Venkovní kočka doma? Může být? Neublíží jí to?

Evropská krátkosrstá kočka
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.10.2021 19:31
Sněžný_Evžen

XXX.XXX.93.164

Zdravím, mám na vás dotaz.

Na chatě máme ochočenou venkovní kočku. Krásná mourovatá, mazlivá, hodná, ale teď, jak je zima, tak kolikrát jde a packou cinkne do klíčů u dveří, abychom jí otevřeli.

Neubližuju ji? Když ji ze zimy z venku dám na chvíli do pokoje? Ona si tma spokojeně lehne na sedačku a hned usne :D včera tam spala snad 3 hodiny.

Muj dotaz zní, jestli ji neubližuji, aby pak nedostala ve větších mrazech nějaký šok, nebo zápal plic, aby si neodnavykla a nebylo to pro ní pak venku extrémní.

Díky za zkušenosti a odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.10.2021 20:24

Sněžný_Evžen napsal(a):
Zdravím, mám na vás dotaz.

Na chatě máme ochočenou venkovní kočku. Krásná mourovatá, mazlivá, hodná, ale teď, jak je zima, tak kolikrát jde a packou cinkne do klíčů u dveří, abychom jí otevřeli.

Neubližuju ji? Když ji ze zimy z venku dám na chvíli do pokoje? Ona si tma spokojeně lehne na sedačku a hned usne :D včera tam spala snad 3 hodiny.

Muj dotaz zní, jestli ji neubližuji, aby pak nedostala ve větších mrazech nějaký šok, nebo zápal plic, aby si neodnavykla a nebylo to pro ní pak venku extrémní.

Díky za zkušenosti a odpovědi.

"tedka jak je zima tak kolikrat jed" - prosím přeložit (aby jsme chápu). Ideálně vyrobit na zimu polystyrénový domeček - viz canka. A hlavně krmit.

9.10.2021 20:39
Sněžný_Evžen

XXX.XXX.93.164

omlouvám se.. no že je a cinkne do klíču u dveří, abych ji pustil do vnitř :D

polystyrenový domeček má, ale nechce tam být.. lehne si na střechu .. jestli je moc velký nebo ne.. netuším.

Nevím právě jestli ji tím neublížím, když ji pustím dom a pak ji po 2/3 hodinách dám zpět ven..

9.10.2021 21:08
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Neublíží jí to.

9.10.2021 21:13

v režimu doma x venku x doma x ......mám kočky normálně a OK

v režimu kočky chatové = víkendy+veškerá volna, prázdniny byly kočky domovenko, všední dny byly venko, tedy s přístupem do garáže (řekněme "skladšpajzkůlna..." nevytápěná) a žádný zdravotní problém, nic.....

podstatné je ji pořádně vykrmit, žádná štíhlá linie!
do domečku jí zkus dát jídlo, nebo třeba kozlík
měl by být na nějakém krytém místě a asi ne na zemi, ale někde výše
a z hlediska zimy by byla vhodná předsíň

9.10.2021 21:23
Sněžný_Evžen

XXX.XXX.93.164

ok zkusím jí tam dát do vnitř jídlo to je dobrý nápad.. když ji pustím tak si ráda lehá na takovou chlupatou deku no.. jenže taky v tom pokoji normálně přitápíme.. tak aby to nebyl pak šok pro ní snad ne..

co se týče jídla kupuju jí konzervu masovou.. a jí tak 3/4 denně :D a je pořád štíhál.. ona to dost vyběhá když jde na lov zkrátka.. a další věc to spaní.. vypozoroval jsem ,že asi chodí na pudu spát do staré slámy.. ted tam mám i seno tedy.

9.10.2021 21:36

Sněžný_Evžen napsal(a):
omlouvám se.. no že je a cinkne do klíču u dveří, abych ji pustil do vnitř :D

polystyrenový domeček má, ale nechce tam být.. lehne si na střechu .. jestli je moc velký nebo ne.. netuším.

Nevím právě jestli ji tím neublížím, když ji pustím dom a pak ji po 2/3 hodinách dám zpět ven..

Až jí bude zima, tak si tam zaleze. Zatím žádná není.

9.10.2021 21:38

Sněžný_Evžen napsal(a):
ok zkusím jí tam dát do vnitř jídlo to je dobrý nápad.. když ji pustím tak si ráda lehá na takovou chlupatou deku no.. jenže taky v tom pokoji normálně přitápíme.. tak aby to nebyl pak šok pro ní snad ne..

co se týče jídla kupuju jí konzervu masovou.. a jí tak 3/4 denně :D a je pořád štíhál.. ona to dost vyběhá když jde na lov zkrátka.. a další věc to spaní.. vypozoroval jsem ,že asi chodí na pudu spát do staré slámy.. ted tam mám i seno tedy.

Na půdě v seně nebo slámě to zvládne. Základem je krmení.

9.10.2021 21:53
Sněžný_Evžen

XXX.XXX.93.164

dobře díky moc všem co se tu podíleli o zkušenosti a rady.

Hezký večer

Miriam33

10.10.2021 00:05
Miriam33

XXX.XXX.209.171

Taky jsme měli vždy venkovní kočky a na zimu se cpaly ohřát dovnitř. Nikdy nebyl problém. Naakumulují teplo a pak zas chtějí ven. Seno a sláma jsou ideální, taky milují kartonové krabice a noviny.
Doma se cpaly přímo ke kamnům, na akumulačky nebo před ně na noviny. Za babičky přímo před roztopená kamna. Ve velikých mrazech zůstávaly déle. Jakmile chtějí ven, dají vědět.

10.10.2021 08:14
Sněžný_Evžen

XXX.XXX.93.164

Děkuji mnohokrát za rady

10.10.2021 08:26

evžene, zkus jí dát maso, nejlépe syrové
krom toho, že jakékoliv, tak na zimu vepřové, to je tučnější
takový vepřový jazyk, třeba
a třeba smetanu
potřebuje tuk

seno na půdě je moc fajn, pokud nemáš půdu větrnou hůrku

10.10.2021 08:47
Bobča

XXX.XXX.20.192

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"tedka jak je zima tak kolikrat jed" - prosím přeložit (aby jsme chápu). Ideálně vyrobit na zimu polystyrénový domeček - viz canka. A hlavně krmit.

Kometko ty jsi zase cimprlich .... jed=jde(se mu to přesmyklo )...ale už je to tam opravené!!-to jde?

Jinak Evžene-holka má taky polovenkovní kocoury a courají se i v zimě dovniř-tam prospí půlden a pak třeba celou noc jsou venku..ale mají kam si zalézt..takže si to určují,jak jim to vyhovuje.do teploučka se vyhřát a pak lovit ..To upozornění cinknutím do klíčů je dobré

10.10.2021 08:53

evžene, zkus jí dát maso, nejlépe syrové
krom toho, že jakékoliv, tak na zimu vepřové, to je tučnější
takový vepřový jazyk, třeba
a třeba smetanu
potřebuje tuk

seno na půdě je moc fajn, pokud nemáš půdu větrnou hůrku

No, zrovna vepřový (a vlastně jakýkoliv) jazyk je maso libové, bez tuku. Jinak souhlasím.

10.10.2021 08:55

Bobča napsal(a):
Kometko ty jsi zase cimprlich .... jed=jde(se mu to přesmyklo )...ale už je to tam opravené!!-to jde?

Jinak Evžene-holka má taky polovenkovní kocoury a courají se i v zimě dovniř-tam prospí půlden a pak třeba celou noc jsou venku..ale mají kam si zalézt..takže si to určují,jak jim to vyhovuje.do teploučka se vyhřát a pak lovit ..To upozornění cinknutím do klíčů je dobré

Já to četla ještě před opravou a fakt jsem tomu nerozuměla. Což mi připomnělo inzerát - Zítra jedu do KV, nechcete někdo jed taky? Ano, jsem cimprlich.

10.10.2021 09:05

No, zrovna vepřový (a vlastně jakýkoliv) jazyk je maso libové, bez tuku. Jinak souhlasím.

ale jistěže má tuk
a jazyk s podjazyčím má tuku tolik, že pastevci až okrajuji

10.10.2021 09:36
Sněžný_Evžen

XXX.XXX.93.164

díky díky.. to cinkání na klíče je opravdu povedené.. je to šikula

10.10.2021 09:58
Bobča

XXX.XXX.20.192

Já to četla ještě před opravou a fakt jsem tomu nerozuměla. Což mi připomnělo inzerát - Zítra jedu do KV, nechcete někdo jed taky? Ano, jsem cimprlich.

já vím ,proto jsem ti to taky napsala mě baví tě"zlobit" A vždycky,když někde něco je,si na tebe vzpomenu-co ty na to

10.10.2021 11:14
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

ale jistěže má tuk
a jazyk s podjazyčím má tuku tolik, že pastevci až okrajuji

Jo, jo souhlasím. Občas vařím a je tukem prorostlý dost, ne jen podjazyčí (fuj to odkrajuju, to je celé tukovaté) ale i jazyk celkově, snad krom špičky.

10.10.2021 11:25
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

K Evženově kočce...pokud má možnost zahrabání se na půdě do sena, je to ideální stav, může si vybrat, kde to pro ni bude lepší. Jinak střídání doma-venku moc nakloněná nejsem, hlavně u psů, protože vidím, kolik je poslední dobou nemocných psů, s močovýma cestama, nachlazených...to mi nějak hlava nebere, ale přičítám to pobytu doma, je to pro psa prostě nepřirozené. Pokud to není rasa přímo k tomu určená, jako třeba společenská plemena, bez podsady, atd. Tam je pak potřeba i na ven oblékat. Což u kočky půjde těžko Taky mám kočky v tomto režimu, mají třeba vytápěnou garáž, kdyby zůstaly venku. Náš předešlý Leonek spával krom opravdu velkých mrazů se psem v seně, v boudě. Vůbec nechtěl jít do baráku, když umřel druhý pes, jeho kamarád, nastěhoval se tomu zbylému do boudy, ať se mu to líbí či ne(nijak zvlášť se mu to nelíbilo ) ale kocour už prostě doma být nechtěl. Podsadu měl pak jak medvěd, byl hrozně nasrstěný, ale taky rád chodil ve sněhu s náma

10.10.2021 11:38
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Bobča napsal(a):
já vím ,proto jsem ti to taky napsala mě baví tě"zlobit" A vždycky,když někde něco je,si na tebe vzpomenu-co ty na to

Já taky ráda napíšu něco ,,po našem" schválně ne, abych pozlobila Renču ale protože mě to baví Teda doufám, že si někdo nemyslí, že to tak napíšu, protože jsem úplně blbá
A když vidím něco napsané podobně jako tady, tak si taky říkám: to je masakéro, z toho Renča oleze

10.10.2021 11:49
Sněžný_Evžen

XXX.XXX.93.164

díky žínko díky.. tak to abych tu nějaké přepisy sázel častěji když Vám to dělá dobře děvčata

10.10.2021 15:26
Bobča

XXX.XXX.20.192

mě jen není jasné,jak se to tam samo spravilo-na tom prvním příspěvku...to "jed" na správné jde...
Raduš,já myslela cimprlich na přesmyky písmen a na pravopisné chyby-na to jsem jí to napsala ...to nářečí používám taky,že mě to baví.."tož tak dál"

10.10.2021 17:10
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Bobča napsal(a):
mě jen není jasné,jak se to tam samo spravilo-na tom prvním příspěvku...to "jed" na správné jde...
Raduš,já myslela cimprlich na přesmyky písmen a na pravopisné chyby-na to jsem jí to napsala ...to nářečí používám taky,že mě to baví.."tož tak dál"

Jo, však já to taky tak myslela, na Renču s pravopisem Já vím, že není blbá že ji naše nářečí až tak nepohorší
Tak jako těžko soudit, když sedím v obyvču a je tu 26st ale chtěla jsem napsat, že mě od noh nikdy nezebe, na tělo mi zima bývá(ne v těch 26 ) ale nohy si stejně musím nechat vystrčené, protože ty mi pro změnu neustále vaří. Ráda bych, kdyby mi někdo objasnil proč, co to znamená, protože nikdy nikde jsem nenašla: pomoc, mám pořád horké nohy. Všude se řeší jen studené. Abych nebyla s něčím mrtvá, než se na to přijde

10.10.2021 18:01
Sněžný_Evžen

XXX.XXX.93.164

Bobča napsal(a):

no já to neopravoval xd

10.10.2021 20:11

lesnížínka napsal(a):
Jo, jo souhlasím. Občas vařím a je tukem prorostlý dost, ne jen podjazyčí (fuj to odkrajuju, to je celé tukovaté) ale i jazyk celkově, snad krom špičky.

Co to máte za jazyky?

10.10.2021 20:50

kometo, prosím zde :

https://www.stobklub.cz/potravina/589177/
a to bude čistý jazyk

prosím srovnej např. s tímto:

https://www.vimcojim.cz/magazin/clanky/o-vyzive/Maso---jak-ho-spravne-vybrat-a-potrebujeme-ho-vubec__s10010x19339.html

" Občas vařím a je tukem prorostlý dost, ne jen podjazyčí (fuj to odkrajuju, to je celé tukovaté"
och, přesně to je mňam, s jablečným křenem a křupavým chlebíčkem......

10.10.2021 21:00
Bobča

XXX.XXX.20.192

já čekala,že tam ten jazyk bude ukázaný a vyplazený

Já si teda ze zabíjaček nepamatuju tučný jazyk...jen jsme olupovali ten povlak-ale mě nějak nevadil...a jinak to vidím taky s tím křenem....óó mňam

10.10.2021 21:19

kometo, prosím zde :

https://www.stobklub.cz/potravina/589177/
a to bude čistý jazyk

prosím srovnej např. s tímto:

https://www.vimcojim.cz/magazin/clanky/o-vyzive/Maso---jak-ho-spravne-vybrat-a-potrebujeme-ho-vubec__s10010x19339.html

" Občas vařím a je tukem prorostlý dost, ne jen podjazyčí (fuj to odkrajuju, to je celé tukovaté"
och, přesně to je mňam, s jablečným křenem a křupavým chlebíčkem......

Já to brala čistě pocitově a viditelně - že samotný jazyk prostě nevypadá jako krkovička. Ale nepřu se.

11.10.2021 12:19
Eleonor1993

XXX.XXX.9.230

Mamka má doma polovenkovky, v zime sa nacpú do chodby do pelíškov, v lete chcú byť skôr vonku. :) Neublíži im to, ale je lepšie, ak je možnosť, že napr. nieste doma, aby sa mali kde ukryť do tepla, napr. seno, slama, búdička z polystyrénu - čítam, že máte, keď jej bude zima pôjde tam, ale skôr v núdzi, aj naše doma idú radšej dnu do domu a len keď je mama v práci, zalezú do búdok.

Přidejte reakci

Přidat smajlík