Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KocourCyri

30.11.2020 14:39
KocourCyri

XXX.XXX.60.148

Dobrý den,
Prosím poraďte, jak zabavit 6 letého kocoura. Je doma, koupili jsme mu už hromadu hraček, ale až na výjimky si nechce hrát. Snažíme se o co nejaktivnější hry, ale tak s 30% úspěchem. Obden kocour napadá členy domácnosti. Vytažené drápy, pokus o skok na obličej, škrábání do krve, hlasité mňoukání. Někdy sedí na klině, a najednou se zakousne s drápy do obličeje. Je to nečekané.Přitom aktivní hraní s námi nemá moc úspěch. Čím tuto agresivitu vybít? Jinak je komplet zdravý, vyšetřený, a doma má 1 ročního kocoura kamaráda.

Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.11.2020 14:53

...koupit mu živou kočku....

30.11.2020 15:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Kastrovaný? A dělá to odjakživa, nebo začal až s tím novým kocourem? Co znamená: nechce si hrát? Sám si nic moc s ničím hrát nebude. Musíte vy. Ani s udičkou či laserovým ukazovátkem si nehraje?

30.11.2020 16:36

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...koupit mu živou kočku....

Tu už má.

30.11.2020 16:41

to už tu bylo.....

jestli on není nas...štvanej, protože ho nutí si hrát, když on nechce

30.11.2020 16:46

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tu už má.

. .omluva, cetla jsem to rychle....

30.11.2020 18:28
rapotacka11

XXX.XXX.232.66

Ćhce žít jako správná kočka, venku ?

KocourCyri

1.12.2020 20:10
KocourCyri

XXX.XXX.60.148

Je kastrovaný. Snažíme se hrát aktivně

1.12.2020 20:30
Fernando

XXX.XXX.105.175

Je čistě jen doma, nebo s ním chodíte ven? Jak vychází s kamarádem?

KocourCyri

3.12.2020 22:41
KocourCyri

XXX.XXX.60.148

Je jen doma. S kamarádem se občas poperou. Jinak dobré.

4.12.2020 20:53

Já musím říct, že jsem si taky myslela, že si náš kocour nechce moc hrát, ale pravdou je, že si hrát chce, jen to musí být velice konkrétní hračky a herní taktiky ...

za 1) zmuchlaná účtenka do kuličky přivázaná ke špagátu - já běhám po bytě se špagátem, kocour nadšeně loví (pokud tam mám obyčejný papír, nebo je kulička moc malá/velká, tak si s tím hrát nechce )

za 2) velice konkrétní střapaté míčky, které mu házím a vydrží si s nimi hrát i sám (pokud je nezakopne pod lednici, nebo gauč) a žádné jiné míčky ho absolutně nezajímají...

S ničím jiným si nehraje, nezajímají ho ani mávátka, udice s různými vábničkami...prostě nic.
Ještě rád doluje pamlsky z hlavolamů, nebo takových těch míčků, ze kterých padají, když s ním kutálí, ale to proto, že je strašně žravej.

Tím chci říct, že je třeba občas opravdu hodně hledat a zkoušet, co kočku zaujme, i když si přechozích padesáti hraček nevšímá :,D...

jinak stále jste nenapsala, jestli to dělá kocour odmala, nebo to začal dělat nedávno, jestli ho máte od kotěte...co přesně třeba ty situace vyvolává, může to být i přenesená agrese...něco se mu nelíbí, tak jde někomu "nabančit" a vybít si vztek a zrovna jste v ráně vy...chce to opravdu detaily...

KocourCyri

4.12.2020 22:33
KocourCyri

XXX.XXX.60.148

Děkuji za obsáhlou odpověď.

Kocoura jsme našli na ulici, když mu byly asi 3 měsíce. Takhle impulzivnější je od kotěte. Teď ven nechodí vůbec, dříve ano. Ale tyhle výpady dělal vždycky, i když chodil ven. Je to těžké vědět, co tyto situace vyvolává. Může běhat po celém domě. Kdyby to byla mini garsonka, tak je to něco jiného než dům a schody a pár místností

5.12.2020 07:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Pokud jste zavřeli doma kocoura, který byl zvyklý chodit ven, tak se ani nedivím. I když tady plno lidí píše, že z venkovních koček mají naprosto spokojené domácí povaleče, pořád si to neumím představit. Sama bych se jen doma zbláznila a proto si to nejspíš u kočky neumím představit vůbec. Přesto říkat vám, ať ho zase pouštíte ven nechci, vím, jakové je to riziko a ne každý má nervy to podstupovat. Já tedy taky ne a teď jsem ráda, že je zima a kočky nemají ,,toulavou" - většinu času jsou zalezlé někde doma.

5.12.2020 09:32

lesnížínka napsal(a):
Pokud jste zavřeli doma kocoura, který byl zvyklý chodit ven, tak se ani nedivím. I když tady plno lidí píše, že z venkovních koček mají naprosto spokojené domácí povaleče, pořád si to neumím představit. Sama bych se jen doma zbláznila a proto si to nejspíš u kočky neumím představit vůbec. Přesto říkat vám, ať ho zase pouštíte ven nechci, vím, jakové je to riziko a ne každý má nervy to podstupovat. Já tedy taky ne a teď jsem ráda, že je zima a kočky nemají ,,toulavou" - většinu času jsou zalezlé někde doma.

No ale on ty výpady dělal prý, i když ven chodil, jen asi ne v takové míře, jako když je jen doma, jelikož teď k tomu má víc šancí.
Může být prostě jenom impulzivnější...některé kočky, když už mají plné zuby společnosti, tak se prostě zvednou a odejdou (když je třeba dlouho hladíte, nebo je "otravujete" s nějakou hračkou až až) a věřím, že jsou i kočky, které tu nakumulovanou energii obrátí proti tomu, kdo je nejblíž. Jackson Galaxy o tom měl jednou docela hezké video, že člověk prostě musí poznat z projevů kočky dostatečně včas, kdy už má dát pokoj...ať už jde o nepatrné cukání ocasu, nebo srsti na zádech (to třeba dělá náš kocour, když už nechce, aby se na něj sahalo, ale on neútočí, prostě se zvedne a odejde, nebo se na nás otočí s důrazným hlasovým projevem, že tohle jako ne ). Kočka pak potřebuje tu aktuální frustraci (nevím, jak to přesně nazvat) vybít a je úplně normální, že začne kousat (třeba jako když se snažíte většinu koček hladit na břiše, tak jak vám potom zvalchují ruku).

Zadavatel/ka píše, že má velký dům...má kočka možnost pohybovat se ve výškách? Škrabadla, kočičí police u stropu, atd...někdy to velice pomůže, případně i úkryty na zemi, krabice, tunely... Dále bezpečný výhled z oken - nějaké vyvýšené místečko u zasíťovaného okna, například, ať může koukat ven, naše kočky tráví v létě na zasíťovaném balkonu docela dost času a pozorují ptáčky, nebo se vyhřívají na sluníčku.
Pokud nemá, nechala bych mu v květináčích kočičí trávu a určitě bych vyzkoušela třeba kozlíkové hračky (smrdí, ale kočky to milují)...třeba nějakou, do které se dá kopat a "bojovat" s ní...máme doma "kong kickeroo" a s tím si vlastně kocour taky občas hraje a to dost drsně...kope do toho, kouše a trhá...máme se šantou, ale pro vás bych doporučila spíš kozlík, který má uklidňující účinky.

Možná bych zkusila i bachovky...já s tím osobní zkušenost nemám, ale vím, že si je lidi ve skupinách chválí na bojácné kočky, nebo naopak při agresi, když si domů donesou nové zvířátko, atd...snad je i paní, co je míchá přímo na míru...je to jakási felinoterapie, pokud by nepomohlo nic jiného.

5.12.2020 10:12

"a věřím, že jsou i kočky, které tu nakumulovanou energii obrátí proti tomu, kdo je nejblíž. Jackson Galaxy o tom měl jednou docela hezké video, že člověk prostě musí poznat z projevů kočky dostatečně včas, kdy už má dát pokoj...ať už jde o nepatrné cukání ocasu, nebo srsti na zádech"
přesně tak
aneb můj Tomík
ale ten chodí ven

je třeba ho respektovat, číst
ale je možné ho naučit i se mazlit místo výpadu, v nějakých situacích

Tomík např. rád sleduje videa (což je alternativa k napadení když se mi vyvalí na klávesnici)

kozlík, nevím zda uklidňuje (se mi nějak nezdají být klidnější), ale přivádí kočky do rauše

KocourCyri

7.12.2020 23:05
KocourCyri

XXX.XXX.60.148

Děkuji moc za rady. Teď se kocourek trochu zklidnil. Ano, máme škrabadlo. Co se týče výšek, tak může chodit na schody, na kočičí žebříček u okna a také na parapety u oken. Možná na jaře zkusíme vodítko a procházku ven. Jinak kocourka máme moc rádi, i on je někdy velmi přítulný a klidný. Nechci, aby to vypadalo, že je nějaký padouch; to ne, i když je to takhle trošku napsáno. :-)

KocourCyri

8.12.2020 01:40
KocourCyri

XXX.XXX.60.148

Ohledně pouštění ven máme strach. Jezdí tu více aut než dříve, i když nejsme u hlavní silnice. A také máme strach, že kocourek sní např. otrávenou myš, nebo se ztratí. Ale chápu, že je to šelma, která by občas ven ráda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík