Kočka vyhání koťata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jananovva

27.10.2020 12:08
Jananovva

XXX.XXX.151.233

prosím o radu...

Máme venkovní kočku. Má první koťata. Již mají cca 10 týdnů. Na další týden byl domluvený odběr koťat k novým majitelům. Do rána však koťata zmizela. Jedno donesli sousedi, ale kočka na něj hrozně prská, ohání se po něm a jakoby ho vyhání. Je to nějaké instinktivní chování, že jsou velká a chrání si své území, nebo co se mohlo stát? Další koťata se najít nepodařilo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.10.2020 12:32

Jananovva napsal(a):
prosím o radu...

Máme venkovní kočku. Má první koťata. Již mají cca 10 týdnů. Na další týden byl domluvený odběr koťat k novým majitelům. Do rána však koťata zmizela. Jedno donesli sousedi, ale kočka na něj hrozně prská, ohání se po něm a jakoby ho vyhání. Je to nějaké instinktivní chování, že jsou velká a chrání si své území, nebo co se mohlo stát? Další koťata se najít nepodařilo.

Ano, už jsou velká a kočka si chrání své teritorium, je to normální chování.

27.10.2020 12:57

a kočka už může být zase březí

janae1

27.10.2020 13:04
janae1

XXX.XXX.160.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano, už jsou velká a kočka si chrání své teritorium, je to normální chování.

U desetitýdenich koťat to běžné není, kočka se s mateřskou láskou stará i daleko starší koŤata,není výjimka, že kojí kotě větší než je ona.
Navíc kočičí teritorium je věc složitá a kočka, sice jinak než si člověk představuje pod tím pojmem představuje, dokáže žít a často žije ve smečce.

Také si myslím,že je březí. Nebo ji něco hodně postrašilo a rozehnalo koťata od kočky a kočka je již nechce přijmout.

27.10.2020 15:10

janae1 napsal(a):
U desetitýdenich koťat to běžné není, kočka se s mateřskou láskou stará i daleko starší koŤata,není výjimka, že kojí kotě větší než je ona.
Navíc kočičí teritorium je věc složitá a kočka, sice jinak než si člověk představuje pod tím pojmem představuje, dokáže žít a často žije ve smečce.

Také si myslím,že je březí. Nebo ji něco hodně postrašilo a rozehnalo koťata od kočky a kočka je již nechce přijmout.

S tím vším souhlasím, ale vyloučené to není - že už koťata nechce. Březost takhle na podzim už nepravděpodobná, ale... Doufejme, že zadavatelka zvažuje kastraci.

27.10.2020 15:18
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Naše kojila ještě čtyřměsíčního synka, byl větší než ona.

27.10.2020 15:28

rapotacka11 napsal(a):

Proč ne, ale kočky jsou různé, jako lidi.

janae1

27.10.2020 15:40
janae1

XXX.XXX.160.6

rapotacka11 napsal(a):

Kojí běžně i starší, ale všimla jsem si, že často kojí dlouho spíše kocoury.Zvláštní.
Nebo mají koťata a nechají cucnout i ročního pubescenta.

Kometo, a proč by nemohla být březí?
Pokud má trochu zázemí a nemusí být doma u topení, tak může rodit celoročně, že koŤata často nepřežijí už je jiná.

27.10.2020 15:45
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

janae1 napsal(a):
Kojí běžně i starší, ale všimla jsem si, že často kojí dlouho spíše kocoury.Zvláštní.

Pokud má trochu zázemí a nemusí být doma u topení, tak může rodit celoročně, že koŤata často nepřežijí už je jiná.

Ač nějak zkušenosti nemám a nijak jsem po tom nepátrala, myslím si, že na zimu kočky koťata přirozeně nemají.

27.10.2020 16:20
Bobča

XXX.XXX.87.249

lesnížínka napsal(a):
Ač nějak zkušenosti nemám a nijak jsem po tom nepátrala, myslím si, že na zimu kočky koťata přirozeně nemají.

Vesnická kočka-matka od Maxe rodila běžně 3 krát do roka..a moře let po sobě ...Odbyt na koťata má pořád...ale nevím,jestli takhle na podzim...

27.10.2020 18:00

janae1 napsal(a):

Já psala nepravděpodobné - kočky reagují na zkracující se den. Viz odpověď pro Bobču.

27.10.2020 18:02

Bobča napsal(a):
Vesnická kočka-matka od Maxe rodila běžně 3 krát do roka..a moře let po sobě ...Odbyt na koťata má pořád...ale nevím,jestli takhle na podzim...

No právě - kočky reagují (stejně jako kobyly) hlavně na prodlužující se den. Takže zvládnou únor, květen a září. +-

27.10.2020 18:26
Bobča

XXX.XXX.87.249

jako porodit?..nebo zabřeznout ? ještě v tom září?..Max měl 16.3 2018 6 týdnů...takže kdy byl "počat?..přiznám se,že vím krávu,sviňku,kozu-možná kobylu ..ale kočku si nepamatuju jak dlouho je březí?

27.10.2020 18:34
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

cca 68 - 69 dní

27.10.2020 18:53
Bobča

XXX.XXX.87.249

takže jestli dobře počítám,matka od Maxe zabřezla už v lednu..dcera říkala,že neví určitě,ale že jednou rodila dokonce 4 krát ...to by tak vyšlo

27.10.2020 18:55
Bobča

XXX.XXX.87.249

Prd...blbě počítám....narodil se teda začátkem února......no,tak otěhotněla v listopadu!!!...tyjo

27.10.2020 19:07

Bobča napsal(a):
Prd...blbě počítám....narodil se teda začátkem února......no,tak otěhotněla v listopadu!!!...tyjo

To jsou právě ty výjimky. A proto jsem tak militantním propagátorem kastrací koček.

27.10.2020 20:13
Bobča

XXX.XXX.87.249

tam to je spíš proto,že zájem o koťata je tam pořád-zadarmo-tak kočka rodí jak jabloň...Já bych to asi nenechala...musí být strašně vysílená 4 krát ročně rodit...Proto dávají v těch 6 týdnech koťata pryč...umí sice na záchod i pěkně jí,umývají se..ale asi by to fakt chtělo dýl...Holka má od ní teď v září nového kocourka..černého.jmenuje se TOR.podle jakéhosi seriálu.....Ti dva starší bratři od Maxe se ztratli-jeden při a druhý po povodních na jaře... ..Tor je další brácha

27.10.2020 20:20

Bobča napsal(a):
tam to je spíš proto,že zájem o koťata je tam pořád-zadarmo-tak kočka rodí jak jabloň...Já bych to asi nenechala...musí být strašně vysílená 4 krát ročně rodit...Proto dávají v těch 6 týdnech koťata pryč...umí sice na záchod i pěkně jí,umývají se..ale asi by to fakt chtělo dýl...Holka má od ní teď v září nového kocourka..černého.jmenuje se TOR.podle jakéhosi seriálu.....Ti dva starší bratři od Maxe se ztratli-jeden při a druhý po povodních na jaře... ..Tor je další brácha

Přesně, kočka je vysílená, 6 týdnů je pro koťata brzo. Jenže na vesnicích je to pořád běžná praxe. Když vidím ty placičky, sotva 2 kila, jenom hlava a naběhlé cecíky - je to smutný obrázek.

2.11.2020 18:54
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

rapotacka11 napsal(a):
cca 68 - 69 dní

Omlouvám se a opravuji údaj nahoře.
Březost kočky trvá
cca 62 dní.

2.11.2020 19:01

rapotacka11 napsal(a):
Omlouvám se a opravuji údaj nahoře.
Březost kočky trvá
cca 62 dní.

Netřeba se omlouvat, březost kočky je cca 58 - 65 dní (různé zdroje se liší). U peršanek je to údajně i přes 70 dní.

2.11.2020 19:06
Bobča

XXX.XXX.87.249

den sem,den tam ,to už tak neva...já neměla šajnu vůbec Malá zvířata jsme buď nebrali ve škole,nebo jsem tenkrát chyběla

Jen mi právě bylo divné,že Max měl 6 týdnů 16,3,,tak kdy musela teda zabřeznout??..v zimě

2.11.2020 19:25

Bobča napsal(a):
den sem,den tam ,to už tak neva...já neměla šajnu vůbec Malá zvířata jsme buď nebrali ve škole,nebo jsem tenkrát chyběla

Jen mi právě bylo divné,že Max měl 6 týdnů 16,3,,tak kdy musela teda zabřeznout??..v zimě

Počátkem února, to už je den delší. Kočky na to reagují stejně jako kobyly. A začínají kočičí "koncerty". Takže klidně může být.

2.11.2020 19:28
Bobča

XXX.XXX.87.249

Kometko...počátkem února se narodil!!! ..16.3.měl už 6 týdnů!!

2.11.2020 19:40

Bobča napsal(a):
Kometko...počátkem února se narodil!!! ..16.3.měl už 6 týdnů!!

Jéžiš, jasně! Hlavně, že jsem si to dvakrát přepočítala. Distanční výuka mi bere duševní kapacitu (jestli je to omluva). Takže zabřezla cca koncem prosince. Velmi netypické, ale očividně ne nemožné.

2.11.2020 19:48
Bobča

XXX.XXX.87.249

Hele-distanční výuko (sranda)omluva se přijímá ale...začátkem února se narodil..mínus 62 dní je začátek listopadu

Tu vyuku teda nezávidím..teď jsem na to hleděla....musí to být hodně náročné...Kterou třídu učiš??(můžem si tykat?? )ale už jdu..přečtu ráno

2.11.2020 19:50
Bobča

XXX.XXX.87.249

konec listopadu!!

2.11.2020 20:23

Bobča napsal(a):
konec listopadu!!

Jo!! Proto jsem šla na veterinu, protože tam není matematika Učím na střední, druhý a třetí ročník. Ale ve finále je to jedno, jelikož se seznamujeme s jiným programem, než na jaře. A protože jsem počítačově výjimečně tupá, připadám si občas jako Xsi Xsao - nebo jak se jmenoval ten Pygmej z filmu Bohové musejí být šílení.

2.11.2020 20:25

Jo!! Proto jsem šla na veterinu, protože tam není matematika Učím na střední, druhý a třetí ročník. Ale ve finále je to jedno, jelikož se seznamujeme s jiným programem, než na jaře. A protože jsem počítačově výjimečně tupá, připadám si občas jako Xsi Xsao - nebo jak se jmenoval ten Pygmej z filmu Bohové musejí být šílení.

A můžem si tykat

2.11.2020 21:51
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Celé to vaše počítání holky, mě pěkně rozesmálo. Nic na tom nemění, že já bych se nedopočítala vůbec

3.11.2020 02:11
Bobča

XXX.XXX.87.249

holky jsem se nařehtala!! Xi-Xsao..pygmej....tak na tohle jsem zas já blbá..nepoznám,kdo je pygmej a kdo apač-jo,tak toho asi poznám(Vinetů jak vyšitej)ale ti pygmejové měli takové pěkně kulaté prdelky

Ale s počítačem jsem kamarád už skoro 20let...4roky karty a nějaké hry...a pak,asi 2004 jsem si pořídila internet(někde jsem četla,že nějaká asi 68letá paní se tím baví a že je to fajn)...to mě bylo 48...no a teď je mi 64 a nedovedu si představit,že bych ho neměla...Nemám facebook-to nechci-nemám ani chytrý telefon...Ale zvládnu si upravit fotky...ve wordu si upravit texty písniček(když jsem dělala zpěvníky do kapely...stahuju si co potřebuju..svého času jsem si dělala výběr písniček z různých CD,ukládala a vypalovala jsem "bestofy" Synovec mi na to stáhl programy...

Moc se omlouvám Jananovvě,že jí tu pleníme vlákno ..že jsme sklouzly mimo téma

3.11.2020 08:34

Bobča napsal(a):
holky jsem se nařehtala!! Xi-Xsao..pygmej....tak na tohle jsem zas já blbá..nepoznám,kdo je pygmej a kdo apač-jo,tak toho asi poznám(Vinetů jak vyšitej)ale ti pygmejové měli takové pěkně kulaté prdelky

Ale s počítačem jsem kamarád už skoro 20let...4roky karty a nějaké hry...a pak,asi 2004 jsem si pořídila internet(někde jsem četla,že nějaká asi 68letá paní se tím baví a že je to fajn)...to mě bylo 48...no a teď je mi 64 a nedovedu si představit,že bych ho neměla...Nemám facebook-to nechci-nemám ani chytrý telefon...Ale zvládnu si upravit fotky...ve wordu si upravit texty písniček(když jsem dělala zpěvníky do kapely...stahuju si co potřebuju..svého času jsem si dělala výběr písniček z různých CD,ukládala a vypalovala jsem "bestofy" Synovec mi na to stáhl programy...

Moc se omlouvám Jananovvě,že jí tu pleníme vlákno ..že jsme sklouzly mimo téma

Pygmejové jsou mrňaví černoši a žijí v jižní Africe, Apačové - to ví každý

3.11.2020 10:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Bože Božka že kulaté prdelky Boži...to mají z běhání...to my mít nikdy nebudem

Přidejte reakci

Přidat smajlík