Alooosek

XXX.XXX.14.123
Zdravím,
mám 3letého vykastrovaného kocoura. Od malička je akční, ale to jsem si už zvykla. Rok bydlíme v novém domě s přístupem na zahradu, předtím 2 roky vyrůstal pouze v bytě. Na zahradu si zvykl, ale například po hodině, dvou, někdy víc si přijde ověřit, jestli jsem doma, případně se napít, nažrat a za chvilku valí zase ven. Takhle to bývá celé odpoledne, když někam odjedu, buď je doma nebo venku a je v pohodě, počká než přijedu.
Pouštěla jsem ho ven jen odpoledne až jsem přišla z práce, od jisté doby (co se oteplilo) chce chodit i brzo ráno, například v 1 hodinu nebo později. Škrábal na okno, ale nechtěla jsem ho v noci pouštět, tak jsem ho ignorovala (rada z internetu), občas to zabralo, občas ne. Po několika týdnech takového vyžadování začal protestovat tím, že močí po skříňkách, po dveřích. Trpělivě jsem to po něm uklízela a neřešila, jednou mi už ruply nervy a "seřvala ho"
Dala jsem mu druhý kočičí záchod, chodil na oba úplně v pohodě, takže se záchodem problém není. Je to vyloženě protest, že ho nechci pustit. V okamžiku, kdy jsem ho už pustila s tím, ať si je klidně do rána venku, tak po hodině, dvou, tří, začal škrábat z venku na okno, že chce jít domů, ignorace nepomáhala, když jsem ho pustila, tak se jen otočil a za pár minut chtěl jít zase ven. Klasický režim jako odpoledne. Nad ránem se unaví a přijde domů spát, akorát že já už pomalu vstávám tou dobou do práce.
Není to tím, že by se třeba přes den neunavil, lítá venku celé odpoledne i večer, kolem 22:00 jdeme spát, ale například ve 2 už je zase v pozoru.
Už jsem z něj zoufalá, protože není jediná noc, co bych se v klidu vyspala. Když ho budu ignorovat, budu každé ráno uklízet loužičky a počůraný nábytek, když ho pustím ven, tak bude tak dlouho drápat okno dokud ho nepustím domů, i když třeba s přestávkami, ale nevzdá to, to už mám vyzkoušené.
Na internetu jsem už přečetla tolik článků, ale už nevím, co vyzkoušet. Ve stresu určitě není, možná jen z toho, že není po jeho a nechci ho pustit ven, proto mi to dá "vyžrat"
Žrádla, pití má dost, pozornosti také, žádné zdravotní problémy, zdravá váha, očkovaný, nic neobvyklého.
Uživatel s deaktivovaným účtem

já bych mu pořídila kočičí dvířka.
jo, kočky můžou chcát na nábytek z toho jediného důvodu, aby vám ukázaly, že takhle teda ne.
Kočka jak zjistila, že už nemám otevřenou jen ventilačku, ale celé balkonovky, vyčůraně přestala chodit na spaní o půlnoci domů, ale zůstane venu a kolem půl páté vyšplhá po vistárii na pergole a napochoduje s vítězoslavným mňoukáním do ložnice Kočičí dvířka mají kočky do garáže a zahradního domku, kde mají ,,venkovní" provizorní bydlení. To ji ovšem až tak neuspokojí Není nad to vyzrát nad kocourem, který se na noc nechal hloupě zavřít do pracovny
Alooosek

XXX.XXX.145.42
Kocici dvirka nemuzu kvuli cizim kockam,obcas si dovede i nejakou kamaradku, ktera ceka, ze ji taky pustim domu. Do garaze nemusim delat dvirka, tam leze otevrenou ventilackou pidi oknem
Zkousela jsem ho zavrit do jine mistnosti, ale dela takovej bordel, skrabe, rve, cura vsude, ze se to neda vydrzet.
Jedine ho zavrit do prepravky, to by mohlo fungovat, ale to uz zavani tyranim
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Jedine ho zavrit do prepravky, to by mohlo fungovat, ale to uz zavani tyranim "
to by nefungovalo a bylo by to zcela jasné týrání
a zcela bez smajlíka
a jo, řešením je umožnit mu volný průchod domů a ven
ono taky existují dvířka na čip, která pustí jen konkrétní kočku:
https://www.elektro-obojky.cz/dvirka-pro-psy-a-kocky/dvirka-sureflap-s-mikrocipem-pro-kocky?gclid=Cj0KCQjwzYGGBhCTARIsAHdMTQzs9EUhuOJjclWv0aVWaCYU8KuCryGOYTSYPkaXhbQF6LTsi8fQNYoaAoCQEALw_wcB
Alooosek
napsal(a):
Kocici dvirka nemuzu kvuli cizim kockam,obcas si dovede i nejakou kamaradku, ktera ceka, ze ji taky pustim domu. Do garaze nemusim delat dvirka, tam leze otevrenou ventilackou pidi oknem
Zkousela jsem ho zavrit do jine mistnosti, ale dela takovej bordel, skrabe, rve, cura vsude, ze se to neda vydrzet.
Jedine ho zavrit do prepravky, to by mohlo fungovat, ale to uz zavani tyranim
Přepravkou by se to nevyřešilo(to by nefungovalo!! to by byl řev!! ) ...měla jsem úplně stejný problém s kocourem v garsonce-až na to,že nechodil ven,ale vyžadoval na chodbu v paneláku...většinou právě v noci-začínal kolem 1-2 hodiny...drápal dveře.řval jak na lesy...musela jsem mu nakonec nechat pootevřené dveře-zajistila jsem je teda provázkem a šla spát..On ležel většinou v mezipatře,pozoroval(běhal si-byl to 4 patrový paneláček)...Nikdy mi ale nic nepočural...Ty dvířka byste mu mohla dát na čidlo,jak má Canka...na obojku by měl vstupní čip,a žádná jiná kočka se tam nedostane ..
Jak čichl ten váš k venku... ..asi to nějak nejde vzít zpět...Můj šel kvůli tomu k novým majitelům na zahradu...má se dobře-běhá si kde chce...u mě trpěl..a já taky-jak vy,tím nevyspáním....a to jsem nechodila do práce!