Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2021 15:08
dahlia.1

XXX.XXX.13.173

Ahoj,
chtěla bych se zeptat na Vaši zkušenost s očkováním proti FeLV. Mám doma kocoura a kočku(kocour chodí ven, kočička je doma poslední rok..přišla o nožičku, chodíme ven na postroji)...u kocoura bylo zjištěno FeLV před týdnem. Bohužel je nemohu oddělit tak mi bylo doporučeno kočičku očkovat pokud bude po testech negativní. Mám trochu obavu z vakcíny. Dočetla jsem se, že i přesto, že bude kočka očkovaná proti FeLV může nemoc chytit a za druhé je u této vakcíny častější výskyt postvakcinačního sarkomu. Je to trochu dilema.Možná nákaza... Nebo očkování a přesto možnost nakažení a navíc sarkom.
Stále zvažuji co bude lepší?
Děkuji za rady a postřehy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.2.2021 16:11

a kočka je negativní?

27.2.2021 16:17
dahlia.1

XXX.XXX.13.173

Zatím čekám na výsledky, snad v pondělí budu vědět..poslali krev do laboratoře..

27.2.2021 16:27

dahlia.1 napsal(a):
Zatím čekám na výsledky, snad v pondělí budu vědět..poslali krev do laboratoře..

bych to neřešila do té doby.

27.2.2021 16:30
dahlia.1

XXX.XXX.13.173

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
bych to neřešila do té doby.

Já vím, že je to ještě asi předčasné,ale kdyby náhodou byla negativní tak jsem se chtěla poptat..

27.2.2021 16:38

dahlia.1 napsal(a):
Já vím, že je to ještě asi předčasné,ale kdyby náhodou byla negativní tak jsem se chtěla poptat..

kdyby byla negativní, tak určitě očkovat chcete

očkování má svoje rizika, ale riziko soužití neočkované kočky s pozitivní je mnohem větší a zásadnější.

27.2.2021 17:04
dahlia.1

XXX.XXX.13.173

kdyby byla negativní, tak určitě očkovat chcete

očkování má svoje rizika, ale riziko soužití neočkované kočky s pozitivní je mnohem větší a zásadnější.

Chápu, že vakcína může mít svá rizika,ale trošku mě zaráží, že i přesto se kočka může nemocí nakazit..

27.2.2021 17:04

dahlia.1 napsal(a):
Chápu, že vakcína může mít svá rizika,ale trošku mě zaráží, že i přesto se kočka může nemocí nakazit..

žádná vakcinace, vůbec žádná, není 100%

27.2.2021 17:19
dahlia.1

XXX.XXX.13.173

žádná vakcinace, vůbec žádná, není 100%

Díky...člověk má trochu strach, přece jen s námi žijou a přirostli nám k srdci..
Ještě malý dotaz...pokud se v tom vyznáte....je nějaká firma vyrábějící vakcínu na FeLV, která se upřednostňuje před jinými?

27.2.2021 20:47

dahlia.1 napsal(a):
Díky...člověk má trochu strach, přece jen s námi žijou a přirostli nám k srdci..
Ještě malý dotaz...pokud se v tom vyznáte....je nějaká firma vyrábějící vakcínu na FeLV, která se upřednostňuje před jinými?

očkuje se většinou purevaxem. ono moc možností není.

28.2.2021 11:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Mám britky, ale jsou domo-zahradní. Všechny, teď už č.3 a 4 na FELv vakcinuju - chodí tu kolem (i po naší zahradě)plno koček, které kolikrát zdravě nevypadají. Z první generace koček mi na postvakcinační sarkom umřela kočička. Jestli to ale bylo po vakcinaci na FELv - říct nemůžu. Za těch 11let dostala vakcín plno.

28.2.2021 18:15
dahlia.1

XXX.XXX.45.163

lesnížínka napsal(a):
Mám britky, ale jsou domo-zahradní. Všechny, teď už č.3 a 4 na FELv vakcinuju - chodí tu kolem (i po naší zahradě)plno koček, které kolikrát zdravě nevypadají. Z první generace koček mi na postvakcinační sarkom umřela kočička. Jestli to ale bylo po vakcinaci na FELv - říct nemůžu. Za těch 11let dostala vakcín plno.

Mourinka, ta už je teď taky domo-zahradní poté co přišla loni o zadní nožičku..chodí na postroji..Tady sousedka má kocoura, agresora, nekastrovaného a ten toho našeho FeLV kocourka napadl a pak se až zjistilo, že je vlastně nemocný... Uvidíme jak vyjde test a pak ji případně naočkuji...

Arziska

11.4.2023 12:30
Arziska

XXX.XXX.201.243

Dobrý den,
ráda bych se s vámi poradila ohledně tohoto očkování. Máme čistě bytovou kočku, ale v létě hrozí, že budeme hlídat kočky rodinných příslušníků. Jsou sice také bytové, ale z netestovaných chovů, od množáků. A já mám teď dilema, zda
1. hlídat pouze v případě, že své kočky nechají otestovat
2. naočkovat našeho kocoura
3. naočkovat i nechat testovat ty cizí

Nechci našeho kocoura vystavit jakémukoliv riziku, tak prosím o vaše názory.

11.4.2023 12:58

Arziska napsal(a):
Dobrý den,
ráda bych se s vámi poradila ohledně tohoto očkování. Máme čistě bytovou kočku, ale v létě hrozí, že budeme hlídat kočky rodinných příslušníků. Jsou sice také bytové, ale z netestovaných chovů, od množáků. A já mám teď dilema, zda
1. hlídat pouze v případě, že své kočky nechají otestovat
2. naočkovat našeho kocoura
3. naočkovat i nechat testovat ty cizí

Nechci našeho kocoura vystavit jakémukoliv riziku, tak prosím o vaše názory.

Osobně bych vyškrtla bod 2.

Arziska

11.4.2023 17:39
Arziska

XXX.XXX.201.243

Osobně bych vyškrtla bod 2.

Děkuji za reakci. Asi se vyprdnu na cele hlídání, za ten risk to nestojí.

11.4.2023 20:22

Když jsme si brali druhého kocoura, trvala jsem na testování. Už jsme měli doma papirového ragdolla, takže i když bylo koťátko nádherný a cena za test vyšší (tuším 1500,- a byl v tom i FIP? Asi). Naštěstí to klaplo a oba jsou zdraví.
Takže já bych vzala jen testované zvíře.

14.4.2023 07:53
lesnížínka

XXX.XXX.12.14

Když jsme si brali druhého kocoura, trvala jsem na testování. Už jsme měli doma papirového ragdolla, takže i když bylo koťátko nádherný a cena za test vyšší (tuším 1500,- a byl v tom i FIP? Asi). Naštěstí to klaplo a oba jsou zdraví.
Takže já bych vzala jen testované zvíře.

Také jsem to tak u předešlých koček dělala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík