Koťata Ragdoll s průkazem původu

Prodám Ragdolla - Chovná stanice Daisy, CZ hledá nové milující rodiny pro k...
20000 Kč
Ahoj všem,
mám dotaz, třeba jste se s tím také někdo setkal. Mám kočku 11 měsíců, takže puberta jede na plné pecky. Zhruba před cca měsícem (a půl možná) mačka začala předvádět tzv. kočíčí kvílení (typické pro mrouskání) bohužel i přes den (hlavně v podvečer). Už nevím co s tím. Když na to reaguji nebo ji okřikneme, když už se to nedá vydržet, tak (většinou) přestane. Nicméně ani tak mě to nepřipadá normální. Napadl mě stres, protože jsme poslední dobou v bytě řešili hodně věcí v rámci rekonstrukce a kočka má navíc nějaké zažívací problémy, které řeším s veterinářem, ale to bude na delší dobu. Prostě sedí, hlavně v chodbě kde jsou vstupní dveře a řve. Už ani nepoznám, kdy se mrouská (kastrovaná není). Žijeme v bytě, venku byla 1x, takže že by chtěla prostě jen mermomocí ven, to určitě ne. Kromě zažívacích problémů, které řešíme, nijak nestrádá. Jí někdy více, někdy méně, kaká, čůrá kde má. Nevyzuje žádné jiné neobvyklé chování. Napadla mě taky nuda..nebo já vážně nevím už. Veterinář v tomto ohledu moc neporadí a platit nějakého kočičího psychologa se mi teda zatím nechce. Třeba máte někdo zkušenost.
Díky Aneta
Uživatel s deaktivovaným účtem
psycho.ta
napsal(a):
Ahoj všem,
mám dotaz, třeba jste se s tím také někdo setkal. Mám kočku 11 měsíců, takže puberta jede na plné pecky. Zhruba před cca měsícem (a půl možná) mačka začala předvádět tzv. kočíčí kvílení (typické pro mrouskání) bohužel i přes den (hlavně v podvečer). Už nevím co s tím. Když na to reaguji nebo ji okřikneme, když už se to nedá vydržet, tak (většinou) přestane. Nicméně ani tak mě to nepřipadá normální. Napadl mě stres, protože jsme poslední dobou v bytě řešili hodně věcí v rámci rekonstrukce a kočka má navíc nějaké zažívací problémy, které řeším s veterinářem, ale to bude na delší dobu. Prostě sedí, hlavně v chodbě kde jsou vstupní dveře a řve. Už ani nepoznám, kdy se mrouská (kastrovaná není). Žijeme v bytě, venku byla 1x, takže že by chtěla prostě jen mermomocí ven, to určitě ne. Kromě zažívacích problémů, které řešíme, nijak nestrádá. Jí někdy více, někdy méně, kaká, čůrá kde má. Nevyzuje žádné jiné neobvyklé chování. Napadla mě taky nuda..nebo já vážně nevím už. Veterinář v tomto ohledu moc neporadí a platit nějakého kočičího psychologa se mi teda zatím nechce. Třeba máte někdo zkušenost.
Díky Aneta
Proč není kastrovaná? Veterinář nenavrhnul? A ve stresu bude určitě, kočky nesnášejí změny. Ty zažívací problémy s tím klidně můžou souviset.
Veterinář jednak nenavrhnul a ona to mrouskání nějak zvlášť neprožívá nebo - myslím to tak, že to není nějak výrazně hrozné. Chová se skoro normálně, jen víc mňouká, budí nás v noci a takhle kvílí. Trvá to cca týden a pak to přestane.
Každopádně tohle kvílení přes den, to je vážně hrozné. Stres a ty zažívací problémy mě napadly taky, možné to chce čas a klid no. Každopádně ještě se u nás dělat bude. A výsledky testů stolice a krve budou až tak za týden.
Né?
Ha ha ha.
Připustit!
Kastrovat.
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/?hledat=%C5%99%C3%ADje
psycho.ta
napsal(a):
Chcete říct že kočka může mrouskat měsíc v kuse? To přece není možné ne..
Pokud má cysty, tak ano. Může na ně i uhynout. Pokud nechcete koťata, kastrujte. Budete mít klid vy i ta kočka (a možná i sousedi).
psycho.ta
napsal(a):
Ja jsem cetla clanek viz vyse, ale je tam napsano ob dva az tri tydny az 2 az 7 dni trvani. Ja jsem psala, ze uz to trva vice nez mesic v kuse. Takze opravdu je mozne, aby to bylo, jak pisete mrouskani?
v tom článku je i část nazvaná "....-Permanentní mrouskání" a tam ta informace je.
Chce to číst celé.
psycho.ta
napsal(a):
Ja jsem cetla clanek viz vyse, ale je tam napsano ob dva az tri tydny az 2 az 7 dni trvani. Ja jsem psala, ze uz to trva vice nez mesic v kuse. Takze opravdu je mozne, aby to bylo, jak pisete mrouskani?
A já znovu píšu o vaječníkových cystách, což je PATOLOGICKÝ stav dlouhotrvající a intenzívní říje (alias mrouskání), který může u koček způsobit vážné zdravotní problémy až smrt. Už chápete?
Maki12
XXX.XXX.169.17
Zdravím,
já mám kastrovanou kočku, má podobné řvaci stavy. Když něco potřebuji udělat do práce třeba na pc, tak jde ke vchodovym dveřím a řve. Takže to nevydržím a jdu si sní hrát. Až padne únavou tak jdu pracovat. A za chvíli začne zase tak zase ji unavim.
Zkuste si sní hrát až opravdu běhá. A uvidíte.
jestli byla už venku,a stojí u dveří a řve-tak může chtít jít i ven...
To je ale JEN MOJE zkušenost s kastrovaným mladým kocourem v garsonce..a dožadoval se teda fakt vehementně..řval a řval...i v noci..začínal tak ve 3,pak se to zkracovalo už i na 1 hodinu v noci..jak jsem ho pustila aspoň na schodiště v paneláku,byl klid,ale to se namlsal a opakovalo se to pořád dokola..
Bobča
napsal(a):
jestli byla už venku,a stojí u dveří a řve-tak může chtít jít i ven...
To je ale JEN MOJE zkušenost s kastrovaným mladým kocourem v garsonce..a dožadoval se teda fakt vehementně..řval a řval...i v noci..začínal tak ve 3,pak se to zkracovalo už i na 1 hodinu v noci..jak jsem ho pustila aspoň na schodiště v paneláku,byl klid,ale to se namlsal a opakovalo se to pořád dokola..
To samozřejmě může, ale tahle kočka je nekastrovaná a už měsíc se mrouská, což zavání průšvihem. Viz výše.
napsal(a):
To samozřejmě může, ale tahle kočka je nekastrovaná a už měsíc se mrouská, což zavání průšvihem. Viz výše.
Jasně ..to byl jen můj laický názor...Max byl kastrovaný v 6 měsících,takže o nějaké mrouskání asi nešlo.(i když jsem se tu někde dočetla,že i po kastraci může mít nějaké takové stavy...hm??). ...On si jen vymrčoval pozornost..a zkoušel,co vydržím
Bobča
napsal(a):
Jasně ..to byl jen můj laický názor...Max byl kastrovaný v 6 měsících,takže o nějaké mrouskání asi nešlo.(i když jsem se tu někde dočetla,že i po kastraci může mít nějaké takové stavy...hm??). ...On si jen vymrčoval pozornost..a zkoušel,co vydržím
Může mít nějaké takové stavy, Kubík je 2 roky po kastraci a občas ho to popadne, to je normální. Ale u té kočky to normální není.