Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.10.2020 08:32
SryNa21

XXX.XXX.57.50

Zdravím, chtěla bych se zeptat jak často koupete kočičku? Máme domácího povaleče ale chodí denně i ven. Koupe se ráda, nechá se pořádně umýt, nevyskakuje z vany, utřít s taky nechá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.10.2020 08:36

SryNa21 napsal(a):
Zdravím, chtěla bych se zeptat jak často koupete kočičku? Máme domácího povaleče ale chodí denně i ven. Koupe se ráda, nechá se pořádně umýt, nevyskakuje z vany, utřít s taky nechá.

V tom případě máte hodně vyjímečnou kočku. Já mám čtvrtého a pátého kocoura a v životě by mě nenapadlo je koupat, protože je mi jasné, že by s tím rozhodně nesouhlasili.

1.10.2020 08:42
SryNa21

XXX.XXX.57.50

od koťátka s tím neměla nikdy problém, ve vaně drží jak přibitá. Ale poté její výraz je k nezaplacení. Přikládám fotografii

janae1

1.10.2020 08:47
janae1

XXX.XXX.160.6

SryNa21 napsal(a):

Protože mám plemeno, které se koupat musí, tak občas koupu.
Já jsem líná, tak je vykoupu tak jednou za měsíc někdy i po dvou měsících, ale to už je na srsti znát, chtělo by to častěji.
Drží, jsou na koupání zvyklé od malička, ale výraz mají hodně naštvaný a občas proběhne demostračka typu bobek ve sprše nebo ve vaně.

1.10.2020 10:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V tom případě máte hodně vyjímečnou kočku. Já mám čtvrtého a pátého kocoura a v životě by mě nenapadlo je koupat, protože je mi jasné, že by s tím rozhodně nesouhlasili.

Taktéž. Kočky domovenkovní, například teď byli s náma venku, celí zmokli a za hodinu přišli domů se válet. Jediné co, že jsem je vytřela osuškou. Nikdy jsem žádnou z našich koček nekoupala a nikdy nebyla žádná viditelně špinavá. Kočka se přece myje sama! Bála bych se, že jí mytím za a) poškodím mikrofloru a ještě mi bude trpět na nějaké kožní nevímco a za b) že si bude srst lízat jako vždy a nevěřím, že to vypláchnu tak kvalitně, že se jí něco nedostane na játra. Vykoupala bych jen při nějaké nehodě, jako je olej a pod. co už tu několikrát dotazy byly.

1.10.2020 10:23
SryNa21

XXX.XXX.57.50

lesnížínka napsal(a):
Taktéž. Kočky domovenkovní, například teď byli s náma venku, celí zmokli a za hodinu přišli domů se válet. Jediné co, že jsem je vytřela osuškou. Nikdy jsem žádnou z našich koček nekoupala a nikdy nebyla žádná viditelně špinavá. Kočka se přece myje sama! Bála bych se, že jí mytím za a) poškodím mikrofloru a ještě mi bude trpět na nějaké kožní nevímco a za b) že si bude srst lízat jako vždy a nevěřím, že to vypláchnu tak kvalitně, že se jí něco nedostane na játra. Vykoupala bych jen při nějaké nehodě, jako je olej a pod. co už tu několikrát dotazy byly.

Děkují za názor. Já jí koupu jen 1-2x do měsíce. ne že bych jí koupala každej týden. Jen jsem chtěla vědět jak jsou na tom ostatní lidé.

1.10.2020 10:31

nikdy, nikdy, nikdy

janae1

1.10.2020 11:36
janae1

XXX.XXX.160.6

lesnížínka napsal(a):

Netřeba mít strach, chovatelé dlouhosrstá plemena koček koupou často, dělají s jejich srstí doslova psí kusy, používají kvanta kosmetiky a kočky normálně fungují.
V té dlouhé srsti se drží špína, olizování je naopak nežádoucí, protože dlouhá hustá srst se kočce čístí špatně, kočka to neumí, slinami se akorát uslintá a smrdí.

Si pamatuji, když jsem si před dvaceti lety brala svoje první kotě, chovatelkami vše ohledně koupání a česání vysvětlovala. Ta tenkrát koupala nejdříve v jaru, aby srst totálně odmastila a pak používala kosmetiku,která po vyfenování dodala srsti vzhled nadýchaného obláčku.

Jar ani fen nepraktikuji, ale moje kočky koupu většinou v dětském šamponu a nikdy jsem neměla problém. Teče z nich fakt špína a to jsou jen doma a nemáme uplně bordel, prostě fungují jak mop a vše vymetou.
Blbé je, že moje kočkydlouho schnou, to je záležitost jednoho dne.

1.10.2020 12:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

janae1 napsal(a):
Netřeba mít strach, chovatelé dlouhosrstá plemena koček koupou často, dělají s jejich srstí doslova psí kusy, používají kvanta kosmetiky a kočky normálně fungují.
V té dlouhé srsti se drží špína, olizování je naopak nežádoucí, protože dlouhá hustá srst se kočce čístí špatně, kočka to neumí, slinami se akorát uslintá a smrdí.

Si pamatuji, když jsem si před dvaceti lety brala svoje první kotě, chovatelkami vše ohledně koupání a česání vysvětlovala. Ta tenkrát koupala nejdříve v jaru, aby srst totálně odmastila a pak používala kosmetiku,která po vyfenování dodala srsti vzhled nadýchaného obláčku.

Jar ani fen nepraktikuji, ale moje kočky koupu většinou v dětském šamponu a nikdy jsem neměla problém. Teče z nich fakt špína a to jsou jen doma a nemáme uplně bordel, prostě fungují jak mop a vše vymetou.

Dlouhosrstou kočku jsem nikdy neměla...jak tak koukám, tak naštěstí Ale sestřenka měla norku, venkovní a nepamatuju si, že by ji někdy koupala, ale radši se zeptám.

1.10.2020 12:51
SryNa21

XXX.XXX.57.50

janae1 napsal(a):

Děkuji za reakci, já nepoužívám na naši číču fen, a šampon používam přímo na britské kočky, pak má hladkou srst. No naše číča právě chodí i ven a samozřejmě rozhrabe každej krtinec. Jinak jak číču usuším tak si většinou lehne vedle krbu.

1.10.2020 13:45
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

lesnížínka napsal(a):
Dlouhosrstou kočku jsem nikdy neměla...jak tak koukám, tak naštěstí Ale sestřenka měla norku, venkovní a nepamatuju si, že by ji někdy koupala, ale radši se zeptám.

Jsem se ptala teda....ne nekoupali, nikdy.

janae1

1.10.2020 14:00
janae1

XXX.XXX.160.6

lesnížínka napsal(a):
Jsem se ptala teda....ne nekoupali, nikdy.

Norská asi nepotřebuje koupání.
Já mám peršanky, bez koupele vydaji....nu.....špinavě.
Ale záleží i na typu srsti, mám kočku, která koupel a kartáč téměř nepotřebuje a pak mám kočku, která dredatí a špiní se snad z hodinu na hodinu.

1.10.2020 14:06

janae1 napsal(a):

Co zvyknout na fén?

janae1

1.10.2020 14:15
janae1

XXX.XXX.160.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Co zvyknout na fén?

Asi nepotřebuji.
Vykoupu, zavřu do teplé koupelny, občas zajdu pročesat a ony proschnou.
Problém byl pouze jednou, když jsem do záchodu použila jiné stelivo, myslim Tigerino.
Mokrá kočka vlezla do steliva a vypadala jak kuře z receptu na kuře v hlíně. (neoškubané kuře obalte jílem a dejte do ohně)

1.10.2020 15:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

janae1 napsal(a):
Norská asi nepotřebuje koupání.
Já mám peršanky, bez koupele vydaji....nu.....špinavě.
Ale záleží i na typu srsti, mám kočku, která koupel a kartáč téměř nepotřebuje a pak mám kočku, která dredatí a špiní se snad z hodinu na hodinu.

Asi nepotřebuje, ta srst je taková hm, pevná, tuhá, není tak načechraná jak u peršanek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík