou schopni kočku zabezpečit, tak nejvýše jí dokážou udělat voliéru, menší zahrádka se dá proti úniku té kočky zabezpečit, ale velká zahrada nikoli. Sice můžete argumentovat, že na hlodavce v zahradě pomůže teriér, ale ne každý chce riskovat, že bude mít po zahradě díry, které pes myšilov vyhrabal při likvidaci škůdců.Takže kočky ven patří.

Mělo by být kastrováno 90-95% koček venku, podle poptávky na koťata, musí taky nějaké zůstat plodné, zvlášť ty, co jsou žádané barvy a jejichž koťata se udají.
Někdo chce prostě koťata od kočky, která je zcela venkovní a umí aktivně lovit.
Neříkám, že v útulku se nenajde pěkná kočka, najde, i tříbarevná, i lovkyně, ale osobně bych jistě zdaleka preferoval kotě od majitele kočky.
Protože útulky si dávají do svých smluv všelijaké podmínky omezující majitele. Teď nejde jenom o kastraci (kterou by ty kočky stejně v drtivé většině případů podstoupily, i kdyby to nikdo nenařizoval), ale některý útulek dává kočky jen do bytu, nebo musí mít přístup do domu aj. ačkoli kočka má kožich a dokáže zimovat v pelechu, kde se zahřeje.
Četl jsem si jednu dohodu o předání zvířete a fakt bych si nevzal zvíře s tím, že mi za porušení nějaké podmínky hrozí odebrání a pokuta. Samozřejmě chci, aby bylo zvíře zdravé a spokojené, ale nenechám si diktovat a vyhrožovat.
U chovatelů bývají všelijaké blbiny ve smlouvě taky. Sice chápu, že těmto lidem na kočce záleží, ale prostě je ideální vše nechat na novém majiteli, já prodávám drůbež do chovu a taky neřeším, jestli ten chovatel má tu slípku do křížení, do chovu, na vejce, na maso, na ozdobu, prostě zaplatí kupní cenu a schluss, všechna práva přechází na něj.
Možná se dají tito lidi s podmínkami ošidit tak, že jim napíšete Kočka se ztratila, asi jí někdo sebral, nebo Kočku jsem našel před barákem sraženou, Zahryzl mi ji pes.... A v klidu dál s kočkou žít a libovolně nakládat.

To když si přijedu pro kotě k někomu, kdo mi ho hodlá dát nebo nechat za náklady, tak jenom řekne-Starejte se o něj dobře, když tak se ozvěte, jak se mu daří. A dá mi ho, ať s ním naložím, jak uznám za vhodné, nenárokuje si ho, vše je na mě. Akorát by někteří tihle lidi přemýšlet, a dávat koťata od matky později (řekl bych, že za to může neinformovanost). Já jsem si předchozího i aktuálního kocoura bral chvíli před třetím měsícem, mladší kotě patří k mámě.
Psa máme z útulku a s tím bych problém neměl, ten útulek neomezoval a nenutil nikoho k ničemu, prostě jsme zaplatili adopci, informovali, že se má dobře a to stačilo. Ale kočkařské útulky nebudou takové přívětivé.

3.1.2020 17:11
Jackousek

XXX.XXX.30.154

V tomto s Vámi souhlasím. Zrovna se potýkám s touto situací. Neziskova organizace odchytila kotě, které potřebovala dat do karantény cca na 2-3 měsíce. Nabídla jsem se, že se o kotě postarám. Při tom mi řekli, že si kotě u mě hezky zvykne tak jestli si ho nechci nechat. Souhlasila jsem. Cca po 1 měsíci mě požádali o podepsání adopční smlouvy...a to jako proč? Drželi ho v ruce cca hodinu a to už jim jako patří? Dále mi začali diktovat, že by bylo jako fajn kdybych ho nepouštěla ven, že se mu muze něco stát. ...Když bude chtít jít ven (vykastrovany), tak ho prostě pustim ne? ??!!!! Se nedivim, že mají v těchto org. tolik koček a nemůžou je nikomu dát, nikdo je totiž za techto podminek nechce....kdybych už kotě nenaockovala a nenavykla ho na mě, tak bych jim ho vrátila každý rok akorát dávat info o tom jak se mu daří a jestli pořád žije, co jim je po tom?

Neregistrovaný uživatel

3.1.2020 17:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Ale jo at kočky couraj kde chtej. Ale at jsoh kastrovany a at pak jejich majitele nehysterci kdyz takova kocka umre. Nam veskery cizi kocky nasi psi vzdycky zakousli kdyz nestihla zdrhnout. Domaci byly tolerovany. Nj holt smula.

3.1.2020 17:40

Jackousek napsal(a):
V tomto s Vámi souhlasím. Zrovna se potýkám s touto situací. Neziskova organizace odchytila kotě, které potřebovala dat do karantény cca na 2-3 měsíce. Nabídla jsem se, že se o kotě postarám. Při tom mi řekli, že si kotě u mě hezky zvykne tak jestli si ho nechci nechat. Souhlasila jsem. Cca po 1 měsíci mě požádali o podepsání adopční smlouvy...a to jako proč? Drželi ho v ruce cca hodinu a to už jim jako patří? Dále mi začali diktovat, že by bylo jako fajn kdybych ho nepouštěla ven, že se mu muze něco stát. ...Když bude chtít jít ven (vykastrovany), tak ho prostě pustim ne? ??!!!! Se nedivim, že mají v těchto org. tolik koček a nemůžou je nikomu dát, nikdo je totiž za techto podminek nechce....kdybych už kotě nenaockovala a nenavykla ho na mě, tak bych jim ho vrátila každý rok akorát dávat info o tom jak se mu daří a jestli pořád žije, co jim je po tom?

Útulky praskají ve švech i z tohoto důvodu,.Viděl jsem v útulcích i pěkné kočky.
Ale stejně by ty útulky nebyly prázdné, kvůli těm lidem, kteří jsou nesolidní a špatně se starají o koťata a vyhazují je, a kvůli nalezencům (kteří se majitelům vytratí, jako můj Damián). Na druhou stranu, kdyby ty útulky ubraly, tak by tam ty jednotlivé kočky nemusely strašit tak dlouho, i kdyby už tam skončily.
Když někomu srazí kočku z útulku auto nebo pes, tak ta smlouva s jistotou zaniká? Já předpokládám, že ano, ale chci se ujistit.

4.1.2020 11:19
Meelek

XXX.XXX.97.194

Řešení máš jednoduchý.. S týdenními kotaty, po rozcucani kocky prastis o zem. Necháš si jedno nejhezčí a nejsilnější z vrhu, každý rok. To že má kočka koťata dvakrát ročně je jedno, koťata mi tahala mlíko tři čtvrtě roku. Žádný horečky v ceckach se nekonají. Kočka se měla co ohánět, tahala myš za myši pro koťata. Když mi nějakou picne auto, mám záložní. Případně ho daruji za pytel krmení. Za dobré živené kotě mi lidí utrhnou ruce, kor když je půlroční a kočka ho už naučila chytat mysaky. Rozumnjsi než podporovat nějaký útulky, brát si kočku za 300, kastrace 700. A ještě měsíční, dvouměsíční mrzáky, který se ke mě tuli, táhnou, protože jim chybí mama. A za půl roku ji brát na lopatu a zakopávat. A proto ti děkuji a tobě podobným za erotické služby pro moje kočky.

4.1.2020 12:15

Meelek napsal(a):
Řešení máš jednoduchý.. S týdenními kotaty, po rozcucani kocky prastis o zem. Necháš si jedno nejhezčí a nejsilnější z vrhu, každý rok. To že má kočka koťata dvakrát ročně je jedno, koťata mi tahala mlíko tři čtvrtě roku. Žádný horečky v ceckach se nekonají. Kočka se měla co ohánět, tahala myš za myši pro koťata. Když mi nějakou picne auto, mám záložní. Případně ho daruji za pytel krmení. Za dobré živené kotě mi lidí utrhnou ruce, kor když je půlroční a kočka ho už naučila chytat mysaky. Rozumnjsi než podporovat nějaký útulky, brát si kočku za 300, kastrace 700. A ještě měsíční, dvouměsíční mrzáky, který se ke mě tuli, táhnou, protože jim chybí mama. A za půl roku ji brát na lopatu a zakopávat. A proto ti děkuji a tobě podobným za erotické služby pro moje kočky.

Vlastně máte pravdu až na jednu výtku-k usmrcení zdravého zvířete má být důvod podle zákona. Tzn. že byste měl ta koťata, která zlikvidujete, využít jako krmná.
Nejjednodušší možnost je zabitá koťata zkrmit psovi, hadovi, dravcům (i těm volně žijícím), aby toto bylo splněno.

4.1.2020 13:49
canka

XXX.XXX.35.234

Víte co,jděte s těmahle kecama o zabíjení koťat do prde.e!!!Nestačím se divit,co jste za lidi...kočka se má vykastrovat a hotovo.Já mám taky i venkovního kocoura,ale nechala jsem ho vykastrovat právě z důvodu,abych nepodporovala množení a následně se musela koukat na to,jak tu koťata hladoví a jsou sraženy autem...stačí pouze kastrace,nic víc...

Neregistrovaný uživatel

4.1.2020 15:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

canka napsal(a):
Víte co,jděte s těmahle kecama o zabíjení koťat do prde.e!!!Nestačím se divit,co jste za lidi...kočka se má vykastrovat a hotovo.Já mám taky i venkovního kocoura,ale nechala jsem ho vykastrovat právě z důvodu,abych nepodporovala množení a následně se musela koukat na to,jak tu koťata hladoví a jsou sraženy autem...stačí pouze kastrace,nic víc...

Tak ja treba mam hady a kdybych mela u retik echt nouzi o krmeni tak jim klidne mrtvy kote dam. Ne kazdej ma slusny zdroje a ukrmit tyhlety velky xdesitek kilovy zmetky neni sranda. A srackama z marketu fakt ne.
Pravda ze od ty doby co je mam nejak nerozlisuju mezi zabitim kocky pro zradlo, nebo selete, kurete, potkana. Kocky život nema vetsi hodnotu. Je hnus tyrat zvirata a starat se o ne blbe. Ale zabit zvire z rozumneho duvodu rychle a co nejvice beznolestne mi problem fakt nedela. Pro info. Zatim jsem kockama krmit nemusela a delala bych to jen v pripade nouze nejvyssi (paraziti) ale znam lidi co tak krmili velkr hroznyse nebo anakondy meb ve vsi kocky premnozeny a lidi nez aby kastrovali nebo kotata uspavali je nosili hadarovi. Ve vysledku spokojeny vsichni. A zbovu dodavam. Ne neni to o noc hnusnejsi nez chovat na zkrm potkany.

4.1.2020 18:07

canka napsal(a):

Neříkám, že kastrace nestačí, ale jak to popisuje p. Meelek, tak v tom případě nestačí, když si potřebuje nechat pokračovat pokrevní linii, protože prostě je v rizikovém prostředí.
A další věc je, že kočka má stejná práva jako morče nebo myš, jejichž veškeré věkové kategorie se dávají hadům.
Nemůžu Vám to vyčítat, že jste tím byla pobouřena, žijeme prostě ve společnosti, kde má pes a kočka úplně jiné postavení, než většina ostatních zvířat, a nikdo neschvaluje upotřebení těchto zvířat pro krmné a jatečné účely. Přitom kočka a kuřecí či králičí pečínka mají obě stejná práva, jakožto zvířectvo. Ale to česká společnost nepochopí, prostě pes a kočka je pro ně víc (je pravda, že to jsou šelmy a milá zvířata, ale to má být důvod k jejich vyzdvihování?).

4.1.2020 19:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ježíši, tohle je tady diskuse, ne, nechtěla jsem se zapojovat ze stejného důvodu jako canka, ale dobře, tak: kdo vás tedy postavil na ten piedestál a nejste na stejné úrovni, jako ty kočky, psi, hadi, kuřata, potkani......? I nechtěných dětí je hodně..

4.1.2020 20:13

lesnížínka napsal(a):
Ježíši, tohle je tady diskuse, ne, nechtěla jsem se zapojovat ze stejného důvodu jako canka, ale dobře, tak: kdo vás tedy postavil na ten piedestál a nejste na stejné úrovni, jako ty kočky, psi, hadi, kuřata, potkani......? I nechtěných dětí je hodně..

Nevím, kdo mě, ale celý lidský druh ovládl zemi a je nade všemi jinými, je nejschopnější a nejvynalézavější, proto jsme také (možná bohužel) vládci světa.
Lidi jsou přemnožení, to se těžko reguluje, to je i horší případ než kočky- Protože mají lidi práva.

4.1.2020 20:26
ančovička1

XXX.XXX.35.36

canka napsal(a):

Canko,👍,přesně bych napsala to,co vy..nepisou ty nechutné a nízké zpusoby zabijeni pánové,kteří nemaji o ceně života,byť kočičího ani šajn? Ja mám 5 koček,všechny vykastrovane..pno je to,priznejte si,pánové,také otazka peněz,že..

4.1.2020 20:41
Meelek

XXX.XXX.252.125

lesnížínka napsal(a):

Na ten piedestal se může postavit stat a jeho kejvaci, kteří neumí najít v bordelu rozum.. snažící se najít rovnováhu v jeho blbostech. Zabití kočka je vražda, slepice je oslava a oběd pro návštěvu z města. A chovatel má jen chovat.

4.1.2020 20:42
canka

XXX.XXX.35.234

ančovička1 napsal(a):
Canko,👍,přesně bych napsala to,co vy..nepisou ty nechutné a nízké zpusoby zabijeni pánové,kteří nemaji o ceně života,byť kočičího ani šajn? Ja mám 5 koček,všechny vykastrovane..pno je to,priznejte si,pánové,také otazka peněz,že..

Děkuji, mluvíte mi z duše... Je to totiž o penězích, to je ono.. Ale to si asi pánové nepřiznají..

4.1.2020 20:49

ančovička1 napsal(a):

Taky preferuju vykastrování, ale ne vždy to má smysl..
Ale v případě, jaký popisuje Meelek je to nutné. Přece nebude každoročně tahat domů cizí kotě byť zadarmo, zvykat ho u sebe, riskovat, že bude nemehlo a nebude chytat, kastrovat ho, přejede ho auto a pak zas, to už je pak na peněžence znát.
Kdyby ta kočka vydržela 10 let, tak tam se peníze za kastraci ztratí a má to smysl, ale pořád dokola vyhazovat peníze
...
Mně se ztratil Damián, takže teď mám Brita a jestli se takto rychle vypaří i Brit (a tady kastrace nehraje roli, prostě silnice je blízko, i pro kastráta, který se netoulá), tak si pořídím kočku, aby se mi to obnovovalo samo. Ještě nám žádná kočka nevydržela déle jak rok, myší jak nadělaných.
Neříkám, že je nemám rád, já bych taky chtěl, aby žily co nejdéle (kočky), ale ne vždy to jde, až se odstěhuju na samotu, tak to půjde (snad).
Další věcí je, že když se zabíjí, tak rychle, ne žádné kruté utopení ani ubití, to je hnus, rána je zato spolehlivá a rychlá.

Janae1

4.1.2020 21:37
Janae1

XXX.XXX.160.6

lesnížínka napsal(a):

Že se rozčilujete, bavíte se s dítětem, které má pravděpodobně nějakou diagnozu.
To je jako byste se bavila s Gretou Thunberg o ekologii nebo chtěla projevení citů od Sheldona Coopera.

A ten druhý, no dohledejde si jeho diskuze a názory, to nemá cenu.

