Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Chiarra

1.3.2021 17:43
Chiarra

XXX.XXX.215.129

Dobrý den,
Potřebovala bych poradit ohledně chování mé kočičky.
Již přes půl roku s menšími pauzami se takhle ošívá, začne lítat a u toho ztuhlý výraz a ustavičně se olizuje.
Přikládám video pro lepší představu.
Krmím ji opravdu kvalitními granulemi, nekupuji ze supermarketu.
Našla jsem si na netu, že to může být psychického rázu a já jsem s kočkami ( mám ještě další dvě ) skoro pořád doma.
Jenže tahle kočička je na mě závislá a pořád potřebuje a vyžaduje moji pozornost.
Začne jak kdyby skučet, když si jí nevšímám a po té přijde tento divný stav.
Já pracuji z domu, jsem s ní pořád a mazlím se s ní co to jen jde.
Jenže někdy mazlit vůbec nechce a přitom takto vyvádí.
Podle mě je prostě citlivější a nevím co se jí honí hlavičkou, jen bych velmi ráda dostala radu jak to můžu zmírnit, trápí mě tyhle její denní stavy byť je to jen pár minut, ale je to několikrát denně a nerada bych něco zanedbala.
Má někdo s tímto zkušenosti a jak jste to řešili? Moc děkuji a přeji hezký večer

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.3.2021 18:50

Chiarra napsal(a):
Dobrý den,
Potřebovala bych poradit ohledně chování mé kočičky.
Již přes půl roku s menšími pauzami se takhle ošívá, začne lítat a u toho ztuhlý výraz a ustavičně se olizuje.
Přikládám video pro lepší představu.
Krmím ji opravdu kvalitními granulemi, nekupuji ze supermarketu.
Našla jsem si na netu, že to může být psychického rázu a já jsem s kočkami ( mám ještě další dvě ) skoro pořád doma.
Jenže tahle kočička je na mě závislá a pořád potřebuje a vyžaduje moji pozornost.
Začne jak kdyby skučet, když si jí nevšímám a po té přijde tento divný stav.
Já pracuji z domu, jsem s ní pořád a mazlím se s ní co to jen jde.
Jenže někdy mazlit vůbec nechce a přitom takto vyvádí.
Podle mě je prostě citlivější a nevím co se jí honí hlavičkou, jen bych velmi ráda dostala radu jak to můžu zmírnit, trápí mě tyhle její denní stavy byť je to jen pár minut, ale je to několikrát denně a nerada bych něco zanedbala.
Má někdo s tímto zkušenosti a jak jste to řešili? Moc děkuji a přeji hezký večer

Já vidím napruženou kočku, jen jen zaútočit (cvičně). Takové túrování motoru. U mého kocoura stačí udělat kššš! - vyskočí a rozběhne se do všech světových stran najednou Prostě čeká na podnět, aby měl důvod se rozparádit.

2.3.2021 07:16
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Chtěla jsem napsat v podstatě totéž, nevidím v tom nic nenormálního, mám ročního kocoura a chová se stejně. Prostě je kočička nejspíš více akční, než ty další dvě, nudí se a jak se u nás říká: neví co by..

2.3.2021 07:25
Fernando

XXX.XXX.105.175

Souhlasím, normální chování

2.3.2021 09:27

lesnížínka napsal(a):
Chtěla jsem napsat v podstatě totéž, nevidím v tom nic nenormálního, mám ročního kocoura a chová se stejně. Prostě je kočička nejspíš více akční, než ty další dvě, nudí se a jak se u nás říká: neví co by..

...roupama dělat.

Chiarra

2.3.2021 10:57
Chiarra

XXX.XXX.215.83

Asi velmi špatné video, bohužel lepší nemůžu natočit. Nedaří se mi to.
Není to normální, ale na tom videu to nejde opravdu tak vidět.
Já spíše hledám názory od lidí, kteří se s tím u kočičky setkali a ví PŘESNĚ o čem mluvím.
To, že neznáte daný stav a zkoušíte mi pomoci mě těší, ale bohužel mi dokáže poradit jen člověk, který přesně ví o čem mluvím.
Je to psychický stav kočky, kdy šíleně běhá a vylizuje se ustavičně a video to nikdy nezachytí tak jak bych chtěla.
Prosím o rady jen opravdu těch, kteří to u kočičky taky zažili.

2.3.2021 11:50
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Píšete, že se s ní mazlíte pořád...ale ona potřebuje spíš pořádně vyblbnout. Jak si s ní hrajete? Máte třeba udičku, laser, honí nějaký míček? Náš mladej měl udičku moc rád, se střapcema i peřím a musela to být pořádná hoňka, i já jsem s tím musela lítat po baráku, ne jen tak stát a potřepávat s tím. Teď objevil super míčky. Má jich několik druhů, ale ty nejsuprovější jsou ty, co si panička objednala z Číny do pračky na žmolky. Takové štětinaté. Jsou malé, lehounké, dobře lítají, když do nich praští a hlavně se mu dobře nosí jak na drápku, tak v tlamce. Vydrží si s ním hrát hodinu, kdy už sotva popadá dech a hlavně ho nenechá utéct pod sedačku
Ještě, že jich bylo 6 No a teď je venku už obstojně, tak nejraděj šmejdí po zahradě a skáče po stromech.

2.3.2021 11:53
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Píšete o běhání, ale na tom videu ta kočka neudělá ani krok. Zkuste to natočit pořádně, protože na základě toho videa se Vám neozve ani ten, kdo to s kočkou zažívá. Protože na tom videu je prostě normální kočka.
Pokud to nelze, tak aspoň pořádně popsat.

2.3.2021 12:17

Chiarra napsal(a):
Asi velmi špatné video, bohužel lepší nemůžu natočit. Nedaří se mi to.
Není to normální, ale na tom videu to nejde opravdu tak vidět.
Já spíše hledám názory od lidí, kteří se s tím u kočičky setkali a ví PŘESNĚ o čem mluvím.
To, že neznáte daný stav a zkoušíte mi pomoci mě těší, ale bohužel mi dokáže poradit jen člověk, který přesně ví o čem mluvím.
Je to psychický stav kočky, kdy šíleně běhá a vylizuje se ustavičně a video to nikdy nezachytí tak jak bych chtěla.
Prosím o rady jen opravdu těch, kteří to u kočičky taky zažili.

Já myslím, že hledáte problém tam, kde není. Dejte teda video, kde je přesně to, co popisujete, ať máme představu. Pak budeme vědět PŘESNĚ, o čem mluvíte. Mně z vašeho příspěvku pořád vychází úplně normální hravá (a nevybitá) kočka.

2.3.2021 12:22

Varaxi napsal(a):
Píšete o běhání, ale na tom videu ta kočka neudělá ani krok. Zkuste to natočit pořádně, protože na základě toho videa se Vám neozve ani ten, kdo to s kočkou zažívá. Protože na tom videu je prostě normální kočka.
Pokud to nelze, tak aspoň pořádně popsat.

Když ono s tím popisem... Paní třeba napíše, že kočka šíleně lítá, protože jí to tak bude připadat. A kdybychom situaci viděli v reálu, tak my uvidíme úplně normální kočku.

2.3.2021 12:33

tak na tom videu, kde je sedící kočka, bych mohla vidět tak kočku, kterou trápí blechy nebo nějaký jiný problém (svědění nebo tak)

2.3.2021 17:33

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
tak na tom videu, kde je sedící kočka, bych mohla vidět tak kočku, kterou trápí blechy nebo nějaký jiný problém (svědění nebo tak)

To by eventuálně mohlo být.

2.3.2021 20:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No, to škrábání vypadá spíš než svědění, jako takové tiky, přesně jak se bojí zadavatelka, od nervů. Ale to si myslím, že ne od ,,nemocných nervů", ale prostě jak jsem psala, že neví roupama co by. Nevím, kolik jí je, ale nemůže se mrouskat?

2.3.2021 20:20
Bobča

XXX.XXX.20.192

já myslím,že je to o tom sem tam "cukání hlavou"...jakoby tiky..a přijde mi,že ji něco svědí..nemůže mít blechu?..že najednou,zničeho nic hned se líže tam a hned zas onde..mezitím cukne hlavou-to vidím...

2.3.2021 20:25

Bobča napsal(a):
já myslím,že je to o tom sem tam "cukání hlavou"...jakoby tiky..a přijde mi,že ji něco svědí..nemůže mít blechu?..že najednou,zničeho nic hned se líže tam a hned zas onde..mezitím cukne hlavou-to vidím...

Blechy jsme zvažovali. Ale prakticky stejně se chová i můj "natlakovaný" kocour, než začne krosit po bytě.

2.3.2021 20:32
Bobča

XXX.XXX.20.192

já to teda u Maxe nikdy neviděla..ten startoval z úplného klidu ..Nevím,nemám zkušenost,ale ten tik tam vidím..Ale když to není často,jak píše zadavatelka...

Max se buď umýval,nebo divočil...takhle,že by seděl,a hned se lízal vepředu,hned vzadu...Vy jste větší odbornice

2.3.2021 20:53

Bobča napsal(a):
já to teda u Maxe nikdy neviděla..ten startoval z úplného klidu ..Nevím,nemám zkušenost,ale ten tik tam vidím..Ale když to není často,jak píše zadavatelka...

Max se buď umýval,nebo divočil...takhle,že by seděl,a hned se lízal vepředu,hned vzadu...Vy jste větší odbornice

To zase nejsem, ale mladší kocour to občas dělá. Viz můj příspěvek včera 18 50.

2.3.2021 21:07
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Může to klidně být nějaký neurologický problém.

2.3.2021 21:08
canka

XXX.XXX.215.5

Můj kočičák doma to taky dělá...vždycky se mu zvětší zorničky,začne mít záškuby všude po těle a pak jede.. sem tam po bytě tryskorychlostí

Pro zadavatelku: Předchozího kocourka trápilo něco podobného,jako podle popisu vaší čičinu....
Už jsem to tu kdysi psala..kočičák byl čistě bytový...jenže já venku furt hladila toulavé kočky,no a přišla jsem domů a místo,abych si první umyla ruce,tak jsem hladila svýho kocourka..nenapadlo mě,že může něco chytnout..ale stalo se..chytl plíseň..veterinář mi za to vynadal a ano,byla to moje blbost..kocourka všechno svědilo,vykusoval si srst,byl celý olezlý...léčba trvala dlouho,každý druhý den jsme byli na injekcích,koupali v sirných koupelích,podávali jsme přípravky na posílení imunity...vyléčil se,srst krásně dorostla,kromě břicha...to si stále vykusoval...po všech stránkách už byl v pořádku,stěr z břicha jsme dělali několikrát..vše ok..myslela jsem si,že už je to psychického rázu,že prostě po té plísni,kdy ho všechno svědilo,tak mu to zůstalo..byla jsem u 3 vetů,všude se dělali rozbory a všude verdikt stejný,jedná se o problém psychického rázu...vždycky ležel nebo seděl a najednou tiky a začal se lízat všude..nakonec skončil u břicha..jinak byl spokojený,baštil,hrál si...nikdy se to už nespravilo..

2.3.2021 21:24

rapotacka11 napsal(a):
Tohle taky není blecha. Bohužel.
https://emillyorineiro.webnode.cz/kavalir-standart-plemene/co-kavalirky-trapi-/syringomyelia-/
Video.

Všechno je možné, ale jako první diagnóza mě stále napadá "naspeedovaná" kočka.

2.3.2021 21:30

canka napsal(a):
Můj kočičák doma to taky dělá...vždycky se mu zvětší zorničky,začne mít záškuby všude po těle a pak jede.. sem tam po bytě tryskorychlostí

Pro zadavatelku: Předchozího kocourka trápilo něco podobného,jako podle popisu vaší čičinu....
Už jsem to tu kdysi psala..kočičák byl čistě bytový...jenže já venku furt hladila toulavé kočky,no a přišla jsem domů a místo,abych si první umyla ruce,tak jsem hladila svýho kocourka..nenapadlo mě,že může něco chytnout..ale stalo se..chytl plíseň..veterinář mi za to vynadal a ano,byla to moje blbost..kocourka všechno svědilo,vykusoval si srst,byl celý olezlý...léčba trvala dlouho,každý druhý den jsme byli na injekcích,koupali v sirných koupelích,podávali jsme přípravky na posílení imunity...vyléčil se,srst krásně dorostla,kromě břicha...to si stále vykusoval...po všech stránkách už byl v pořádku,stěr z břicha jsme dělali několikrát..vše ok..myslela jsem si,že už je to psychického rázu,že prostě po té plísni,kdy ho všechno svědilo,tak mu to zůstalo..byla jsem u 3 vetů,všude se dělali rozbory a všude verdikt stejný,jedná se o problém psychického rázu...vždycky ležel nebo seděl a najednou tiky a začal se lízat všude..nakonec skončil u břicha..jinak byl spokojený,baštil,hrál si...nikdy se to už nespravilo..

Ten první odstavec je pravděpodobnější, to se asi shodneme. Znám to - můj kocour začne v předsíni, třista z místa, až odlítne předložka - sprintem přes pokoj - hup na křeslo - hup z křesla - dveřmi na balkón - hup na zábradlí, až se otřese půlka baráku - a zase zpátky stejnou cestou do předsíně- zadunění, jak se zastaví o vchodové dveře - a davaj! další kolo.

2.3.2021 21:42
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Snad není zadavatelka ....
Předpokládám , že kočku zná a vidí, že něco není v pořádku.

2.3.2021 22:09
canka

XXX.XXX.215.5

Ten první odstavec je pravděpodobnější, to se asi shodneme. Znám to - můj kocour začne v předsíni, třista z místa, až odlítne předložka - sprintem přes pokoj - hup na křeslo - hup z křesla - dveřmi na balkón - hup na zábradlí, až se otřese půlka baráku - a zase zpátky stejnou cestou do předsíně- zadunění, jak se zastaví o vchodové dveře - a davaj! další kolo.

Jakoby vám tam běhal ten můj

Ten můj vybíhá z ložnice přes předsíň do koupelny...rána do vany,jak to neubrzdí..nohy hned startujou na další vyběhnutí..odlítá podložka z koupelny,bílá šmouha se mihne v kuchyni,letí pod stůl..zaklepou se všechny židle...bílý Niky Lauda vyjíždí z pod stolu a letí na záchod..podložku bržděním před záchodovou mísou posouvá až za záchod,zastaví u konvičky s vodou na kytky..zkusmo strčí tlapku,ochutná vodu..najednou záškuby na zádech a běží další kolo do ložnice..vbíhá na škrabadlo,vyskočí nahoru a visí zavěšený na napnutých drápkách a mrská ocasem...a z ložnice opět vybíhá na druhé kolo

3.3.2021 08:24

rapotacka11 napsal(a):
Snad není zadavatelka ....
Předpokládám , že kočku zná a vidí, že něco není v pořádku.

Vždycky je varianta veterinář, když se mi něco nezdá. My své názory napsali.

3.3.2021 08:29

canka napsal(a):
Jakoby vám tam běhal ten můj

Ten můj vybíhá z ložnice přes předsíň do koupelny...rána do vany,jak to neubrzdí..nohy hned startujou na další vyběhnutí..odlítá podložka z koupelny,bílá šmouha se mihne v kuchyni,letí pod stůl..zaklepou se všechny židle...bílý Niky Lauda vyjíždí z pod stolu a letí na záchod..podložku bržděním před záchodovou mísou posouvá až za záchod,zastaví u konvičky s vodou na kytky..zkusmo strčí tlapku,ochutná vodu..najednou záškuby na zádech a běží další kolo do ložnice..vbíhá na škrabadlo,vyskočí nahoru a visí zavěšený na napnutých drápkách a mrská ocasem...a z ložnice opět vybíhá na druhé kolo

Přesně! Vidím to úplně živě, jako v přímém přenosu. Jakou má barvu? (abych si dosadila tu správnou ) Můj je zrzavobílý.

3.3.2021 10:27
Bobča

XXX.XXX.20.192

Přesně! Vidím to úplně živě, jako v přímém přenosu. Jakou má barvu? (abych si dosadila tu správnou ) Můj je zrzavobílý.

Přidávám se...přesně můj rezavobílý Max nemlich to samé a ze sloupu na skříň-okruh po nábytku,přes koupelnu po nádržce,umyvadle...a ten skok na zábradlí od balkonových dveří přesně sedí jako od Kometčinýho kocoura-bravurně vybere rovnováhu... stýská se mi po něm...ale ne po těch nocích
Ale to cukání-on ne..to spíš se občas naježil,ocas jak štětku na flašky,dovrchu,natočil se bokem a začal startovat..

3.3.2021 10:32
Bobča

XXX.XXX.20.192

To zase nejsem, ale mladší kocour to občas dělá. Viz můj příspěvek včera 18 50.

už ho asi smazali..

3.3.2021 12:26

Bobča napsal(a):
Přidávám se...přesně můj rezavobílý Max nemlich to samé a ze sloupu na skříň-okruh po nábytku,přes koupelnu po nádržce,umyvadle...a ten skok na zábradlí od balkonových dveří přesně sedí jako od Kometčinýho kocoura-bravurně vybere rovnováhu... stýská se mi po něm...ale ne po těch nocích
Ale to cukání-on ne..to spíš se občas naježil,ocas jak štětku na flašky,dovrchu,natočil se bokem a začal startovat..

Jo jo, to je typická kočičí výzva ke hře.

3.3.2021 12:28

Bobča napsal(a):
už ho asi smazali..

To je zvláštní, opravdu zmizel.

3.3.2021 15:09
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

To je zvláštní, opravdu zmizel.

Co tam bylo za sprosťárny?

Dneska vylezem z tím pomahačem stříhat plot od souseda - na jeho a koukám, po cestě(téhle viz. fotka, co už jsem dávala s Workou) si to šlape Viktěna. Čumím...dopr...že je támhle náš Viktor a ječím na něj. Tonda mi říká: ježíš, co na něj řveš, tak ať se projde ne? Si blbej, tady pobíhají kdejaká psiska, ještě mu někdo ublíží. Praštila jsem plotostřih na zem a letěla přs oráčinu kus pro Viktěnu. Naštěstí on se nechá odchytit. V polovině cesty po oráčině už se sice cukal, ale procpala jsem ho zase dírou domů...zase lišák vyhrabal ten drn, co jsem tam navalila, tak jsem tam nacpala další. Tam odnosím polovinu sousedova pole
Jinak, jednu třetinu plotu máme...bože zdechnu, jak mě všechno bolí. Jestli chytím ten covid, tak to ani nepoznám, protože si ruce, nohy, záda necítím...teda cítím až moc Ředitel výsledek testu stále nemá. Mamce dělali v nemocnici dneska ráno při odchodu a prý má SMS s výsledkem čekat tak za tři dny

3.3.2021 17:47

lesnížínka napsal(a):
Co tam bylo za sprosťárny?

Dneska vylezem z tím pomahačem stříhat plot od souseda - na jeho a koukám, po cestě(téhle viz. fotka, co už jsem dávala s Workou) si to šlape Viktěna. Čumím...dopr...že je támhle náš Viktor a ječím na něj. Tonda mi říká: ježíš, co na něj řveš, tak ať se projde ne? Si blbej, tady pobíhají kdejaká psiska, ještě mu někdo ublíží. Praštila jsem plotostřih na zem a letěla přs oráčinu kus pro Viktěnu. Naštěstí on se nechá odchytit. V polovině cesty po oráčině už se sice cukal, ale procpala jsem ho zase dírou domů...zase lišák vyhrabal ten drn, co jsem tam navalila, tak jsem tam nacpala další. Tam odnosím polovinu sousedova pole
Jinak, jednu třetinu plotu máme...bože zdechnu, jak mě všechno bolí. Jestli chytím ten covid, tak to ani nepoznám, protože si ruce, nohy, záda necítím...teda cítím až moc Ředitel výsledek testu stále nemá. Mamce dělali v nemocnici dneska ráno při odchodu a prý má SMS s výsledkem čekat tak za tři dny

Já to nějak popletla, žádný můj příspěvek nechybí. Ale všimli jste si, že se zadavatelka odmlčela? Ale hezky jsme si pokecali (možná spíš y).

3.3.2021 17:51

Vlastně - bílý Niki Lauda, jasně.

3.3.2021 19:06
Bobča

XXX.XXX.20.192

Já to nějak popletla, žádný můj příspěvek nechybí. Ale všimli jste si, že se zadavatelka odmlčela? Ale hezky jsme si pokecali (možná spíš y).

pleníme tu vlákno holky,vraťme se na "víčka"

3.3.2021 19:14
canka

XXX.XXX.215.5

Vlastně - bílý Niki Lauda, jasně.

Ano ano,je bílo stříbrný....dneska mě zase rozesmál...měl tu svojí ,,cvrknutou,, náladu a já seděla na záchodě,když jsem slyšela,že vybíhá z ložnice..no a do cest jsem mu ze srandy hodila prázdnou roličku od toaleťáku Holky vyšší skok do výšky jsem snad neviděla A byl pak v takovém šoku,že přestal mít cvrkoty a seděl na místě a pozoroval tu roličku dalších 20 minut

3.3.2021 20:21

Bobča napsal(a):
pleníme tu vlákno holky,vraťme se na "víčka"

A vadí to někomu?

3.3.2021 20:24

canka napsal(a):
Ano ano,je bílo stříbrný....dneska mě zase rozesmál...měl tu svojí ,,cvrknutou,, náladu a já seděla na záchodě,když jsem slyšela,že vybíhá z ložnice..no a do cest jsem mu ze srandy hodila prázdnou roličku od toaleťáku Holky vyšší skok do výšky jsem snad neviděla A byl pak v takovém šoku,že přestal mít cvrkoty a seděl na místě a pozoroval tu roličku dalších 20 minut

Takže pučmeloun? Já si nebyla jistá, jestli jsem si nepopletla kocoury. Protože - tenhle, co se tváří jako ředitel zeměkoule, že by dokázal řádit jak černá ruka?

3.3.2021 20:40
canka

XXX.XXX.215.5

S tím ředitelem zeměkoule jste to vystihnula naprosto přesně
On se tak fakt tváří dnes a denně,ale jak mu sepne v tý hlavě,tak je jak malý chlapeček Všechen ten rozum a chytrost se z tý hlavičky najednou vypaří do vzduchoprázdna

Ale jak říká můj chlap: ,,on mu ten nahoře do tý hlavičky toho moc nenadělil,ale byl tak hodný,že mu udělal aspoň chytrý a důležitý výraz,,

4.3.2021 07:28
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

canka napsal(a):
S tím ředitelem zeměkoule jste to vystihnula naprosto přesně
On se tak fakt tváří dnes a denně,ale jak mu sepne v tý hlavě,tak je jak malý chlapeček Všechen ten rozum a chytrost se z tý hlavičky najednou vypaří do vzduchoprázdna

Ale jak říká můj chlap: ,,on mu ten nahoře do tý hlavičky toho moc nenadělil,ale byl tak hodný,že mu udělal aspoň chytrý a důležitý výraz,,

4.3.2021 10:39
Bobča

XXX.XXX.20.192

A vadí to někomu?

Mě teda ne,ale třeba zadavatelce,že neřešíme její problém..

No a taky bych to do pučmelouna neřekla,že by se dokázal tak "rozdivočit" Přišlo mě,že jenom leží,vyvaluje se a nechá se dlachmat..

4.3.2021 18:54

Bobča napsal(a):
Mě teda ne,ale třeba zadavatelce,že neřešíme její problém..

No a taky bych to do pučmelouna neřekla,že by se dokázal tak "rozdivočit" Přišlo mě,že jenom leží,vyvaluje se a nechá se dlachmat..

Ale my jí poradili(y). Jenže odpovědi nebyly asi ty správné.

Mitiam

26.3.2021 15:01
Mitiam

XXX.XXX.210.31

Tak by mne zajímalo, jak to dopadlo. Já mám zkušenost s podobným chováním u kočky když měla blechu, chytila ušní svrab a svrab. I s těmi popisovanými úprky. Začala bych odblešením a pokud nepomůže, nechala zkontrolovat na veterině. Škoda, že se sem většinou nepíše, co to nakonec bylo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík