Ukázat mrtvou kočičku zvířecím kamarádům nebo ne?
Evropská krátkosrstá kočka
Dobrý den,
měli jsme doma dvě kočičky (9 a 3 roky) a jednoho pejska. Starší kočičku jsme museli bohužel dnes po beznadějné léčbě nechat uspat. Mladší kočička se zdá, že ji hledá.
Nevíme zda-li je vhodné kočičce a pejskovi jejich mrtvého kamaráda ukázat a tím říct, že už se s nimi neuvidí nebo raději ne.
Máme ji do zítra do rána doma a zítra ji vezeme do krematoria.
Děkuji za odpověď.
Já jsem tohle dilema nikdy neměla, kočičky i pes nám umřeli doma, ti ostatní to věděli, viděli, asi už i dávno předem věděli, jak to dopadne. Nikdo z nich se nedivil. Když nám umřel pes, jeho věrný druh kolem něho pár hodin chodil, jako by tam ani nebyl, nečichal k němu, neprohlížel si ho. My byli z jeho smrti v totálním šoku a on jako by říkal: co se divíte, vždyť to bylo jasné, jak to skončí. Nevypadal smutný ani další dny, týdny, roky, jako by to prostě přijal, tak jak to přišlo. A to do doby, než parťák umřel, nebyli nikdy od sebe ani na minutu, ten mrtvý tomuhle, co zůstal dělal od mala takovou chůvu, byl o dva měsíce starší a o polovinu větší. Mě to bylo líto, skoro jsem pejsovi vyčítala, že mě může puknout srdce a jemu je to jedno. Ale asi měl dost času to přijmout a pochopit. U koček to vlastně bylo nachlup stejné.