Britská koťátka

Prodám Britskou krátkosrstou kočku - CHS New Montemi hledá milující domov p...
16000 Kč
Vsechny zdravim.
Mam hodne smutny dotaz. Mame kocku, zije s námi v byte cca 10 let, od dvoumesicniho kotete, jednou uspesne vyvedla pet kotat, pak jsme ji nechali vykastrovat (to je hodne let zpatky). Vzdycky absolutne vyrovnvana, flegmaticka, mame dve mensi deti (ted 8 a 11 let, jsou spolu denne). Zadne, ale fakt zadne problemy s ni nikdy nebyly. Nic nerozdrapala, nickomu neublizila, maximalne obcas kdyz ji nekdo slapl omylem na ocas zavrestela.
Ale vcera?
Z NICEHO NIC (opravdu -- premysleli jsme cely den CO by ji mohlo nastvat) absolutni zmena povahy. Zaclo to tim, ze bezduvodne zautocila na partnerku (ta ji vetsinou krmi, pamlsky atd -- milovnice kocek). Kousla a dodrapala ji nohy, vsi silou kousala. Pak na vsechny vrcela, zornice pres cele oko, najezena od ocasu az po hlavu. Sel z ni strach. Uplne jine zvire. Jelikoz mame mensi deti, ktere v noci obcas namesicne bloudi po byte, dali jsme ji do prenosne klece (je celkem prostorna, skoro pro psa nez kocku) abychom se vyhli utoku (fakt utocila na vsechno a vsechny!). Kdyz jsem ji tam daval, samozrejme jsem dostal plnej zasah, proste bojovala jako o zivot (ani jsem netusil, jak jednoduse vam rozsekne nehet na palci na dva kusy, blbce me nenapadlo vzit si rukavice). V kleci, kdyz byla sama, tak byla v pohode, kdyz se *kdokoli* priblizil, zacala radit jako smyslu zbavena.
Dalsi den rano jsme vezli decka pryc, tak jsme ji na balkone vypustili; vypadala klidnejsi, sice samozrejme porad uplne jine zvire nez normalne, ale aspon neutocila na vse zive. Po navratu (bez deti, ty jsou ted na tabore) se to celkem ,,dalo''. Od zeny se malem nechala i pohladit. Nicmene ted vecer opet magorius tremens; cely den ke me (asi za to, ze jsem ji dal do klece) byla dost odtazita, ale neutocila ani nevrcela, ted kdyz se priblizim k balkonu tak opet bez varovani utoci naplno, clovek musi utect, aby ji nemusel kopnout pryc...
Nevime, co s ni. Stalo se to nekomu?
Veterinarum jsme volali asi trem, vsichni vesmes to stejne - neresitelne, obcas se stane, muze to byt nador na mozku, zkuste ji nechat uklidnit a uvidite. Zda se vsak, ze zmena zadna. Bohuzel zvazujeme utraceni; takhle si ji rozhodne nikdo nevezme.
Nejaky napad? Jsme ted technicky v ochranne vazbe pred vlastni kockou. Naprosto silene...
Do klece ji asi na noc davat nebudem, snad nevlitne sousedce do otevreneho stresniho okna..
Tarzan24
XXX.XXX.254.14
No podle toho co jste na začátku napsal je jí asi tak 10 let. No je to už slušný věk takže s těma veterinářema bych souhlasila. Proto bych tam zajela (nejlépe se nechat objednat ať nečekáte dlouho) a nechala ji zkontrolovat. Oni by zjistili co jí je a podle toho nasadili léčbu. My máme 3 letou kočičku a stalo se nám to taky. Jenže to je trochu jiný případ protože byla po operaci takže byla trochu mimo. No o utracení se nejdříve poraďte s veterinářem. Pravděpodobně vám to neschválí protože je jen agresivní a pokud ji nic nebude tak to nebude důvod. Zkuste ji zkontrolovat jestli jste ji třeba nesáhli na bolavé místo a to opakovaně. Pokud je agresivní tak ji zkuste uklidnit tím že ji zabalte do ručníku nejlépe určeného pro kočky. Tím by se měla uklidnit alespoň sebou neházet a potom ji máte šanci prohlédnout. Zkuste se zeptat dětí zda jí něco neudělali. Ale veterinář je teď nejlepší volba. Přeji hodně štěstí. A jestli to nebyla odpověď na vaši otázku tak kdyžtak napište. Hezké prázdniny :)
Nějak z popisu situace mám dojem, že na kočce vám vůbec nezáleží. Doteď tam nějak vegetila, problémy s ní vůbec nebyly tak super, jak se objevil problém, dáte kočku utratit, aniž by jste se pokusili ho vyřešit? Pravděpodobně je nemocná. Nejspíš ji něco bolí a to hodně. Víte, jestli chodí pravidelně na WC? Takže kočku sebrat a na veterinu.
janae1
XXX.XXX.160.6
Tarzan24
napsal(a):
No podle toho co jste na začátku napsal je jí asi tak 10 let. No je to už slušný věk takže s těma veterinářema bych souhlasila. Proto bych tam zajela (nejlépe se nechat objednat ať nečekáte dlouho) a nechala ji zkontrolovat. Oni by zjistili co jí je a podle toho nasadili léčbu. My máme 3 letou kočičku a stalo se nám to taky. Jenže to je trochu jiný případ protože byla po operaci takže byla trochu mimo. No o utracení se nejdříve poraďte s veterinářem. Pravděpodobně vám to neschválí protože je jen agresivní a pokud ji nic nebude tak to nebude důvod. Zkuste ji zkontrolovat jestli jste ji třeba nesáhli na bolavé místo a to opakovaně. Pokud je agresivní tak ji zkuste uklidnit tím že ji zabalte do ručníku nejlépe určeného pro kočky. Tím by se měla uklidnit alespoň sebou neházet a potom ji máte šanci prohlédnout. Zkuste se zeptat dětí zda jí něco neudělali. Ale veterinář je teď nejlepší volba. Přeji hodně štěstí. A jestli to nebyla odpověď na vaši otázku tak kdyžtak napište. Hezké prázdniny :)
10 let není slušný věk, není mladice, ale má ještě třetinu života před sebou.
Momentálně vedlě mne leží dvacetiletý kocour, to je slušný věk na kočku.
Já bych váhala, jestli ji nechat v klidu a čekat, jestli se uklidní nebo ji vzít k veterináři. Jestli ji převozem stresovat (a ještě více plašit), ale zas ji nechat vyšetřit (asi v nějaké sedaci).
Nemohla se hodně polekat? Já nevím, třeba na ni mohlo šláplout náměsíčné dítě?
Tarzan24
XXX.XXX.254.14
Většinou se kočky dožívají 15 let jde tu hlavně o druh já mám zkušenosti s pěti mýma kočkama které se dožily tohoto věku (myslela jsem to tak že už je prostě starší). A jasně, převozem se trochu stresuje, ale pak si nebudete dávat vinu za to že jste ji včas nepřivezli na veterinu (kdyby se jednalo o něco horšího). Navíc pokud je divná více jak týden. A pokud bude v pořádku ale nezmění se chování tak je jen na vás jestli ji dáte do útulku nebo ji nezradíte a necháte si ji. Jestli s váma není spokojená možná zjistíte tak, že ji půjčíte třeba na týden někomu známému který nemá kočku a je spolehlivý. Ještě jednou krásné prázdniny ;)
Uživatel s deaktivovaným účtem
itchy355
napsal(a):
Vsechny zdravim.
Mam hodne smutny dotaz. Mame kocku, zije s námi v byte cca 10 let, od dvoumesicniho kotete, jednou uspesne vyvedla pet kotat, pak jsme ji nechali vykastrovat (to je hodne let zpatky). Vzdycky absolutne vyrovnvana, flegmaticka, mame dve mensi deti (ted 8 a 11 let, jsou spolu denne). Zadne, ale fakt zadne problemy s ni nikdy nebyly. Nic nerozdrapala, nickomu neublizila, maximalne obcas kdyz ji nekdo slapl omylem na ocas zavrestela.
Ale vcera?
Z NICEHO NIC (opravdu -- premysleli jsme cely den CO by ji mohlo nastvat) absolutni zmena povahy. Zaclo to tim, ze bezduvodne zautocila na partnerku (ta ji vetsinou krmi, pamlsky atd -- milovnice kocek). Kousla a dodrapala ji nohy, vsi silou kousala. Pak na vsechny vrcela, zornice pres cele oko, najezena od ocasu az po hlavu. Sel z ni strach. Uplne jine zvire. Jelikoz mame mensi deti, ktere v noci obcas namesicne bloudi po byte, dali jsme ji do prenosne klece (je celkem prostorna, skoro pro psa nez kocku) abychom se vyhli utoku (fakt utocila na vsechno a vsechny!). Kdyz jsem ji tam daval, samozrejme jsem dostal plnej zasah, proste bojovala jako o zivot (ani jsem netusil, jak jednoduse vam rozsekne nehet na palci na dva kusy, blbce me nenapadlo vzit si rukavice). V kleci, kdyz byla sama, tak byla v pohode, kdyz se *kdokoli* priblizil, zacala radit jako smyslu zbavena.
Dalsi den rano jsme vezli decka pryc, tak jsme ji na balkone vypustili; vypadala klidnejsi, sice samozrejme porad uplne jine zvire nez normalne, ale aspon neutocila na vse zive. Po navratu (bez deti, ty jsou ted na tabore) se to celkem ,,dalo''. Od zeny se malem nechala i pohladit. Nicmene ted vecer opet magorius tremens; cely den ke me (asi za to, ze jsem ji dal do klece) byla dost odtazita, ale neutocila ani nevrcela, ted kdyz se priblizim k balkonu tak opet bez varovani utoci naplno, clovek musi utect, aby ji nemusel kopnout pryc...
Nevime, co s ni. Stalo se to nekomu?
Veterinarum jsme volali asi trem, vsichni vesmes to stejne - neresitelne, obcas se stane, muze to byt nador na mozku, zkuste ji nechat uklidnit a uvidite. Zda se vsak, ze zmena zadna. Bohuzel zvazujeme utraceni; takhle si ji rozhodne nikdo nevezme.
Nejaky napad? Jsme ted technicky v ochranne vazbe pred vlastni kockou. Naprosto silene...
Do klece ji asi na noc davat nebudem, snad nevlitne sousedce do otevreneho stresniho okna..
Hyperaktivita až agresivita u do té doby klidné kočky je popisována u hyperfunkce štítné žlázy. Volat veterinářům nestačí, je potřeba odebrat krev.
Linda000
XXX.XXX.168.149
Tak jak jste na tom?
Linda000
napsal(a):
Tak jak jste na tom?
To se asi nedozvíme. Zadavatelka se, tak jako ve většině případů, odmlčela.
Dobrý den, tak jsem si vzpoměl, že jsem se ani nevyjádřil :)
předem všechny uklidním, kočka je v pohodě. Na něčí radu tady jsme se hecli a zavřeli kočičáka do přenosky a odvezli k veterináři. Ten převoz to byly nervy jako při prvním porodu :) nicméně - nakonec jen trochu vrčela a koukala nehezky, v čekárně úplně v klidu a u veterináře předvedla skoro ukázkový případ ,,můj majitel je idiot, dívejte já jsem nejhodnější kočka na světě'' :))
Po celkovým vyšetření ji prohmatal a když jí sáhl na záda (zhruba jak končí zadní nohy) málem ho zliskala. Asi prý někde špatně dopadla, a hla si s páteří a dlouhodobě ji to bolelo (říkal veterinář). Dostala injekci proti bolesti, prý působí pět dnů.. co jsem ji přivezl domů, tak dělá, že se nic nestalo. Teda - jednou ji někdo neopatrně pohladil na tom místě a asi 20 minut zase byla taková uvrčená a raděj jsme se klidili..
Jestli to byla příčina nebo následek toho jak jsem se s ní porval dodnes nevím. Žije s náma v bytě s malou terasou a vlastní střechou, takže vlastně ani nemá kam špatně dopadnout. Občas jsme na chatě, tam samozřejmě se děj vůle boží, ale v té době myslím jsme tam nebyli. Ještě dodatečně jsme si všimli, že sousedce u okna okousala asi 4 listy z jedné zakázané kytičky.. veterinář říkal, že to jako důvod nelze ani potvrdit ani vyvrátit.
Suma sumárum, šílenec je doma, má od nás ,,papíry na hlavu'', rozuměj chováme se k ní jako k pánovi tvorstva, protože je to šílenec a nechcem ji vyprovokovat. Ale asi je to za náma.
Díky všem za názory a mějte se fajn :)
napsal(a):
To se asi nedozvíme. Zadavatelka se, tak jako ve většině případů, odmlčela.
Zadavatelka je zadavatel :) a ano, z člověka když to spadne, tak je rád, že je rád :)
Ještě pro pořádek veterinář nakonec krev nebral - byli jsme domluvení po těch 5 dnech co působí píchanec proti bolesti když se zase vrátí šílenství tak vezmem krev a budeme řešit dál.
itchy355
napsal(a):
Zadavatelka je zadavatel :) a ano, z člověka když to spadne, tak je rád, že je rád :)
Ještě pro pořádek veterinář nakonec krev nebral - byli jsme domluvení po těch 5 dnech co působí píchanec proti bolesti když se zase vrátí šílenství tak vezmem krev a budeme řešit dál.
Nedala jsem (ka), většinou se snažím. Tak hlavně, že to dobře dopadlo. Chápu, že vám ifauna vypadla z hlavy, ale my jsme pokaždé rádi za zpětnou vazbu.