Kololo

XXX.XXX.55.233
Co mám děelat, aby mi kočky nesraly na zahradě?
Kololo

XXX.XXX.55.233
Ma rafana nemam cas a rozhodne nebudu nejakejm blbejm kockam jeste kupovat zachod.
Uživatel s deaktivovaným účtem

tak potom jedině oplotit tak, aby se tam kočky nedostaly
Kololo

XXX.XXX.55.233
To jako mam dat elektrickej plot? Plot mam, jsou to kocky, vylezou vsude?

Kololo
napsal(a):
To jako mam dat elektrickej plot? Plot mam, jsou to kocky, vylezou vsude?
podezdívka, nahoře plot ohnout, dát tam válce, které se protáčí, elektrický ohradník... jak chcete
ale pokud se vám tenhle nápad nebo pořízení psa nelíbí, pak jiný způsob neexistuje.
Kololo

XXX.XXX.55.233
A nebo vzduchovka.

Kololo
napsal(a):
A nebo vzduchovka.
to fakt nepomůže.
akorát budete za magora.
Kololo

XXX.XXX.55.233
Rozhodne za mensiho nez stavet elektrickej plot okolo baraku. To jsou rady…
janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
to fakt nepomůže.
akorát budete za magora.
Dle vyjadřovaní už je za magora.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167
napsal(a):
podezdívka, nahoře plot ohnout, dát tam válce, které se protáčí, elektrický ohradník... jak chcete
ale pokud se vám tenhle nápad nebo pořízení psa nelíbí, pak jiný způsob neexistuje.
Existuje. Majitel kocek je povinen si je zabezpecit jinak se nesmi divit ze kocky zmizi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167
Kololo
napsal(a):
Rozhodne za mensiho nez stavet elektrickej plot okolo baraku. To jsou rady…
Pucit si od známého nejakeho psa jo zabijaka koček. Nebo natocit serouci kocky a jit za majitelem kocek a trvat na tom at si to chodi uklízet.
Kololo

XXX.XXX.55.233
janae1
napsal(a):
Dle vyjadřovaní už je za magora.
Jojo magor se ze me teprve stane az jeste jednou malej do nejakyho hovna slapne.

Kololo
napsal(a):
Jojo magor se ze me teprve stane az jeste jednou malej do nejakyho hovna slapne.
Nebude první ani poslední. Myslím to hov** Ale vážně - jiná rada není - oplocení, pes, návštěva sousedů...

"akorát budete za magora."
nejen
to spadá pod týrání zvířat a případ pro policii
a na zahradě mu s.erou ježci
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.11
Bobča
napsal(a):
rady vám tu poskytli....ale žádná se vám nelíbí..bohužel..
Na tom videu je to krásně znázorněné...
Bobi. Nic proti ale za zvire je zodpovědný majitel. Ne všichni okolo. Ja bych to resila hadici nebo zapůjčením psa co opravdu kocky vrazdi. Chytre se nauci dvoru vyhybat hloupe na to dojedou. Je to smitne ale rekni mi jediny důvod proc by se clovek ve sve zahrade na svem pozrnku musel omezovat kvuli tomu ze nekdo jiny vypousti sva zvirata vsude kolem? Nikdy mi. Majitel kocky nezaplatil skodu co jeho kocicak napachal jen se vysmal ze no kocka no. Az se majitele kocek zacnou chovat zodpovedne bude tolerance vuci nim taky vetsi. Zatim smolik.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.11
Kdyz ja si musim hlidat kone, psy, papouchy a hady aby nebyli vsude navolno bez dozoru tak to samy chci od kockaru. Bejt na to moje krajty zvykly a mit je jak zabezpecit vyhodim je v lete k jezirku at si na kocky počíhaj. Ale nerada bych resila zabity psy na cizich pozemcich nebo nachlazeny zvirata. (atb na velkyho hada a nejzakladnejsi lecba litr na 4 dny.)

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kdyz ja si musim hlidat kone, psy, papouchy a hady aby nebyli vsude navolno bez dozoru tak to samy chci od kockaru. Bejt na to moje krajty zvykly a mit je jak zabezpecit vyhodim je v lete k jezirku at si na kocky počíhaj. Ale nerada bych resila zabity psy na cizich pozemcich nebo nachlazeny zvirata. (atb na velkyho hada a nejzakladnejsi lecba litr na 4 dny.)
Jenže kočky se po vsi vždycky pohybovaly volně. Stejně jako slepice.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.11
napsal(a):
Jenže kočky se po vsi vždycky pohybovaly volně. Stejně jako slepice.
No taky vždycky ubejvaly. Jen tehdy se nejecelo tolik jako ted kdyz micik domu neprisel. A furt nevidim ze by kocky jmenovite mely nekde v zakoniku výjimku? Takze kdyz natocim sousedovo kocku co mi neco znici musi to soused calovat
Ja jsem proste pro to aby u kocek stejne jak u psu bylo povinny znaceni. Buď obojek a znamka nebo čip. Aby se dalo identifikovat komu patří. Takhle se z toho kazdej krouti ze je cizi a jen mu leze na pozemek.
A to ze byste mi zaplatila treba to ze vase kocka vydesila my papouchy ve voliere na mym pozemku tak ze si zlamali vaz. Je mi to nevrati. Takze popravde. Jak v lete co budou ptaci venku nacapu kocku u voliery. Bude zle. A hodne velky.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bobi. Nic proti ale za zvire je zodpovědný majitel. Ne všichni okolo. Ja bych to resila hadici nebo zapůjčením psa co opravdu kocky vrazdi. Chytre se nauci dvoru vyhybat hloupe na to dojedou. Je to smitne ale rekni mi jediny důvod proc by se clovek ve sve zahrade na svem pozrnku musel omezovat kvuli tomu ze nekdo jiny vypousti sva zvirata vsude kolem? Nikdy mi. Majitel kocky nezaplatil skodu co jeho kocicak napachal jen se vysmal ze no kocka no. Az se majitele kocek zacnou chovat zodpovedne bude tolerance vuci nim taky vetsi. Zatim smolik.
Leithian...já to beru tak,že pokud to vadí mě,a vím,že sousedi si ty kočky stejně nezabezpečí,protože by je museli snad přivázat,nebo zavřít do klece-což není úplně jejich jakoby "zájem"když chtějí,aby jim lovili myši-tak je mají navolno....
Takže bych uvažovala já,o zabezpečení svého pozemku-pokud nemám třeba X hektarů..Pokud nemůžu mít teda psa,který by je vyhnal...
Chápu tě-udělali ti na dvoře škody,ale...zrovna střílení jaksi ...ehm..

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No taky vždycky ubejvaly. Jen tehdy se nejecelo tolik jako ted kdyz micik domu neprisel. A furt nevidim ze by kocky jmenovite mely nekde v zakoniku výjimku? Takze kdyz natocim sousedovo kocku co mi neco znici musi to soused calovat
Ja jsem proste pro to aby u kocek stejne jak u psu bylo povinny znaceni. Buď obojek a znamka nebo čip. Aby se dalo identifikovat komu patří. Takhle se z toho kazdej krouti ze je cizi a jen mu leze na pozemek.
A to ze byste mi zaplatila treba to ze vase kocka vydesila my papouchy ve voliere na mym pozemku tak ze si zlamali vaz. Je mi to nevrati. Takze popravde. Jak v lete co budou ptaci venku nacapu kocku u voliery. Bude zle. A hodne velky.
Já mám kocoury domácí, ti žádné papouchy nevyděsí. Ale sousedovic jakojork mi chodil dělat před dveře loužičky. Tak jsem do mezipatra postavila překážku, kterou snadno překročím (on ne, protože má špatná kolena) a mám klid.
napsal(a):
Já mám kocoury domácí, ti žádné papouchy nevyděsí. Ale sousedovic jakojork mi chodil dělat před dveře loužičky. Tak jsem do mezipatra postavila překážku, kterou snadno překročím (on ne, protože má špatná kolena) a mám klid.
Mezipatra...jsi poslední v baráku?nebo jak to překračují sousedi nad tebou??
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.11
lesnížínka
napsal(a):
Mám to stejně
No ale to je váš problem. Ne problem vsech sousedu okolo. Ze vy chcete mit svoji kocku volne. Ale predpokladam ze zrovna vy byste za tu kocku skodu zaplatily a hovna ze zahonku vysbirat sly kdyz by to bylo dolozeno a oznameno slusne... Za me je proste prekockovano. V bezne vesbicke zastavbe kde jw 5 slepic na ulici nejsou invazr mysi aby kazdej barak musel mit tri kocky...
Já to chápu, taky máme překočkováno ve vesnici... A fakt je legální řešení jediné - zabezpečit vlastní zahradu jako Alcatraz.
Můžete zkusit kočky odchytávat do sklopců a vozit do útulku. Pokud Vám chodí na zahradu tři čtyři kočky, tak to lze.
Kočky, zvláště toulavé, roznášejí nemoci a parazity; mít malé dítě a na zahradě záchod všech koček z okolí, tak je ten pes prostě holt nezbytný.
Nebo počkejte, až to začne otravovat i ostatní sousedy; nelegální řešení je sice nelegální, ale trvalé.

Bobča
napsal(a):
Mezipatra...jsi poslední v baráku?nebo jak to překračují sousedi nad tebou??
Bydlím nahoře. A ti, co chodí na půdu, překračují. Ale to jsou vesměs mladí kluci, ti to zvládnou.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No ale to je váš problem. Ne problem vsech sousedu okolo. Ze vy chcete mit svoji kocku volne. Ale predpokladam ze zrovna vy byste za tu kocku skodu zaplatily a hovna ze zahonku vysbirat sly kdyz by to bylo dolozeno a oznameno slusne... Za me je proste prekockovano. V bezne vesbicke zastavbe kde jw 5 slepic na ulici nejsou invazr mysi aby kazdej barak musel mit tri kocky...
Že je překočkováno, souhlasím. Sice přibývá majitelů. kteří nechávají kastrovat, ale pořád to nestačí.
Kololo

XXX.XXX.55.233
Jsem rad, ze nekteri diskutujici me chapou a nenadavaji mi tu kvuli tomu, ze nechci mit celou zahradu od hoven. Vzlaste kdyz tam behaji male deti. Kazdopadne zadne mirumilovne reseni koukam neexistuje a novej plot kvuli kockam fakt stavet nebudu. Diky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.11
napsal(a):
Že je překočkováno, souhlasím. Sice přibývá majitelů. kteří nechávají kastrovat, ale pořád to nestačí.
Jako kdyz sem sousedojc kocky lozi na plot se vyhřívat zily mi to netrha, podrbu je klidne dam i mlsku. Zatim mi vadi akorat zrzavej zmetek co dela zle od doby co na zahrade neni pes. A pokud neorestane neb se k nemu nehlasi nikdo asi holt se to bude resit radikalnejc... (prijde takze odchytit a odvizt 60 km a cau neb utulek ho neveme)
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zatím přímé sousedy nemám, dům teprve začali stavět. U dalších sousedů vedle na pozemku jsem načapala své kočky jen vzadu na oraném poli, i kdyby tam hodily bobek, těžko to bude někomu vadit. Ve chvíli kdy je objevím, okamžitě je ženu domů a zadělávám díry v plotě. Tedy vyhrabané pod plotem. Ty mi dělá liška. Někdy se o kočky díky ní bojím. Takže já si mám jít stěžovat kam, na lampárnu asi? Žiju v přírodě, chtěla bych ještě větší, no bohužel, roste tu nová ulice. Kočky se snažím hlídat, kvůli jejich bezpečnosti, pobihají tu různí psi. Ne vždy se zadaří. Kdybych viděla, nebo snad sousedi přišli, že jim moje kočky způsobily nějakou škodu, bude mě hanba fackovat a samozřejmě s omluvama uhradím. Ano, jsem za svá zvířata zodpovědná, ale tak, jak bych neuhlídala papoucha, který by u mě určitě nebyl v kleci, neuhlídám občas ani ty kočky. Leithian, zrovna chovatelé hadů mají také máslo na hlavě, případů kdy uteče, nebo ještě hůř je vypuštěn nepotřebný had, není taky málo a ten tady v přírodě nemá absolutně co dělat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.11
lesnížínka
napsal(a):
Zatím přímé sousedy nemám, dům teprve začali stavět. U dalších sousedů vedle na pozemku jsem načapala své kočky jen vzadu na oraném poli, i kdyby tam hodily bobek, těžko to bude někomu vadit. Ve chvíli kdy je objevím, okamžitě je ženu domů a zadělávám díry v plotě. Tedy vyhrabané pod plotem. Ty mi dělá liška. Někdy se o kočky díky ní bojím. Takže já si mám jít stěžovat kam, na lampárnu asi? Žiju v přírodě, chtěla bych ještě větší, no bohužel, roste tu nová ulice. Kočky se snažím hlídat, kvůli jejich bezpečnosti, pobihají tu různí psi. Ne vždy se zadaří. Kdybych viděla, nebo snad sousedi přišli, že jim moje kočky způsobily nějakou škodu, bude mě hanba fackovat a samozřejmě s omluvama uhradím. Ano, jsem za svá zvířata zodpovědná, ale tak, jak bych neuhlídala papoucha, který by u mě určitě nebyl v kleci, neuhlídám občas ani ty kočky. Leithian, zrovna chovatelé hadů mají také máslo na hlavě, případů kdy uteče, nebo ještě hůř je vypuštěn nepotřebný had, není taky málo a ten tady v přírodě nemá absolutně co dělat.
No ta krajta venku je uplne stejne neprirozena jako ta kocka ktera sem byla zavlecena. Evropskou divokou vicemene vyhubila. Akorat narozdil. Od tech kocek. Zdechne a nerozmnozi se. Pirozenost je ale na stejny urovni. A zatimco uprchlej had neuskodil nikdy nikomu (ne nepocitam kravu co se zabila mambou) kocky skodi dost a dost. Bazeny piskoviste, zahonky, rozmrskany auta dik nim atd.....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.11
A to ze vy to neumite uhlídat je vas problem nikoliv problem vsech okolo. A holt. To nekdo resi radikalnejc. Osobne ja bydlet vedle vas problem asi nebude neb jak sama rikate aspon trochu se snazite. Proc ale. Kdyz tady radite at si nekdo nainstaluje ty otočky na plot. Proc to neudelate vy na svem pozemku? Abyste si teda vase kocky zabezpecila? Pes. Taky neni vypousten navolno do lesu a poli. A jaou v poho. Kocky by to na ty zahrade taky prezily. A prosim neoponujte tim ze kocka. Domestikace probehla a tudiz v přírodě to nema co delat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.11
lesnížínka
napsal(a):
Jen poznámka. Kočku divokou rozhodně nevyhubila kočka domácí, ani by neměla jak. Ty dvě by se zřejmě ani nepotkaly, kočka divoká obývá hory a hlavně místa, kam nelezou lidi. Kočku divokou vyhubili myslivci.
Dpbre ale adaptovala by se stejne jak jiny zvirata mit prostor. Ale uznavam. Nicmene nemeni to nic na tom ze kocka domaci je zavleceny premnozeny predator. Neco jako v australii kralici. Nema to tu co delat. Jeste chvili a dopadne to jak v usa s hadama. Kde je prisne zakazanej dovoz vsech vellych hadu a to i tech barevnych. Ani povoleni ani kupni smlouvy a evidence. Nic. Co si tam neodchovaj to nemaj. Protoze par de bilu vypoustelo na floride. Zrovna Niki at se zepta jak to vypadalo 13 let zpet v hrusovanech....
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dpbre ale adaptovala by se stejne jak jiny zvirata mit prostor. Ale uznavam. Nicmene nemeni to nic na tom ze kocka domaci je zavleceny premnozeny predator. Neco jako v australii kralici. Nema to tu co delat. Jeste chvili a dopadne to jak v usa s hadama. Kde je prisne zakazanej dovoz vsech vellych hadu a to i tech barevnych. Ani povoleni ani kupni smlouvy a evidence. Nic. Co si tam neodchovaj to nemaj. Protoze par de bilu vypoustelo na floride. Zrovna Niki at se zepta jak to vypadalo 13 let zpet v hrusovanech....
Naše kočka domácí, vznikla křížením kočky egyptské a naší kočky divoké. Takže ta polovina kočky tu nemá co dělat? A my jsme sem všichni přišli z Afriky, takže tu taky nemáme co dělat... To je prostě vývoj a ano, třeba se ještě dožiješ doby, kdy bude zákaz pouštění koček ven. Doufám, že ho bude předcházet zákaz myslivců. Taky vývoj

já bych teda podotkla, že v hypotetické situaci, kdy jsou všechny kočky venku zakázaný nebo vystřílený, na zahradě bude sra't kuna, lasička, hrdličky, vrabci, sýkory a kosi a také včely a motýle, takže možná jediný způsob, jak ochránit děcko před hovnem je nepouštět ven to dítě.
napsal(a):
já bych teda podotkla, že v hypotetické situaci, kdy jsou všechny kočky venku zakázaný nebo vystřílený, na zahradě bude sra't kuna, lasička, hrdličky, vrabci, sýkory a kosi a také včely a motýle, takže možná jediný způsob, jak ochránit děcko před hovnem je nepouštět ven to dítě.
Ty tam máme už s kočkama, fakt v létě denně nacházím něčí hovínka, pěkně ložená, aby byla vidět, předpokládám od kuny, ježčí taky časté

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No ta krajta venku je uplne stejne neprirozena jako ta kocka ktera sem byla zavlecena. Evropskou divokou vicemene vyhubila. Akorat narozdil. Od tech kocek. Zdechne a nerozmnozi se. Pirozenost je ale na stejny urovni. A zatimco uprchlej had neuskodil nikdy nikomu (ne nepocitam kravu co se zabila mambou) kocky skodi dost a dost. Bazeny piskoviste, zahonky, rozmrskany auta dik nim atd.....
Evropskou divokou skoro vyhubil člověk (jako spoustu jiných druhů), ne kočka domácí.
Miriam33

XXX.XXX.226.56
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ta svoboda právě ke kočkám patří. Kočky se nikdy plně nepořídily člověku. I ty počty koček k domům na vesnici patří. Nedovedu si představit, že bychom kteroukoli z těch desítek koček, co prošly naším domem zavřeli doma. Nemyslitelné. To by bylo nešťastné zvíře. Měli jsme souseda, kterého jsme podezřívali, že nám je likviduje na objednávku kvůli kočičím bederním pásům. Uplynulo pár desítek let a ejhle, najednou je kvůli kočkomilnému zeťovi u nich koček aspoň pět. Nádherných, vymazlených ....a chodí všude kolem volně. Druhý soused zase vzdycky nadával, že mu chodí cizí kočky do záhonků. Už má taky svoji kočku a už nenadává a ani nezjišťuje, komu hnojí zahonek ta jeho. Holt se někdy ke kočkám musí dozrát. Pokud se někomu kočka ztratí, ptá se po sousedech...a všichni se jdou podívat, jestli ji omylem nikde nezavřeli. No a nemyslete, že majitelé koček by rádi nevysvětlili kočkám kterým magorům a jejich zahradám se vyhnout. Jenže i ta sebevětší voliéra je pro kočku malá
Na oplátku ony ty kočky neloví myši jen doma, takže užitek mají i sousedi. A procházející děti, protože se kupodivu treba ta naše dá s nečekanou trpělivostí hladit i od batolat.
Rada zní, pořiďte si svoji hlídací kočku nebo zkuste nekterou z řad výše... A tou vzduchovkou střelte do zadele sebe, protože za každou střelenou kočkou může plakat dítě jako je to vaše (a to dlouho). Mimochodem taky ještě potomek může vyšlápnout hovňajs od kuny, lasičky, ježka a kdejakého volně! létajícího ptáka.
janae1

XXX.XXX.160.6
Miriam33
napsal(a):
Ta svoboda právě ke kočkám patří. Kočky se nikdy plně nepořídily člověku. I ty počty koček k domům na vesnici patří. Nedovedu si představit, že bychom kteroukoli z těch desítek koček, co prošly naším domem zavřeli doma. Nemyslitelné. To by bylo nešťastné zvíře. Měli jsme souseda, kterého jsme podezřívali, že nám je likviduje na objednávku kvůli kočičím bederním pásům. Uplynulo pár desítek let a ejhle, najednou je kvůli kočkomilnému zeťovi u nich koček aspoň pět. Nádherných, vymazlených ....a chodí všude kolem volně. Druhý soused zase vzdycky nadával, že mu chodí cizí kočky do záhonků. Už má taky svoji kočku a už nenadává a ani nezjišťuje, komu hnojí zahonek ta jeho. Holt se někdy ke kočkám musí dozrát. Pokud se někomu kočka ztratí, ptá se po sousedech...a všichni se jdou podívat, jestli ji omylem nikde nezavřeli. No a nemyslete, že majitelé koček by rádi nevysvětlili kočkám kterým magorům a jejich zahradám se vyhnout. Jenže i ta sebevětší voliéra je pro kočku malá
Na oplátku ony ty kočky neloví myši jen doma, takže užitek mají i sousedi. A procházející děti, protože se kupodivu treba ta naše dá s nečekanou trpělivostí hladit i od batolat.
Rada zní, pořiďte si svoji hlídací kočku nebo zkuste nekterou z řad výše... A tou vzduchovkou střelte do zadele sebe, protože za každou střelenou kočkou může plakat dítě jako je to vaše (a to dlouho). Mimochodem taky ještě potomek může vyšlápnout hovňajs od kuny, lasičky, ježka a kdejakého volně! létajícího ptáka.
Miriam, to nemá cenu.
Já za ty leta na fauně zjistila, že pokud někdo nemá rád kočky, tak je nemá rad a bude kecat kraviny třeba o tom, jak kočka domácí vyhubila kočku divoku a blablabla.
Nevím jak to dělám já nebo moji sousedé, všichni máme několik koček, já i sousedka krmíme toulavky se širokého okolí a žádné dítě nám do hovínek nepadá a vlastně na zahradě snad ani hovínka nejsou (určitě ne v té míře aby mi to stál za řešení), nikdo nemá žádný problém.
Naštěstí o podivínech, co vyhrožují vzduchovkou čtu pouze na internetu, budu doufat, že to tak zůstane.
Pravdu má samozřejmě leithian. Prostě ano, primární teze - za chovaná domácí zvířata je zodpovědný majitel, nikoli všichni okolo. Když majitelé čičin toto nehodlají pochopit či řešit, poškozený se z nedostatku jiných možností musí uchýlit k řešení, kterým se chlubit rozhodně nechce. Ale taková je realita.
Obhajoba koček na volno pochází především od osob, které nemají dostatečné zkušenosti a znalosti s vnímáním problému komplexně a v širších souvislostech.
Práva a zodpovědnosti/povinnosti jdou ruku v ruce. To celkově v naší společnosti vidím jako velký problém celkově. Všichni plnou h*bu svých práv, ale ta méně příjemná část ať je na někom jiném.
V současnosti v reálu prostě kočka na volno = automatická ztráta práva si jakkoli stěžovat při jejím přejetí/zastřelení/otrávení/poranění atp.
Plnou hubu svých práv - ztráta práva?
Že kočka doplatí na touhu po svobodě je možné.
Co bych asi kde vystěžovala?
U nás kočky měly vždy dost kvalitní, chutné, pestré potravy,
dost klidných a pohodných míst, dost zábavy=lov myší pod
plotem sousední voliéry, kde trpělivě čekala a myšky vybrala
a nanosila.
Takže se držely doma.
Večer jsme je nepouštěli. To se tu potulovali cizí kocouři.
Soused má voliéry perfektně zajištěné. To proti kunám, které jsme
tam viděli na vlastní oči.
Jen vám střelcům prozradím tajemství. Brokama si nepomůžete.
Ani postřelená kočka si to nedá do souvislostí, a poleze dál, jak je zvyklá.
Na místo zlikvidované kočky nastoupí brzy jiný tulák. Tak to prostě je.
To je moje zkušenost./zmizí kočka-objeví se jiná/
Buď tam bude hlídat pes nebo vlastní kocour nebo pozemek bude
ve vaší nepřítomnosti patřit toulavým kočkám, ptákům a hmyzu.
Realita? Ano, je překočkováno, přelidníno, přepsíno,
prostě je tu plno.
rapotacka11
napsal(a):
Plnou hubu svých práv - ztráta práva?
Že kočka doplatí na touhu po svobodě je možné.
Co bych asi kde vystěžovala?
U nás kočky měly vždy dost kvalitní, chutné, pestré potravy,
dost klidných a pohodných míst, dost zábavy=lov myší pod
plotem sousední voliéry, kde trpělivě čekala a myšky vybrala
a nanosila.
Takže se držely doma.
Večer jsme je nepouštěli. To se tu potulovali cizí kocouři.
Soused má voliéry perfektně zajištěné. To proti kunám, které jsme
tam viděli na vlastní oči.
Jen vám střelcům prozradím tajemství. Brokama si nepomůžete.
Ani postřelená kočka si to nedá do souvislostí, a poleze dál, jak je zvyklá.
Na místo zlikvidované kočky nastoupí brzy jiný tulák. Tak to prostě je.
To je moje zkušenost./zmizí kočka-objeví se jiná/
Buď tam bude hlídat pes nebo vlastní kocour nebo pozemek bude
ve vaší nepřítomnosti patřit toulavým kočkám, ptákům a hmyzu.
Realita? Ano, je překočkováno, přelidníno, přepsíno,
prostě je tu plno.
Na Mars, všichni! To je pořád keců o tom, kde začíná moje svoboda, končí vaše atd. A kočka? Ta na to má taky svůj názor a připomínku ke svobodě koček. A její předkové tu byli s velkou pravděpodobností dřív než ti naši lidští. Takže kde je spravedlnost, kdo je v právu? Lidi jsou moc rozpínaví a netolerantní...

Na odlehčení, ale k tématu kočky/ho*na.
Nedávno kolegyně v práci vyprávěla, jak šla se svým yorkem ve tmě na procházku a v parku kouká a v trávě vidí koťátko. Tak se k němu žene a pak zjistí, že koťátko není koťátkem, ale je to pořádnej ho*ňous od nějakýho obřího psa Popadaly jsme se za břicho všichni ještě dlouho a od té doby chodíme po svých psech sbírat "koťátka"
napsal(a):
Na odlehčení, ale k tématu kočky/ho*na.
Nedávno kolegyně v práci vyprávěla, jak šla se svým yorkem ve tmě na procházku a v parku kouká a v trávě vidí koťátko. Tak se k němu žene a pak zjistí, že koťátko není koťátkem, ale je to pořádnej ho*ňous od nějakýho obřího psa Popadaly jsme se za břicho všichni ještě dlouho a od té doby chodíme po svých psech sbírat "koťátka"
A kolegyni jste se složily na nové brýle Ne fakt, to je hrozné, já taky už kolikrát vidím takové pitomosti, že se tomu musím sama smát

Mě překvapuje už ten titulek. Mám kocoura, sousedi mají dvě kočky, kocour se drží kolem domu, kočky zahradu určitě taky navštěvují - slyšívám je, jak se s kocourem hádají. Přesto nenajdu na zahradě žádný kočičinec. Kolik koček by muselo žít v okolí zadavatele, aby měl zahradu plnou h.....Nebo se u něj scházejí všechny z širokého okolí?
Nebo jsou to kuny? Ty na rozdíl od koček výkaly nezahrabávají.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.166
napsal(a):
Mě překvapuje už ten titulek. Mám kocoura, sousedi mají dvě kočky, kocour se drží kolem domu, kočky zahradu určitě taky navštěvují - slyšívám je, jak se s kocourem hádají. Přesto nenajdu na zahradě žádný kočičinec. Kolik koček by muselo žít v okolí zadavatele, aby měl zahradu plnou h.....Nebo se u něj scházejí všechny z širokého okolí?
Nebo jsou to kuny? Ty na rozdíl od koček výkaly nezahrabávají.
Nemusi moc. Staci jedna de bilni.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemusi moc. Staci jedna de bilni.
Jedna debilní..naše kočky kadí jednou denně, co tak pozoruju. Ta ,,zahrada " zadavatele je asi velikosti balkonu, když je ,,neustále plná ho.en" Bobča sice psala, že jim kočky kálely po dvorku, ale to jsem v životě nezažila. Bobek najdu jen po našem Viktorkovi, protože sice není debilní, ale myslí si, že šotolinová cesta je totéž jako kočičí zachůdek a staví tam ,,sopky" s bobkem uprostřed, více či méně zahrabané Gucci vidím občas kadit v záhoncích, ale jen těch nadrchaných, třeba po vyoraných bramborách. Prostě by mě fakt zajímalo, jak vypadá zahrada zadavatele, když tam dítě vleze do kočičince a jako kde? Na terase? Na trávníku? To mi přijde maximálně nepravděpodobné.
lesnížínka
napsal(a):
Dělají to běžně psi, jako superznačku pro soka, i kočky?? Ale zadavatel sám kočku nemá...
Tak pes mi tu "superku" dělá na ulici, což mi silně vadí.
V životě jsem se s tím nesetkala. Pes se na oblíbeném
nedalekém místě vyvenčil a mohli jsme vyrazit v pohodě
kamkoli a věděla jsem, že se nic nepřihodí. Teď tedy ne.
Ale ten kocour: jsem přesvědčená, že wc nemá.
Měli tam průběžně i 3 psy různýho věku (najednou) a ti mu nedali pokoj, takže ...
Kololo
napsal(a):
Co mám děelat, aby mi kočky nesraly na zahradě?
POPRVÉ DISKUTUJI NA KOČKÁCH A ŽASNU NAD MNOŽSVÍM RAD, VĚTŠINOU K NIČEMU.
Třeba to řešit rychle, levně a spolehlivě.
Kočka kálí ráda na uhrabaném suchém povrch záhonu ne na trávě či dlažbě. Výkal zahrabe.
.Položit síť plastovou na záhon. Dělají se z ní oplocenky a byla levná.
Kupte sklopec na kuny, nastražte lákavou návnadu. Jistě za krátkou dobu chytnete spoustu koček. Chycenou nechte 24 hod ve sklopci, pak ji ve sklopci pořádně vyděste, jak, to nechám na vás. Na životě ani zdravi jí neohrozíte, ale věřte, že se zahradě bude půl roku vyhýbat. Ochránci zvířat ji budou litovat, ale kde není žalobce není soudce. Někdo tu kočku ze sklopce pošle v rozporu se zákonem na onen svět, má od ní pokoj, ale možná to byla něčí oblíbená kočička, která si náhodou vyšla bez dovolení na výlet. Takže toto řešení zavrhuji.
A ti přátelé koček, kdyby ráno viděli nejen vákal v záhonu, ale ve voliéře jednoho, ale i více ptáků s utrženou nohou ještě žijících, tak by je soucit s kočkou přešel. Ale vina je na chovateli. Měl mít dvojité pletivo a proti škodné zabezpečit vnější voliéru.
No a když se kočičák vykálí na posteli,nebo podlaze..taky to nejde zahrabat
..my neměli na dvoře písek,ani štěrk...velký,travnatý dvůr...máma krmila asi 6-7 koček z okolí..mimo kočičinců tam byly větší pevné od Akity...ty se daly sbírat..Kočičince jsem vozila na pneumatikách nabalené až do Olmika-smrděla celá ulice(teda hlavně okolí auta)
No ale dokázat to nemůžu-nevyfotila jsem je..
Moudivláček
napsal(a):
POPRVÉ DISKUTUJI NA KOČKÁCH A ŽASNU NAD MNOŽSVÍM RAD, VĚTŠINOU K NIČEMU.
Třeba to řešit rychle, levně a spolehlivě.
Kočka kálí ráda na uhrabaném suchém povrch záhonu ne na trávě či dlažbě. Výkal zahrabe.
.Položit síť plastovou na záhon. Dělají se z ní oplocenky a byla levná.
Kupte sklopec na kuny, nastražte lákavou návnadu. Jistě za krátkou dobu chytnete spoustu koček. Chycenou nechte 24 hod ve sklopci, pak ji ve sklopci pořádně vyděste, jak, to nechám na vás. Na životě ani zdravi jí neohrozíte, ale věřte, že se zahradě bude půl roku vyhýbat. Ochránci zvířat ji budou litovat, ale kde není žalobce není soudce. Někdo tu kočku ze sklopce pošle v rozporu se zákonem na onen svět, má od ní pokoj, ale možná to byla něčí oblíbená kočička, která si náhodou vyšla bez dovolení na výlet. Takže toto řešení zavrhuji.
A ti přátelé koček, kdyby ráno viděli nejen vákal v záhonu, ale ve voliéře jednoho, ale i více ptáků s utrženou nohou ještě žijících, tak by je soucit s kočkou přešel. Ale vina je na chovateli. Měl mít dvojité pletivo a proti škodné zabezpečit vnější voliéru.
Dotknu se té poslední věty....a čemu se divíte? Bydlím na konci vesnice a pokud vám neodnosí slepice liška, odnese vám je postupně jestřáb, nebo jim kuna ukouše hlavy. Takže kdo chce mít slepice, musí si je dostatečně zabezpečit, pod pletivem, nebo pouštět jako náš soused jen, když je v zahradě. A nebo to risknout a postupně kupovat další a další slepice. A asi kromě vás, nikomu to prostě nepřijde divné. Zabezpečujete si auto, dům, to vám taky přijde asi divné, leč děláte to a voliéru je vám zatěžko? Proč? Protože zloděje nemůžete jen tak zlikvidovat?

Nemyslím, že ta poslední věta je ironie. Prostě chci chovat ptáky, musím si je zabezpečit. Protože se mi nechce stavět slepičí pevnost ( jeden soused má), ani krmit slepicema lišky ( druhý soused pevnost nemá ), tak slepice nechovám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167
napsal(a):
Nemyslím, že ta poslední věta je ironie. Prostě chci chovat ptáky, musím si je zabezpečit. Protože se mi nechce stavět slepičí pevnost ( jeden soused má), ani krmit slepicema lišky ( druhý soused pevnost nemá ), tak slepice nechovám.
Volieru muzu mit s dvojitym pletivem a strechou coz sice zabrani urvani nozicek a naletum dravcu ale proti vydeseni kdy selma skace po pletivu nezabrani jaksi nic a papousek neni slepice. A narozdil od slepice. Ktera max beha kdyz on v leknuti vylitne a zlame si vaz. Kocky co tudy prochazej toleruju. Ani do pisku po bazenu nam neserou co je na nem hizena hadice. Haleluja. Ale jednou nacapu nakou u voliery a bude to mit krusny.
kočky rozlišuji na mazlící a potvory. Ty slušně vychované projdou okolo voliéry a po pár dnech si na ně papouši uvyknou a nereagují na ně. Je to vidět zvláště teď na sněhu, kdy jsou vidět stopy. Jedna kočičinda si sedne u voliéry a počítá, jestli jsou všichni v pořádku. Některé jsou drzejší a občas řádí na voliéře. Zabraňují tím zase řádění kunám. Ty jsou mnohem urputnější v pronásledování ptáků, až do úplného vysílení. Co se týká bobků, tak jsem žádné nenašel v tuhém skupenství, pouze v podobě větších smrdutých zrcátek. Vadí mi to při sázení, když do toho sahám rukama. Občas se nějaká chytí do sklopce, dostane vodní sprchu a většinou se naší zahrádce vyhne. Tak jako já mám miláčky ptáky, tak mají zase jiní miláčky kočky a psy. vychovávám okolní páníčky ne jejich miláčky. Za nesebrané bobky od psů nadávám páníčkům.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167
corvuscorax
napsal(a):
kočky rozlišuji na mazlící a potvory. Ty slušně vychované projdou okolo voliéry a po pár dnech si na ně papouši uvyknou a nereagují na ně. Je to vidět zvláště teď na sněhu, kdy jsou vidět stopy. Jedna kočičinda si sedne u voliéry a počítá, jestli jsou všichni v pořádku. Některé jsou drzejší a občas řádí na voliéře. Zabraňují tím zase řádění kunám. Ty jsou mnohem urputnější v pronásledování ptáků, až do úplného vysílení. Co se týká bobků, tak jsem žádné nenašel v tuhém skupenství, pouze v podobě větších smrdutých zrcátek. Vadí mi to při sázení, když do toho sahám rukama. Občas se nějaká chytí do sklopce, dostane vodní sprchu a většinou se naší zahrádce vyhne. Tak jako já mám miláčky ptáky, tak mají zase jiní miláčky kočky a psy. vychovávám okolní páníčky ne jejich miláčky. Za nesebrané bobky od psů nadávám páníčkům.
Tak u nás žádná havěť není od doby co je v baráku skorem pár set hadů. Voliera je vyjma přední strany zděná takže není duvod aby kdekoli cokoli dělalo bugr
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11
rapotacka11
napsal(a):
corvuscorax
- po pár dnech si na ně papouši uvyknou a nereagují na ně.
Mám stejnou zkušenost.
Rada bych o nasich pitomcich rekla to same. Bohužel i po temer dvou letech se nekterych věci boji. Psiska nemusi, ksiltovky zerou ptáčky. Atd atd. Fakt nebudu spolihat na to ze nez si zvyknou nic se nepodela.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11
lesnížínka
napsal(a):
ksiltovky zerou ptáčky -
A ač milují pískacího plyšového ježečka kterého umí oba dokonale napodobit a který přežívá jejich pokusy rozbrat ho na jednotlivá vlákna. Tak piskací ptáček žere zelený ptáčky. Ovšem housenka, šnek ani datel z penny jim nevadí. A polštářový jednorožec je top 😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11
Prostě kšiltovky se bojí. A pískacího plyšového ptáčka taky. Zatímco stoletý pískací ježek je milován a cupován na kousky. A dalo by se víc věcí. Proč nechápem 😂

lesnížínka
napsal(a):
Papouši prostě mají svůj, prapodivný výběr toho, čeho se budou bát
Nejen papouši. I koně. Ti jsou schopni se leknout i věci(í), které viděli 100x předtím.