Britská mramorová kočička s PP, FIFE

Prodám Britskou krátkosrstou kočku - Chovatelská stanice britských koček Pe...
20000 KčCharliexxx12
XXX.XXX.130.103
Dobrý den, před týdnem v neděli jsem si všimla, že kocourek nečůrá a je celkově nějaký apatický. V pondělí jsme jeli ihned k vet, kde dostal nejdřív injekci, po které se mu měli kamínky rozpustit, ta nepomohla, tak jsem ho odpoledne vezla na cévkování. Dostal antibiotika v sirupu a urinální granulky Fortify. Z pondělí na úterý čůral pěkně sám, ale od odpoledne opět nic. Takže ve středu další cévkování, kdy mu zavedli katetr, který jsme ve čtvrtek jeli vytáhnout. Od té doby sice čůrá pěkně sám, ale stále mu odkapá moč sama a čůrá i mimo záchod. Nemá prosím někdo nějakou radu jak ho zase naučit jen na záchod? A další problém je, že nechce vůbec jist, ani granulky, kapsičky a ani maso. Jinak struvity má stresového původu (stěhování). Mám objednané nějaké difuzéry a další věci aby se cítil lépe. Ale kdyby někdo měl nějaké ověřené tipy, budu ráda.
Děkuji :-)
Uživatel s deaktivovaným účtem
a něco na bolest má?
Bodlinko, možná úplně mimo mísu, ale nepomohlo by okyselovat prostě trochu vodu na pití? Jsem zahradnice, takže z mého pohledu, bych do misky s vodou nasypala trochu rašeliny a nechala sednout. Jiná možnost prostě pár kapek octa...což je jednodušší. Pochopitelně netuším, jestli by to kočky pily a za druhé, jestli by to v organismu fungovalo. Co myslíte?
lesnížínka
napsal(a):
Bodlinko, možná úplně mimo mísu, ale nepomohlo by okyselovat prostě trochu vodu na pití? Jsem zahradnice, takže z mého pohledu, bych do misky s vodou nasypala trochu rašeliny a nechala sednout. Jiná možnost prostě pár kapek octa...což je jednodušší. Pochopitelně netuším, jestli by to kočky pily a za druhé, jestli by to v organismu fungovalo. Co myslíte?
Já nevím, pH moči je u masožravců samo o sobě kyselé.
napsal(a):
Já nevím, pH moči je u masožravců samo o sobě kyselé.
No jo, však taky netuším, jestli by to šlo a něco změnilo. Všude se řeší jen opačný problém...jak odkyselit...ten máme i my. Sama Workovi už nějakou dobu do vody dávám trošku sody, protože měl pořád ty problémy s pálením žáhy a stačí, že pár dní vynechá kosti(nechce je) zapomenu sypnout řasy nebo skořápky na jídlo a už vidím, že se olizuje, že ho to trápí.
lesnížínka
napsal(a):
nepomohlo.
u koček je tohle čistě stresová záležitost.
napsal(a):
nepomohlo.
u koček je tohle čistě stresová záležitost.
Ty jo, tak to je teda síla....že jim to změní chemickou rovnováhu v těle?!? Ale tak zase stačí uklidnit kočku Si dělám legraci vím, že s kočkama je to všechno složité, mám dvě doma. Zlatý pes
lesnížínka
napsal(a):
Ty jo, tak to je teda síla....že jim to změní chemickou rovnováhu v těle?!? Ale tak zase stačí uklidnit kočku Si dělám legraci vím, že s kočkama je to všechno složité, mám dvě doma. Zlatý pes
lidem se dělají žaludeční vředy, kočkám se podobným mechanismem dělá zánět močových cest.
No, on mi ten mechanismus teda není jasný doteď. Říkalo se vždycky, že vředy jsou od nervů, pak od heliobacter pylori. Jestli od nervů, tak snad jen z důvodu, že jistí lidi(jako třeba já) od nervů nemůže pozřít sousto, žaludek mele na prázdno, naleptá sám sebe, uhnízdí se pylori, ne? Nebo je to ještě jinak? A kočka tedy nepije, když je nervní, neproplachuje a tím pádem zánět a následně struvity? Nepomohla by třeba ta fontánka, co by ji donutila víc pít? Někteří říkají, že to kočky baví. Zkušenosti s tím nemám žádné, nemám vůbec přehled, kdy a kolik mé kočky pijou, protože venku, ale klep, klep zatím ani jeden problém s močovýma cestama neměl.
lesnížínka
napsal(a):
No, on mi ten mechanismus teda není jasný doteď. Říkalo se vždycky, že vředy jsou od nervů, pak od heliobacter pylori. Jestli od nervů, tak snad jen z důvodu, že jistí lidi(jako třeba já) od nervů nemůže pozřít sousto, žaludek mele na prázdno, naleptá sám sebe, uhnízdí se pylori, ne? Nebo je to ještě jinak? A kočka tedy nepije, když je nervní, neproplachuje a tím pádem zánět a následně struvity? Nepomohla by třeba ta fontánka, co by ji donutila víc pít? Někteří říkají, že to kočky baví. Zkušenosti s tím nemám žádné, nemám vůbec přehled, kdy a kolik mé kočky pijou, protože venku, ale klep, klep zatím ani jeden problém s močovýma cestama neměl.
má to co dělat s autonomními nervy a propustností sliznice, která reaguje na prokrvení.
Charliexxx12
XXX.XXX.130.103
Dnes už mi začal kocourek pěkně papat a dokonce už ani neučůrává jinak. Tak snad to bude už dobré :-)