Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.9.2020 12:37
Tynka243

XXX.XXX.91.68

Dobrý den, tak jsme dnes v 9:00 byli s britským kocourkem (1 rok a 4 měsíce) na kastraci, už nám doma dost čůral po bytě, tak jsme museli.. doktor mu před námi píchl dvě injekce a celé to pak trvalo to asi 15-20 min., my čekali v čekárně, potom nám veterinář předal spícího kocoura v přepravce s tím, že se má vzbudit za x hodin a bude malátný atd. No, vzbudil se asi za 20 min. co nám ho veterinář předal, ale mele se v té přepravce hrozně.. chudák hlavou tam pořád narážel do stran, on říkal, že mu máme doma klidně pootevřít tu přepravku, aby pak mohl pomalu vyjít ven až se bude cítit ale to nešlo, on z ní hned vyletěl a snažil se chodit ale hrozně se motal a padal, tak jsme ho dali zpátky. Je to zvláštní, podle toho co jsem vše četla jsem si myslela, že se probere za x hodin a bude spíš spát.. on je od vzbuzení celou dobu probraný a jen se tam mele ze strany na stranu, celkem dost funí. Dali jsme mu tam vodu, zatím se nenapil, asi jak se motá. Je mi ho hrozně moc líto.. a hlavně se chci zeptat proč nespí, je to zvláštní že? Asi bych byla víc v klidu kdyby si odpočinul a spinkal, třeba by ta narkóza odezněla lépe místo toho je takhle relativně čilý a chtěl by hned vstávat.. otevřu ho asi až odpoledne nebo k večeru, bojím se, aby zase nezdrhal ven, aby někde nezáleží a neublížil si. Myslíte si, že to bude v pořádku? Mám toho načteno hodně, ale všude se psalo jak po kastraci spíš všechny kočky a kocouři spí až příliš a ten můj zatím nic tak je to zvláštní. A nevadí když ho nechávám v té přepravce? Doufám, že tam není vystresovaný když tak funí, ale fakt mám obavy ho pustit ven.. kdyby si někde lehl tak by to bylo v pohodě, ale on jak je zmatený tak by všude nejradši lezl. Děkuji za rady :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.9.2020 13:30

v přepravce bych ho nedržela, pustila do místnosti (zatím ne ven, dokud normálně nechodí), a hlídala, aby odněkud nespadl či neusnul v misce s vodou.
U kocourů kastrace žádné drama není, v pohodě jsou v cukuletu.

18.9.2020 13:52
Tynka243

XXX.XXX.91.68

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
v přepravce bych ho nedržela, pustila do místnosti (zatím ne ven, dokud normálně nechodí), a hlídala, aby odněkud nespadl či neusnul v misce s vodou.
U kocourů kastrace žádné drama není, v pohodě jsou v cukuletu.

Jen mi bylo divné, že nespal x hodin jako se všude píše, že se snad nemohou vzbudit a on byl vzhůru hned.. ale vypadal jak zfetovaný, rozšířené zornice, funěl s jazykem ven.. teče mu z očí tak mu je otírám a dokonce zvracel v té přepravce jak tam sebou mrskal. Achjo teď mám výčitky co jsme mu to udělali :( kazdopadne teď leží na zemi vedle postele a je trochu klidnější než v té přepravce, snaží se usnout. Jen jedno oko má přivřené, jako když měl nedávno zánět spojivek, doufám, že to zase nebude mít..

18.9.2020 16:06

Kastrovali jsme už celou řadu koček a kocourů a každá to snáší jinak.Některé jsou klidné,jiné vyvádějí,jedna kočka se probrala už cestou domů v přenosce a z přenosky jsme ji museli doslova vysypat jak kousala a škrábala,že na ní nešlo ani sáhnout.Některé zvrací,některé se počůrají.Doma je dáváme do velké krabice a řádně přikrýt,jelikož některé se snaží utéct.Takže to není nic vyjímečného.

19.9.2020 09:01
Bobča

XXX.XXX.87.249

Já nechávala kocoura v půlroce(šla jsem se domluvit na termínu-měli čas,tak si ho tam hned nechali)..a že si mám přijet za 2 hodiny...Byl úplně normální,jako kdyby nebyl na žádném zákroku..Jen jsem ho hlídala,aby si nějak moc nelízal tu ránu...

Takže fakt to každý snáší jinak...

19.9.2020 12:11
Archie213

XXX.XXX.207.62

Můj kocour to snášel fakt špatně. Ani chodit pořádně nemohl, jak byl rozespalý, ale snažil se o to. Udělal 3 kroky, a pak se vybulal, takže jsem ho ještě zavřela tak na 2 hoďky do přepravky.
Chvíli spal, pak se počůral a poblil

19.9.2020 13:32
Bobča

XXX.XXX.87.249

Maxík snášel hůř tu "kapičku" za krk...hodně slintal,nadavoval se...to jsem volala,co že s ním je..že je to normální..bylo mi ho líto-měl asi 3 měsíce...Po kastraci jsem si taky myslela,že ho dovezu spícího...Už na mě čekal,mňoukal...ale je fakt,že pak šel za chvíli do pelíšku spát,ale žádné "motání",zvracení...

Přidejte reakci

Přidat smajlík