Britská kočka

Prodám Britskou krátkosrstou kočku - Kočička co hledá své útočiště u hodnýc...
15000 Kč
Dobrý den,
mám kotě britské kočky a zajímalo by mě jestli je normální aby 5 a půl měsíční kotě mělo jen 1,8 kg. Kotě normálně žere a je čilé, hravé. Zaráží mě to jen z toho důvodu že naše druhá Britka měla v jejím věku už 2,5kg.
Domnívám se že u původní majitelky trpělo podvýživou když jsme si ho ve 3 měsících odnášeli mělo jen 0,8kg.
Děkuji za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dan208
napsal(a):
Dobrý den,
mám kotě britské kočky a zajímalo by mě jestli je normální aby 5 a půl měsíční kotě mělo jen 1,8 kg. Kotě normálně žere a je čilé, hravé. Zaráží mě to jen z toho důvodu že naše druhá Britka měla v jejím věku už 2,5kg.
Domnívám se že u původní majitelky trpělo podvýživou když jsme si ho ve 3 měsících odnášeli mělo jen 0,8kg.
Děkuji za odpověď.
Mně to normální nepřijde. Je to opravdu britka? Z jakých je podmínek?
janae1
XXX.XXX.160.6
Britky majícelkem velký váhový rozptyl, všichni je máme zažité jako celkem zavalité velké kočky, ale některé i PP jsou celkem drobci.
Navíc pokud kočka není PP, její matka rodí často, tak se prostě stane, že kočka bude hodně drobná.
1,8 ve skoro šest měících není uplně málo, bude z ní běžná 3kg kočka, což je na Britku málo, ale předpokládám, že není PP, je vní pravděpodobně mamixlá nějaká běžná mourina a navíc připočtěte špatné podmínky chovu.
Dejte fotku.
A já mám dospělou peršanku vážící 2kg, takže 1,8 v šesti měsících mi přijde hezké.
Mojí kočku všichni obdivují jako krásné koťátko, je to jasná vykulená peršanka bez čumáčku a obláčkovu srstí, akorát zdrobělina. Kdybych ji nekastrovala, mohla jsem založit nové plemeno miniaturní kočky a mohla jsem se tím na důchod živit, pozdě no.
Dan208
napsal(a):
Kotě je bez PP. Matka byla britská bílá s PP, otec whiskas bez PP oba jsme viděl a ven vůbec nechodí.
To je sice pěkné, ale už ti rodiče můžou být mix, možná to na nich není až tak vidět, ale ty geny tam být můžou. Počítejte prostě s tím, že máte mix, protože čistokrevnost vám ničím nezaručili. Znáte majitele, nebo to byl inzerát? Nějak si nedovedu představit ten ,,chov britek" a špatné podmínky?? Jako, že mám svoje britské kočky, ani jim nedám pořádně nažrat, ale nechám je množit? Paní bude zlatíčko... Množka Takže vaše kočka může být cokoliv, protože ty kočky, co vám ukazovali ani nemusí být rodiče. Máte fotku?
janae1
XXX.XXX.160.6
Dan208
napsal(a):
Kotě je bez PP. Matka byla britská bílá s PP, otec whiskas bez PP oba jsme viděl a ven vůbec nechodí.
POkud je britka "mixlá", tak to nemusíte poznat. Tím spíš pokud nejste znalec plemene, většina koťat má kulatou hlavu a malá ouška.
A ono se takové mixnutí spíš projeví až v druhé generaci.
tahle "britka"-nevím,jestli je papírová..ale tady má 3 měsíce...váhu bych odhadla tenkrát na deka...Včera jsem si ji chovala vlastně skoro po necelých 4 měsících...je baculatá,ale stále hodně lehoučká ...neměla jsem sebou foťák..aby měla vůbec 2 kila..myslím,že ne.. ..zaúkoluju kámošku,ať jí schválně zváží Lítá po venku,je čilá...pere se pořád s"nevlastním bráchou"-ten černobílý...toho bílého srazilo auto,zrovna,když jsem u ní byla... jsme ho pohřbily na zahradě..
janae1
XXX.XXX.160.6
Bobča
napsal(a):
tahle "britka"-nevím,jestli je papírová..ale tady má 3 měsíce...váhu bych odhadla tenkrát na deka...Včera jsem si ji chovala vlastně skoro po necelých 4 měsících...je baculatá,ale stále hodně lehoučká ...neměla jsem sebou foťák..aby měla vůbec 2 kila..myslím,že ne.. ..zaúkoluju kámošku,ať jí schválně zváží Lítá po venku,je čilá...pere se pořád s"nevlastním bráchou"-ten černobílý...toho bílého srazilo auto,zrovna,když jsem u ní byla... jsme ho pohřbily na zahradě..
Ne, toto není britka.
Tady jsou fotky. Ale jak říkám když jsme si ji brali byla hubená až skoro kostnatá. Hlavně zvyklá žebral a kráct jídlo z talíře a tak, to jsme ji pochopitelně odnaučili. No krmíme ji konzervama granatapet, granule do ní žádné nedostanem.
Dan208
napsal(a):
Tady jsou fotky. Ale jak říkám když jsme si ji brali byla hubená až skoro kostnatá. Hlavně zvyklá žebral a kráct jídlo z talíře a tak, to jsme ji pochopitelně odnaučili. No krmíme ji konzervama granatapet, granule do ní žádné nedostanem.
Obligátní otázka - proč ne maso? Já taky krmím granule a konzervy, ale základem je maso, konkrétně hovězí a vepřová srdce (syrová) a kocouři se můžou utlouct.
Dan208
napsal(a):
Áno, jak píše Bobča, je moc krásná a vypadá jak britka. A odčervená je? Vím, že nechodili ven, ale pro jistotu. Naše britky jsou víc venkovní, než domácí a kočka má teda tasemnici co měsíc. Zkusila jsem vydržet a neodčervovat, jestli se jí nějak nedokáže zbavit sama, ale dostala se do fáze, kdy vypadala opravdu tragicky, vychrtlá, vypadaly jí chlupy na hlavě i krku, ocasu...Od té doby jen odčervuju a odčervuju. Starou jsem tak často nemusela, tato mladá je na ty tasemnice nějak náchylnější či co
lesnížínka
napsal(a):
Áno, jak píše Bobča, je moc krásná a vypadá jak britka. A odčervená je? Vím, že nechodili ven, ale pro jistotu. Naše britky jsou víc venkovní, než domácí a kočka má teda tasemnici co měsíc. Zkusila jsem vydržet a neodčervovat, jestli se jí nějak nedokáže zbavit sama, ale dostala se do fáze, kdy vypadala opravdu tragicky, vychrtlá, vypadaly jí chlupy na hlavě i krku, ocasu...Od té doby jen odčervuju a odčervuju. Starou jsem tak často nemusela, tato mladá je na ty tasemnice nějak náchylnější či co
Jenom nápad. Zkoušeli jste koprologii, jak moc je ta invaze silná? Ale třeba je fakt náchylnější.
Dan208
napsal(a):
Hovězí maso občas dostává můžu zkusit dávat
pravidelně. A vyloženě jen srdce nebo i maso? Popřípadě jaké zvolit čistě libové? Odčervená je za posledních 11 týdnů 2x.
Já dávám srdce, protože jsou levná, libová a navíc je mám nárazově zadarmo z pitevny. Ale jak píše rapotačka, může být jakékoliv jiné maso.
napsal(a):
Já dávám srdce, protože jsou levná, libová a navíc je mám nárazově zadarmo z pitevny. Ale jak píše rapotačka, může být jakékoliv jiné maso.
z pitevny jako doufám zvířecí ..to vyznělo jako.."nárazově zadarmo z pitevny"...a já doblblá seriálem..
Bobča
napsal(a):
z pitevny jako doufám zvířecí ..to vyznělo jako.."nárazově zadarmo z pitevny"...a já doblblá seriálem..
Samo, že zvířecí. Když mám anatomické cvičení na téma srdce, tak se z jatek přiveze hovězí a vepřové, s dětmi rozpitváme a pak to přece nevyhodím, no ni?
Dan208
napsal(a):
A je pravda že by se maso mělo přemrazit?
Nemusíte. Maso kupované v řeznictví prošlo veterinární kontrolou - proto si směle dávám tatarák.
napsal(a):
Jenom nápad. Zkoušeli jste koprologii, jak moc je ta invaze silná? Ale třeba je fakt náchylnější.
Hmm, asi si stojím na vedení, ale nepochopila jsem, na co tu koprologii? Myslím si, že tasemnici má jak člověk, tak zvíře jen jednu vždycky? Ale ono je to jedno kolik, odčervuju, jak vidím článek u zadku. Bohužel tasemnice je pěkný prevít, za 14dní se to musí ještě zopakovat, protože se vyléhne další...a pak za měsíc...to má nanovo. Někdy možná za dva, musela bych zkontrolovat v kalendáři.
lesnížínka
napsal(a):
Hmm, asi si stojím na vedení, ale nepochopila jsem, na co tu koprologii? Myslím si, že tasemnici má jak člověk, tak zvíře jen jednu vždycky? Ale ono je to jedno kolik, odčervuju, jak vidím článek u zadku. Bohužel tasemnice je pěkný prevít, za 14dní se to musí ještě zopakovat, protože se vyléhne další...a pak za měsíc...to má nanovo. Někdy možná za dva, musela bych zkontrolovat v kalendáři.
Že by se třeba zjistilo (podle množství vajíček), jak moc je zaparazitovaná. Ale když vidíte přímo články, tak je to vlastně zbytečné.
lesnížínka
napsal(a):
No jo, venkovní kočky žerou myši, tak je to někdy nekonečný příběh.
