Dobrý deň, máte tu prosím niekto skúsenosť s kalcivírusom u mačiek?
Stalo sa mi to žiaľ za dobrotu na žobrotu..:( vzala som si od pani kocourka, ktorého sa chcela zbaviť kvôli sťahovaniu sa do zahraničia. Kocourek bol viditeľne nemocný, i keď chovaný sám a v byte. Hneď na vet - kocour má niektoré blbé zuby, zánet patra, rýma, podvyživený a nedoživený - krmila ho whiskasom... krv ok, fiv/felv testy na vet ok, žiaľ sa potvrdila mykoplazma a kalcivirus. Očkovaný bol len 3x u pôvodnej chovateľky, 5r nič.. :( Kocour je oddelene, ale žiaľ prísna karantena u nás nie je možná, pochopiteľne som si na veciach preniesla vírus do zvyšku bytu a chytla to moja starší kočka, mladšej sa zatiaľ nič neprejavuje. Obe očkované, purevaxom, už sú to teda od poslednej vakcíny 2r ale vet mi vravel, že s touto stačí bytovky raz do 3r preočkovať. To rozhodnutie ho vziať k sebe bolo veľmi náhle, inak by som ich predtým preočkovala, teraz si to vyčítam... starší kočka okrem 1 aftu, ktorý sa už hojí iné problémy nemala.
Kocour dostal atb na mykoplazmu, kapky do očí, rýma sa zlepšuje. Zubky ked sa trochu prelieči zánet, pôjdu niektoré von, na podporu imunity majú imunoglukan, on a kočička ktorej sa urobil vriedok v puse maju aj Virbagen. Tretej dávam aspoň ten imunoglukan.
Prosím ako ste riešili podobný prípad vy ďalej? Držat od seba ich zvládneme tak max do vianoc (to bude 3,5 týždňa), v byte máme koberce a neviem ako to dezinfikovať. Premýšľam nad germicídnou lampu? Ozon som dostala na zapožičanie, ale máme dosť škvír a pokazenú ventiláciu, šlo by to hore k susedom a nedá sa to moc zabezpečiť. Neviem ako inak to vyčistiť.:/
Bojím sa ich potom k sebe pustiť, ak je kocúr chronický prenášač :( očkovať ich teraz nesmú, ale pokiaľ sa to drží v prostredí, tak neviem či bude vôbec niekedy vhodná doba na očkovanie a úprimne testy pcr po 2500kč každej mačeke každý mesiac je veľa. Očkovali ste potom?
Uživatel s deaktivovaným účtem

kalicivirus trvalé nosičství nedělá.