4.1.2020 21:44
Meelek

XXX.XXX.252.125

canka napsal(a):
Děkuji, mluvíte mi z duše... Je to totiž o penězích, to je ono.. Ale to si asi pánové nepřiznají..

Je to o rozumu a penezich. Kdyby jste do měsíce dvě stáhla na lopatu, tak nebudete takhle mluvit. A hlavně kočka starající se o koťata tahá myši imrvere. Je doma, max pro ty mysaky. A proto tu kočku mám. Dává. užitek materiální. A srovnávat s ní kastráta je nebe a dudy. Kdyby jste byla vege cokoliv, tak pochopím. Ale jinak je to pokrytectví.

A kocouři jsou pro mě pasé,vždycky mi vše ochcaly a pak mi je Při jejich toulání srazilo auto nebo se nevratily. Kočka se mi toulá pár dní v roce...většinou sem spíš lezou kocouři než že by se mi kočky nějak toulali. A hlavně jsou na volno, ve chlive a ne na gauči.

4.1.2020 22:17

Já už uzavírám debatu o tom, co a jak dělat a nedělat s koťatama a kterou kočku kastrovat a kterou ne, protože kočkařky to jakožto citlivky hrozně dráždí a pohoršuje.
Vrátím to k tématů jak je nadepsáno, a to je můj malý mazlící Brit (bílomodrý kocour) a raději budu přidávat jeho fotky.

4.1.2020 22:59
ančovička1

XXX.XXX.35.36

Já už uzavírám debatu o tom, co a jak dělat a nedělat s koťatama a kterou kočku kastrovat a kterou ne, protože kočkařky to jakožto citlivky hrozně dráždí a pohoršuje.
Vrátím to k tématů jak je nadepsáno, a to je můj malý mazlící Brit (bílomodrý kocour) a raději budu přidávat jeho fotky.

Pánové,existuje něco,čemu se říká etika..ale to je pro vás asi sprosté slovo..

Neregistrovaný uživatel

6.1.2020 08:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.178

Jezis marja tak holt nekfo to resi tak ze kotata co mu nosej zkrmuje. Lepsi aby chcipli v pangejtu?
Mam bohuzel zvirata ktera pptrebuji zit zabijenim jinych zvirat. Dikybohu vetsine staci mrtvolky
Az dojde nouze budu velkemjm krmit holt i kotata nebo stenata pokud vezmou. Velkochovatele hlodavcj snad vymiraj. Neni cim krmit

6.1.2020 11:37
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jezis marja tak holt nekfo to resi tak ze kotata co mu nosej zkrmuje. Lepsi aby chcipli v pangejtu?
Mam bohuzel zvirata ktera pptrebuji zit zabijenim jinych zvirat. Dikybohu vetsine staci mrtvolky
Az dojde nouze budu velkemjm krmit holt i kotata nebo stenata pokud vezmou. Velkochovatele hlodavcj snad vymiraj. Neni cim krmit

Tak půjčujte hadice zemědělcům, ti neví co s hrabošema...

Neregistrovaný uživatel

6.1.2020 12:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.178

lesnížínka napsal(a):
Tak půjčujte hadice zemědělcům, ti neví co s hrabošema...

Kdyby to nemelo tunu parazitů tal bych to i lajzla. Ale tak popravde. I ty kotata a stenata jsou fakt totalka znouzectnost jak se rika. Pokud to jde krmi se cimkoli jinym od potkanupres krepelky lurata slepice holuby az po selata

8.1.2020 16:08
fikovnice

XXX.XXX.135.35

Jackousek napsal(a):

Na nějaký info se vykašlete! Udělala jste dobrý skutek a ten je těmito divnými spolky náležitě potrestán!!! Já mám adoptovaného už jen jednoho, je to můj top kocour, ale ta společnost byla malá a starali se tam vzorově. Byla jsem pak nějaký čas v telef. kontaktu s majitelkou, ale to byla spíš moje iniciativa. Teď už se několik let nekontaktujeme, já ztratila tel. číslo a ta společnost stejně zanikla...
Každopádně pochybuji, že mají právo Vám lézt do Vašeho soukromí, to nepřipusťte! A držím Vám v tom všem moc pěsti!

8.1.2020 17:44

Já teda musím říct že ty kočičí spolky jsou leckdy dost divný. Jednou se nám do práce přitoulalo moc pěkné kotě, tak jsme ho zkusili dát do útulku. Ženská měla různě po domě zavřených cca podle ní 100koček různého stáří, smrad naprosto neuvěřitelný. Prostě líheň na nemoci, kotě sem tam nenechala, s tím že ho někde udám sama. Ještě mi nezapomněla zdůraznit, a´t za kotě chci aspoň 1000korun, aby se nedostalo do špatných rukou. Než tam kočku nechat, to by jí fakt bylo líp jako krmení pro hada.
To to má aspoň rychle za sebou.

Neregistrovaný uživatel

8.1.2020 22:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Já teda musím říct že ty kočičí spolky jsou leckdy dost divný. Jednou se nám do práce přitoulalo moc pěkné kotě, tak jsme ho zkusili dát do útulku. Ženská měla různě po domě zavřených cca podle ní 100koček různého stáří, smrad naprosto neuvěřitelný. Prostě líheň na nemoci, kotě sem tam nenechala, s tím že ho někde udám sama. Ještě mi nezapomněla zdůraznit, a´t za kotě chci aspoň 1000korun, aby se nedostalo do špatných rukou. Než tam kočku nechat, to by jí fakt bylo líp jako krmení pro hada.
To to má aspoň rychle za sebou.

No me fascinuje jak si kazdej mysli ze had obet skrti dlooouho a chudinka umira nejmin par minut neli par desitek. Vetsinou je mys, potkan tuhej po par vterinach. Kote by bylo stejne rychle. Selmy v prirode zabijej podstatne dyl a hur a i ta kocka muci mys o dost hnusnejc a dyl.

9.1.2020 15:59

tak já si to nemyslím, krmení hadů jsem u známých viděla několikrát. Ale přeci jen psát do sekce o kočkách, jak s nimi krmíte hady byste neměl. Není potřeba dělat si přesmíru naschvály.

10.1.2020 16:15
Bobča

XXX.XXX.105.52

ano,jsem pro..začetla jsem se tu do vaší diskuse...každý máme svůj názor,ale začalo to tak pěkně-fotkami krásného kocourka..tak přidejte další hm?

10.1.2020 16:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Bobča napsal(a):
ano,jsem pro..začetla jsem se tu do vaší diskuse...každý máme svůj názor,ale začalo to tak pěkně-fotkami krásného kocourka..tak přidejte další hm?

Jelikož máme stejná koťacka hodím fotku toho našeho raubíře i já

10.1.2020 17:09
Bobča

XXX.XXX.105.52

j.erlec...a co ten váš bílomodrý kocourek???přidám Maxe..Zapisovala jsem si účtenkovku,a házel účtenky na zem..Max se v nich "rochnil",tak jsem ho bleskla jo,a kytky doma nemůžu mít..

10.1.2020 17:45

Briťulka je kocour muchlací... Délka těla asi 30 cm, varlata již obě sestouplá, má se dobře a žere..

10.1.2020 18:05
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tím žere...myslíte tak, jako ten náš? Takovou pažravku jsme ještě neměli, každou chvíli prohlíží misky. Ten má pořád břich jak buben, skoro nemůže jít, jak se mu tam to břicho houpá

10.1.2020 18:39
Bobča

XXX.XXX.105.52

Briťulka je kocour muchlací... Délka těla asi 30 cm, varlata již obě sestouplá, má se dobře a žere..

Závidím muchlání Můj muchlací není-vyčkávám,až ho přejde ta puberta,jelikož je od vesnických rodičů(dcera má 2 jeho starší bráchy-už jsou klidnější-ale ti můžou ven)Varlata měl sestouplá,ale vzápětí o ně přišel ...(sranda).Je to macek,má už 5,5kg!!a v březnu bude mít 2 roky..Maxovi se houpají ty tukové laloky pod zadníma nohama-v tříslech...vypadá to zezadu super

11.1.2020 10:19
Jackousek

XXX.XXX.33.22

Tak to my doma si nevedeme moc dobře včera jsem si domů přinesla to kotě a od večera je zalezlý v boudičce, nejí, nepije a nejde na WC. Ani na hru nereaguje, vypadá dost uražený V noci jsem ho radeji dala spat do jine mistnosti nez je dospeli kocour a ani tam. Pres den je mam u sebe. dospělý kocour občas okolo jeho bedny chodi a syčí, ale neútočí na něj

11.1.2020 11:10
Bobča

XXX.XXX.105.52

nemůžete to kotě dát na noc k sobě-jako aby se cítil u vás v blízkosti v bezpečí?než si vůbec u vás zvykne?a pak ve dne postupně je seznamovat?i kdyby se třeba trochu poškorpili?Já když jsem s malým Maxem jela za dcerou,která má jeho 2 starší bráchy(o rok a o dva),tak se seznamovali...jeden po něm celkem dost drsně vystartoval,byl řev,bála jsem se,ale okřiknutí pak stačilo..ale hlídala jsem je pak...Jen píšu mou zkušenost..

Na fotce je "vrchní soud" jinou nemám...těsně před vystartováním...na druhé jeho bratři Mauí a Miki

11.1.2020 11:40
Jackousek

XXX.XXX.33.22

Když jsem si ho vzala k sobě, tak zalezl pod gauč a nevylezl. Šla jsem spát, vzala si ho s sebou, zalezl pod postel a nevylezl. Tak jsem ho radeji dala samotného do klidu a na základě věci jsem poznala, že byl venku, ale jídla ani záchodu se nedotkl.

11.1.2020 13:06
ančovička1

XXX.XXX.35.36

Bobča napsal(a):
Závidím muchlání Můj muchlací není-vyčkávám,až ho přejde ta puberta,jelikož je od vesnických rodičů(dcera má 2 jeho starší bráchy-už jsou klidnější-ale ti můžou ven)Varlata měl sestouplá,ale vzápětí o ně přišel ...(sranda).Je to macek,má už 5,5kg!!a v březnu bude mít 2 roky..Maxovi se houpají ty tukové laloky pod zadníma nohama-v tříslech...vypadá to zezadu super

Oni tito kocouri vesnicka směs,moc do bytu a na muchlani nejsou..v genech maji lov a boj o existenci a hierarchii mezi ostatnimi vesnickymi kocoury ..když už,tak jste si měla vzit kočičku a dat ji vykastrovat, kočky jsou mazlive a klidnější..nejlepší k chovu v bytě jsou britky,regdolky a podobna plemena "bytových kocek"..máme britku Viktorku,ani o ni cely den nevim,nic neničí,prijde se pomazlit,kdy chce ona😁, je milá..škrábadlo má jedno hodně staré křeslo,to je jeji,kočičí,dovoli mi v něm občas sedět😀🐱🐱

11.1.2020 13:43
Bobča

XXX.XXX.105.52

já dostala Maxe od dětí,abych tu nebyla sama,jako 6týdenní kotě-hned první den šel sám v noci na záchdek,pořád se umýval.....ale je to divočák,to je fakt...netušila jsem vůbec,do čeho jdu!!

11.1.2020 15:40
ančovička1

XXX.XXX.35.36

Tedy,to,co píšete, co ten kocour dělá,nevim,jestli bych to dala,ono to chvili jde,ale pořád dokola stres kvůli tempetamentnimu kocourovi, to asi ne..celý byt mu přizpůsobit..ja bych ho nejspíš někomu darovala,vyhovoval by mu střídavý pobyt venku a doma..domek se zahradou..

11.1.2020 18:23
fikovnice

XXX.XXX.135.251

lesnížínka napsal(a):
Jelikož máme stejná koťacka hodím fotku toho našeho raubíře i já

Ježkovy voči, roste jak z vody a je nááádhernej!

11.1.2020 20:51
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jóó z vody, to učitě, na tu kašle Už nás úplně vyžral, dvakrát jsme museli doplňovat zásoby a to je tu chvilku. Dám Gucci, musím ho doslova násilím držet od misky, tu to brzy přestane bavit, dávat na něj pozor, takže od misky uteče a ten se na to vrhne....jak kdyby do té doby nežral téměř permanentně

11.1.2020 22:50

Ten můj nežere zas jak rakovina, ale když jsem ho dovezl a krátce potom zblajzl na posezení půlku 3 měsíční perličky, tak myslím, že je taky dost žrací. I když je pravda, že bezedný není.
Momentálně dneska měl vařená játra z kačeny z mrazáku.
Asi budu zabíjet nějaké kohouty, takže se nažereme, já i Brit přijdeme na své.

12.1.2020 10:12
Bobča

XXX.XXX.105.52

ančovička1 napsal(a):
Tedy,to,co píšete, co ten kocour dělá,nevim,jestli bych to dala,ono to chvili jde,ale pořád dokola stres kvůli tempetamentnimu kocourovi, to asi ne..celý byt mu přizpůsobit..ja bych ho nejspíš někomu darovala,vyhovoval by mu střídavý pobyt venku a doma..domek se zahradou..

Dík"ančovičko"-mluvíte mi z duše...měla jsem i podaný inzerát...psala jsem to i tady,jak to nedávám..spím od 2 hodin v noci po minutách,vstávám unavená,nevyspalá...jsem v důchodě,a místo,abych si užívala,nic se mi nechce,protože jsem permanentně nevyspalá,to už je o zdraví...ve dne spí,ale mě už to nejde usnout...schytala jsem to tady,že ho beru "jen jako kočku"..ať ho radši dám někomu,kdo ho bude mít rád....neberu ho tak!!!mám ho MOC ráda,pořád čekám,že se zklidní,ale jak jste psala,vesničan nebude nikdy muchlací-to bude asi pravda,protože jak ho chci vzít,tak se za pár vteřin vymaní z náruče...ale kdo nezažil,nemůže pochopit.Já bych chtěla,aby se měl dobře!! ...Já si myslím,že on tady taky trpí,v jedné místnosti,potřeboval by tu zahradu!!Někdo tady psal,že stratil kočičku,ja bych moc ráda ho dala někomu,kdo ho bude mít rád...Je moc čistotný,nikdy se nikam nevykadil,je vykastrovaný."nesmrdí"-žere kapsičky a granule,pije dost,je zdravý...V březnu bude mít 2roky..Bude mi samozřejmě chybět,ale když budu vědět,že se má někde dobře třeba i s nějakým kamarádem venku.Já myslím,že by si zvykl na dalšího kocoura,s bráchama na vesnici u dcery se snáší,a to se viděli po roce teď na Silvestra.(dcera už nechce 3.kocoura)..utekl mi,nevrátil se celý den-asi byl u vytržení,že mohl být venku,šplhat po stromech...Vrátil se až po půlnoci-přes petardy byl venku,já byla na mrtvici-proto jsem ho vzala sebou,aby v Olmiku netrpěl sám v bytě Pokud by se tady našel někdo,kdo by ho chtěl.....budu moc ráda.Dovezu ho-v Olomouckém okolí...Daruju i "příslušenství"-škrabadla a záchodek..

12.1.2020 12:13
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Tak,tak,uplne Vás chápu,chovám kočky asi 30 let, tak jim trochu rozumim a vim,co která potřebuje,každá ma jinou povahu,kocour se chova úplně jinak ,než kočka,každé plemeno ma svoje povahove rysy..odsuzuje jenom ten,kdo nevi,o čem je řeč,nezažil na vlastni kůži "psycho" soužití s takovýmto zvířetem ..on za to také nemůže,ja tak od přírody nastavený,to je, asi jako by někdo chtěl chovat v bytě 1+1 tygra..každé zvíře ma své potřeby,váš kocour bude šťastný na dvorku a lovit myši a vy budete mit doma klid a pohodu..😀🌹..Anna

12.1.2020 14:25

Bobča napsal(a):
Dík"ančovičko"-mluvíte mi z duše...měla jsem i podaný inzerát...psala jsem to i tady,jak to nedávám..spím od 2 hodin v noci po minutách,vstávám unavená,nevyspalá...jsem v důchodě,a místo,abych si užívala,nic se mi nechce,protože jsem permanentně nevyspalá,to už je o zdraví...ve dne spí,ale mě už to nejde usnout...schytala jsem to tady,že ho beru "jen jako kočku"..ať ho radši dám někomu,kdo ho bude mít rád....neberu ho tak!!!mám ho MOC ráda,pořád čekám,že se zklidní,ale jak jste psala,vesničan nebude nikdy muchlací-to bude asi pravda,protože jak ho chci vzít,tak se za pár vteřin vymaní z náruče...ale kdo nezažil,nemůže pochopit.Já bych chtěla,aby se měl dobře!! ...Já si myslím,že on tady taky trpí,v jedné místnosti,potřeboval by tu zahradu!!Někdo tady psal,že stratil kočičku,ja bych moc ráda ho dala někomu,kdo ho bude mít rád...Je moc čistotný,nikdy se nikam nevykadil,je vykastrovaný."nesmrdí"-žere kapsičky a granule,pije dost,je zdravý...V březnu bude mít 2roky..Bude mi samozřejmě chybět,ale když budu vědět,že se má někde dobře třeba i s nějakým kamarádem venku.Já myslím,že by si zvykl na dalšího kocoura,s bráchama na vesnici u dcery se snáší,a to se viděli po roce teď na Silvestra.(dcera už nechce 3.kocoura)..utekl mi,nevrátil se celý den-asi byl u vytržení,že mohl být venku,šplhat po stromech...Vrátil se až po půlnoci-přes petardy byl venku,já byla na mrtvici-proto jsem ho vzala sebou,aby v Olmiku netrpěl sám v bytě Pokud by se tady našel někdo,kdo by ho chtěl.....budu moc ráda.Dovezu ho-v Olomouckém okolí...Daruju i "příslušenství"-škrabadla a záchodek..

Bobčo, tak ho zkuste víc zabavit ve dne (zvlášť když jste v důchodě a mohl by se najít čas), ať prohodí režim a není v noci tolik aktivní a neřádí.
Možná by Maxíkovi prospělo ho víc dráždit hračkou, aby vybil energii, které má zřejmě dost. Třeba míček nebo myška na baterky, což umožní kocourovi doslova řádit a lovit, jak potřebuje správná evropská vesnická kočka. Určitě není k zahození ani laserové ukazovátko.
Nebo postrojek a venku vyvíjet aktivitu. Některé kočky se naučí a chodí na vodítku v pohodě, jiné to nebaví a nemají to rády. Je to sice pejskařské, ale může to umožnit i té kočce a bezpečně se nadechnout venku, kde je rizikové prostředí.

12.1.2020 14:52
Bobča

XXX.XXX.105.52

Bobčo, tak ho zkuste víc zabavit ve dne (zvlášť když jste v důchodě a mohl by se najít čas), ať prohodí režim a není v noci tolik aktivní a neřádí.
Možná by Maxíkovi prospělo ho víc dráždit hračkou, aby vybil energii, které má zřejmě dost. Třeba míček nebo myška na baterky, což umožní kocourovi doslova řádit a lovit, jak potřebuje správná evropská vesnická kočka. Určitě není k zahození ani laserové ukazovátko.
Nebo postrojek a venku vyvíjet aktivitu. Některé kočky se naučí a chodí na vodítku v pohodě, jiné to nebaví a nemají to rády. Je to sice pejskařské, ale může to umožnit i té kočce a bezpečně se nadechnout venku, kde je rizikové prostředí.

To všechno jsem tu už popisovala v jiném vlákně..Tyhle rady mám taky vyzkoušené...KOulohru používá zásadně v noci,aby dělal rachot...shazuje věci,drápe všechno...Koupila jsem mu i kočičí bublifuk,popisovala prodavačka,jak se nasmějí,co jejich kočka dělá s bublinami-pak je v rauši...Max sedí a kouká...a nic...kšíry-rozplácl se jak placka a "umřel" obrazně..zvykala jsem ho od mala na obojek,aby pak nebyl problém..dostal se mu do tlamičky,chytil amok,a po tom co dělal,jsem mu slíbila,že už ne,,po čase jsem zopakovala ty kšíry,vynesla ho ven....vyvlékl se,potřetí-jsem mu je trošku víc přitáhla-vyskakoval půl metru do vzduchu jaký chytil zas záchvat..Vyzkoušela jsem tu už všechny rady,pouštěla ho na chodbu paneláku..byl spokojený,jenže lidi ne..Takže jsem ho jen namlsala,a teď sedává u dveří a řve ,že chce jít ven.Jednou v noci utekl,já běhala kolem paneláku,ráno přišel,ale pak už jsem ho nedonutila jít ven-cpal se dovnitř...Házení kuliček nebo myší ho nebaví,udice taky,peří jen rozkouše..,laser ano,ten sem tam používám..Na ploše 3 krát 6 metrů,zastavěné nábytkem-bydlím tu i já ,mám v pokoji i pračku...se moc běhat nedá.Uprostřed stůl..Proto ten sloup do stropu..Pak to světýlko hledá....Víte,opravdu jsem zkoušela maximum..Trochu ten kozlík na noc pomohl,spal do 3hodin...a do 7-8dělá binec,musím prostě vylézt..A "pán"jde spát..Budím ho často..Každý mi radí útulek,jenže já NECHCI!!!Nikdo ho nechce..Už půl roku mi spíš dost"bere"než dává...Nesmím ho pochovat,maximálně se rozplácne na podlahu,a tam ho můžu drbat a hladit-i na břichu...Víc lidí mi radí ho dát na vesnici k domku-myslím,že by se i myši naučil chytat...ale na inzerát se nikdo neozýval..pak jsem mu dala ještě šanci,že ho to přejde...Myslím,že tu trpí i on..Byla to nešťasná volba-dárek "vesničana" do garsonky v paneláku..Někdo mi říkal"máš,cos chtěla"..nevěděla jsem do čeho jdu.Jsem z něj "vycuclá" Určitě má někdo i jiné zkušenosti,ale"ančovička" to napsala pěkně-tygr v garsonce..ještě že mám balkon..Prosím,zkuste mi pomoct ho někam "udat",Vím,není to tu inzertní,ale....

12.1.2020 15:23
ančovička1

XXX.XXX.35.36

Bobčo,to co jste prave napsala,to je tyranie ze strany kocoura..ono se to lehce řekne a radi - hrajte si s nim cely den😂😂 a budete kocouruv otrok bez svých práv svobody..přeji vám,aby si ho vzal někdo se zahrádkou,aby nebyly tyto problémy,kterymi trpite vy i kocour..ja mam 5 koček a 1 kocourka na myši,jen jednu z kocek,britku,mam doma a jak jsem psala,vubec o ni nevim..některé z ostatnich koček prijdou jen občas na návštěvu a zase běží ven..maji stodolu plnou sena,teplo v maštali u koz,venku vyžití habaděj,jak neobtěžují,jen se sbihaji ke krmeni😀..děti by vam mohly pomoct najit vhodného nového majitele..drzim palce😀A.

12.1.2020 17:23
Bobča

XXX.XXX.105.52

ančovička1 napsal(a):
Bobčo,to co jste prave napsala,to je tyranie ze strany kocoura..ono se to lehce řekne a radi - hrajte si s nim cely den😂😂 a budete kocouruv otrok bez svých práv svobody..přeji vám,aby si ho vzal někdo se zahrádkou,aby nebyly tyto problémy,kterymi trpite vy i kocour..ja mam 5 koček a 1 kocourka na myši,jen jednu z kocek,britku,mam doma a jak jsem psala,vubec o ni nevim..některé z ostatnich koček prijdou jen občas na návštěvu a zase běží ven..maji stodolu plnou sena,teplo v maštali u koz,venku vyžití habaděj,jak neobtěžují,jen se sbihaji ke krmeni😀..děti by vam mohly pomoct najit vhodného nového majitele..drzim palce😀A.

Moc děkuji za podporu ...udělám foto a obejdu tady markety a zkusím dát na inzertní místa... I v Olomouci se doufám najdou lidi s domkem...Děcka moc v úvahu nejdo,tam je koček v okolí....Nikdo ho tam nechce,už jsem se ptala...Ütulek ale nehrozí!!!!Třeba si to tady někdo přečte...a veme si ho,hm?? .Fotek tu mám spoustu i v jiných vláknech-"kde diskutuju"kdyby se chtěl někdo podívat

Dole je mini-Max ..chodil si fakt všude..jsem ho hledala a on byl v hrnci..ale byl moc roztomilý..poslední je v 6 týdnech,kdzž mě ho dovezli...nenapadlo mě,co z něho vyroste .B.

12.1.2020 17:33
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Bobča napsal(a):

Je krásnej....no, tak jej zkuste dát do inzerce...
Ale vzhledem k tomu, že chcete dát zdarma i to příslušenství bych si teda nového potenc.majitele proklepla.

12.1.2020 18:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Bobčo, na jednu stranu vás chápu - je to fakt terorista třeba já jsem jóó pohodlná na to, abych si nechala celý život řídit kocourem a jsem moc ráda, že moje kočky jsou víceméně a velice rády..venkovní(dneska sluníčko, Gucci vyšla do zahrady v 10h lovit a doteď jí není) ale aby vám nakonec za ním nebylo smutno a nechtěla jste ho zpátky

12.1.2020 18:06
Bobča

XXX.XXX.105.52

dík "fíkovnice"..to víte,že bych ho dala třeba tady nějaké"kočičkářce",ale nevím,jestli to tady bude někdo další číst...

12.1.2020 18:23
Bobča

XXX.XXX.105.52

lesnížínka napsal(a):
Bobčo, na jednu stranu vás chápu - je to fakt terorista třeba já jsem jóó pohodlná na to, abych si nechala celý život řídit kocourem a jsem moc ráda, že moje kočky jsou víceméně a velice rády..venkovní(dneska sluníčko, Gucci vyšla do zahrady v 10h lovit a doteď jí není) ale aby vám nakonec za ním nebylo smutno a nechtěla jste ho zpátky

smutno mi bude každopádně!!Proto už skoro rok bojuju s tím,jak ho trochu v noci uklidnit-což holt není kočce dané,když je to noční tvor...Fakt to trvá vlastně od května,a já jsem fakt z toho nevyspání "pološílená" Našla jsem tuhle diskuzi na iFauně,tak jsem se zapojila,bylo mi to zkraje přínosem,ale veškeré rady fakt nepomáhaly,....pomáhaly jste mi vy "děvčata"svými příspěvky,fakt-ráda jsem sem chodila....Však Max je ještě doma,tak sem určitě zajdu.. mějte se pěkně..Bobča

12.1.2020 21:14

Bobča napsal(a):
smutno mi bude každopádně!!Proto už skoro rok bojuju s tím,jak ho trochu v noci uklidnit-což holt není kočce dané,když je to noční tvor...Fakt to trvá vlastně od května,a já jsem fakt z toho nevyspání "pološílená" Našla jsem tuhle diskuzi na iFauně,tak jsem se zapojila,bylo mi to zkraje přínosem,ale veškeré rady fakt nepomáhaly,....pomáhaly jste mi vy "děvčata"svými příspěvky,fakt-ráda jsem sem chodila....Však Max je ještě doma,tak sem určitě zajdu.. mějte se pěkně..Bobča

..zkuste napsat na diskuzi do sekce "koně"....možná tam b byl zájem mít ve stodole nebo stáji myšilova....

12.1.2020 21:49
Jackousek

XXX.XXX.33.22

Bobčo, zkoušela jste tu Kláru jak jsem Vam v jiné diskuzi psala? Já mám stejně starého kocourka a chováním dost podobného, ale ja mám 1+1 tak si od něj mohu odpočinout. Jak jsem již psala, tak se vyřádí na chatě. Teďka mám 3m kocourka k němu a zatím nic moc achjo...kdybych měla barák se zahradou, tak si ho od Vás vezmu pokusím se zeptat někoho v okolí, ale je to Pardubický kraj a to je celkem z ruky. ..

13.1.2020 10:08
Bobča

XXX.XXX.105.52

..zkuste napsat na diskuzi do sekce "koně"....možná tam b byl zájem mít ve stodole nebo stáji myšilova....

Děkuji za radu,zkusím..

13.1.2020 10:18
Bobča

XXX.XXX.105.52

Jackousek napsal(a):
Bobčo, zkoušela jste tu Kláru jak jsem Vam v jiné diskuzi psala? Já mám stejně starého kocourka a chováním dost podobného, ale ja mám 1+1 tak si od něj mohu odpočinout. Jak jsem již psala, tak se vyřádí na chatě. Teďka mám 3m kocourka k němu a zatím nic moc achjo...kdybych měla barák se zahradou, tak si ho od Vás vezmu pokusím se zeptat někoho v okolí, ale je to Pardubický kraj a to je celkem z ruky. ..

zkoušela jsem ten kontakt na jejího muže,jak jste mě psala,odkazovalo mě to pořád na facebook,což já nemám,a nechci mít...Dcera taky ne..Tak jsem to zkoušela radami zde...kozlíkem jsem mu včera potřela deku-olizoval ji,pak usnul..ale jestli ten režim má zafixovaný v hlavě ??je fakt že při prvním "probuzení" nebyl až tak agresívní,drápal závěs-zapoměla jsem ho rozdělat,tak jsem musela...bo on by neviděl ven ze škrabadla!! Dám mu půl kapsičky-granule má pořád-a stejně chodí a pořád "kňučí"..Kraj by možná ani nevadil,Pardubice nejsou zas až tak daleko

13.1.2020 11:36
Bobča

XXX.XXX.105.52

ChameleonHugo.....Tak jsem si vzpoměla na spolužačku,které dcera má koně....Mám jí poslat fotky,promluví s dcerou..Možná to bude na dobré cestě To mě teda vůbec nenapadlo!!!Velikánský dík!!!

13.1.2020 12:07
Jackousek

XXX.XXX.22.105

Já Facebook také nemám. Kontakt má Klára na své stránce - Email - tam jsem psala já a požádala o konzultaci...přeji hodně štěstí

13.1.2020 12:16
Bobča

XXX.XXX.105.52

napsala jsem sem,a ono se mi to stratlo:-)asi jsem někde udělala chybu Fotky jsem poslala a budu čekat a doufat...Každopádně dám vědět,jak to dopadlo...

13.1.2020 14:00

Bobča napsal(a):
ChameleonHugo.....Tak jsem si vzpoměla na spolužačku,které dcera má koně....Mám jí poslat fotky,promluví s dcerou..Možná to bude na dobré cestě To mě teda vůbec nenapadlo!!!Velikánský dík!!!

.....tak ať to kocourovi dobře dopadne......

16.1.2020 19:32

Nedávno za mnou jeden kámoš přijel, že na dálnici málem přejel kotě, musel rychle zabrzdit a sebrat ho, aby přežilo a někdo ho nepřejel. Dovezl ho mně, sice jsem ho nechtěl, ale říkal jsem si, že ho někomu dám nebo prodám. Při předání se vysmeklo a zdrhlo, asi 4-5 dní se po něm slehla zem a asi se ukrýval v zahradě, a potom se začalo vyskytovat u terasy a mamka ho už krmí konzervou.
Je to malý kocourek možná mladší 2 měsíců, je chlupatější (možná na zimu, možná bude polodlouhosrstý), je to dobře kreslený mourek (silné proužky).
Je bohužel hubený, jak se ukrýval, tak se asi neměl kde nažrat, a byl vyděšený, dneska se ho poprvé podařilo vzít do ruk a vrněl.
Zůstává jako venkovní, k Britovi ho minimálně zatím nechci dávat.

Až na mě si ho zbytek rodiny chce nutně nechat, tak je přesvědčuju, že jedině když půjde včas vykastrovat, to kvůli Britovi, aby jednou nebyla řežba mezi těmi kocoury, až se začnou mrouskat kočky, a taky aby se okolním sousedům nerodili těžko zadatelní mourci.
Zatím tu šéfuje v kočičím revíru dlouhosrstý hezký bílomourek od souseda naproti, co nám kdysi připustil jednu kočku (mladé byly pěkné), už několik let tady takového vidím (možná je to jeho syn, ale spíš ten stejný).

30.1.2020 21:22

Mourek nám ve středu bohužel uhynul.
V pátek jsme zjistili, že má průjem (sestra mu dala kravské mléko) a že byl hubený, byl vzat domů do koupelny a odčerven, dostal dietnější krmení a průjem mu na chvíli ustal.
Pak od neděle přestal jevit zájem o žrádlo a začali jsme ho krmit do tlamky, po krmení vypadal, že má naději a třeba začne žrát, ale byl slabý, spal celý den a vylézal jen na záchod. Po nakrmení vždy vypadal živěji. Ve středu už odmítal nakrmení do tlamky a nechtěl to spolknout, pak zamňoukal a odešel do nebe, dneska proběhla jeho kremace v kotli.

Sice byl ještě malý a mohl prožít kratší nebo delší kočičí život, poslední dny už máma říkala, že je to asi osud a že v tomto životě neměl na růžích ustláno (když vzpomenu i na tu dálnici) a že už brzy zřejmě tento život zakončí. Navrhoval jsem, že ho rychle usmrtím, ať už to skončí, ale byla mu dána šance (protože podle mamčiných slov chtěl žít, když přežil i tu dálnici) a nakonec náhle zemřel sám.
Příčinou smrti byly zřejmě problémy s játry (protože si prošel tak dlouhou hladovkou, než se objevil) nebo zažívací problémy, možná byl moc brzo pryč od matky a byl mladší. Ani jednou neblil, takže panleukopenii bych tam neviděl. Navíc mu průjem po změně stravy přeci ustal.
Lítat s ním k vetům by nemělo cenu, to radši ty peníze investuji do Brita. Toho jsem měl od daného kotěte striktně izolovaného pro jistotu, i když se nepředpokládalo, že je kotě nějak infekční..

31.1.2020 08:52
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Lítat s ním k vetům by nemělo cenu.
No teď už ne, když je mrtvý...
Jinak pokud jste v takové finanční tísni, že se nemůžete postarat o dvě kočky, tak jste si je neměl brát. Kotě poslat i s kámošem do kočičího útulku a nazdar. Nemáte povinnost starat se o všechny toulavé kočky na světě. Ale jak jste si kotě jednou vzal, je Vaše se všemi právy a povinnostmi.
Jinak sedět a koukat od neděle do středy, jak to kotě umírá - děsí mě jenom ta představa.

Edit:
Byla mu dána šance...
Nebyla, tu by mu dal právě ten veterinář.

31.1.2020 09:59

Varaxi napsal(a):
Lítat s ním k vetům by nemělo cenu.
No teď už ne, když je mrtvý...
Jinak pokud jste v takové finanční tísni, že se nemůžete postarat o dvě kočky, tak jste si je neměl brát. Kotě poslat i s kámošem do kočičího útulku a nazdar. Nemáte povinnost starat se o všechny toulavé kočky na světě. Ale jak jste si kotě jednou vzal, je Vaše se všemi právy a povinnostmi.
Jinak sedět a koukat od neděle do středy, jak to kotě umírá - děsí mě jenom ta představa.

Edit:
Byla mu dána šance...
Nebyla, tu by mu dal právě ten veterinář.

Já jsem si kotě dobrovolně nevzal, nejsem aktivní zachránce všeho co se hýbe, normálně jsem chovatel s ostrým nožem a nevhodná zvířata prostě vytřídím. Dobrovolně si kotě vzala mamka, já ho chtěl chytit a někomu dát.
Do útulku nás toho chudáka ani cpát nenapadlo, ty jsou přeplněné i tak. Kámoš by ho tam nedal, kdybych ho tam poslal, znám ho.
Ono od neděle neumíralo, jen bylo slabé a většinu času spalo (což prostě vysílené zvíře dělá-neplýtvá energií), občas vylezlo na záchůdek. Už jsem navhl to s ním skončit, mamka a sestry by to prostě nezvládly, protože berou zvířata stejně jako lidi (umře jedině sám).
Jinak můj veterinář, ke kterému docházím, by určitě řekl, že to kotě máme zlikvidovat a pořídit zdravé. Tak tomu napovídá i selský rozum.
Možná je dobře, že už to kotě není a že zašlo, protože z toho mohla vyrůst kočka s doživotními problémy, která by se pos.ala z myši nebo z trochu mastnějších granulí. A to fakt nikdo z nás nemá zapotřebí.

31.1.2020 10:03

Já teda opravdu nechápu, že se někdo ujme zvířete a nechá ho umřít. Ty peníze jste nemusel cpát nikam vy, zbytek rodiny snad má vlastní, když si kotě chtěli nechat? Ale pro vás je kočka asi jen spotřební zboží...postarali by se o něj líp v útulku. Ono vyšetření zase nestojí tolik peněz.
Když se něčeho ujmu, mám se o to taky postarat...a to neznamená nechat to umřít nebo se toho zbavit hned, jakmile bych měl vytáhnout peněženku. Vlastně...za brita jste asi platil, tak jeho život má větší hodnotu, než toulavého kotěte, že?

31.1.2020 10:13
Varaxi

XXX.XXX.1.226

postarali by se o něj líp v útulku. Ono vyšetření zase nestojí tolik peněz.
A když ne, když by to skutečně nemělo cenu, tak by ho utratili a nečekali, až sám chudák pojde.

31.1.2020 10:17
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Dobrovolně si kotě vzala mamka
Tak s maminkami to je těžké, to jo. Ale já bych ho stejně vzala k tomu veterináři, ať by máma říkala, co by chtěla.

31.1.2020 10:28

Mně hlavně překvapuje, že se pán plácá po zádech a píše na faunu, jak krásně dal kotěti šanci na život, i když ve výsledku pro něj neudělal vůbec nic...jo, vzal ho z ulice, ale aby ho následně nechal umřít doma, eventuálně sám jeho život ukončil vlastní rukou. Tady jaksi není nic k chlubení...
nějak nechápu, proč si to nenechal pro sebe, když už odmítl zaplatit kotěti alespoň to základní vyšetření.

31.1.2020 11:01

Já teda opravdu nechápu, že se někdo ujme zvířete a nechá ho umřít. Ty peníze jste nemusel cpát nikam vy, zbytek rodiny snad má vlastní, když si kotě chtěli nechat? Ale pro vás je kočka asi jen spotřební zboží...postarali by se o něj líp v útulku. Ono vyšetření zase nestojí tolik peněz.
Když se něčeho ujmu, mám se o to taky postarat...a to neznamená nechat to umřít nebo se toho zbavit hned, jakmile bych měl vytáhnout peněženku. Vlastně...za brita jste asi platil, tak jeho život má větší hodnotu, než toulavého kotěte, že?

Možná máte pravdu, že jsem tady kotě neměl zmiňovat, bylo by to lepší, nedošlo mi to.

Za Brita jsem si neplatil nic, ale kdyby měl problém, tak bych to řešil. U něj nehrozí, že ho najdu v takto špatném stavu, nelítá po venku. I kdyby měl nějaký problém, tak se na něj přijde včas, a podle závažnosti by se to řešilo.

Každopádně má jeho život větší cenu než život nějaké toulavky, už jenom protože má zajímavou barvu a může být chovatelsky (křížitelsky) zajímavý. Bohužel to tak musím napsat. Chovám i jiné zvířectvo.
Kdybych aplikoval metodu, že že má každý život stejnou cenu, tak bych nemohl mít chovatelské přesvědčení. Nemohl bych pár týdnů po vylíhnutí pozabíjet a zkrmit kuřata, protože jsou bezcenní kohouti. Prostě mají menší cenu. Stejně tak má menší cenu život káčete, které zaostává, než toho zdravého. Nedovedu si představit, že lítám s káčetem po veterinách, protože je nějaké slabé, aby mi ho zrentgenovali a zjistili, zda nesežralo drát.
Platí to i u kotěte. Je to jen zvíře, které se dá vyřadit a pořídit silné zdravé (jako by to už příroda udělala a já taky, kdyby ho máma nechtěla zachránit svépomocí).
Jenže to si kočkařky a ostatní mazlíčkáři hrozně nemůžou přiznat a nejradši by za to všechny sežrali (ne doslova), protože jsou to moc citliví lidi, pro něž jsou kočky jejich děti a musí žít.
Já myslím, že už nemá cenu to probírat.

31.1.2020 12:58

Já vás na jednu stranu chápu. Většina mé rodiny vidí kočku (vlastně jakékoliv zvíře) jako zvíře užitkové a snadno nahraditelné. Myslím, že takové uvažování má většina starších lidí. Ale nešlo mi prostě do hlavy, že někdo zachrání kotě před smrtí z ulice a nechá ho umřít doma aniž by navštívil veterináře, když vidí, že mu není dobře. A potom napíše na faunu, že mu za to kotě nestálo. Ono to vypadá dosti jako provokace.
Víte v našich končinách už je kočka braná spíše jako společník člověka, stejně jako pes. Neříkám, že kočky jsou moje děti, ale určitě bych udělala maximum pro to, abych jim pomohla a pokud by to v mých silách nebylo, nechala bych je uspat vetem, aby se netrápily.
Já neříkám, že se má za každou cenu zachraňovat kde jaký mrzáček, jehož život by byl neplnohodnotný ( a to myslím i u vážně postižených lidí), ale stojím si za tím, že by člověk měl nejdříve zjistit co tomu zvířeti je, obzvlášť, když už je zachránil z ulice. Vy jste jen hádal, že to byly nejspíš ledviny z hladovky, ale to jste nevěděl a čekal jste až a jestli kotě umře a to mi přijde nehumánní. Určitě by bylo lepší kotě, které nemá šanci na přežití, nechat utratit hned, než ho nechat několik dní umírat bez pomoci.
Já vůči vám žádnou osobní zášť nechovám, jen jsou věci, které jsou pro mne nepochopitelné.

Edit:Ještě jsem chtěla dopsat takovou myšlenku...Když už by bylo mně z jakéhokoliv důvodu to zvíře ukradené, nechala bych ho vyšetřit a zkusila ho zachránit alespoň kvůli rodině, která si ho chtěla nechat. Alespoň jsem z předchozích vašich příspěvků pochopila, že trvali na tom, že si ho nechají a dle vás ho měli rádi.

31.1.2020 13:07

Já vás na jednu stranu chápu. Většina mé rodiny vidí kočku (vlastně jakékoliv zvíře) jako zvíře užitkové a snadno nahraditelné. Myslím, že takové uvažování má většina starších lidí. Ale nešlo mi prostě do hlavy, že někdo zachrání kotě před smrtí z ulice a nechá ho umřít doma aniž by navštívil veterináře, když vidí, že mu není dobře. A potom napíše na faunu, že mu za to kotě nestálo. Ono to vypadá dosti jako provokace.
Víte v našich končinách už je kočka braná spíše jako společník člověka, stejně jako pes. Neříkám, že kočky jsou moje děti, ale určitě bych udělala maximum pro to, abych jim pomohla a pokud by to v mých silách nebylo, nechala bych je uspat vetem, aby se netrápily.
Já neříkám, že se má za každou cenu zachraňovat kde jaký mrzáček, jehož život by byl neplnohodnotný ( a to myslím i u vážně postižených lidí), ale stojím si za tím, že by člověk měl nejdříve zjistit co tomu zvířeti je, obzvlášť, když už je zachránil z ulice. Vy jste jen hádal, že to byly nejspíš ledviny z hladovky, ale to jste nevěděl a čekal jste až a jestli kotě umře a to mi přijde nehumánní. Určitě by bylo lepší kotě, které nemá šanci na přežití, nechat utratit hned, než ho nechat několik dní umírat bez pomoci.
Já vůči vám žádnou osobní zášť nechovám, jen jsou věci, které jsou pro mne nepochopitelné.

Edit:Ještě jsem chtěla dopsat takovou myšlenku...Když už by bylo mně z jakéhokoliv důvodu to zvíře ukradené, nechala bych ho vyšetřit a zkusila ho zachránit alespoň kvůli rodině, která si ho chtěla nechat. Alespoň jsem z předchozích vašich příspěvků pochopila, že trvali na tom, že si ho nechají a dle vás ho měli rádi.

Jak jsem psal, kotě jsem utratit rovnou nemohl, protože by to mamka a sestry neunesly, nešlo to.
Jinak případným svým zvířatům s potížemi (naposledy to bylo zašláplé kuře ostatními kuřaty) to utrpení ihned zkracuji přeražením vazu a nikdo mi do toho nekecá.

31.1.2020 13:14
Bobča

XXX.XXX.105.52

Jenže to si kočkařky a ostatní mazlíčkáři hrozně nemůžou přiznat a nejradši by za to všechny sežrali (ne doslova), protože jsou to moc citliví lidi, pro něž jsou kočky jejich děti a musí žít.

Už se stalo,jen můj názor..

Pěkně jste si tím "nakakal do hnízda"....Vy jste asi člověk,který se s ničím "nepáře" ,berete život,a hlavně život zvířat prostě jinak..Určitě nejste jediný...Ano,příroda to tak zařídila,slabé a silné jedince..Jenže.....Káče a kuře není kotě....Kačeny a kuřata se vykrmují na jídlo...kočky se chovají pro potěšení..To není to samé....chápu,že krmíte hady mláďaty,"vyřazenými "z chovu....Nemusela bych to vidět,ale taková je příroda..My ženský jsme prostě na tyhle věci citlivější
I to kotě hozené do pece.... .brrrrr...asi bych ho když už tak zahrabala..Ale co už... .

31.1.2020 13:20
Bobča

XXX.XXX.105.52

Hugo nevím,jestli chodíte i jinam na diskuze,ale Maxík už je od úterý u koní v Penčicích...

31.1.2020 13:32

Bobča napsal(a):

Už se stalo,jen můj názor..

Pěkně jste si tím "nakakal do hnízda"....Vy jste asi člověk,který se s ničím "nepáře" ,berete život,a hlavně život zvířat prostě jinak..Určitě nejste jediný...Ano,příroda to tak zařídila,slabé a silné jedince..Jenže.....Káče a kuře není kotě....Kačeny a kuřata se vykrmují na jídlo...kočky se chovají pro potěšení..To není to samé....chápu,že krmíte hady mláďaty,"vyřazenými "z chovu....Nemusela bych to vidět,ale taková je příroda..My ženský jsme prostě na tyhle věci citlivější
I to kotě hozené do pece.... .brrrrr...asi bych ho když už tak zahrabala..Ale co už... .

Jo, já se s ničím nepářu. Byl jsem dřív citlivka a oplakával holuba za komínem (že ho něco do rána sebere), a nejedl maso, nezabíjel, ale bylo to dosti zničující, protože to jsem pak pořád z něčeho šílel a měl lítost. Tak jsem se rozhodl pořádně zocelit a ztvrdnout.
Došel jsem tak daleko, že už mi není líto ani zemřelého člověka natož zvířete (pokud nebylo chovně cenné a drahé), že je mi to fuk a jsem prostě suchar, a myslím, že se tak člověku žije líp, nic ho netrápí
.
Konkrétně ti kohoutci a vše slabší ale končí v Britově žaludku. Hady nemám, ty jsem tady v minulosti zmínil jakožto řešení problému s nadbytkem koťat, ti totiž nerozlišují, co to je, hlavně, že je to kořist.

Ale máte pravdu, vzhledem k tomu, že jsem zjistil, že ženské jsou citlivé, budu tady radši rozebírat jen věci okolo Brita, protože moje názory jsou ostře jiné.

Momentálně se má dobře, žere, kouše mi ruku, lítá jak potrefenec a pořád se snaží něco ulovit, a pak si vleze do bundy a chrápe jak kotě.
Koupil jsem mu postroj a vodítko na venčení a vzhledem k tomu, že ještě pár let (nejraději tak dalších 15) chci, aby mi vydržel, tak mu hodlám vystavět prostornou voliéru.

31.1.2020 13:54
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Jak jsem psal, kotě jsem utratit rovnou nemohl, protože by to mamka a sestry neunesly, nešlo to.

Ale tohle je právě špatně.
Já chápu, že Vy jste nebyl majitel a že to tudíž na Váš vrub nepřipadá a připadat z podstaty věci nemůže. Ale nechat to zvíře pojít, to prostě není projev empatického člověka, natož člověka, který má rád zvířata.
Postarat se, zajistit péči a v případě nutnosti bezbolestný odchod je základním předpokladem vlastnictví zvířete. Kdo to není ochoten a schopen zajistit, nemá si zvíře pořizovat.
Když máte slabý kus u drůbeže, taky nepočkáte, až ta slépka sama chcípne a na onen svět jí pomůžete. A kotě je zvíře jako každé jiné, zasloužilo si veterináře. A jestli to nešlo a bylo zjevné, že se to zhoršuje, zasloužilo si humánní odchod. V neděli přestalo žrát a trvalo do středy, než konečně pošlo, to je prostě strašné. Já bych se nevydržela takto koukat na umírající akvarijní rybičku, to bych s ní raději švihla o beton, aby to měla rychle za sebou, natožpak kotě. A když si vzpomenu, jak jsme vezli starého křečka na eutanazii za 250 Kč, protože ten už spadal mezi mazlíčky a švihnout s ním zkrátka nešlo...

31.1.2020 16:25

Varaxi napsal(a):

Ale tohle je právě špatně.
Já chápu, že Vy jste nebyl majitel a že to tudíž na Váš vrub nepřipadá a připadat z podstaty věci nemůže. Ale nechat to zvíře pojít, to prostě není projev empatického člověka, natož člověka, který má rád zvířata.
Postarat se, zajistit péči a v případě nutnosti bezbolestný odchod je základním předpokladem vlastnictví zvířete. Kdo to není ochoten a schopen zajistit, nemá si zvíře pořizovat.
Když máte slabý kus u drůbeže, taky nepočkáte, až ta slépka sama chcípne a na onen svět jí pomůžete. A kotě je zvíře jako každé jiné, zasloužilo si veterináře. A jestli to nešlo a bylo zjevné, že se to zhoršuje, zasloužilo si humánní odchod. V neděli přestalo žrát a trvalo do středy, než konečně pošlo, to je prostě strašné. Já bych se nevydržela takto koukat na umírající akvarijní rybičku, to bych s ní raději švihla o beton, aby to měla rychle za sebou, natožpak kotě. A když si vzpomenu, jak jsme vezli starého křečka na eutanazii za 250 Kč, protože ten už spadal mezi mazlíčky a švihnout s ním zkrátka nešlo...

Rodiče vyznávají takovou filozofii, že neusmrtí nic, ani myš nebo mola, a ségry to přebírají od nich.
Berou to tak, že kdyby ho zabili, tak by za zabití trpěli v příštím životě. Prostě čisté přikázání Nezabiješ a nesníš maso.

Osobně si nemyslím, že neschopnost zkrátit utrpení je důvodem nemít nic, základním předpokladem pro zvíře je zajištění spokojeného života, smrt je to poslední, na čem záleží nejméně.
Teď zabrousím jinam-lidi na lůžkách musejí umřít přirozeně, umírají na přístrojích, dlouho, s napíchanými žilami, nikdo je nemůže utratit a osvobodit, i kdyby to chtěli. A taky společnost osvobození člověka z bolestí tabuizuje. Ale jak jde o zvířata, tak by je všichni osvobozovali z trápení (jako já to přišláplé kuře) a je nemyslitelné ho nechat pojít, jak je to běžné u lidí, to všichni kritizují.
Možná má utrpení-součást života, kterou nemáme rádi-taky nějaký význam (třeba karmický), ale to je zas verze pro lidi jinak myslící (jako moje máma).

Ps. Mám pětiletou ochočenou slípku. I kdyby byla na umření, tak bych jí nenechal píchnout injekci-to stojí peníze, a proč mám platit za zabití zvířat, když to jde mechanicky rychle zadarmo. Šla by taky klepnout (pokud by měla bolesti), ale na rozdíl od ostatních by skončila v kamnech a následně v urně, ne v kočičím žaludku.

1.2.2020 18:42

Bobča napsal(a):
Hugo nevím,jestli chodíte i jinam na diskuze,ale Maxík už je od úterý u koní v Penčicích...

...ano už jsem si to přečetla na koních....

2.2.2020 06:33
fikovnice

XXX.XXX.134.11

Mourek nám ve středu bohužel uhynul.
V pátek jsme zjistili, že má průjem (sestra mu dala kravské mléko) a že byl hubený, byl vzat domů do koupelny a odčerven, dostal dietnější krmení a průjem mu na chvíli ustal.
Pak od neděle přestal jevit zájem o žrádlo a začali jsme ho krmit do tlamky, po krmení vypadal, že má naději a třeba začne žrát, ale byl slabý, spal celý den a vylézal jen na záchod. Po nakrmení vždy vypadal živěji. Ve středu už odmítal nakrmení do tlamky a nechtěl to spolknout, pak zamňoukal a odešel do nebe, dneska proběhla jeho kremace v kotli.

Sice byl ještě malý a mohl prožít kratší nebo delší kočičí život, poslední dny už máma říkala, že je to asi osud a že v tomto životě neměl na růžích ustláno (když vzpomenu i na tu dálnici) a že už brzy zřejmě tento život zakončí. Navrhoval jsem, že ho rychle usmrtím, ať už to skončí, ale byla mu dána šance (protože podle mamčiných slov chtěl žít, když přežil i tu dálnici) a nakonec náhle zemřel sám.
Příčinou smrti byly zřejmě problémy s játry (protože si prošel tak dlouhou hladovkou, než se objevil) nebo zažívací problémy, možná byl moc brzo pryč od matky a byl mladší. Ani jednou neblil, takže panleukopenii bych tam neviděl. Navíc mu průjem po změně stravy přeci ustal.
Lítat s ním k vetům by nemělo cenu, to radši ty peníze investuji do Brita. Toho jsem měl od daného kotěte striktně izolovaného pro jistotu, i když se nepředpokládalo, že je kotě nějak infekční..

To je mi moc líto...
Já tam nicméně vidím velkou podobnost s FIPkou, na niž umřel skoro ve stejném čase tetin třínohý kocourek - psala jsem to sem. Taky byl slabší, menší než ostatní kocouři. Najednou začal být špatný, neměl chuť ke žrádlu a snad i horečkoval. U vetky mj. zjištěn u konečníku článek tasemnice, tak mu nacpala do pusy tuším Drontal. Nevím, jestli to nebyl poslední hřebík do rakve. Já bych při vážném stavu kocoura neodčervovala - mám k těmto přípravkům dost respekt...

Jinak - Vy asi bydlíte nikoli ve městě nebo se pletu...? Ani nevím, zda to sem psát, ale dost jsem se pozastavila nad tím, že jste jej spálili v kotli. Samozřejmě vím, že je to jen o nějakém úhlu pohledu a že zvíře bylo mrtvé, ale já bych toto prostě nedala.
Ještě k té FIPce - i já ji zažila u útulkového kotětě a v podstatě jsem měla podezření již v den adopce. A hned druhý den při potvrzení na veterině byl uspán. Ještě se mu punktovala dut.břišní - a ta typicky jantarová tekutina v punktátu byla. Takže to bylo jasné... Ale ten tetin kocour neměl ascites - teda já jej viděla sporadicky, ale zastihla jsem jej i v době nemoci a nic jsem n něj nepozorovala krom toho, že byl smutnej, bez zájmu o cokoli. Přišel se pomazlit se mnou, ptž mě měl jako mazličku koček a hned si někde lehl. Teta a ostatní, co jsou s ní na baráku (mj. bratranec s přítelkyní), to oplakali. Některé ty kočičí nemoci jsou hnusota!

2.2.2020 06:45
fikovnice

XXX.XXX.134.11

Možná máte pravdu, že jsem tady kotě neměl zmiňovat, bylo by to lepší, nedošlo mi to.

Za Brita jsem si neplatil nic, ale kdyby měl problém, tak bych to řešil. U něj nehrozí, že ho najdu v takto špatném stavu, nelítá po venku. I kdyby měl nějaký problém, tak se na něj přijde včas, a podle závažnosti by se to řešilo.

Každopádně má jeho život větší cenu než život nějaké toulavky, už jenom protože má zajímavou barvu a může být chovatelsky (křížitelsky) zajímavý. Bohužel to tak musím napsat. Chovám i jiné zvířectvo.
Kdybych aplikoval metodu, že že má každý život stejnou cenu, tak bych nemohl mít chovatelské přesvědčení. Nemohl bych pár týdnů po vylíhnutí pozabíjet a zkrmit kuřata, protože jsou bezcenní kohouti. Prostě mají menší cenu. Stejně tak má menší cenu život káčete, které zaostává, než toho zdravého. Nedovedu si představit, že lítám s káčetem po veterinách, protože je nějaké slabé, aby mi ho zrentgenovali a zjistili, zda nesežralo drát.
Platí to i u kotěte. Je to jen zvíře, které se dá vyřadit a pořídit silné zdravé (jako by to už příroda udělala a já taky, kdyby ho máma nechtěla zachránit svépomocí).

Já si tohoto vlákna nějak nevšimla, vyjímám pasáž:
"Za Brita jsem si neplatil nic, ..." ...

..."Každopádně má jeho život větší cenu než život nějaké toulavky, už jenom protože má zajímavou barvu a může být chovatelsky (křížitelsky) zajímavý."

To je kocour, který je chovný? Respektive plánujete jeho uchovnění?

2.2.2020 10:15

fikovnice napsal(a):

..."Každopádně má jeho život větší cenu než život nějaké toulavky, už jenom protože má zajímavou barvu a může být chovatelsky (křížitelsky) zajímavý."

Já to pochopila teda spíš tak, že když bude venku oplodňovat kolemjdoucí kočky, tak ty potom budou mít zajímavá koťáta se zajímavým zbarvením, za které jim lidi utrhají ruce a nebude problém s jejich udáním, jak s "obyčejnými" mourky. Jen aby se potom neprodávali na bazoši jako zaručeně čistokrevné britky bez PP za 6k ...

Janae1

2.2.2020 10:32
Janae1

XXX.XXX.160.6

Já to pochopila teda spíš tak, že když bude venku oplodňovat kolemjdoucí kočky, tak ty potom budou mít zajímavá koťáta se zajímavým zbarvením, za které jim lidi utrhají ruce a nebude problém s jejich udáním, jak s "obyčejnými" mourky. Jen aby se potom neprodávali na bazoši jako zaručeně čistokrevné britky bez PP za 6k ...

Já nechápu,jak může být takový kocour chovatelsky zajímavý, má naprosto běžnou barvu.

Za mého dětství jsme měli stříbrné (opravdu stříbrné, ne mourovaté) kočky, normální mindy, nic šlechtěného, ale měli stříbrnou barvu s různým mramorováním. U britky by se nechalo napsat "Whiskas".
Kdybych někde na podobnou myšilovku narazila, tak si ji snad i pořídím, protože to byly krásné kočky, protože nostalgie dětství a protože nikde nejsou. To bych možná považovala za "chovatelsky zajímavou barvu" a asi bych i uvažovala o koťatech, protože vím, že bych je lehce rozdala po rodině, která také vzdychá postříbrné myšilovce.

2.2.2020 11:30

fikovnice napsal(a):

.....řekla bych, že je to kříženec zajímavé barvy - tedy brit bez PP a tak se jeho majitel domnívá, že jím zplozená koťata s nějakou mindou z horní dolní budou opět pěkně vybarvená, která půjdou na dračku.....co se neprodá, nabídne se hadařům na zkrm, co onemocní projde žehem v přispěvovatelově kotli.....tedy pardon, co bude barevně zajímavé, to se možná dočká veterinární péče....

2.2.2020 11:32

Janae1 napsal(a):
Já nechápu,jak může být takový kocour chovatelsky zajímavý, má naprosto běžnou barvu.

Za mého dětství jsme měli stříbrné (opravdu stříbrné, ne mourovaté) kočky, normální mindy, nic šlechtěného, ale měli stříbrnou barvu s různým mramorováním. U britky by se nechalo napsat "Whiskas".
Kdybych někde na podobnou myšilovku narazila, tak si ji snad i pořídím, protože to byly krásné kočky, protože nostalgie dětství a protože nikde nejsou. To bych možná považovala za "chovatelsky zajímavou barvu" a asi bych i uvažovala o koťatech, protože vím, že bych je lehce rozdala po rodině, která také vzdychá postříbrné myšilovce.

...babička jednu stříbrnou mindu měla.....pravidelně jednou ročně dávala dvě koťata.....stříbrné a černé.......byla to úžasná myšilovka.....

2.2.2020 11:36

.....tak to vidím i já.....co nebude atraktivně zbarvené půjde k hadařům a sokolníkům na zkrm.....já jsem hodně otrlá, ale jeho příspěvky mi připadají už hodně přes čáru.....stačí přečíst i jeho odpovědi v sekci hlodavců a podobně....vše za pár korun se zásadně nezachraňuje, ale nechá chcípnout, popřípadě se s tím švihne o chodník.....občas je mi z jeho příspěvků opravdu zle.....

2.2.2020 12:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

.....tak to vidím i já.....co nebude atraktivně zbarvené půjde k hadařům a sokolníkům na zkrm.....já jsem hodně otrlá, ale jeho příspěvky mi připadají už hodně přes čáru.....stačí přečíst i jeho odpovědi v sekci hlodavců a podobně....vše za pár korun se zásadně nezachraňuje, ale nechá chcípnout, popřípadě se s tím švihne o chodník.....občas je mi z jeho příspěvků opravdu zle.....

To spálení v kotli mrtvého tělíčka mi nevadí. Mě tedy úplně nevadí, i když to většinu rozčílí, že ho nechal umřít. Náš Leonek taky umřel. Byl na veterině, utracení nám ani nenabídli, protože říkali, že kočky se dostanou z velkých sr.ček, tak se uvidí, jestli to dá. Nedal, tohle byl vážně velký průšvih Tím chci ale říct, že ne vždy a já mám zkušenosti fakt snad jen záporné, to veterina vyřeší.
Ale uvažování nad zvířaty, jak to prezentuje, mi nepřijde normální. Jako: nebudu nikoho milovat, aby mě nebolelo, když mi umře, či mne opustí...není normální uvažování.

2.2.2020 16:12

lesnížínka napsal(a):
To spálení v kotli mrtvého tělíčka mi nevadí. Mě tedy úplně nevadí, i když to většinu rozčílí, že ho nechal umřít. Náš Leonek taky umřel. Byl na veterině, utracení nám ani nenabídli, protože říkali, že kočky se dostanou z velkých sr.ček, tak se uvidí, jestli to dá. Nedal, tohle byl vážně velký průšvih Tím chci ale říct, že ne vždy a já mám zkušenosti fakt snad jen záporné, to veterina vyřeší.
Ale uvažování nad zvířaty, jak to prezentuje, mi nepřijde normální. Jako: nebudu nikoho milovat, aby mě nebolelo, když mi umře, či mne opustí...není normální uvažování.

..prostě mi nepřijde úplně normální tak nějak celkově no...

2.2.2020 17:14

.....řekla bych, že je to kříženec zajímavé barvy - tedy brit bez PP a tak se jeho majitel domnívá, že jím zplozená koťata s nějakou mindou z horní dolní budou opět pěkně vybarvená, která půjdou na dračku.....co se neprodá, nabídne se hadařům na zkrm, co onemocní projde žehem v přispěvovatelově kotli.....tedy pardon, co bude barevně zajímavé, to se možná dočká veterinární péče....

Nejsem zas takovej trouba, abych si myslel, že bude můj kocour dělat nádhery s každou mr.chou od sousedů (ačkoli sousedi vedle mají modré křížené s ruskou), o genetice koček jsem si dost hodin početl, a z většiny ji pochopil.
Brit není běžný bezpapírák britky, je to její poloviční kříženec.
Protože mi záleží na jeho bezpečí, tak ho nakonec nenechám na myši, bude žít bez přístupu na volnost.

Kočka je v plánu do budoucna. Samozřejmě vyhlížím k němu vhodný protějšek ne jen podle vhodného fenotypu.

O Britově složení vím něco, co mi pomůže. Může být dlouhosrstý heterozygot, jelikož jeho matka (krátkosrstá) měla předtím s dlouhosrstým MCO nějaká dlouhosrstá koťata.
Může mít krevní skupinu Aa, nebo Ab. Pro bílou skvrnitost je to pravděpodobně heterozygot, jelikož jeho matka byla homozygot (100% napůl bílých koťat) a jeho otec má být celý modrý briťák, což si ještě můžu ověřit, zda nebyl také s bílou.
Má na modré části kresbu (mourování) nemůžu podle toho zjistit zaručeně, zda je to homozygot nebo heterozygot. Počítám, že heterozygot (takže kresbu předá polovině potomstva, pokud bude kočka bez kresby).
Pokud se nepletu, vloha pro ředění (tedy z černé na modrou) je recesivní. Takže má tyto vlohy 2 a proto musí být s kočkou, která má také 2, protože rodičům ředěným se nerodí mladé bez ředění.

Což znamená, že Brit může dostat kočku modrou, modrobílou, modře želvovinovou s bílou nebo bez, krémovou s bílou i bez. Tyto kombinace jsou bezpečné, všechna koťata budou neobvykle zbarvená
Pokud by dostal kočku s jednou vlhou pro ředění, tak by byla šance na ředěná koťata taky, ale ne na všechna.

Dále může dostat kočku stříbrnou (homozygota) a pak budou všechna koťata stříbrná (heterozygoti).

Existují i další varianty, ze kterých se dá vytáhnout luxusní kotě, ale s rizikem, že se narodí celočerné nebo jinak nezajímavé kotě, které by se hůře zadalo.
Čerpal jsem z více zdrojů o těch barvách....
http://www.depurasangre.cz/tabulka.htm
https://www.baghiskingdom.com/genetika-barev-kocek/
http://archiv.neviditelnypes.lidovky.cz/kocky/0930koc.htm
atd.
Nemám v plánu množit něco jako britky, ani na tom nezbohatnu. Chci je mít spíš ze zájmu. a půjdou přibližně za náklady (krmení, odčervení, očkování).
A když by šlo o nemocné kotě z mého vrhu, tak bych ho usmrtil, teda v závislosti na tom, co by mu bylo. Přihlížel bych k barvě, ale ani hezké kotě bych nenechal, pokud by bylo chcípáček.

2.2.2020 17:16

Já se držím hesla, že v drobnochovech se běžně neléčí, ale selektuje. Vám je z toho možná zle, ale to je prostě život.

2.2.2020 17:38

Já se držím hesla, že v drobnochovech se běžně neléčí, ale selektuje. Vám je z toho možná zle, ale to je prostě život.

...ale humánně....ne že budu nechávat zvíře bez pomoc pár dní chcípat......tak asi tak.....

2.2.2020 17:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

j.erlec - O Britově složení vím něco, co mi pomůže. Může být dlouhosrstý heterozygot, jelikož jeho matka (krátkosrstá) měla předtím s dlouhosrstým MCO nějaká dlouhosrstá koťata.
Nevím o množení a křížení ani ň, ale tohle mi nějak neleze do hlavy, či to nechápu: co má s vaším Britem společného, že matka měla před tím dlouhosrstá koťata koťata s MCO? Jen mi z toho vyplynulo...jako když budu mít dítě z černochem a pak si vyrobím další s čistokrevným Čechem, může být černé?? Asi ne U kotěte křížence přece záleží jen na tom, z jakých koček je nakřížený rodičovský pár do nevím kterého kolene, ne? Opravte mne, jestli to špatně chápu, od vás je to pro mne moc odborný výklad, do genetiky nefušuju (navíc jsem spíš přes kytky, zvířectvo jsou mazlové)

2.2.2020 17:41

Nejsem zas takovej trouba, abych si myslel, že bude můj kocour dělat nádhery s každou mr.chou od sousedů (ačkoli sousedi vedle mají modré křížené s ruskou), o genetice koček jsem si dost hodin početl, a z většiny ji pochopil.
Brit není běžný bezpapírák britky, je to její poloviční kříženec.
Protože mi záleží na jeho bezpečí, tak ho nakonec nenechám na myši, bude žít bez přístupu na volnost.

Kočka je v plánu do budoucna. Samozřejmě vyhlížím k němu vhodný protějšek ne jen podle vhodného fenotypu.

O Britově složení vím něco, co mi pomůže. Může být dlouhosrstý heterozygot, jelikož jeho matka (krátkosrstá) měla předtím s dlouhosrstým MCO nějaká dlouhosrstá koťata.
Může mít krevní skupinu Aa, nebo Ab. Pro bílou skvrnitost je to pravděpodobně heterozygot, jelikož jeho matka byla homozygot (100% napůl bílých koťat) a jeho otec má být celý modrý briťák, což si ještě můžu ověřit, zda nebyl také s bílou.
Má na modré části kresbu (mourování) nemůžu podle toho zjistit zaručeně, zda je to homozygot nebo heterozygot. Počítám, že heterozygot (takže kresbu předá polovině potomstva, pokud bude kočka bez kresby).
Pokud se nepletu, vloha pro ředění (tedy z černé na modrou) je recesivní. Takže má tyto vlohy 2 a proto musí být s kočkou, která má také 2, protože rodičům ředěným se nerodí mladé bez ředění.

Což znamená, že Brit může dostat kočku modrou, modrobílou, modře želvovinovou s bílou nebo bez, krémovou s bílou i bez. Tyto kombinace jsou bezpečné, všechna koťata budou neobvykle zbarvená
Pokud by dostal kočku s jednou vlhou pro ředění, tak by byla šance na ředěná koťata taky, ale ne na všechna.

Dále může dostat kočku stříbrnou (homozygota) a pak budou všechna koťata stříbrná (heterozygoti).

Existují i další varianty, ze kterých se dá vytáhnout luxusní kotě, ale s rizikem, že se narodí celočerné nebo jinak nezajímavé kotě, které by se hůře zadalo.
Čerpal jsem z více zdrojů o těch barvách....
http://www.depurasangre.cz/tabulka.htm
https://www.baghiskingdom.com/genetika-barev-kocek/
http://archiv.neviditelnypes.lidovky.cz/kocky/0930koc.htm
atd.
Nemám v plánu množit něco jako britky, ani na tom nezbohatnu. Chci je mít spíš ze zájmu. a půjdou přibližně za náklady (krmení, odčervení, očkování).
A když by šlo o nemocné kotě z mého vrhu, tak bych ho usmrtil, teda v závislosti na tom, co by mu bylo. Přihlížel bych k barvě, ale ani hezké kotě bych nenechal, pokud by bylo chcípáček.

..vy máte obyčejného i když pro některé líbivého křížence a budete plodit úmyslně další a další, i když vzhledově líbivých koťat a dospělých koček jsou útulky a depozita plné.....

2.2.2020 17:57

..vy máte obyčejného i když pro některé líbivého křížence a budete plodit úmyslně další a další, i když vzhledově líbivých koťat a dospělých koček jsou útulky a depozita plné.....

Ano, jsou jich plné, ale nebyly by, kdyby si nekladly ty záchranářky svoje podmínky. Než jsem si pořídil Brita, prohlížel jsem okolní útulky, že bych trochu v některém uvolnil tlak a vzal si něco. Nemohu říct, že bych tam našel to co jsem hledal, a i kdybych našel, tak bych to nakonec stejně nevzal.
To, že by to byl kastrát, by nebylo důvodem, důvodem by byly podmínky. Například že ty útulky chtějí, aby byla kočka domácí nebo s přístupem do domu. Nebo že majitel nesmí kočku prodat, musí ji vrátit, pokud ji nechce nebo nemůže mít dál. Za peníze nabízí kočky útulky většinou za dobré, to není hlavní překážkou, to za tu kočku člověk za život zaplatí víc.

Modré kočky jsou oblíbená barva a zájem o ně je. Jejich nabídka potěší hodně lidí. Momentálně často nevidím v inzerci modré kočky, pokud to nejsou britky nebo jiné plemeno. Sám jsem si volal na asi 4 dny starý inzerát s koťaty, kde byla modře želvovinová kočka a další takové kousky. Vše už bylo pryč, odvezené.

Takže můžu mít více méně čisté svědomí. Osobně ty útulky plnit nebudu, žádná zvířata nikam nepohazuju ani to nikdy dělat nehodlám.

2.2.2020 19:21

lesnížínka napsal(a):
j.erlec - O Britově složení vím něco, co mi pomůže. Může být dlouhosrstý heterozygot, jelikož jeho matka (krátkosrstá) měla předtím s dlouhosrstým MCO nějaká dlouhosrstá koťata.
Nevím o množení a křížení ani ň, ale tohle mi nějak neleze do hlavy, či to nechápu: co má s vaším Britem společného, že matka měla před tím dlouhosrstá koťata koťata s MCO? Jen mi z toho vyplynulo...jako když budu mít dítě z černochem a pak si vyrobím další s čistokrevným Čechem, může být černé?? Asi ne U kotěte křížence přece záleží jen na tom, z jakých koček je nakřížený rodičovský pár do nevím kterého kolene, ne? Opravte mne, jestli to špatně chápu, od vás je to pro mne moc odborný výklad, do genetiky nefušuju (navíc jsem spíš přes kytky, zvířectvo jsou mazlové)

Dlouhosrstost (dále jen LH) je recesivní vlastnost. Kočka musí být homozygot, aby se projevila. To znamená, že kdyby kočka (Britova matka, krátkosrstá-dále jen SH) nebyla LH heterozygot(ANO+NE), nemohla by s LH kocourem (např. MCO) mít ta LH koťata (která jsem viděl).
Kdyby byla 100% SH (NE+NE pro LH), tak by všichni její potomci byli LH heterozygoti (takže SH navenek). Je to protože SH je dominantní a projeví se.

Britův otec byl krátkosrstý bez vlohy pro dlouhosrstost (velice pravděpodobně), protože kdyby nebyl, Britova matka (u které je prostě jasné, že má ANO+NE pro dlouhosrstost) by s ním mohla mít dlouhosrsté kotě (ANO+ANO), ale viděl jsem fotku celého vrhu (Britovi vlastní sourozenci) a všechno byla SH. Samozřejmě existuje možnost, že dva heterozygoti pro LH budou mít na první pohled SH koťata, ale je to náhoda. Když by je měli znova, bude nějaké LH.
U Brita je poloviční šance, že je to LH heterozygot, protože mohl zdědit po matce jak LH, tak SH.

Přenáší se to napříč generacemi. Když se kočka heterozygot pro LH zkříží s čistě SH, tak je 1/4 potomků zase heterozygot pro LH. A když se jednou setká s LH hetero- nebo homozygotem, může se narodit zas LH a počet heterozygotů stoupá....
A proto se v chovu čistých BSH rodí občas BLH. Setkají se dva jedinci BSH s krátkou srstí, kteří nesou v sobě dlouhosrstost (ANO+NE), a je z toho 50% těch nositelů, 25 % čistě krátkosrstých a 25% dlouhosrstých. Je to pozůstatek po peršankách.

2.2.2020 19:35

Dále k bílé skvrnitosti (pro zkrácení označím v textu pracovně jako Bs, ačkoli se takto asi neoznačuje)Je dominantní. Britova matka byla zbarvení van. Pravděpodobně byla homozygot pro Bs. Všechna koťata měla Bs.
Pokud by byla heterozygot, byla by polovina jejích koťat s kocourem plné barvy také plnobarevná a polovina heterozygoti pro Bs (takže barevně viditelně Bs).
Pokud by byla heterozygot pro Bs a měla koťata taky s heterozygotem pro Bs, tak by byla 1/4 koťat homozygoti Bs, 1/2 koťat heterozygoti Bs a 1/4 bez Bs.
Pokud se sejdou dvě kočky plné barvy (bez Bs), tak nemohou mít Bs koťata. Nemá na to vliv ani to, jestli měli nějakého předka Bs, prostě pokud to nezdědili rodiče, nezdědí to ani oni.

2.2.2020 20:49

lesnížínka napsal(a):

Jejda, žínko, teď jsem si Váš příspěvek přečetl ještě jednou a zjistil jsem, že jste se ptala trochu jinak. Takže-to, že se s kočkou pářil ten MCO neznamená, že by ji nějak ovlivnil, to jistě nelze, genotyp kočky je pořád stejný.
Jen to prozradilo, že je to dlouhosrstý heterozygot, jinak by nemohla mít nikdy potomka dlouhosrstého.
Stejně tak,, když by měla běloška dítě s černochem, bude to mulat, a když by ho potom měla s bělochem, bude to běloch.

3.2.2020 09:26

No, plány máte zajímavé, ale co až vaše kotě začne značkovat? co vím, tak většina čistokrevných chovných kocourů tráví svůj život ve větších či menších voliérách. To asi není přesně to, co byste pro svého kocourka chtěl.

3.2.2020 09:57

No, plány máte zajímavé, ale co až vaše kotě začne značkovat? co vím, tak většina čistokrevných chovných kocourů tráví svůj život ve větších či menších voliérách. To asi není přesně to, co byste pro svého kocourka chtěl.

Momentálně je v dílně, do obytné části domu u nás kočky nepatří.

Voliéru mu budu vyrábět, mám ze sběráku svařované pletivo 2 m výška a asi 12 m. délka. Jak velké to bude ještě uvidím, ale musí tam mít bezpečné zázemí a dostatečnou možnost pohybu a lezení. Nebude to těžké udělat, protože na rozdíl od ptačích voliér tam kuna ani potkan nepáchne, musí to být bezpečné jenom proti úniku kocoura. Na vrch musí přijít nějaké zastřešení.

Samozřejmě nechci, aby tam trčel jak chudák bez pozornosti, vždyť je to takové moje děcko a je hrozně aktivní, vtíravý a společenský. Už ho učím chodit na postroji a vodítku, aby se prošel. Pořád myslím, že je to málo a že by to chtělo mít k němu kamarádku, aby měl s kým blbnout. První nápad byl pořídit k němu kastrovanou kočku, aby teda nebyl ve voliéře sám.
Vzhledem k tomu, že má hezkou barvu, je mi ho poněkud škoda vykastrovat bez uvážení. Je to kocour a i kdyby byl 5 let s kastrovanou kočkou, pořád je to vratné rozhodnutí a může někdy krýt, pokud bude potřeba. Vrátka budou otevřená.
Zatím ještě nemá zaručeno, zda opravdu bude zapouštět a kdy.

Jednou do budoucna o chovu koček čistokrevných trochu přemýšlím, protože v návaznosti na chov drůbeže je k dispozici maso. Jsem obdivovatel rozetových bengálek. Ale nechci začít jako zelenáč, musím získat nějaké zkušenosti s odchovem koček, držením krycího kocoura. Abych poznal, zda to jde dobře, zda se to dá udržet na úrovni, kdy příjmy a výdaje jsou vyrovnány.

3.2.2020 10:18
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Nevím o množení a křížení ani ň, ale tohle mi nějak neleze do hlavy, či to nechápu: co má s vaším Britem společného, že matka měla před tím dlouhosrstá koťata koťata s MCO?

Prakticky to říká, že ta kočka má vlohu pro dlouhou srst, i když se na ní neprojeví. Jde o úplnou dominanci, resp. recesivnost. Prakticky to znamená, že jakmile máte v genotypu vlohu pro krátkou srst (A), tak ta kočka bude krátkosrstá, i když může mít vlohu pro dlouhou srst (a). Zkráceně velké písmeno přebije malé.
Ta kočka je Aa, kdy A je pro krátkou srst, a je pro dlouhou. S kocourem, který je aa, tedy dlouhosrstý, dá padesát procent koťat Aa (krátkosrstých) a padesát procent aa (dlouhosrstých). Kdyby byla AA, nikdy by s kocourem aa nedala dlouhosrstá koťata, protože všechna by byla Aa, tedy po matce krátkosrstá.
Ona je to genetika, takže má tisíc výjimek, nelze se na to spolehnout stoprocentně.
A třeba já bych raději brala kočku krátkosrstou než dlouhosrstou, takže ta výhoda udávání dlouhosrstých koťat je stejně sporná.

Jinak ohledně těch dětí, bělochů a černochů - viz (snad jsem trefila díl): https://www.televizeseznam.cz/video/expertiza/chimery-ziji-mezi-nami-ale-nejspis-je-ani-nepoznate-322247

3.2.2020 13:21
Bobča

XXX.XXX.105.52

podívala jsem se na to-zajímavé.....
Posílám zajímavou bílou dlouhosrstou kočičku.....a včil dumejte....jak se tohle mohlo stát??

3.2.2020 13:48
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Heterochromie - každé oko jinak zbarvené.
Wiki:
Je výsledkem přebytku nebo nedostatku melaninu. Může být vrozená, v důsledku genetického mozaicismu (neoddělení chromozomů během mitózy), nebo vzniká důsledkem nemoci či zranění.

3.2.2020 13:52

Bobča napsal(a):
Posílám zajímavou bílou dlouhosrstou kočičku.....a včil dumejte....jak se tohle mohlo stát??

Ta kočka je bílá kvůli bělosti i bílé skvrnitosti. Sice je to neuvěřitelné, ale tato bílá kočka má pod bílým kožichem jinou barvu a je bíle skvrnitá. Má skvrnu přes oko. V místě, kde je bílá skvrnitost, se bělost neprojeví, proto má na tomto úplně stejně bílém místě barevné oko.

3.2.2020 15:23
Bobča

XXX.XXX.105.52

našla jsem ještě další....myslíte,že má pod kožichem jinou barvu??hladívala jsem jí,a nepřišlo mi...

Janae1

3.2.2020 15:49
Janae1

XXX.XXX.160.6

Bobča napsal(a):

Naše bílá peršanka měla taková koťata v každém vrhu.

3.2.2020 15:49

Bobča napsal(a):
našla jsem ještě další....myslíte,že má pod kožichem jinou barvu??hladívala jsem jí,a nepřišlo mi...

Bělost barvu vyruší úplně, hlazením to člověk nepozná, je to otázka pigmentu.

3.2.2020 16:10
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

https://cs.wikipedia.org/wiki/Tureck%C3%A1_angora
Hmm, a když má modré jen jedno oko, tak bude hluchá nebo ne? Neměla by být, když má i pigment?

3.2.2020 16:14

lesnížínka napsal(a):
https://cs.wikipedia.org/wiki/Tureck%C3%A1_angora
Hmm, a když má modré jen jedno oko, tak bude hluchá nebo ne? Neměla by být, když má i pigment?

Bude hluchá na to ucho blíž modrému oku-pravděpodobně.

Janae1

3.2.2020 16:28
Janae1

XXX.XXX.160.6

Bude hluchá na to ucho blíž modrému oku-pravděpodobně.

Ano, může být hluchá na ucho blíže k modrému oku. Ale také nemusí být hluchá vůbec. Bílá barva a modré oko neznamená hluchotu, ale je zde vyšší pravděpodobnost.

3.2.2020 17:07
Bobča

XXX.XXX.105.52

neviděla jsem jí pár let(fotky jsou z 2014),ale pamatuju si,že na zavolání i ze zahrady vždy přiběhla...takže jestli na jedno ucho neslyšela??....to nevím...Jen že jste tady řešili křížení,tak jsem si vzpomněla na tuhle raritu...

3.2.2020 21:03
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Bobča napsal(a):

Přítelkyně syna má stejnou bílou kočičku Sněhuli , která ma také jedno oko zelené a druhé krásně modré😀 hluchá neni..stejně jsou na tom i psi husky,ti maji take jedno oko hnědé,druhé modré😀

4.2.2020 08:40

ančovička1 napsal(a):
Přítelkyně syna má stejnou bílou kočičku Sněhuli , která ma také jedno oko zelené a druhé krásně modré😀 hluchá neni..stejně jsou na tom i psi husky,ti maji take jedno oko hnědé,druhé modré😀

Jenže u těch huskounů se nejedná o nedostatek pigmentu. U bílých koček ano a pravděpodobnost, že bude hluchá, tam prostě je.

22.2.2020 22:08

Oživuji vlákno o svém bílomodrém kocourovi Britovi.
Začal být hodně mlsný a granule (momentálně Royal Canin, Samsfield, a ještě jedny-dělám mu mix) žere se stále větší nechutí i obalené v konzervě, myš ze zverimexu taky posledně sežral víceméně jen z hladu a konzervu už taky nežere tak vztekle, jak bývalo zvykem, mamka tvrdí, že ho krmím až moc a že je přežraný (jistě má pravdu) a taky že z něj s takovou vyroste tygr. Zatím má jen něco kolo 2 kil a 5 měsíců, už se začíná natahovat do délky.
Byl na prvním očkování a za měsíc jde znova. Dostal na stranu krku trojkombinaci za 260 Kč Biofel a za dva dny po očkování trochu slintal. Je zajímavé, že vakcinaci snášel dobře a hned potom šel na postroji do auta jakoby nic, snáší tyto úkony líp než já.

Stále je to zuřivý mazlík a vtěrka, vztekle loví ruce, zakusuje se však docela s citem a jeho hry se obejdou bez krve. Je již psychicky stabilnější, méně se leká.
Vzhledem k počasí jsem jednou neodolal ho pustit ven a od té doby se snad denně prolítne zahradou (vynucuje si to) a běhá tam tak půl hodiny, než se uráčí si zalézt sám. Zatím mu to prochází, protože ho mrouskavky ještě chvíli zajímat nebudou, až budou, tak bude běhat radši na postroji, aby nešel nikam dál. Nedávno v zahradě potka černou dlouhosrstou kočku a nechtěl ji nechat jít, pořád ji naháněl ke hraní.
Voliéra neboli venkovní kotec už je navržená a na jaře se bude vyrábět. Bude velká 3*2,5*2 m (d.š.v), včetně kmenů na lezení, závěsných hraček a nějakého dobrého místečka na spaní.

22.2.2020 23:12
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jejda, Brit je už velký kocour Když tak uvažuju: kastrovat nechcete, bude ve voliéře? Nedovedu si nějak představit(nikdy jsem nezažila) jestli vám při mrouskání koček nerozloží tu voliéru na součástky Každopádně tam může vřískat tak, že na vás vletí sousedé

22.2.2020 23:43

lesnížínka napsal(a):
Jejda, Brit je už velký kocour Když tak uvažuju: kastrovat nechcete, bude ve voliéře? Nedovedu si nějak představit(nikdy jsem nezažila) jestli vám při mrouskání koček nerozloží tu voliéru na součástky Každopádně tam může vřískat tak, že na vás vletí sousedé

Kvůli vřískání na mně sousedi nevyletí, protože mají většinou plodné kocoury a kočky sami a navíc mám doma i zvířata, co vřískají daleko hlasitěji než kocour-perličky a husy-ty někdy i v noci. Kdyby kriticky řval nebo řádil (v období vrcholu říje koček, které je 2*-3* ročně), tak si ho na noc vezmu do dílny a oblbnu ho šantou nebo tak nějak, aby zklidnil hormon. Voliéra bude ze svařovaného pletiva, to nerozloží i kdyby chtěl. Nebude tam trčet pořád, samozřejmě je to takové moje děcko a musí dostávat pozornost, kterou vyžaduje, a vybití, pohyb, mazlení.

Kastrace by byla asi až krajní řešení, kdyby byl z toho byl na padnutí, mám ho rád vcelku (leda by mu vet naoperoval silikonové koule, aby zůstal chlapem) a může se ještě upotřebit v krytí, když bude co krýt.
Možná zvážím domácí výrobu kocouří milenky nebo taky může navyknout na polštářek.

23.2.2020 11:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Kvůli vřískání na mně sousedi nevyletí, protože mají většinou plodné kocoury a kočky sami a navíc mám doma i zvířata, co vřískají daleko hlasitěji než kocour-perličky a husy-ty někdy i v noci. Kdyby kriticky řval nebo řádil (v období vrcholu říje koček, které je 2*-3* ročně), tak si ho na noc vezmu do dílny a oblbnu ho šantou nebo tak nějak, aby zklidnil hormon. Voliéra bude ze svařovaného pletiva, to nerozloží i kdyby chtěl. Nebude tam trčet pořád, samozřejmě je to takové moje děcko a musí dostávat pozornost, kterou vyžaduje, a vybití, pohyb, mazlení.

Kastrace by byla asi až krajní řešení, kdyby byl z toho byl na padnutí, mám ho rád vcelku (leda by mu vet naoperoval silikonové koule, aby zůstal chlapem) a může se ještě upotřebit v krytí, když bude co krýt.
Možná zvážím domácí výrobu kocouří milenky nebo taky může navyknout na polštářek.

Měla jsem kocoura kastrovaného(i tenhle bude) a u huňatého kocoura houby poznáte, pokud ho nebudete prohmatávat, že tam koule nemá, fakt, že ne. Takže do silikonových investovat nemusíte To jen tak, aby byla legrace Jinak jsem fakt zvědavá, jak to budete zvládat Tím nechci říct, že určitě ne, třeba v pohodě, jen mne to zajímá. Jinak...ty perličky a husy. Taky jsme u babči měli(babi od nás bydlela přes silnici, takže jsem byla u ní víc než doma, rodiče věčně v práci, babča s dědou už doma ) Husy se ještě dají, ale ty perličky, to je teda děsný řev Jeden soused tu má jednu perličku a asi tři husy a když si všimnou kolemjoucího mého psa, tak je ten povyk slyšet ještě 200m daleko

23.2.2020 13:16
rapotacka11

XXX.XXX.212.34

Jenže u těch huskounů se nejedná o nedostatek pigmentu. U bílých koček ano a pravděpodobnost, že bude hluchá, tam prostě je.

Třeba jen na jedno ucho.
(U modrého oka)

Janae1

23.2.2020 13:44
Janae1

XXX.XXX.160.6

lesnížínka napsal(a):

Dle mého to bude spíš velký boj o území.
Brit boude značkovat uvnitř voliery (a v domě) a sousedovic kocouři budou značkovat na volieru a na zahradě.
Brit bude naštvaný, že mu tam značkují cizáci a bude značkovat o to více a i cizáci budou značkovat více, vznikne začarovný kruh na zapáchající zahradě.

Já měla několikrát nekastrovaný kocoury, ovšem klidné plemeno, kde je neznačkování celkem běžné. Ale kocouři byli pouze doma,neměli konkurenci, když se přivezl jiný kocour nebo kočka, starý kocour začal na starý kolena značkovat.

23.2.2020 14:35
Bobča

XXX.XXX.105.52

Oživuji vlákno o svém bílomodrém kocourovi Britovi.
Začal být hodně mlsný a granule (momentálně Royal Canin, Samsfield, a ještě jedny-dělám mu mix) žere se stále větší nechutí i obalené v konzervě, myš ze zverimexu taky posledně sežral víceméně jen z hladu a konzervu už taky nežere tak vztekle, jak bývalo zvykem, mamka tvrdí, že ho krmím až moc a že je přežraný (jistě má pravdu) a taky že z něj s takovou vyroste tygr. Zatím má jen něco kolo 2 kil a 5 měsíců, už se začíná natahovat do délky.
Byl na prvním očkování a za měsíc jde znova. Dostal na stranu krku trojkombinaci za 260 Kč Biofel a za dva dny po očkování trochu slintal. Je zajímavé, že vakcinaci snášel dobře a hned potom šel na postroji do auta jakoby nic, snáší tyto úkony líp než já.

Stále je to zuřivý mazlík a vtěrka, vztekle loví ruce, zakusuje se však docela s citem a jeho hry se obejdou bez krve. Je již psychicky stabilnější, méně se leká.
Vzhledem k počasí jsem jednou neodolal ho pustit ven a od té doby se snad denně prolítne zahradou (vynucuje si to) a běhá tam tak půl hodiny, než se uráčí si zalézt sám. Zatím mu to prochází, protože ho mrouskavky ještě chvíli zajímat nebudou, až budou, tak bude běhat radši na postroji, aby nešel nikam dál. Nedávno v zahradě potka černou dlouhosrstou kočku a nechtěl ji nechat jít, pořád ji naháněl ke hraní.
Voliéra neboli venkovní kotec už je navržená a na jaře se bude vyrábět. Bude velká 3*2,5*2 m (d.š.v), včetně kmenů na lezení, závěsných hraček a nějakého dobrého místečka na spaní.

nádherný kocourek.....a nebude vám ho líto,v té voliéře-když tam bude sám kňourat..kolem budou chodit kočky a cizí kocouři a on je bude cítit,pak se na ně chudák bude smět jen dívat a poslouchat je? ...pardon-.taky spíš legrace... ...
Když jsem bydlela u mamy ještě na dědině..to bylo na jaře řvaní kolem baráku!!!

23.2.2020 14:50

Janae1 napsal(a):
Dle mého to bude spíš velký boj o území.
Brit boude značkovat uvnitř voliery (a v domě) a sousedovic kocouři budou značkovat na volieru a na zahradě.
Brit bude naštvaný, že mu tam značkují cizáci a bude značkovat o to více a i cizáci budou značkovat více, vznikne začarovný kruh na zapáchající zahradě.

Já měla několikrát nekastrovaný kocoury, ovšem klidné plemeno, kde je neznačkování celkem běžné. Ale kocouři byli pouze doma,neměli konkurenci, když se přivezl jiný kocour nebo kočka, starý kocour začal na starý kolena značkovat.

S tím se taky počítá, že by ho okolí chodilo otravovat, ono bude možná stačit tam v případě zaslechnutí rozruchu pustit psa (s Britem kamarádí, ale jiné kočky nesnese). Pokud pes nějakého kocoura hryzne do kožichu nebo pořádně prožene, mohli by se tam bát jít znova.Můžu tam hodit sklopec a jak se nějaký vztekloun chytí, tak to nechám postrašit psem, ostříknu hadicí a pustím a věřím, že se bude bát riskovat znova.
Smrad mi nevadí, vím, jak páchne kocour. Babiččin nekastrovaný 3 letý Barack má dokonale označenou kotelnu, kam ho babi na noc zavírá. Když tam vlezu, je to zápach, po 5 minutách už ho nevnímám-stejně jako chovatelé kozla nevnímají jeho puch.
Věděl bych, do čeho jdu. S nějakým tím zápachem se počítá, zahrada je velká a pochybuju, že to půjde cítit někam dál. Jenom se trochu bojím, aby ten jeho smrádek nevadil samotnému Britovi. Bude to ze střešních latí, takže ta dřevěná část nasákne, pletivo se dá umývat vapkou. Možná by se to dalo lépe držet na uzdě, kdybych to rohy a jiná značkovatelná místa potáhl plechem nebo plastem, aby byla omyvatelná.
Tak, snad vše je naplánované. Teď jsem si vzpomněl na heslo: Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě Toho se fakt držet bohužel umím.

Za vykastrování bych moc prachů nedal, u nás je o do 400. Ale jestli to vážně vydržím (za čímž se snažím stát), budu perfektně vyškolen, co obnáší držení krycího kocoura. V budoucnu jsou v plánu kočky na chov, nejlépe bengálky, takže budu připraven na kocoura.
Navíc umožním svýmu děcku (Britovi), aby si zachoval mužnost a zůstal jak byl stvořen.
Ještě by to chtělo se vyškolit a připravit na kočku a odchov koťat. Zatím zůstanu u kocoura, to když tak až později, stejně trvá najít kočku, která je vzhledem i genetikou k Britovi dobrá.

23.2.2020 14:54
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Bobča napsal(a):
nádherný kocourek.....a nebude vám ho líto,v té voliéře-když tam bude sám kňourat..kolem budou chodit kočky a cizí kocouři a on je bude cítit,pak se na ně chudák bude smět jen dívat a poslouchat je? ...pardon-.taky spíš legrace... ...

Řvaní a všechno imrvere přechcané.

23.2.2020 14:56

Bobča napsal(a):

Nenechám ho tam osamoceně kňourat jen tak a pořád, někdy možná kňourat bude (říje).
Bude chodit na postroji ven (což zvládá) Pokud nebude říjné období, tak se možná i proběhne bez jištění v zahradě, jako zatím smí.
Já to znám, jak kočky ječí při aktu, jednou kočku vloni sousedův dlouhosrstý kocour (místní kápo ) prznil u nás před domem, druhý kocour chtěl taky a to byl v tu chvíli řev.

28.2.2020 11:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Zdravím, aktuální foto Viktorka...jen musím ještě vyfotit celého(tohle jen náhodně vyfotil muž) a třeba s Gucci, aby bylo srovnání a celá postava hlavně

28.2.2020 11:44
Bobča

XXX.XXX.105.52

lesnížínka napsal(a):
Zdravím, aktuální foto Viktorka...jen musím ještě vyfotit celého(tohle jen náhodně vyfotil muž) a třeba s Gucci, aby bylo srovnání a celá postava hlavně

Moc pěknej má zajímavou skvrnku na čumáčku.....

28.2.2020 12:09
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Bobča napsal(a):
Moc pěknej má zajímavou skvrnku na čumáčku.....

No má, asi tam měla být ještě ta modrá Tom se mu směje: utři si nos, máš ho zarýpaný

28.2.2020 12:15
Bobča

XXX.XXX.105.52

lesnížínka napsal(a):
No má, asi tam měla být ještě ta modrá Tom se mu směje: utři si nos, máš ho zarýpaný

28.2.2020 13:44

lesnížínka napsal(a):

..moc hezkej......babička mi nos mudlala nasliněným cípem zástěry, že prý ho mám ukňoubaný, nenáviděla jsem to jako dítě......

28.2.2020 14:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

..moc hezkej......babička mi nos mudlala nasliněným cípem zástěry, že prý ho mám ukňoubaný, nenáviděla jsem to jako dítě......

Hele, já mu ho zpočátku taky zkoušela čistit...myslela jsem, že ho má ušpiněný od jídla To víš, oči už mi taky moc neslouží...

29.2.2020 10:42
fikovnice

XXX.XXX.134.155

lesnížínka napsal(a):

To je Briťák, že? Pěkně povyrostl!

29.2.2020 13:25

lesnížínka napsal(a):
Hele, já mu ho zpočátku taky zkoušela čistit...myslela jsem, že ho má ušpiněný od jídla To víš, oči už mi taky moc neslouží...

29.2.2020 15:08
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
To je Briťák, že? Pěkně povyrostl!

Jo, jo, je. A než ta tetka přijede, tak to bude starej nevrlej chlap a už na tebe bude kašlat (no má takové dny už teď )

1.3.2020 13:45
fikovnice

XXX.XXX.134.131

lesnížínka napsal(a):
Jo, jo, je. A než ta tetka přijede, tak to bude starej nevrlej chlap a už na tebe bude kašlat (no má takové dny už teď )

Tetka se nemůže rozhoupat...
V Brně ležel sníh, to u vás na horách bude kalamita!
A do toho koronavirus!

1.3.2020 13:46
fikovnice

XXX.XXX.134.131

lesnížínka napsal(a):

OK, písnu to sem. Asi před týdnem jsem jela do Svitav na menší lékařský zákrok. Cestou mě blejskli policajti (asi rychlost + ?), je mi z toho nedobře, čekám na obsílku...

1.3.2020 16:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
OK, písnu to sem. Asi před týdnem jsem jela do Svitav na menší lékařský zákrok. Cestou mě blejskli policajti (asi rychlost + ?), je mi z toho nedobře, čekám na obsílku...

Mě by bylo nevolno z té fotky Fotila jsem se před rokem na novou občanku a tu už nesmím nikdy nikomu ukazovat Né, sranda, chápu, já když ve schránce najdu cokoliv s mým jménem, mám z toho málem tik. Ráno zvoní pošťačka: máte tu doporučený dopis...Já vytřeštěná koktám: ježíšmarjá, já cvičím, to tam musím letět, že? No, on je to jen normální, doporučený. Tak to mi ho můžete podepsat? Ale jo, můžu. Jéé děkuju. Než jdu se psem letím do schránky s chrůzou, co mi to mohlo přijít. Viktorkovy papíry Neskutečně se mi ulevilo, já čekám už vždycky nějakou úřední hrůzu, něco jako: nezaplatila jste daně, blabla...

4.3.2020 10:32
fikovnice

XXX.XXX.134.179

lesnížínka napsal(a):
Mě by bylo nevolno z té fotky Fotila jsem se před rokem na novou občanku a tu už nesmím nikdy nikomu ukazovat Né, sranda, chápu, já když ve schránce najdu cokoliv s mým jménem, mám z toho málem tik. Ráno zvoní pošťačka: máte tu doporučený dopis...Já vytřeštěná koktám: ježíšmarjá, já cvičím, to tam musím letět, že? No, on je to jen normální, doporučený. Tak to mi ho můžete podepsat? Ale jo, můžu. Jéé děkuju. Než jdu se psem letím do schránky s chrůzou, co mi to mohlo přijít. Viktorkovy papíry Neskutečně se mi ulevilo, já čekám už vždycky nějakou úřední hrůzu, něco jako: nezaplatila jste daně, blabla...

No jo, jenže tady se to téměř rovná jistotě. Dojížděla jsem světla, ještě v Brně, blikla oranžová a já kr.va jedna blbá dupla na plyn že to ještě projedu. Takže v tom předchozím příspěvku za tím pluskem má být, že jsem pravděpodobně i projela na červenou... Jsem pitomá, nevím, co to do mě vjelo...

4.3.2020 10:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
No jo, jenže tady se to téměř rovná jistotě. Dojížděla jsem světla, ještě v Brně, blikla oranžová a já kr.va jedna blbá dupla na plyn že to ještě projedu. Takže v tom předchozím příspěvku za tím pluskem má být, že jsem pravděpodobně i projela na červenou... Jsem pitomá, nevím, co to do mě vjelo...

Já to chápu, to je vždycky setina sekundy, kdy se musíš rozhodnout, jestli ještě jo, nebo celkem brutálně brzdit. Taky jsem se kdysi rozhodla, že projedu, naštěstí tam nebyl radar Teď už radši brzdím, protože pak jsem se klepala ještě půl hodiny Ono o nějakou nehodu ani nejde, ta prodleva tam je, ale..prostě je to špatně a člověk má pak minimálně špatné svědomí, že udělal, co neměl.

4.3.2020 10:42
fikovnice

XXX.XXX.134.179

lesnížínka napsal(a):
Já to chápu, to je vždycky setina sekundy, kdy se musíš rozhodnout, jestli ještě jo, nebo celkem brutálně brzdit. Taky jsem se kdysi rozhodla, že projedu, naštěstí tam nebyl radar Teď už radši brzdím, protože pak jsem se klepala ještě půl hodiny Ono o nějakou nehodu ani nejde, ta prodleva tam je, ale..prostě je to špatně a člověk má pak minimálně špatné svědomí, že udělal, co neměl.

Přesně tak, už je to cca 14 dní a pořád je mi z toho zle. Ale je to stejně divný - poliši stáli dole, kde fotili a semafor měli tím pádem zády k sobě - nemohli vidět na světla. Třeba to bude "jen" rychlost. I tak...

4.3.2020 10:44
fikovnice

XXX.XXX.134.179

lesnížínka napsal(a):

Je to na tříproudovce z kopce a zhruba ve dvou třetinách dole semafor. Každej tam jede jak čuně, asi 10 vteřin předtím mě pár takových čuňat předjíždělo...

4.3.2020 10:44
fikovnice

XXX.XXX.134.179

lesnížínka napsal(a):

A já, kdybych měla zůstat bez papírů, tak si to asi fakt hodím...

4.3.2020 11:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):

Tak Jani, ale ve městě...tam máš přece hustou síť městské dopravy, i když je to pakárna, ale je to řešitelné. Tady jede něco možná...jednou za hodinu, ale jen na Veselí nad Moravou, směr na Uherské Hradiště vůbec. Jedině složitě přes Veselí. Takže tam to všichni do práce, těma autama musí fakt řešit.

4.3.2020 11:53
ančovička1

XXX.XXX.220.127

fikovnice napsal(a):

😀nebojte se,bez papírů nebudete..ten můj si to jednou střihnul na krizovatce ve městě na červenou a přišel mu pozdrav od policajtů za 2000,-kč😂😂😂..už neni frajer,brzdi už zdalky na oranžovou😂😂..také se mi stalo,že jsem oranz jakž takž projela,ale za mnou nadoraz auta,když bych šlapla na brzdy,tak je mam v kufru😕..nebojte se,na oranž se nic nedeje

4.3.2020 22:32
Bobča

XXX.XXX.105.52

ančovička1 napsal(a):
😀nebojte se,bez papírů nebudete..ten můj si to jednou střihnul na krizovatce ve městě na červenou a přišel mu pozdrav od policajtů za 2000,-kč😂😂😂..už neni frajer,brzdi už zdalky na oranžovou😂😂..také se mi stalo,že jsem oranz jakž takž projela,ale za mnou nadoraz auta,když bych šlapla na brzdy,tak je mam v kufru😕..nebojte se,na oranž se nic nedeje

to se mi stalo před pár lety...že to"přejedu na oranžovou...Houkala sanitka...já oči na všech zrcátkách...nikde nic...tak že to přejedem-pražák s fabií přede mnou-dupli jsme na to...z prava se vyřítila sanitka-u nich na čevenou...Pražák na to dupl a já v plné rychlosti srolovala Peugeota až po motor-fábia nic ....měla jsem otevřené okýnko, na přechodu stáli malí kluci.."no jó,ženská za volantem"..Měla jsem co dělat abych na ně nevletěla....Já zablokovala hlavní tah přes Olmik(4proudovku) až k hlavní křižovatce na Lipník-přes "špičku".(pažout nepojízdný-vyteklo všechno,co mohlo )...někdo říkal,že to stálo až k Peugeotu(asi 1km od té hlavní křižovatky)...Pak mě policajti odtačili na vedlejší.....Na policatech jsem se sešla ještě s dalšími,které ta sanitka "omezila" na té druhé křižovatce-nabourali se taky.......letěli prostě "přes mrtvoly"..Mě to stálo 30000,fabka nic...a kdo mi co dal...krk jsem měla zablokovaný....Přes město nemívám ani rádio-přes "špičky"je to opravdu hrozné...mají i busy zpoždění..A kamoška před asi 14 dny mi říkala,ať si dávám pozor(taky jsem,když blikla oranžová těsně přede mnou-jela jsem.normálně dál) už to neudělám...hned po ní vystartovali...měla to za 500 na místě....

5.3.2020 08:18
Bobča

XXX.XXX.105.52

samozřejmě jsem chtěla napsat 2-proudovou....2 tam a 2 proti To bych byla hodně namyšlená,že máme v olmiku 4proudy

5.3.2020 10:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Bobča napsal(a):
samozřejmě jsem chtěla napsat 2-proudovou....2 tam a 2 proti To bych byla hodně namyšlená,že máme v olmiku 4proudy

to máš jedno

5.3.2020 10:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ne sice bílomodrý kocourek Viktor ale Gučajza má ještě pořád tu tasemnici, už asi od Vánoc(jsem si všimnula) Nechtěla jsem jí dávat Profender pipetu, protože jsem si říkala, že počkám do jara, ať už to má na všechny parazity, jak bude víc lítat po venku. Taky to má imrvere a nechci tu chemii do ní pořád valit. Další úvaha: sakra, vždyť tady všechny ty venkovní micky...nikdo neodčervuje, jak to, že jim to nevadí? Tak sem si říkala, že uvidím, jak se to do jara vyvine, jestli se toho nějak nedokáže zbavit sama? Jenže: občas je viditelně unavená, má velké břicho(se mi zdá ) a už jí začalo téct z očí. První z jednoho, to sem myslela, že ji Vikťa třeba v mele škrábnul, ale už začíná i z druhého. Pamatuju si, že vloni pak už začala mít i třetí víčka. Takže zase dostane pipetu A včera se zase cpala myšákem

5.3.2020 13:49
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Bobča napsal(a):

😀treba časem bude a jeden pruh pro sanity😁..to jste mela štěstí,že se vám nic horšího nestalo,nejhorsi je,že kolikrát je v tom člověk nevinně a z auta harmonika..😕😀

Přidejte reakci

Přidat smajlík