Jananovva

XXX.XXX.151.233
prosím o radu...
Máme venkovní kočku. Má první koťata. Již mají cca 10 týdnů. Na další týden byl domluvený odběr koťat k novým majitelům. Do rána však koťata zmizela. Jedno donesli sousedi, ale kočka na něj hrozně prská, ohání se po něm a jakoby ho vyhání. Je to nějaké instinktivní chování, že jsou velká a chrání si své území, nebo co se mohlo stát? Další koťata se najít nepodařilo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jananovva
napsal(a):
prosím o radu...
Máme venkovní kočku. Má první koťata. Již mají cca 10 týdnů. Na další týden byl domluvený odběr koťat k novým majitelům. Do rána však koťata zmizela. Jedno donesli sousedi, ale kočka na něj hrozně prská, ohání se po něm a jakoby ho vyhání. Je to nějaké instinktivní chování, že jsou velká a chrání si své území, nebo co se mohlo stát? Další koťata se najít nepodařilo.
Ano, už jsou velká a kočka si chrání své teritorium, je to normální chování.

a kočka už může být zase březí
janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Ano, už jsou velká a kočka si chrání své teritorium, je to normální chování.
U desetitýdenich koťat to běžné není, kočka se s mateřskou láskou stará i daleko starší koŤata,není výjimka, že kojí kotě větší než je ona.
Navíc kočičí teritorium je věc složitá a kočka, sice jinak než si člověk představuje pod tím pojmem představuje, dokáže žít a často žije ve smečce.
Také si myslím,že je březí. Nebo ji něco hodně postrašilo a rozehnalo koťata od kočky a kočka je již nechce přijmout.

janae1
napsal(a):
U desetitýdenich koťat to běžné není, kočka se s mateřskou láskou stará i daleko starší koŤata,není výjimka, že kojí kotě větší než je ona.
Navíc kočičí teritorium je věc složitá a kočka, sice jinak než si člověk představuje pod tím pojmem představuje, dokáže žít a často žije ve smečce.
Také si myslím,že je březí. Nebo ji něco hodně postrašilo a rozehnalo koťata od kočky a kočka je již nechce přijmout.
S tím vším souhlasím, ale vyloučené to není - že už koťata nechce. Březost takhle na podzim už nepravděpodobná, ale... Doufejme, že zadavatelka zvažuje kastraci.

rapotacka11
napsal(a):
Naše kojila ještě čtyřměsíčního synka, byl větší než ona.
Proč ne, ale kočky jsou různé, jako lidi.
janae1

XXX.XXX.160.6
rapotacka11
napsal(a):
Naše kojila ještě čtyřměsíčního synka, byl větší než ona.
Kojí běžně i starší, ale všimla jsem si, že často kojí dlouho spíše kocoury.Zvláštní.
Nebo mají koťata a nechají cucnout i ročního pubescenta.
Kometo, a proč by nemohla být březí?
Pokud má trochu zázemí a nemusí být doma u topení, tak může rodit celoročně, že koŤata často nepřežijí už je jiná.
janae1
napsal(a):
Kojí běžně i starší, ale všimla jsem si, že často kojí dlouho spíše kocoury.Zvláštní.
Pokud má trochu zázemí a nemusí být doma u topení, tak může rodit celoročně, že koŤata často nepřežijí už je jiná.
Ač nějak zkušenosti nemám a nijak jsem po tom nepátrala, myslím si, že na zimu kočky koťata přirozeně nemají.

janae1
napsal(a):
Já psala nepravděpodobné - kočky reagují na zkracující se den. Viz odpověď pro Bobču.

Bobča
napsal(a):
Vesnická kočka-matka od Maxe rodila běžně 3 krát do roka..a moře let po sobě ...Odbyt na koťata má pořád...ale nevím,jestli takhle na podzim...
No právě - kočky reagují (stejně jako kobyly) hlavně na prodlužující se den. Takže zvládnou únor, květen a září. +-

Bobča
napsal(a):
Prd...blbě počítám....narodil se teda začátkem února......no,tak otěhotněla v listopadu!!!...tyjo
To jsou právě ty výjimky. A proto jsem tak militantním propagátorem kastrací koček.
tam to je spíš proto,že zájem o koťata je tam pořád-zadarmo-tak kočka rodí jak jabloň...Já bych to asi nenechala...musí být strašně vysílená 4 krát ročně rodit...Proto dávají v těch 6 týdnech koťata pryč...umí sice na záchod i pěkně jí,umývají se..ale asi by to fakt chtělo dýl...Holka má od ní teď v září nového kocourka..černého.jmenuje se TOR.podle jakéhosi seriálu.....Ti dva starší bratři od Maxe se ztratli-jeden při a druhý po povodních na jaře... ..Tor je další brácha

Bobča
napsal(a):
tam to je spíš proto,že zájem o koťata je tam pořád-zadarmo-tak kočka rodí jak jabloň...Já bych to asi nenechala...musí být strašně vysílená 4 krát ročně rodit...Proto dávají v těch 6 týdnech koťata pryč...umí sice na záchod i pěkně jí,umývají se..ale asi by to fakt chtělo dýl...Holka má od ní teď v září nového kocourka..černého.jmenuje se TOR.podle jakéhosi seriálu.....Ti dva starší bratři od Maxe se ztratli-jeden při a druhý po povodních na jaře... ..Tor je další brácha
Přesně, kočka je vysílená, 6 týdnů je pro koťata brzo. Jenže na vesnicích je to pořád běžná praxe. Když vidím ty placičky, sotva 2 kila, jenom hlava a naběhlé cecíky - je to smutný obrázek.

rapotacka11
napsal(a):
Omlouvám se a opravuji údaj nahoře.
Březost kočky trvá
cca 62 dní.
Netřeba se omlouvat, březost kočky je cca 58 - 65 dní (různé zdroje se liší). U peršanek je to údajně i přes 70 dní.

Bobča
napsal(a):
den sem,den tam ,to už tak neva...já neměla šajnu vůbec Malá zvířata jsme buď nebrali ve škole,nebo jsem tenkrát chyběla
Jen mi právě bylo divné,že Max měl 6 týdnů 16,3,,tak kdy musela teda zabřeznout??..v zimě
Počátkem února, to už je den delší. Kočky na to reagují stejně jako kobyly. A začínají kočičí "koncerty". Takže klidně může být.

Bobča
napsal(a):
Kometko...počátkem února se narodil!!! ..16.3.měl už 6 týdnů!!
Jéžiš, jasně! Hlavně, že jsem si to dvakrát přepočítala. Distanční výuka mi bere duševní kapacitu (jestli je to omluva). Takže zabřezla cca koncem prosince. Velmi netypické, ale očividně ne nemožné.

Bobča
napsal(a):
konec listopadu!!
Jo!! Proto jsem šla na veterinu, protože tam není matematika Učím na střední, druhý a třetí ročník. Ale ve finále je to jedno, jelikož se seznamujeme s jiným programem, než na jaře. A protože jsem počítačově výjimečně tupá, připadám si občas jako Xsi Xsao - nebo jak se jmenoval ten Pygmej z filmu Bohové musejí být šílení.

napsal(a):
Jo!! Proto jsem šla na veterinu, protože tam není matematika Učím na střední, druhý a třetí ročník. Ale ve finále je to jedno, jelikož se seznamujeme s jiným programem, než na jaře. A protože jsem počítačově výjimečně tupá, připadám si občas jako Xsi Xsao - nebo jak se jmenoval ten Pygmej z filmu Bohové musejí být šílení.
A můžem si tykat
napsal(a):
Celé to vaše počítání holky, mě pěkně rozesmálo. Nic na tom nemění, že já bych se nedopočítala vůbec
holky jsem se nařehtala!! Xi-Xsao..pygmej....tak na tohle jsem zas já blbá..nepoznám,kdo je pygmej a kdo apač-jo,tak toho asi poznám(Vinetů jak vyšitej)ale ti pygmejové měli takové pěkně kulaté prdelky
Ale s počítačem jsem kamarád už skoro 20let...4roky karty a nějaké hry...a pak,asi 2004 jsem si pořídila internet(někde jsem četla,že nějaká asi 68letá paní se tím baví a že je to fajn)...to mě bylo 48...no a teď je mi 64 a nedovedu si představit,že bych ho neměla...Nemám facebook-to nechci-nemám ani chytrý telefon...Ale zvládnu si upravit fotky...ve wordu si upravit texty písniček(když jsem dělala zpěvníky do kapely...stahuju si co potřebuju..svého času jsem si dělala výběr písniček z různých CD,ukládala a vypalovala jsem "bestofy" Synovec mi na to stáhl programy...
Moc se omlouvám Jananovvě,že jí tu pleníme vlákno ..že jsme sklouzly mimo téma

Bobča
napsal(a):
holky jsem se nařehtala!! Xi-Xsao..pygmej....tak na tohle jsem zas já blbá..nepoznám,kdo je pygmej a kdo apač-jo,tak toho asi poznám(Vinetů jak vyšitej)ale ti pygmejové měli takové pěkně kulaté prdelky
Ale s počítačem jsem kamarád už skoro 20let...4roky karty a nějaké hry...a pak,asi 2004 jsem si pořídila internet(někde jsem četla,že nějaká asi 68letá paní se tím baví a že je to fajn)...to mě bylo 48...no a teď je mi 64 a nedovedu si představit,že bych ho neměla...Nemám facebook-to nechci-nemám ani chytrý telefon...Ale zvládnu si upravit fotky...ve wordu si upravit texty písniček(když jsem dělala zpěvníky do kapely...stahuju si co potřebuju..svého času jsem si dělala výběr písniček z různých CD,ukládala a vypalovala jsem "bestofy" Synovec mi na to stáhl programy...
Moc se omlouvám Jananovvě,že jí tu pleníme vlákno ..že jsme sklouzly mimo téma
Pygmejové jsou mrňaví černoši a žijí v jižní Africe, Apačové - to ví každý