Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

hunti

6.8.2020 20:40
hunti

XXX.XXX.135.168

Zdravím,

Mám dotaz k rase Ruská modrá. Ohledně línání této kočky jsou na internetu dost rozporuplné informace. Co jsem se díval v zahraničí na různé články i u nás především v chovatelských stanicích se píše, že líná velmi málo, nebo skoro vůbec. Oproti tomu jsem četl nějaké diskuze kde lidi psali, že líná šíleně.

Tak by mě zajímal názor někoho kdo tuto kočku má, jak to přesně s línáním je. To, že líná je jasné, jde mi o to jak moc.

7.8.2020 10:45
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nermám ruskou, mám britky. V určitou dobu, období línání línají hodně, jsou polovenkovní, takže na zimu mají pořádné kožichy. Kočka línala doslova strašně v době, kdy měla tasemnici...což nebylo divu, prostě jí odebírala živiny. Myslím si, že línání proto hodně závisí na prostředí a na výživě. Pouze domácí kočka nenasazuje srst, takže o to líná míň.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.8.2020 09:21
Uživatel s deaktivovaným účtem

Spolubydlící měla kartouzskou kočku, která je ruské modré hodně podobná i co se týče srsti...a oproti mojí ragdollce nelínala vůbec ...v době línání ji bylo třeba denně projet hřebenem, ale teda žádná katastrofa...já mám ale chlupáče, takže to možná vidím jinak, než běžný majitel krátkosrsté kočky

rusanda

14.8.2020 08:53
rusanda

XXX.XXX.135.227

Tak my máme doma ruskou modrou (čistokrevná s PP), nelíná moc, ale zase pořád, bez ohledu na roční období (máme ji pouze doma v bytě). Jinak je to kočka velmi čistotná a vyčesávání (používáme dětský kartáč) si vyloženě užívá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík