Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.10.2020 14:44
MedvidekM

XXX.XXX.239.96

Ahoj všem,
můj dotaz se týká správné výživy pro mého dospělého kocoura. V minulosti jsem používala krmení Brit Care. Což jak čtu nebyla zřejmě špatná volba. Pak jsem přešla na Purinu One pro kastrované. Kocourovi je téměř 6 let, je pouze v bytě. Prospívá dobře, má energie, je hravý, ale také je to takové medvídě (má celkem bříško). Chtěla bych pro něj udělat více, tak přemýšlím nad změnou. V předešlých diskusích jsem vyhledala, že jsou doporučované tyto značky:
Carnilove, Nutram, Ontario,Brit Care. A co třeba Fitmin Cat?
Dále přemýšlím, zda mezi uvedenými značkami vybrat krmení zaměřené spíše na Indoor kočky, vykastrované a nebo přímo na tu úpravu váhy?
Také se mi teď stalo to, že jsem našla v jeho stolici krev. Jak jsem vyčetla, tak to může být často právě tou stravou, která je hlavně jen o granulích. Chci mu zkusit dát bílý jogurt, který prý je také dobrý. Když byl kotě tak jsem mu dávalo často masíčko (přemražené nebo lehce uvařené). Jenže pak jsem to přestala dělat a on už teď maso chce jen čistě syrové a toho se zase bojím. Uvařené mu už nechutná.

Děkuji všem za reakce a rady.

30.10.2020 15:05
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jestli pro něj chcete neco víc udělat, vykašlete se na různé light granule a pro kastrované kočky a vraťte se k tomu syrovému masu. V dietních granulích je akorát tak nacpané obilí a bůhví jakové blbiny, počemž kočka fakt nezhubne. Vlastně jo, ta co je radši nebude žrát Jogurt...můžete zkusit, jestli bude chtít, mé kočky by mi to nežraly. Ani si nemyslím, že by byl jogurt ta pravá výživa pro kočky.

30.10.2020 15:40
MedvidekM

XXX.XXX.239.96

Děkuji moc za reakci :) A obecně vzato z těch značek co jsem napsala, máte s nimi nějakou zkušenost. Zkusím přejít zase k tomu masu. U syrového - není to rizikové? mám ho přemrazit...jogurt jsem slyšela jen, že pomáhá u té úpravě stolice. Jinak jsem také toho názoru, že kočkám nepatří ani mléko ani jogurty...Děkuji moc :)

30.10.2020 15:49
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Ach jo ...

Ten se má.

A obecně vzato z těch značek co jsem napsala, máte s nimi nějakou zkušenost.
Jo. Mají hezké obaly.

30.10.2020 15:52
MedvidekM

XXX.XXX.239.96

Jak to myslíte? ...Vím, že jsem neudělal všechno nejlíp :(

30.10.2020 16:25
mirči

XXX.XXX.52.160

Ľudia nebláznite, mačky veľmi rozmaznávate. Už neviete, čo by ste im dali a potom priberajú. Granule ako som písal v inom príspevku sú len zlé a ešte horšie. Neexistujú kvalitné. Môžete ma teraz kameňovať ale svoj názor nezmením Mačka je mäsožravec a ma sa jej podávať mäso. Keby boli granule také unikum, tak by mačka nedala prednosť smradlavej myši.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.10.2020 16:28

"on už teď maso chce jen čistě syrové a toho se zase bojím."

chytrý kocour
ví, že je masožravá šelma

a ty se bát nemusíš, sobě si maso uvař, upeč, usmaž či ugriluj.......

30.10.2020 17:42

MedvidekM napsal(a):
Ahoj všem,
můj dotaz se týká správné výživy pro mého dospělého kocoura. V minulosti jsem používala krmení Brit Care. Což jak čtu nebyla zřejmě špatná volba. Pak jsem přešla na Purinu One pro kastrované. Kocourovi je téměř 6 let, je pouze v bytě. Prospívá dobře, má energie, je hravý, ale také je to takové medvídě (má celkem bříško). Chtěla bych pro něj udělat více, tak přemýšlím nad změnou. V předešlých diskusích jsem vyhledala, že jsou doporučované tyto značky:
Carnilove, Nutram, Ontario,Brit Care. A co třeba Fitmin Cat?
Dále přemýšlím, zda mezi uvedenými značkami vybrat krmení zaměřené spíše na Indoor kočky, vykastrované a nebo přímo na tu úpravu váhy?
Také se mi teď stalo to, že jsem našla v jeho stolici krev. Jak jsem vyčetla, tak to může být často právě tou stravou, která je hlavně jen o granulích. Chci mu zkusit dát bílý jogurt, který prý je také dobrý. Když byl kotě tak jsem mu dávalo často masíčko (přemražené nebo lehce uvařené). Jenže pak jsem to přestala dělat a on už teď maso chce jen čistě syrové a toho se zase bojím. Uvařené mu už nechutná.

Děkuji všem za reakce a rady.

Přidám se k ostatním. Maso. Klidně syrové. Čeho konkrétně se bojíte?

30.10.2020 18:47
viu

XXX.XXX.101.74

Naše mají v misce granule pořád, ale dostávají maso. My jíme maso cca 2x v týdnu. Takže když zabijime, Delam rovnou “balíčky” pro zvířata. Vecer- ráno vyndam a nechám rozmrznout. Občas si to potvory vezmou sami 🙃
Jinak když jdu brousit noze, pes začne slintat a kočky si stoupnou do fronty.
Dostávají domácí kuře, Králíky a jehnata, kupujeme hovězí.
Stridame Brit, Applaws a ND
Ale maso je maso

30.10.2020 19:21
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

viu napsal(a):
Naše mají v misce granule pořád, ale dostávají maso. My jíme maso cca 2x v týdnu. Takže když zabijime, Delam rovnou “balíčky” pro zvířata. Vecer- ráno vyndam a nechám rozmrznout. Občas si to potvory vezmou sami 🙃
Ale maso je maso

30.10.2020 19:21
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Ještě dodám:
kočka = syrovým masem krmím tak dlouho,
že se to až stydím napsat
nikdy jsme neměli problém.
Krmím maso koupené pro lidi.
Nože, prkénko po mase vždy hned myju,
ale to děláte určitě i Vy.
Lidi neohrožuji.

Jestli by se "něco" stalo, myslím, že to,
že si kočka pochutná a dostane v mase co
potřebuje za nepatrné riziko stojí.
Vůbec nechápu, když se kočka dožaduje "žvance",
že jí ho někdo dokáže nedat, ale zahrne ji "kvalitními"
spíš jen drahými granulemi.

30.10.2020 20:11
sharingan

XXX.XXX.162.30

U nás dáváme cca půl napůl maso a konzervy z Lidlu (tj. střídání cca obden). Osobně se vyhýbám lososím - to je až extra bordel třída, ten chov lososů (i když stejně přídavek těch "příchutí" je v konzervách sotva pár procent). Střídání s konzervami pro mě ano, přiznávám, čistě jen z finančních důvodů.
Maso vždy, k čemu přijdu, nasekám na porce do mrazáku (jen pro uskladnění, klidně jinak krmím čerstvé), pak balíček večer vytáhnu, přes noc ve špajzu rozmrzá, dopoledne krmím.
Dostávají zatím králíka, jelena, kuře, domácí vepře. Divočákům se vyhýbám z možnosti přenosu pseudovztekliny. Kuřata a vepřové z Lidlu, na zbytek mám své zdroje, a když bude příležitost, i další druhy masa zapracuju:D
Kuře a králíka sekám i s kostmi, rády si je taky rozkřoupou. Máme dvě obyčejné venkovské kastrované kočky, chované čistě jen v bytě.

31.10.2020 11:43

rapotacka11 napsal(a):
Ještě dodám:
Lidi neohrožuji.

Jo, dneska mi mladší kocour v nestřeženém okamžiku čmajznul vepřový plátek určený k obědu. A jak se olizoval! Ani jsem se na něj nemohla zlobit, měla jsem lépe hlídat. A to syrovým masem běžně krmím. Že by to byla šelma?

31.10.2020 16:26
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jo, dneska mi mladší kocour v nestřeženém okamžiku čmajznul vepřový plátek určený k obědu. A jak se olizoval! Ani jsem se na něj nemohla zlobit, měla jsem lépe hlídat. A to syrovým masem běžně krmím. Že by to byla šelma?

Šelma...hajz.ík to je, nic jiného

31.10.2020 16:55

lesnížínka napsal(a):
Šelma...hajz.ík to je, nic jiného

Jo, je to šelma divoká kočkovitá hajz.ík!

31.10.2020 18:23
MedvidekM

XXX.XXX.239.96

Děkuji moc za reakci :)

31.10.2020 18:26
MedvidekM

XXX.XXX.239.96

Děkuji Vám moc. Bála jsem se právě toho, že je to syrové..Ale asi už se bát tedy nebudu :)

31.10.2020 18:27
MedvidekM

XXX.XXX.239.96

viu napsal(a):
Ale maso je maso

Děkuji Vám moc. Zkusím vybrat granule z těch, které zmiňujete. A zařadím masíčko :)

31.10.2020 18:29
MedvidekM

XXX.XXX.239.96

rapotacka11 napsal(a):
Ještě dodám:
Lidi neohrožuji.

Děkuji moc:) Ano prkénko, nože, linku hned umývám.
Moc opravdu děkuji za reakci a uklidnění, že mu syrovým masem neublížím...

31.10.2020 18:30
MedvidekM

XXX.XXX.239.96

"on už teď maso chce jen čistě syrové a toho se zase bojím."

chytrý kocour
ví, že je masožravá šelma

a ty se bát nemusíš, sobě si maso uvař, upeč, usmaž či ugriluj.......

Děkuji moc :) Budu mu dávat častěji maso, a bez obav :)

31.10.2020 18:32
MedvidekM

XXX.XXX.239.96

:) hezký :)
Děkuji moc i za tuhle příhodu. Uklidnila jste mě a já mu dám možnost být zase více šelmou:)

31.10.2020 18:39
MedvidekM

XXX.XXX.239.96

sharingan napsal(a):
U nás dáváme cca půl napůl maso a konzervy z Lidlu (tj. střídání cca obden). Osobně se vyhýbám lososím - to je až extra bordel třída, ten chov lososů (i když stejně přídavek těch "příchutí" je v konzervách sotva pár procent). Střídání s konzervami pro mě ano, přiznávám, čistě jen z finančních důvodů.
Maso vždy, k čemu přijdu, nasekám na porce do mrazáku (jen pro uskladnění, klidně jinak krmím čerstvé), pak balíček večer vytáhnu, přes noc ve špajzu rozmrzá, dopoledne krmím.
Dostávají zatím králíka, jelena, kuře, domácí vepře. Divočákům se vyhýbám z možnosti přenosu pseudovztekliny. Kuřata a vepřové z Lidlu, na zbytek mám své zdroje, a když bude příležitost, i další druhy masa zapracuju:D
Kuře a králíka sekám i s kostmi, rády si je taky rozkřoupou. Máme dvě obyčejné venkovské kastrované kočky, chované čistě jen v bytě.

Děkuji moc za reakci i inspiraci. Zeptám se ještě, i když máte čistě bytové kočky, děláte každý rok očkování? setkala jsem se s tím názorem, že když mám ryze domácího kocoura, že se nemusí očkovat. Ale to je asi pěkná blbost, že?
Prošvihla jsem to teď, a možná se i proto teď více bojím, že mu dám syrové maso a on kvůli tomu bude mít nějaký problém.
Děkuji

31.10.2020 18:47

MedvidekM napsal(a):
Děkuji moc za reakci i inspiraci. Zeptám se ještě, i když máte čistě bytové kočky, děláte každý rok očkování? setkala jsem se s tím názorem, že když mám ryze domácího kocoura, že se nemusí očkovat. Ale to je asi pěkná blbost, že?
Prošvihla jsem to teď, a možná se i proto teď více bojím, že mu dám syrové maso a on kvůli tomu bude mít nějaký problém.
Děkuji

Já domácí kocoury očkované nemám (a to jsem veterinář), takže ze mě si příklad neberte . Ze syrového masa nic nechytnou - teda nic, proti čemu se kočky běžně vakcinují. Fakt to tak neprožívejte a krmte přirozeně. Kočičáci to jenom ocení.

31.10.2020 21:03
MedvidekM

XXX.XXX.239.96

Já domácí kocoury očkované nemám (a to jsem veterinář), takže ze mě si příklad neberte . Ze syrového masa nic nechytnou - teda nic, proti čemu se kočky běžně vakcinují. Fakt to tak neprožívejte a krmte přirozeně. Kočičáci to jenom ocení.

:) takže teoreticky vzato je v pohodě, že očkovaný teď také není..? Je opravdu jen v bytě...Jen tedy udělám zase odčervení pro jistotu.
Děkuji moc....mám z Vašeho odborného pohledu řešit tu stolici - tu krev - může to být tedy z těch granulí nebo raději okamžitě se objednat na veterinu?...
Žádné změny jinak nepozoruji. Je stále hravý, tulivý, má chuť k jídlu, pije...Nic co by ukazovalo na nějaký problém...Ještě jednou děkuji moc za reakci

1.11.2020 06:56

MedvidekM napsal(a):
:) takže teoreticky vzato je v pohodě, že očkovaný teď také není..? Je opravdu jen v bytě...Jen tedy udělám zase odčervení pro jistotu.
Děkuji moc....mám z Vašeho odborného pohledu řešit tu stolici - tu krev - může to být tedy z těch granulí nebo raději okamžitě se objednat na veterinu?...
Žádné změny jinak nepozoruji. Je stále hravý, tulivý, má chuť k jídlu, pije...Nic co by ukazovalo na nějaký problém...Ještě jednou děkuji moc za reakci

Pro klid duše bych na veterinu jela. Krev ve stolici být nemá.

1.11.2020 08:28

já nemám očkované kočky domo-venkovní.....

1.11.2020 09:25
MedvidekM

XXX.XXX.239.96

Pro klid duše bych na veterinu jela. Krev ve stolici být nemá.

Děkuji. Zařídím to a vypravím se tam.

1.11.2020 11:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ještě takhle. Je rozdíl průjmovitá stolice s krví a tvrdý bobek s krví. Tvrdý bobek je OK, to neni problém ve stravě, jen si asi natrhnul prdku, když to šlo ven, takže bych přidala třeba do stravy nějaký olejíček trochu, rybí byl byl super. Maličko, pár kapek na granule. K těm granulím. Náš starý kocour jedl celý život tolik zatracované Royal Canin. Bála jsem se, že z toho bude mít nějaké problémy(pořád jsem mu podstrkovala nějaké kvalitnější) ale ještě v 11letech měl krásně zdravé zuby a žádný problém kolem ledvin. Kastrát. Mladej teď žere ty Caninky a ještě má střídavě Apllaws a GO. Obojí byly od něj vyhodnocené jako jedlé ty Royalky zdědili po starém kocouru i s kočkou. Ona je s ním ještě jedla, takže jsem jí je nechala a do toho přišel pak mladej, takže ten si na ně taky zvyknul. Ty mají v garáži v misce, doma mají ty Apllawsky a GO no a jinak kapsičky a maso.

1.11.2020 14:47
MedvidekM

XXX.XXX.239.96

lesnížínka napsal(a):
Ještě takhle. Je rozdíl průjmovitá stolice s krví a tvrdý bobek s krví. Tvrdý bobek je OK, to neni problém ve stravě, jen si asi natrhnul prdku, když to šlo ven, takže bych přidala třeba do stravy nějaký olejíček trochu, rybí byl byl super. Maličko, pár kapek na granule. K těm granulím. Náš starý kocour jedl celý život tolik zatracované Royal Canin. Bála jsem se, že z toho bude mít nějaké problémy(pořád jsem mu podstrkovala nějaké kvalitnější) ale ještě v 11letech měl krásně zdravé zuby a žádný problém kolem ledvin. Kastrát. Mladej teď žere ty Caninky a ještě má střídavě Apllaws a GO. Obojí byly od něj vyhodnocené jako jedlé ty Royalky zdědili po starém kocouru i s kočkou. Ona je s ním ještě jedla, takže jsem jí je nechala a do toho přišel pak mladej, takže ten si na ně taky zvyknul. Ty mají v garáži v misce, doma mají ty Apllawsky a GO no a jinak kapsičky a maso.

Děkuji moc za objasnění. Můj kočičák má právě ten tvrdý bobek, průjmy ťuk ťuk neměl nikdy. Děkuji moc za tip. Našla jsem nějaký lososový olej pro kočky Hunter, tak to vyzkouším...Děkuji i za rady ohledně granulí. Applaws jsem nějaké našla (např. Cat adult chicken), tak to vyzkouším. Dnes dostane syrové maso :) A ta zkratka GO, co je to za granule? Děkuji mooc

1.11.2020 15:05
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nevím, jestli to nevyhodí jako reklamu: https://www.granule.cz/Vyrobce/GO-Natural/Pes/Krmeni/Granule

1.11.2020 15:12
MedvidekM

XXX.XXX.239.96

lesnížínka napsal(a):
Nevím, jestli to nevyhodí jako reklamu: https://www.granule.cz/Vyrobce/GO-Natural/Pes/Krmeni/Granule

Děkuji. Šlo to v pořádku otevřít...vyberu některé z těch, které doporučujete a určitě zařadím i ten olejíček (maličko na granule). Já i můj kocourek moc děkujeme :)

1.11.2020 18:31
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Desetikilové balení?
Co když nesednou?

1.11.2020 18:44
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

rapotacka11 napsal(a):
Desetikilové balení?
Co když nesednou?

Nééé, to určitě ne, to bylo jen kvůli přesnému názvu, aby bylo jasné které myslím. Já beru taky jen malá balení, nějaká ta 1.5kila, ani nevím, kolik je to u těchto. Velké beru jen těch royalek, odeberu si vždycky zvlášť do menšího pytle na dosýpání na pár dní a velký pytel mám pořádně uzavřený.

1.11.2020 20:50
MedvidekM

XXX.XXX.239.96

lesnížínka napsal(a):
Nééé, to určitě ne, to bylo jen kvůli přesnému názvu, aby bylo jasné které myslím. Já beru taky jen malá balení, nějaká ta 1.5kila, ani nevím, kolik je to u těchto. Velké beru jen těch royalek, odeberu si vždycky zvlášť do menšího pytle na dosýpání na pár dní a velký pytel mám pořádně uzavřený.

:) já také vezmu menší balení. Kolem 2 max. Větší brát nebudu. Musím to nejdříve vyzkoušet :) Děkuji moc za ten odkaz.

Přidejte reakci

Přidat smajlík