Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.6.2021 11:45
Merlinit

XXX.XXX.248.102

Dobrý den, mám koťátko, které sem tam udělá hromádku mimo záchod.
Mám je doma čtrnáct dní, z toho týden bez nehod a najednou dnes ráno hromádka na gauči. Ledva jsem ji vyčistila, vidím toho malého zločince, jak si sedá těsně vedle a vyrábí druhou. Byla ostře upozorněna, že takhle tedy ne a odnesena na záchůdek. Kotěnku mám dva týdny, je milá, kontaktní přítula, vděčný strávník a milující zlatíčko.
Ráda by jí vysvětlila, nějak rozumně, co a jak, abych nenarušila náš vztah a spokojené soužití.

10.6.2021 14:57
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nezměnila jste stelivo?

10.6.2021 17:49
Merlinit

XXX.XXX.64.68

lesnížínka napsal(a):
Nezměnila jste stelivo?

Ne, stelivo máme stejné. Záchod na stejném místě.

11.6.2021 14:14
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Dejte druhý záchod.
Některá kočka nejde do použitého.
Že by kotě bylo zásadové?
Stelivo přehrabujte zvučně prsty,
kotě to přiláká.

11.6.2021 16:27
Merlinit

XXX.XXX.64.68

rapotacka11 napsal(a):
Dejte druhý záchod.
Některá kočka nejde do použitého.
Že by kotě bylo zásadové?
Stelivo přehrabujte zvučně prsty,
kotě to přiláká.

Také mne to napadlo. Dnes jsem přinesla další záchod, tak uvidíme.

12.6.2021 12:39
Merlinit

XXX.XXX.64.68

Tak se zdá, že se vše vyřešilo výměnou steliva za čisté. Máme silikátové s vůní pomeranče, kontroluji a vybírám je čtyřikrát denně a mělo ještě dost dlouho vydržet, ale moje princezna se rozhodla, že už je neapetýtlich a na takové ona tedy nejde! Druhý záchůdek důsledně ignoruje, spokojeně používá ten svůj původní. Moje kotě je zkrátka estét.

12.6.2021 15:49
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tohle dost nechápu, protože když jsem hledala čím odpudit kočky, aby tam a tam nechodily, tak tam byly citrusové vůně a silice. A do steliva jde pomeranč??

13.6.2021 08:35
Merlinit

XXX.XXX.64.68

lesnížínka napsal(a):
Tohle dost nechápu, protože když jsem hledala čím odpudit kočky, aby tam a tam nechodily, tak tam byly citrusové vůně a silice. A do steliva jde pomeranč??

To stelivo není cítit vůbec ničím, vůně se (prý) uvolňuje až po jeho navlhčení. To jsem sice nezpozorovala, ale výborně vysušuje a exkrementy nejsou cítit, což je u čistě bytové kočky velká výhoda. Navíc byla na tohle stelivo navyklá od paní pečovatelky a nechtěla jsem jí brát jednu z mála jejích životních jistot.

13.6.2021 11:50
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Merlinit napsal(a):
To stelivo není cítit vůbec ničím, vůně se (prý) uvolňuje až po jeho navlhčení. To jsem sice nezpozorovala, ale výborně vysušuje a exkrementy nejsou cítit, což je u čistě bytové kočky velká výhoda. Navíc byla na tohle stelivo navyklá od paní pečovatelky a nechtěla jsem jí brát jednu z mála jejích životních jistot.

Néé samozřejmě, když ho má ráda. Jen, že mě ta kombinace zarazila. Já mám nějaké bio-eko, protože ho sypu na kompost, případně bobek hodím do WC.

Přidejte reakci

Přidat smajlík