Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pátek

2.9.2020 00:27
Pátek

XXX.XXX.212.8

Zdravím,
našemu kocourovi bylo 16 a před pár týdny doktor zjistil, že mu ledviny pracují na 25% a nařídil dietu. Problém je, že on byl vždycky vybíravý a tohle speciální krmivo nechce jíst vůbec. Zkoušeli jsme různé značky, jak granule, tak konzervy. Snad jen od Vetlife a Purinu jednou ochutnal. Stačí aby v normálním krmivu měl kousíček dietního a radši bude několik dní hladovět.
Zatím ho tedy krmíme jako dříve, ale chtěl jsem se zeptat, zda někdo nemáte radu, co s tím?
Četl jsem, že se může do normální stravy přidávat Ipakitine, jenže to asi neřeší problém se sníženým příjmem bílkovin...

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.9.2020 09:00

Ipakitine vychytává fosfor, což je právě problém bílkovin.
A pak máme pro podporu ledvin Pronefru (ta funguje mimo jiné stejně jako ipakitine) a Aminavast.

Mám kocoura s ledvinami KO, dávám ipakitine+aminavast a i když jsem opravdu velký skeptik, co se týká účinnosti potravinových doplňků, tak musím konstatovat, že se kocour evidentně zlepšil (začal jíst, zlepšila se srst, myslím, že i přibral). Ale je nutno dodržet dávkování. Ipakitine dochází, tak zkusím Pronefru + ten aminavast (tomu přisuzuji zlepšení).

Co se týká stravy - v prvé řadě musí jíst. Tečka. Co jí, to je až v druhé řadě.. A u 16ti letého bych to neřešila vůbec.
Můj žere syrové maso + kapsičky, konzervy. Ani nevím, jestli si dá i granule.
A když tak zkus ledvinovou dietu RC, ta bývá žratelná.

Jo, ještě - kocour samozřejmě nesežere nic s jakýmkoliv přidaným přáškem. Občas mi to vyblízal ve smetaně. Takže si dělám z prášku (i aminavast je prášek) a másla takové "čípky", které kocourovi strčím do krku a je.

2.9.2020 11:21

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ipakitine vychytává fosfor, což je právě problém bílkovin.
A pak máme pro podporu ledvin Pronefru (ta funguje mimo jiné stejně jako ipakitine) a Aminavast.

Mám kocoura s ledvinami KO, dávám ipakitine+aminavast a i když jsem opravdu velký skeptik, co se týká účinnosti potravinových doplňků, tak musím konstatovat, že se kocour evidentně zlepšil (začal jíst, zlepšila se srst, myslím, že i přibral). Ale je nutno dodržet dávkování. Ipakitine dochází, tak zkusím Pronefru + ten aminavast (tomu přisuzuji zlepšení).

Co se týká stravy - v prvé řadě musí jíst. Tečka. Co jí, to je až v druhé řadě.. A u 16ti letého bych to neřešila vůbec.
Můj žere syrové maso + kapsičky, konzervy. Ani nevím, jestli si dá i granule.
A když tak zkus ledvinovou dietu RC, ta bývá žratelná.

Jo, ještě - kocour samozřejmě nesežere nic s jakýmkoliv přidaným přáškem. Občas mi to vyblízal ve smetaně. Takže si dělám z prášku (i aminavast je prášek) a másla takové "čípky", které kocourovi strčím do krku a je.

Přesně, klíčové je, aby žral. Souhlas i s ostatním.

Pátek

3.9.2020 08:45
Pátek

XXX.XXX.191.14

Díky za odpovědi. On byl předtím celou dobu v pohodě, ale cca 2 týdny nechtěl moc žrát tak jsme zašli s doktoru a dostal kapačky s tou dietou. Od té doby žere cca polovinu než předtím a je vyhublý, přesto ale vypadá, že chuť k jídlu má. Tak nevím, jestli už prostě neodchází, nebo mu jde nějak pomoci.

Pátek

3.9.2020 20:48
Pátek

XXX.XXX.212.8

Ještě se zeptám, je reálné, aby za ty 2-3 týdny na normální stravě mu zaneslo fosfor do krve? Dnes už téměř nejedl a nevím, zda má ještě cenu s ním chodit k doktoru, že by mu dal kapačky + něco na způsob Ipakitine, aby se nějak rozkrmil.

Pátek

9.9.2020 18:04
Pátek

XXX.XXX.212.8

Tak bohužel, sice kocourek dostal lék, ale zhoršil se tak, že umírá a budeme ho muset utratit.
Jen mě hrozně mrzí, že jsme s ním nechodili pravidelně na testy, mohlo se to odchytit včas a třeba by zvládnul o 1 nebo 2 roky víc. Vždycky se zdál úplně v pohodě, až teď z ničeho nic..

9.9.2020 18:24

Pátek napsal(a):
Tak bohužel, sice kocourek dostal lék, ale zhoršil se tak, že umírá a budeme ho muset utratit.
Jen mě hrozně mrzí, že jsme s ním nechodili pravidelně na testy, mohlo se to odchytit včas a třeba by zvládnul o 1 nebo 2 roky víc. Vždycky se zdál úplně v pohodě, až teď z ničeho nic..

Ale 16 let je hezký věk. Můj předchozí kocour odešel na ledviny v jedenácti. Současný má 15, je na dietě, zatím dobrý, ale může se to kdykoliv zvrtnout (krevní testy nic moc). Takže nic si nevyčítejte.

9.9.2020 20:45
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Pátek napsal(a):

Nepomůže chodit na testy, zhorší se to tragicky mezi. Já nechodím, ani se psy, ani s kočkama. Kamarádka v Praze chodí pravidelně a letí se psem fakt s každou prkotinou. Stejně jí na ledviny odešel. Nedá se s tím dělat nic, opravdu si to nemusíte vyčítat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík