Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Michellleee

9.6.2020 10:58
Michellleee

XXX.XXX.135.58

Dobrý den,

máme doma šesti měsíční kočičku plemene britská whiskas a posledních pár nocí mezi 3-4 hodinou ranní se vzbudí, začne chodit po bytě a hlasitě mňoukat. Pak přijde k nám do postele, chce si hrát nebo aspoň hladit..poraďte mi, jak mám tomuto zamezit, jelikož vstávám do práce v půl6 a když mě mezi 3-4 vzbudí, už moc nezaberu :( S kočičkou si přes den hodně hrajeme (přítel má home office, tak průběžně celý den a já po práci).

Děkuji!

9.6.2020 11:54
odberryho

XXX.XXX.161.34

Je kastrovaná? Pokud ne, může se blížit mrouskani a to se pak tuplem nevyspite...

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.6.2020 12:38

to je zcela normální doba pro kočičího budíčka
to jste nevěděli?

https://www.hellosandy.cz/magazin/kocka-a-jak-vlastne-funguje-12447/

Michellleee

15.6.2020 11:34
Michellleee

XXX.XXX.135.58

Kastrovaná není, jelikož první mrouskání ještě nepřišlo. Momentálně se její aktivita stupňuje, že lítá v noci po bytě.. Na kastraci dlouho nepůjde, jelikož prodělala závažnou nemoc. No tak děkuju za komentáře..samozřejmě že vím, jaký je bioritmus kočky :) zajímali mě nějaké zkušenosti.

15.6.2020 12:18
Bobča

XXX.XXX.105.52

Michellleee napsal(a):
Kastrovaná není, jelikož první mrouskání ještě nepřišlo. Momentálně se její aktivita stupňuje, že lítá v noci po bytě.. Na kastraci dlouho nepůjde, jelikož prodělala závažnou nemoc. No tak děkuju za komentáře..samozřejmě že vím, jaký je bioritmus kočky :) zajímali mě nějaké zkušenosti.

Můj kocour byl kastrovaný v 6 měsících....nezklidnil se,naopak!!!..třičtvrtě roku byl jakž takž...do 5-6 hodin...dalo se to...ale pak začal ve 3-o půl 4....pak už o půl 3....Zkoušela jsem všechno možné...Ale byl to navíc kocourek o vesnické kočky,dcera má jeho 2 bráchy-kteří můžou ale ven...A já mu mohla nabídnout garsonku o rozměrech 3 x 6 metrů+ malý balkonek....Trpěl tu,lítal,mňoukal...Dopadlo to tak,že jsem mu dopřála volnost v podobě 2 babiček na vesnici v domku s dvorkem a zahradou...Teď sice trpím já-ale jinak ...hodně mi chybí,ale když tu byl....já byla už na pokraji zhroucení....Začínal pak už o půl 1-v 1....pak chvíli zdřímnul...a zase...jsem sice v důchodě,ale trhané spaní,tak na 4krát(a to člověk hned neusne)..balkon měl k dispozici....musela jsem ho dát pryč...ale to nemusí být váš případ!!!..já jen přidala svou zkušenost..s vesničanem v garsonce..Každá kočka je ale jiná

Sice Max byl rarita byl už na jednom místě,tam by pošel,tak jsem ho vzala domů-14 dní sekal dobrotu....Pak mě kousl,utekl mi od veteriny a měsíc jsem ho hledala po Olomouci...našla,týden byl hodný....a jak přičichl k lítání venku...Musel jít..Ale vím,že se má dobře,chodí okukovat slepice ,běhá po zahradě...musím mu to přát...Byl to divočák,ale strašně mi chybí

Nevím,co vám poradit,snad jen tu ignoraci...chvíli jsem ignorovala,když drásal matraci,škubal závěsy..lítal po sloupu ke stropu a skákal z něj na skříň,lítal po nábytku kolem pokoje....ale to jsem stejně nemohla spát...

15.6.2020 13:52
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Michellleee napsal(a):

Tak kočku, co se mrouská, jsem zavřenou doma neměla, takže jsem to čóro nezažila a její mrouskání jsem poznala jen podle toho, že byla mazlivější. Nevím, jakovou nemoc kočička prodělala, ale pokud nevykastrujete, může se dostat do stavu permanentního mrouskání a to by ji teprve na zdraví ohrozilo. Takže až se domrouská, fičela bych na kastraci.

15.6.2020 17:59

Michellleee napsal(a):

Jakou závažnou nemoc? Ona neustále mrouskající se kočka může taky uhynout na poškození kostní dřeně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík