Dobrý den,
před měsícem jsme si pořídili mladého 3 měs. kocourka z útulku, který byl zvyklý jíst vše. Začala jsem mu trochu "podstrojovat" :) - syrové maso, vnitřnosti, ryby. Postupně začal odmítat kočičí konzervy a pozře jen granule a maso/vnitřnosti. Máte s tím zkušenost? Když půjde třeba na týden až dva "na hlídání", tak se bojím, aby nebyl celou dobu jen na granulích (rodiče mu syrové nedají).
Mám to vzdát a zkusit později nebo si trvat na svém? Zkoušela jsem různé konzervy. Zatím mu to zkouším aspoň míchat.
Děkuji za názory :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

no tak bude na granulích.
neviděla bych v tom problém.
Zachránila jsem venkovní koťátko,kterého se ujala jedna hodná paní,která má doma už 7 kočiček....
A je úplně hotová z toho,že takovou kočku ještě nepoznala Člověk by si řekl,že venkovní kotě si bude vážit každého jídla a hned všechno zbaští(bylo opravdu hubené) a ono prd!!!Jsou mu tak 2-3 měsíce a nejí ani granule,ani konzervy,ani pamlsky..jen syrové maso a to prý jako nebaští ani s nadšením,ale jakože aby teda neumřel hlady Takže čičiny jsou fakt různé...
Pokud nechce,tak kupujte opravdu kvalitní masové granule bez obilovin..hlavně žádné marketové Whiskas,Frieskies apod......ať mu to aspoň dodá potřebné živiny..

a v čem je problém?
granule + MASO je vyhovující
vůbec není třeba krmit prefa mokrým
Tak pokud se jedná o kvalitní granule, tak samozřejmě, jedná se o dehydrované maso (no, u těch levnějších i leccos jiného, ale na téma kvalitní granule je tu taky dost diskusí).
Ono ty konzervy taky nemusí být extra kvalita - rozhodně ne ve srovnání s granulemi.
Pokud nejí konzervy a předpokládáte, že ho bude hlídat někdo, kdo mu nebude dávat maso, jsou granule ideální - rozhodně lepší, než mu dávat maso z konzervy, kterou nebude žrát a bude mu to někde osychat, případně na to lítat mouchy.
No ja spis moc neverim tem "kvalitnim" granulim a "kvalitnim" konzervam, ale nas vet. rika, ze porad lepsi nekvalitni konzerva nez drahe granule, je to nazor od nazoru, Ale urcite neverim, ze je to susene maso a trocha zeleniny. Spis tak intuitivne neverim vyrobcum, delala jsem v potravinarskem prum. a fakt se to šidí, do jedné várky dají maso o do další náhražky plus aroma, prichut. Ve zv
irecich jidlech to bude tezko nekdo kontrolovat. Co to da, vyrobci hledi jen na zisk, samozrejme jsou vyjimky, ale tech je malo.

"Ale urcite neverim, ze je to susene maso a trocha zeleniny. "
víru bych do toho netahala
doporučuji si číst složení na balení
a případně si vygůglit co ta slovíčka ze složení znamenají
nechť si člověk udělá nějaký obrázek
kočka z úvodního příspěvku žere krom granulí i maso/vnitřnosti
tedy žádný problém
(pokud nějaká existuje)

a už sis někdy četla, co je na obalu....?
magdaSin
napsal(a):
Myslim to obecne, Vy vsichni, co tu jste, verite tomu, ze zradlo obsahuje, co je uvedeno na obalu?Jako fakt? Myslim to vazne.
No, jestli výrobcům nevěříte, pak ale nerozumím tomu, proč Vás mrzí, že kocourek nežere konzervy... podle Vaší logiky to musí být úplně stejné "svinstvo" jako granule.
Jediné řešení, které mi z Vašich příspěvků plyne, je pro Vás a Vašeho kocourka krmení masem - a kvalita průmyslové stravy Vás pak nemusí iritovat.
Měl jsem stejný problém s mojí britkou když byla kotě chtěl jsem ji dopřát aby hezky rostla ale ona mi přestala jíst vše kromě masa :) granule jsem ji už nenaučil těch se prostě nedotkne ale konzervy ty jsem ji znovu naučil tím že jsem vždy koupil kuřecí srdce namlel je a zamíchat je do konzervy nejprve musíte dávat více toho masa a postupně ubírat u nás to byla akce tak na měsíc ale podařilo se. A to maso musí být opravdu namleté a důkladně promíchané jinak vám to vytřídí :D Přeju hodně štěstí

Dan208
napsal(a):
Měl jsem stejný problém s mojí britkou když byla kotě chtěl jsem ji dopřát aby hezky rostla ale ona mi přestala jíst vše kromě masa :) granule jsem ji už nenaučil těch se prostě nedotkne ale konzervy ty jsem ji znovu naučil tím že jsem vždy koupil kuřecí srdce namlel je a zamíchat je do konzervy nejprve musíte dávat více toho masa a postupně ubírat u nás to byla akce tak na měsíc ale podařilo se. A to maso musí být opravdu namleté a důkladně promíchané jinak vám to vytřídí :D Přeju hodně štěstí
Trochu nechápu, proč jste ji nenechal na tom mase. Když vám dala jasně najevo, co chce.
Dan208
napsal(a):
Maso kočka dostává 2-3 do týdne i teď ale krmit výhradně masem mi přijde proste náročné. Je mi jasné že spousta lidí mě za tohle odsoudí ale konzerva je prostě pohodlnější navíc když nakupujete nekvalitní supermaketové konzervy tak i výživově naprosto dostačující.
Ale ne, neodsoudím, je to pohodlné. Jen já jsem škudlil a štve mě, že kočky žerou raděj ne příliš kvalitní třeba felixy, když můžou žrát maso Myslela jsem si, že jakovou teda radost jim neudělám, když koupím nějaké ti apllawsy, či schesiry, či jak se ty masové jmenujou. Jo, snědly to poprvé, podruhé v tom porýpali a potřetí to sežral pes celé. Tak na to kašlu, abych kupovala drahé kočičí konzervy, kde stejně nevěřím tomu, že to, co se tváří jako maso, je opravdu maso a raděj koupím ty levné felixy a k tomu bych ráda, kdyby žrali to maso, protože já ho stejně vařím psu, tak odkrojit z toho kočkám není problém. Už dvakrát jsem jim koupila čerstvé hovězí(v lidské kvalitě) a ani do toho nepárnuli
To je taky jeden z důvodů proč nekrmím masem mám dvě kočky a jedna ho jí a druhá ne 😕 Problém u těch levných konzerv a kapsiček je v tom že jsou plné soli a dalších většinou chemických dochucovadel a proto kočkám chutnají a mají je rády, ale je to jen obarvená mouka 😕 nevím jestli to co je na etiketě je opravdu uvnitř ale když si otevřu kitekat a porovnám to s granatapet tak mám vcelku jasno co je lepší.
Dan208
napsal(a):
To je taky jeden z důvodů proč nekrmím masem mám dvě kočky a jedna ho jí a druhá ne 😕 Problém u těch levných konzerv a kapsiček je v tom že jsou plné soli a dalších většinou chemických dochucovadel a proto kočkám chutnají a mají je rády, ale je to jen obarvená mouka 😕 nevím jestli to co je na etiketě je opravdu uvnitř ale když si otevřu kitekat a porovnám to s granatapet tak mám vcelku jasno co je lepší.
No jo, jenže za 300kč/kilo, je bio maso pro lidi. To koupím to normální maso a kočkám ho nakrájím....teda kdyby ho ty potvory žraly, oni totiž nežerou ani to bio maso, co si kupujem my a odkrojím jim Za tu cenu jim ho plechovkové prostě nekoupím Mají na výběr Buď budou žrát maso, nebo Felixy a chytí si myš Víte...mě o peníze nejde, s těma problém nemám, ale prostě o princip. Moje mamka v důchodu, si koupí tácek kuřecích křidýlek v akci za 15 korun a obědvá to tři dny a kočkám budu kupovat tohle?!?

Dan208
napsal(a):
Maso kočka dostává 2-3 do týdne i teď ale krmit výhradně masem mi přijde proste náročné. Je mi jasné že spousta lidí mě za tohle odsoudí ale konzerva je prostě pohodlnější navíc když nakupujete nekvalitní supermaketové konzervy tak i výživově naprosto dostačující.
Neodsuzuji, jenom to mám jinak. Kupuji hovězí a vepřová srdce + kuřecí játra a krky a skelety a není to nijak likvidační. Ale jo - k tomu konzervy a granule, ale jenom jako doplněk. Maso je základ.

U nás bohužel kočky maso nejí vůbec. Tedy syrové, nebo vařené a to ani v dobré kvalitě od řezníka (různé druhy). My si pro lidi kupujeme maso v marketu, kočkám jsem brala u řezníka různé kousky a vyhazovala to😅...jediné, co mi jakž takž z mokrého jí jsou applaws, cosma konzervy a brit care kapsičky, což má aspoň dobré složení. Což o to, oni by si toho Felixe dali, ale odmítám takové hnusy kupovat.
Jinak mám kočky hlavně granulové, tak se snažím kupovat kvalitnější věci jako N&D, Orijen, Acanu...když nestihne dojit objednávka včas, koupím jim občas v superzoo Applaws. Zkoušela jsem i Canagan, ale to i když ze začátku jedli, potom se v tom spíš nimrali.
Co je zvláštní, tak mrazem sušené maso si třeba daji. Kupuji raw raw, woolf nebo cosma pamlsky a to jim jede. Nejraději mají teda ale stejně Orijen pamlsky, ale ty kupuji jen občas protože jsou strašně drahé.