Beruška- starší dáma skončila v útulku

je 10 let stará kočičí dáma, která celý svůj život žila v bytových podmínká...
Dobrý den, mám koťátko, které sem tam udělá hromádku mimo záchod.
Mám je doma čtrnáct dní, z toho týden bez nehod a najednou dnes ráno hromádka na gauči. Ledva jsem ji vyčistila, vidím toho malého zločince, jak si sedá těsně vedle a vyrábí druhou. Byla ostře upozorněna, že takhle tedy ne a odnesena na záchůdek. Kotěnku mám dva týdny, je milá, kontaktní přítula, vděčný strávník a milující zlatíčko.
Ráda by jí vysvětlila, nějak rozumně, co a jak, abych nenarušila náš vztah a spokojené soužití.
Tak se zdá, že se vše vyřešilo výměnou steliva za čisté. Máme silikátové s vůní pomeranče, kontroluji a vybírám je čtyřikrát denně a mělo ještě dost dlouho vydržet, ale moje princezna se rozhodla, že už je neapetýtlich a na takové ona tedy nejde! Druhý záchůdek důsledně ignoruje, spokojeně používá ten svůj původní. Moje kotě je zkrátka estét.
lesnížínka
napsal(a):
Tohle dost nechápu, protože když jsem hledala čím odpudit kočky, aby tam a tam nechodily, tak tam byly citrusové vůně a silice. A do steliva jde pomeranč??
To stelivo není cítit vůbec ničím, vůně se (prý) uvolňuje až po jeho navlhčení. To jsem sice nezpozorovala, ale výborně vysušuje a exkrementy nejsou cítit, což je u čistě bytové kočky velká výhoda. Navíc byla na tohle stelivo navyklá od paní pečovatelky a nechtěla jsem jí brát jednu z mála jejích životních jistot.
Merlinit
napsal(a):
To stelivo není cítit vůbec ničím, vůně se (prý) uvolňuje až po jeho navlhčení. To jsem sice nezpozorovala, ale výborně vysušuje a exkrementy nejsou cítit, což je u čistě bytové kočky velká výhoda. Navíc byla na tohle stelivo navyklá od paní pečovatelky a nechtěla jsem jí brát jednu z mála jejích životních jistot.
Néé samozřejmě, když ho má ráda. Jen, že mě ta kombinace zarazila. Já mám nějaké bio-eko, protože ho sypu na kompost, případně bobek hodím do WC.