Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Misusi

14.6.2021 08:06
Misusi

XXX.XXX.162.15

Dobrý den,
už je tomu více jak týden, co jsme si domů přivezli dvouměsíční koťátko. Od té doby se ho snažíme naučit na písek. A pořád žádné výsledky. Koťátko dávám do písku po probuzení, po jídle i po hraní a pokaždé když vidím, že si hledá místo, kde by potřebu vykonalo. Občas není problém a po vložení písku si uleví tam a dokonce do něj vleze i sám, ale občas i přesto, že ho do písku opakovaně vložím, tak vyskočí a potřebu jde vykonat jinam.
Myslela jsem, že to vyřeším, když na to místo, kam chodí dám ještě jednu bedýnku s pískem, ale nepomohlo to a prcek si našel nové místo. Už začínám být trochu zoufalá. Nikdy se nám tohle s koťaty nestávalo a naučili se na písek prakticky hned, ale tenhle prcek má prostě svoji hlavu.
Budu vděčná za jakoukoliv radu

14.6.2021 08:13
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

U nás stačilo zaštrachat ve stelivu
a bylo jim to hned jasné.
Naučila je to matka na 4 týdnech.
Zaškrabala v záchodku a koťata hned věděla.
Nedávala bych žádné "voňavky".

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.6.2021 09:28
Uživatel s deaktivovaným účtem

Misusi napsal(a):
Dobrý den,
už je tomu více jak týden, co jsme si domů přivezli dvouměsíční koťátko. Od té doby se ho snažíme naučit na písek. A pořád žádné výsledky. Koťátko dávám do písku po probuzení, po jídle i po hraní a pokaždé když vidím, že si hledá místo, kde by potřebu vykonalo. Občas není problém a po vložení písku si uleví tam a dokonce do něj vleze i sám, ale občas i přesto, že ho do písku opakovaně vložím, tak vyskočí a potřebu jde vykonat jinam.
Myslela jsem, že to vyřeším, když na to místo, kam chodí dám ještě jednu bedýnku s pískem, ale nepomohlo to a prcek si našel nové místo. Už začínám být trochu zoufalá. Nikdy se nám tohle s koťaty nestávalo a naučili se na písek prakticky hned, ale tenhle prcek má prostě svoji hlavu.
Budu vděčná za jakoukoliv radu

Změnit stelivo?

14.6.2021 10:58
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Změnit stelivo?

To mě zrovna napadlo...jestli kotě nebylo zvyklé na určitý druh a tohle mu vadí? Myslíte písek jako písek?? Na co chodilo u chovatele?

Misusi

14.6.2021 11:05
Misusi

XXX.XXX.162.15

lesnížínka napsal(a):
To mě zrovna napadlo...jestli kotě nebylo zvyklé na určitý druh a tohle mu vadí? Myslíte písek jako písek?? Na co chodilo u chovatele?

My máme prcka z útulku, kde bylo pouze pár hodin. Je zachráněný z ulice, takže všechno vidí poprvé, takže na nic zvyklý není, ale určitě zkusím změnit podestýlku na něco jiného a uvidíme, jestli se mu bude líbit více
Děkuji za rady

Přidejte reakci

Přidat smajlík