Chovatelská stanice RELLA.cz

Prodám Perskou kočku - prodá perské kotě-kočičku.Kotě je očkované,čipovaná,...
10000 KčKajos
XXX.XXX.32.147
Ahoj, prosím o radu. Je to tři roky zpět, co jsem musela dát naši dospělou perskou kočku (v té době 5 let) k bábi (kvůli stěhování) a ta ji kvůli línání oholila srst. Na bocích kočce srst dorostla, ale po délce páteře směrem od ocasu ke krku (zhruba mezi lopatky, pruh cca 25 cm dlouhý a na šířku cca 8 cm) ji srst nedorostla. Vypadá to dost hloupě. Dá se to něčím napravit? Jak píši, je to již třetí rok a stále žádná změna. Děkuji za vaše reakce.
Uživatel s deaktivovaným účtem
...začala jsem pře cca rokem kočky pravidelně holit 2 x ragdoll, 1 x rádobyperšanka od popelnice, všichni tři během pár měsíců zarostou hustou srstí po celém těle.....nikdy žádný problém........
Kajos
XXX.XXX.32.147
napsal(a):
...začala jsem pře cca rokem kočky pravidelně holit 2 x ragdoll, 1 x rádobyperšanka od popelnice, všichni tři během pár měsíců zarostou hustou srstí po celém těle.....nikdy žádný problém........
Moje máma měla tři peršany a taky je holila asi 3x za rok, několik let a nikdy se nic nestalo. Ale ono se říká, že na páteři a ocasu to kočkám nedorůstá - kdo tomu nechtěl věřit, tak holt má kočka je asi živým důkazem. Neboť po třech letech žádná změna, a to jsem zkoušela i doplňky stravy pro ni, změnit granule na kvalitnější, výživnější a nic...
Kajos
napsal(a):
Moje máma měla tři peršany a taky je holila asi 3x za rok, několik let a nikdy se nic nestalo. Ale ono se říká, že na páteři a ocasu to kočkám nedorůstá - kdo tomu nechtěl věřit, tak holt má kočka je asi živým důkazem. Neboť po třech letech žádná změna, a to jsem zkoušela i doplňky stravy pro ni, změnit granule na kvalitnější, výživnější a nic...
..tak uvidíme teď...máme tak cca 14 dní po holení.........
napsal(a):
..tak uvidíme teď...máme tak cca 14 dní po holení.........
Můžu se zeptat, proč vlastně kočky holíte? Myslela jsem, že se to dělá jen když mají srst tak zacuchanou a zničenou, že to jinak nejde.
Mám taky ragdolla a nedokážu si ani ve snu představit, že bych ji celou oholila
Janae1
XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Můžu se zeptat, proč vlastně kočky holíte? Myslela jsem, že se to dělá jen když mají srst tak zacuchanou a zničenou, že to jinak nejde.
Jedna z našich peršanek taky skončí brzy oholená. Má nekvalitní srst, líná a plstnatí. Sice neustále pročesávám, ale stále má nějaký dred. Ony rychle obrostou.
Peršanky se často holí "na lvíčka", odpadá pak neustále pročesávání. Udržet peršanku v srsti je celkem náročné. A také je jednodušší úklid, z kočky napadají hedvábné chlupy, které vysavač nevysaje.
K uvodní otázce. Co na to veterinář? Alergie, paraziti, krevní rozbor?
Naše kočka má alergii na bleší koustutí a projevuje ho právě olínáním páteře.
napsal(a):
,,,i když se nechají česat je to pro ně pohodlnější, než je obden pročesávat.....navíc chodí za pacienty a tak odpadá jejich zachlupacení v době línání.........
napsal(a):
...dva ze tří....
Jejda, to bych já nemohla
Miluju kožíšek ragdollky, ale mám to štěstí, že ona si česání fakt užívá a vždycky se u toho blaženě vyvalí
S těmi pacienty to zase chápu...vím kolik po ní zůstává všude chlupů, když líná.
Teď jsme koupili na vysávání robota, tak jsme zvědavá, jak ty prérijní chuchvalce po ní posbírá...a taky jestli se na tom bude vozit jako kočky ve videích ...
....no oni se nechávají i vysávat, ale tak nějak je tohle pohodlnější......navíc je to pacientům velmi příjemné - on totiž hřejí jako kamínka......ale za měsíc už začnou obrůstat, tak teď až na léto.........
Kajos
XXX.XXX.32.147
Janae1
napsal(a):
Jedna z našich peršanek taky skončí brzy oholená. Má nekvalitní srst, líná a plstnatí. Sice neustále pročesávám, ale stále má nějaký dred. Ony rychle obrostou.
Peršanky se často holí "na lvíčka", odpadá pak neustále pročesávání. Udržet peršanku v srsti je celkem náročné. A také je jednodušší úklid, z kočky napadají hedvábné chlupy, které vysavač nevysaje.
K uvodní otázce. Co na to veterinář? Alergie, paraziti, krevní rozbor?
Naše kočka má alergii na bleší koustutí a projevuje ho právě olínáním páteře.
Jako kote mela blechy, ale to jsme dostali pod kontrolu, byla odcervena i ockovana, po zdr. strance by melo byt vse v poradku. Může to souviset treba s tim, ze ji neni venovana takova pece, mazleni atd. jako drive?
Janae1
XXX.XXX.160.6
Kajos
napsal(a):
Jako kote mela blechy, ale to jsme dostali pod kontrolu, byla odcervena i ockovana, po zdr. strance by melo byt vse v poradku. Může to souviset treba s tim, ze ji neni venovana takova pece, mazleni atd. jako drive?
Tak pokud ještě nebyla u veterináře, tak to s nedostatkem péče souvicí.
Pokud vám nezáleží na kočce a to, že klidně může mít bolesti související třeba se zínětem kůže, je vám jedno tak třeba pomůže, že může mít plíseň, která je přenosná na člověka.
A u peršanky je plíseň celkem pravděpodobná diagnoza, je to jejich Achillova pata.
Kajos
XXX.XXX.32.147
Janae1
napsal(a):
Tak pokud ještě nebyla u veterináře, tak to s nedostatkem péče souvicí.
Pokud vám nezáleží na kočce a to, že klidně může mít bolesti související třeba se zínětem kůže, je vám jedno tak třeba pomůže, že může mít plíseň, která je přenosná na člověka.
A u peršanky je plíseň celkem pravděpodobná diagnoza, je to jejich Achillova pata.
Píši, že po zdravotní stránce by mělo být vše v pořádku, tzn. u veterináře jsme byli. A nikde nepíši, že mi na kočce nezáleží - to bych se tady asi neptala na rady a zkušenosti...
Janae1
XXX.XXX.160.6
Kajos
napsal(a):
Píši, že po zdravotní stránce by mělo být vše v pořádku, tzn. u veterináře jsme byli. A nikde nepíši, že mi na kočce nezáleží - to bych se tady asi neptala na rady a zkušenosti...
Ale olysalý pruh není normální.
Peršanek a různých dlouhosrstých koček jsem ostříhala mnoho a všechny obrostly.
Chce to vyzkoušet jiné veterináře, udělat rozbory a stěry, peršanky jsou k nemocem kůže náchylný.
Ještě mě napadla vtipná myšlenka, nevyčesávate furmunítorem, ten umí vyrobit olysalý pruh. A ničí srst.
Kajos
XXX.XXX.32.147
Janae1
napsal(a):
Ale olysalý pruh není normální.
Peršanek a různých dlouhosrstých koček jsem ostříhala mnoho a všechny obrostly.
Chce to vyzkoušet jiné veterináře, udělat rozbory a stěry, peršanky jsou k nemocem kůže náchylný.
Ještě mě napadla vtipná myšlenka, nevyčesávate furmunítorem, ten umí vyrobit olysalý pruh. A ničí srst.
Teď jsem ještě koukala na internet, na ty plísně a alergie, ale ona kromě toho pruhu nemá žádné jiné problémy, ani jiná místa s lysinou. Žádné další příznaky, které by plísním nasvědčovaly.
Furminátorem jsme česali asi půl měsíce, když byla kotě, respektive v té době ji bylo necelého půl roku a my ji dostali zablešenou. A střídali jsme to s kartáčem, hřebenem a pak kartáčem na masáž srsti pro kočky, to ji dělalo moc dobře. Ale srst měla normální, dlouhou, kvalitní. Ta změna nastala až po tom oholení. Od té doby byla česaná párkrát, protože ji tu páteř nechci dráždit, když tam není co česat.