Ukázat mrtvou kočičku zvířecím kamarádům nebo ne?

Evropská krátkosrstá kočka
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.11.2021 20:03
Radekradek

XXX.XXX.38.96

Dobrý den,
měli jsme doma dvě kočičky (9 a 3 roky) a jednoho pejska. Starší kočičku jsme museli bohužel dnes po beznadějné léčbě nechat uspat. Mladší kočička se zdá, že ji hledá.
Nevíme zda-li je vhodné kočičce a pejskovi jejich mrtvého kamaráda ukázat a tím říct, že už se s nimi neuvidí nebo raději ne.
Máme ji do zítra do rána doma a zítra ji vezeme do krematoria.
Děkuji za odpověď.

22.11.2021 20:45
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

To by mě nenapadlo.
Ale každý jsme jiný ...
Nevím jak, ale ten co zůstal
to ví. Viděla jsem to na něm,
na tom pohledu. Takový nevěřícný zděšení to bylo.

22.11.2021 20:55
Radekradek

XXX.XXX.38.96

Ptám se o radu proto, protože to zřejmě neví, když ji hledá.

22.11.2021 21:30
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Dělejte jak myslíte. Nic nepokazíte.

22.11.2021 21:43
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Myslím, že ublížit to Vaší mladší kočce nemůže. Takže na Vašem místě bych to asi zkusila.
Ale moc si od toho neslibujte. Je možné, že to mladší kočka nepochopí.
Kdyžtak pak napište, jak to dopadlo.

23.11.2021 15:38
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já jsem tohle dilema nikdy neměla, kočičky i pes nám umřeli doma, ti ostatní to věděli, viděli, asi už i dávno předem věděli, jak to dopadne. Nikdo z nich se nedivil. Když nám umřel pes, jeho věrný druh kolem něho pár hodin chodil, jako by tam ani nebyl, nečichal k němu, neprohlížel si ho. My byli z jeho smrti v totálním šoku a on jako by říkal: co se divíte, vždyť to bylo jasné, jak to skončí. Nevypadal smutný ani další dny, týdny, roky, jako by to prostě přijal, tak jak to přišlo. A to do doby, než parťák umřel, nebyli nikdy od sebe ani na minutu, ten mrtvý tomuhle, co zůstal dělal od mala takovou chůvu, byl o dva měsíce starší a o polovinu větší. Mě to bylo líto, skoro jsem pejsovi vyčítala, že mě může puknout srdce a jemu je to jedno. Ale asi měl dost času to přijmout a pochopit. U koček to vlastně bylo nachlup stejné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík