Britská modrá krátkosrstá koťátka

Prodám Britskou krátkosrstou kočku - Jsme malá chovatelská stanice Lovely P...
17000 KčCat167
XXX.XXX.162.47
Dobrý den, rád bych si pořídil britskou kočku s průkazem původu a kontaktoval jsem jednu chovatelku, která mi sdělila, že pokud budu chtít kočku tzv. do chovu, tak že je obecně cena dvojnásobná. Pokud si budu chtít pořídit britskou kočku s PP jenom jako mazlíčka bez toho, abych chtěl od ní v budoucnosti koťata, tak by měla být cena poloviční. Vím, že ceny jsou smluvní, jen jsem se chtěl zeptat, jestli to mezi chovateli koček s průkazem původu opravdu takto chodí. Předem děkuji za odpovědi.
Cat167
napsal(a):
Dobrý den, rád bych si pořídil britskou kočku s průkazem původu a kontaktoval jsem jednu chovatelku, která mi sdělila, že pokud budu chtít kočku tzv. do chovu, tak že je obecně cena dvojnásobná. Pokud si budu chtít pořídit britskou kočku s PP jenom jako mazlíčka bez toho, abych chtěl od ní v budoucnosti koťata, tak by měla být cena poloviční. Vím, že ceny jsou smluvní, jen jsem se chtěl zeptat, jestli to mezi chovateli koček s průkazem původu opravdu takto chodí. Předem děkuji za odpovědi.
Ano,je to tak..pokud chcete kočičku do chovu,ceny jsou opravdu až dvojnásobné...pokud tedy nechcete investovat do kvalitního chovného zvířete,proč nechcete jen kočičku na mazlíka? Cena koťat na mazlíka s PP se pohybují od 6000,- do 12000,-...což si myslím,že je za zdravé zvíře s PP a za životního kamaráda hezká cena...
canka
napsal(a):
Jinak já koupila minulý rok Briťáka kocourka na mazlíčka za 8000,-
Necelé dva roky zpátky, lila kočička 11tisíc. Jasně, nevybírala jsem podle ceny, ale chtěla jsem co nejdřív a jen jistou barvu, takže jsem musela v podstatě brát podle nabídky a nečekat, jestli se neobjeví levnější kotě....je možné, že by bylo. Třeba jsou na jaře, kdy je jistě víc vrhů i levnější, taky záleži na věhlasu chovky, na výstravních úspěších. Ač na mazla, s cenou dolů asi moc nejdou. A zřejmě závisí i na barvě, tedy na módnosti té které barvy. Zpočátku všichni chtěli Whiskas, teď už tak netáhnou, možná i ty budou levnější..Když jsem hledala kočíka, tak jsem až valila bulvy, kolik a jak krásných barev britky mají. Vybrala bych si ledaskterou, ale chtěla jsem modrého...jako byl náš Leonek. K sehnání byl jen modrobílý, už v době kupování Leonka, jsme měli vyhlédnutého modrobílého, jak se později ukázalo, byl to nepapírový, takže z toho sešlo. Takže ho máme teď
lesnížínka
napsal(a):
Necelé dva roky zpátky, lila kočička 11tisíc. Jasně, nevybírala jsem podle ceny, ale chtěla jsem co nejdřív a jen jistou barvu, takže jsem musela v podstatě brát podle nabídky a nečekat, jestli se neobjeví levnější kotě....je možné, že by bylo. Třeba jsou na jaře, kdy je jistě víc vrhů i levnější, taky záleži na věhlasu chovky, na výstravních úspěších. Ač na mazla, s cenou dolů asi moc nejdou. A zřejmě závisí i na barvě, tedy na módnosti té které barvy. Zpočátku všichni chtěli Whiskas, teď už tak netáhnou, možná i ty budou levnější..Když jsem hledala kočíka, tak jsem až valila bulvy, kolik a jak krásných barev britky mají. Vybrala bych si ledaskterou, ale chtěla jsem modrého...jako byl náš Leonek. K sehnání byl jen modrobílý, už v době kupování Leonka, jsme měli vyhlédnutého modrobílého, jak se později ukázalo, byl to nepapírový, takže z toho sešlo. Takže ho máme teď
Tak my měli právě Whiskase,bohužel byl bez PP a nečekaně a náhle nám umřel na HCM.Bylo to strašné a víc jsem to nechtěla zažít.Proto jsme si s manželem řekli,že už nikdy Britku bez PP. Chtěli jsme vidět všechny testy rodičů,abychom měli jistotu...
Také jsem si nemohla vybrat a také jsem chtěla zase Whiskas zbarvení,aby byl jako náš Majký....ale pak mi došlo,že už žádný jiný nebude jako on,takže nebudu hledat jeho napodobeninu,ale nového kamaráda.Naprosto mě uchvátili British Silver Shaded..našla jsem si chovnou stanici poblíž nás a jelo se vybírat..byla to láska na první pohled..ze čtyř koťat byl ten náš první,kdo k nám hned běžel a hrál si a jak se na mě kouknul těma modrýma očima,bylo to jasný
Původně chtěla chovatelka 10 000,- kč,ale nechala se obměkčit na 8 000,-,když zjistila,že půjde opravdu do dobrých rukou..
Dojemný příběh..ja jsem koupila na přání syna k jeho 15tým narozeninam kočičku modrou britku,sice bez PP, tenkrát stala 3000, ale je nádherná s oranžovyma očima..musela jsem ji dát kastrovat..,když se "mrouskala",nejen,že šíleně řvala😂,ale všechno doma značkovala..ven,na dvorek,chodi jen v létě,na chvilku, projde se na sluníčku a pak zase honem domů😁..chová se úplně jinak,než naše "kočky domácí ",je šťastná doma,na gauči,kde se naše Viktorka cítí bezpečně..uz má skoro 8 let😀 jméno Viktorka dostala cestou domů od pani chovatelky,protože v autě naříkala,jak Viktorka na splavu😀
ančovička1
napsal(a):
Dojemný příběh..ja jsem koupila na přání syna k jeho 15tým narozeninam kočičku modrou britku,sice bez PP, tenkrát stala 3000, ale je nádherná s oranžovyma očima..musela jsem ji dát kastrovat..,když se "mrouskala",nejen,že šíleně řvala😂,ale všechno doma značkovala..ven,na dvorek,chodi jen v létě,na chvilku, projde se na sluníčku a pak zase honem domů😁..chová se úplně jinak,než naše "kočky domácí ",je šťastná doma,na gauči,kde se naše Viktorka cítí bezpečně..uz má skoro 8 let😀 jméno Viktorka dostala cestou domů od pani chovatelky,protože v autě naříkala,jak Viktorka na splavu😀
Viktorka je krásný a originální jméno Máte fotku prosím?S těma oranžovýma očkama?
Náš kocourek se sice jmenuje Čamlí,ale po domácku mu říkáme Anténka,protože všude běhá se zvedlým ocasem a má ho dlouhý jak anténu
Ano,je pravda že Britky mají gaučovou povahu,jak já říkám
Dokáží být i akční,ale jen chvíli a pak hurá do tepla,na gauč nebo do peřin
Venkovní vesnický kocour je pravý opak..furt lítá,šplhá po stromech,je vynikající lovec..to už musí být,když ho vidím odpočívat..miluje naší kozu Barbuchu,to co ty dva předvádí je jak z Matrixu
Jj,kočky jsou fajn..právě se ke mně na křesle tuli moje 11ti letá, černá kočička Sofie,je mila a přemýšliva..nalezenec..chyta myši,jak diva,ale už asi žádné nemáme😂..ještě mám letošního kocourka Macička od už kastrovane nalezené maminky,prvni mrouskani jsem neuhlidala😁,cely rezavy kocourek neni kastrovany,ani nebude,vychytal nám všechny potkany,kteří se k nám loni nastěhovali a žádné jedy a pasti nepomohly..zlatej kocourek😀..a jako pořádnej kocour nepusti na svuj dvůr žádné jiné sousedovic kocoury😁..Viktorku mam na profilu,mobil mi nechce posilat fotky,ma přeplněnou paměť😁..krásnou dobrou kočičí noc😁🐱🐱🐱
Holky, já bych dle svých zkušeností řekla, že britky jsou sice povahově odtažitější, než vesnické micky, ale pokud mají možnost, myšilovky jsou to naprosto stejné. Měla jsem tři papírové britky, dvě kočky a kocoura. Kočky lovily a loví jak divé, i na ten strom vyšplhají, či přes pergolu domů, kocour byl velký cvalda ale na pergolu lozil stejně, ještě týden pře smrtí ulovili s kočenou společnýma silama velkého hryzce. Kočka vydrží sedět a číhat na myš půl dne a to i v tomto počasí, kdy byl celodenní i když jen malý mráz. Potom se nahřeje doma, nebo má v garáži lítačky a pelech na radiátoru. Nový kočík je Viktor jestli ho Gucci naučí lovit netuším, uvidí se, zatím je maličký Ta shadow s modrýma očima se mi líbila strašně moc, vím, že už to Leonek nebude, ale prostě modrý briťák je znak plemene takže z nostalgie zase modrý
Cat167
XXX.XXX.162.47
Děkuji za reakci. Jde mi o to, abych si jednou vyzkoušel celý proces, včetně získání koťat s PP. Rozhodně neuvažuji o chovu koček na kšeft, neuvažuji o chovu za účelem výdělku nebo přivýdělku.
Chovatelé koček s PP mi přijdou mnohem "hamižnější" než chovatelé psů s PP, kde se již mnoho let pohybuji. Když chci koupit fenku určitého plemene s PP, je daná určitá cena. Na mě, jako majiteli, pak je, zda fenku vystavím, uchovním a nakryji, nebo zda z ní bude "jen" domácí kamarád. Cenu zaplatím stejnou. K uchovnění potřebuji vždy splnit nějaké podmínky - 2-3 výstavy s určitým výsledkem, povinná vyšetření, zkoušky atd. U koček se chovatelé prostě bojí možné konkurence a v důsledku ní poklesu cen. Za kočku na mazla - kastrovanou v brzkém kotěcím věku - zaplatíte méně než kočku, která by třeba eventuálně mohla být použita do chovu a tudíž není kastrovaná při odchodu z CHS. Jenže - třeba u psů je běžné, že se předpoklady k dalšímu chovu ukáží až během prvního až druhého roku věku fenky. Myslíte, že je to u kočky jinak? Není, jen chovatelé si hájí svoje příjmy. K uchovnění kočky totiž dnes již nepotřebujete nic jiného, než PP. Není nutná žádná výstava, žádné vyšetření. Některé CHS dělají různá vyšetření, ale není to již povinnost. Prostě - chov koček s PP je tvrdý byznys, nic jiného.
conie
napsal(a):
Chovatelé koček s PP mi přijdou mnohem "hamižnější" než chovatelé psů s PP, kde se již mnoho let pohybuji. Když chci koupit fenku určitého plemene s PP, je daná určitá cena. Na mě, jako majiteli, pak je, zda fenku vystavím, uchovním a nakryji, nebo zda z ní bude "jen" domácí kamarád. Cenu zaplatím stejnou. K uchovnění potřebuji vždy splnit nějaké podmínky - 2-3 výstavy s určitým výsledkem, povinná vyšetření, zkoušky atd. U koček se chovatelé prostě bojí možné konkurence a v důsledku ní poklesu cen. Za kočku na mazla - kastrovanou v brzkém kotěcím věku - zaplatíte méně než kočku, která by třeba eventuálně mohla být použita do chovu a tudíž není kastrovaná při odchodu z CHS. Jenže - třeba u psů je běžné, že se předpoklady k dalšímu chovu ukáží až během prvního až druhého roku věku fenky. Myslíte, že je to u kočky jinak? Není, jen chovatelé si hájí svoje příjmy. K uchovnění kočky totiž dnes již nepotřebujete nic jiného, než PP. Není nutná žádná výstava, žádné vyšetření. Některé CHS dělají různá vyšetření, ale není to již povinnost. Prostě - chov koček s PP je tvrdý byznys, nic jiného.
Naprostý souhlas. A to se navíc ještě jedná o kastraci v nevhodné době. Ať vám odborníci budou tvrdit, co chtějí, je zcela jisté, že při dospívání absence či nedostatek pohlavních hormonů musí vykonat své. Budete mít prostě něco mezi. Jestli vám to vadí nebo ne, je čistě na vás.
Ještě chvilku budeme pokračovat v diskusi a určitě tu zazní komentář, že tímto způsobem se zabraňuje v činnosti "množitelům". Vůbec celkem zvláštní termín, když jsme u toho. Protože ti, co tento termín používají by byli nejradši, kdyby množit mohli jen ti s chovkou (tedy jsou podle mne též množiteli).
Pro mne je to opravdu tvrdý byznys, potírající každou konkurenci - i tu opravdu zájmovou a hobby.
Diskutovala jsem o ranné kastraci teď, při koupi mého nového kocourka. Předešlý byl kastrovaný v 1roce, vlastně hned po té, co přeznačkoval barák. Alespoň byla jistota, že je dospělý. S močovýma cestama, ačkoliv jeho krmení nestálo za moc, nikdy problémy neměl...což ale spíš přisuzuju tomu, že byl venkovní a jíst, pít, čůrat a značkovat si mohl kdy chtěl a co chtěl. Tento má ve smlouvě kastraci do 10měsíců. Ptala jsem se chovatelky, jestli by bylo možné počkat, do té dospělosti. Prý se určitě domluvíme, zavoláme si a budem řešit. Ale podle posledních průzkumů je prý lepší, když se ty hormony nenechají vyletět nahoru a pak kastrací srazit...to údajně dělá hlavně ty problémy. No tak nevím Ale kastrovat budu co nejpozději.
Uživatel s deaktivovaným účtem
rapotacka11
napsal(a):
Ale kastrovat budu co nejpozději.
Mám stejný názor. (i zkušenost)
Naprosto chápu, ta etická stránka věci je taková, že by mělo být správné vykastrovat až v plné dospělosti.
Na druhou stranu já mám zase zkušenosti opačné. Každý vet, u kterého jsem byla mi doporučoval kastraci ještě před tím, než se začne kočka pohlavně projevovat, tudíž u kočky před prvním mrouskáním a u kocoura ještě než si poprvé odstříkne (ale neznám jejich názor na vyloženě ranné kastrace). Znám převážně lidi, kteří kastrovali kočky do cca 7 měsíců a i když to jsou třeba starší kočky, tak nemají žádné problémy. Naopak babička kastrovala kocoura až někdy po roce a měl neustále problémy s kameny a močovým ústrojím (ale taky byl krmen friskiesem, takže tam to přisuzuji hlavně stravě)...
stejně tak znám případy (ne teda osobně, ale spíš od lidí v diskuzích), kdy později kastrovaný kocour už nepřestal nikdy značkovat.
Neznám žádný konkrétní případ kočky kastrované v kotěcím věku, která by měla v dospělosti prokazatelné problémy kvůli ranné kastraci. Většina zvířat, je asi zdravá, nebo alespoň soudím podle těch, co jsem viděla a podle lidí třeba na skupině mainských mývalích koček, kde i kocouři vykastrovaní brzy mají krásný samčí výraz...tam bych spíš viděla problém v linii a genetice.
Náš první vesnický kocour (nekastrovaný) byl menší a vypadal v obličeji jako kočka, takže nevím, co si o tom myslet...Ragdollku jsem si nechávala kastrovat sama (teď nevím přesně - někdy 6. nebo 7. měsíc jejího věku) a maiňák je kastrován na přelomu 5. a 6. měsíce (toho nám nechala vykastrovat chovatelka, než jsme si pro něj jeli).
S tím značkováním. Tam je mi to jedno, doma kocour nikdy neznačkoval a zahradu jsem ho značkovat viděla pravidelně, ale jelikož to nesmrdí, tak v pohodě, ničemu to nevadí. Kočičku jsme kastrovali ani ne v půl roce a to už byla těhule prostě jsme to nečekali, byla ještě jak kotě. Jí to i zůstalo, zůstala taková drobná, s kotěcím výrazem. Gucci II. se kastrovala v 10 měsících a to je holka velká, ale tam je to dané i geneticky, chovatelka to předpovídala, otec je velký kocour a je celá on
nesmrdí?
mám vše kastráty a že to cítit teda je........jo, kočka skoro ne, to jo
Janae1
XXX.XXX.160.6
napsal(a):
nesmrdí?
mám vše kastráty a že to cítit teda je........jo, kočka skoro ne, to jo
Protože jste ještě necítila nekastráta. #laug#
Naši kastráti také venku značkují, doma naštěstí ne.
Janae1
napsal(a):
Protože jste ještě necítila nekastráta. #laug#
Naši kastráti také venku značkují, doma naštěstí ne.
jak necítila kastráta, jistěže ano!
a není řeč o tom, kdo víc, ale o tom, že i moč kastrátů je cítit, a to je