Dan208
napsal(a):
Hovězí maso občas dostává můžu zkusit dávat
pravidelně. A vyloženě jen srdce nebo i maso? Popřípadě jaké zvolit čistě libové? Odčervená je za posledních 11 týdnů 2x.
srdce je maso
a k tomu libovému - kočka potřebuje ve stravě i tuk
napsal(a):
srdce je maso
a k tomu libovému - kočka potřebuje ve stravě i tuk
Na tom srdci, kór hovězím, bývá tuku dost.
jo, NA tom srdci, ale ne v mase
a on je to takový tuhý lůj......
janae1
XXX.XXX.160.6
Dan208
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji za odpověď.
Je krásná, ale těžko u odrostlého kotěte soudit, přijde mi, že má nebritské uší, má je moc velké a blízko u sebe.
Napadá mě, podskočená matka, hodně porodů matky po sobě, podvýživa v brzkém věku.
A pak, nevím, britky nechovám, ale nejsou kočky této barvy drobnější než jiné barvy?
Třeba u peršanek jsou činčily drobnější.
Dan208
napsal(a):
A je teda možné že je menší protože bývalá majitelka zanedbala její výživu?
Možné to je,ale stejně tak jsou i kočky drobnější...přikládám fito mého 2- letého Briťáka s PP. Krmen kvalitně odmala už v chovatelské stanici,u mě v tom jen pokračujeme..granule s vysokým obsahem masa a bez obilovin k dispozici celý den nonstop,dvakrát denně masová konzerva nebo maso + vždycky nějaká smetana,jogurt,kousek sýra....a stejně je drobnější než můj první Briťák...dbejte hlavně na tu dobrou stravu,granulí vyzkošejte víc druhů,nevzdávejte to..takhle si je může kromě masa zakousnout kdykoliv během dne...doporučuji Purizon,Carnilove,Taste of Wild,Aplaws.....
canka
napsal(a):
Možné to je,ale stejně tak jsou i kočky drobnější...přikládám fito mého 2- letého Briťáka s PP. Krmen kvalitně odmala už v chovatelské stanici,u mě v tom jen pokračujeme..granule s vysokým obsahem masa a bez obilovin k dispozici celý den nonstop,dvakrát denně masová konzerva nebo maso + vždycky nějaká smetana,jogurt,kousek sýra....a stejně je drobnější než můj první Briťák...dbejte hlavně na tu dobrou stravu,granulí vyzkošejte víc druhů,nevzdávejte to..takhle si je může kromě masa zakousnout kdykoliv během dne...doporučuji Purizon,Carnilove,Taste of Wild,Aplaws.....
Granulí jsem už vyzkoušel hromadu minimálně 10 značek a všechny byli kvalitní a bez obilovin. Jedny z nich byli Taste of Wild a bez úspěch. Starší Britka co máme snědla všechny z nich ale ta mladší si k nim jen čuchne a nechá je být. Tak dostává konzervy granatapet + občas nějáké to maso, většinou krůtí srdce v celku ale taky jsou z konzervy.
Já mám 6.5 měsíční britku s PP. Ve 3 měsících měla 1.4 kg. Nyní má 4 kg. Měsíčně nabere kolem 400-500g. Důležité je jak vypadá vaše kotě, zda zdravě nebo podviživené. Mně osobně váha Vašeho koťátka normální nepřijde, zvlášť v porovnání s mojí Miou, ale to neznamená, že není kotě v pořádku.
LuciferOv
napsal(a):
Já mám 6.5 měsíční britku s PP. Ve 3 měsících měla 1.4 kg. Nyní má 4 kg. Měsíčně nabere kolem 400-500g. Důležité je jak vypadá vaše kotě, zda zdravě nebo podviživené. Mně osobně váha Vašeho koťátka normální nepřijde, zvlášť v porovnání s mojí Miou, ale to neznamená, že není kotě v pořádku.
Prosím, prosím - podvyživené.
Dan208
napsal(a):
Už ji jistě dáváte to syrové maso, aby se dostala do formy.
Granule do ní nemusíte dostávat.
Zobne si sama za pár hodin, co se nakrmí masem.
Proč myslíte, že krmíte kvalitně?
Proč by nemohla dostat "lidské" jídlo?
Naše ho nechtěly, ale když náhodou měly chuť,
neměla jsem problém jim ho nabídnout.
ale ta mladší si k nim jen čuchne a nechá je být
asi ví proč
https://www.youtube.com/watch?v=F80HQxAPWj0
Dan208
napsal(a):
Granulí jsem už vyzkoušel hromadu minimálně 10 značek a všechny byli kvalitní a bez obilovin. Jedny z nich byli Taste of Wild a bez úspěch. Starší Britka co máme snědla všechny z nich ale ta mladší si k nim jen čuchne a nechá je být. Tak dostává konzervy granatapet + občas nějáké to maso, většinou krůtí srdce v celku ale taky jsou z konzervy.
Proč ne víc masa, postupně? Granule jsou prostě granule, i ty sebelepší mají konzervanty.
Luciefear
XXX.XXX.237.20
napsal(a):
Prosím, prosím - podvyživené.
Božínku :) omlouvám se, tohle mi uteklo :)