Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Johanaa

23.2.2022 20:37
Johanaa

XXX.XXX.85.56

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak snáší devon rex cestování.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2022 21:21

Johanaa napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak snáší devon rex cestování.

Cestování kam a proč?

Johanaa

24.2.2022 07:49
Johanaa

XXX.XXX.85.56

Třeba když o prázdninách jedeme někam daleko autem, třeba 8hodin. Samozřejmě i se zastávkami.

24.2.2022 08:47

Johanaa napsal(a):
Třeba když o prázdninách jedeme někam daleko autem, třeba 8hodin. Samozřejmě i se zastávkami.

..to vám nejlépe zodpoví chovatel tohoto plemene....

24.2.2022 09:11
Bobča

XXX.XXX.20.192

fotečka by nebyla??ať se pokocháme,jak vypadá?? Díky..

24.2.2022 09:20

Johanaa napsal(a):

Aha. Já mám zkušenosti jenom z obyč kočkami. Ani jedna cestování nemilovala a to se vozili jenom občas k veterináři. Celou (15 minutovou) cestu promňoukali - kocouři.

24.2.2022 09:31
odberryho

XXX.XXX.161.34

Tohle bude spíš o jedinci než o plemeni.

Ze čtyř mainských mývalích byli dva cestovatelé (každý druhý měsíc 3-5 hodin v autě dávali bez mrknutí oka, v cizím prostředí se chovali uvolněně) a dva řvou v autě od první cesty, kterou absolvovali u chovatele. I desetiminutová cesta na veterinu je s nimi peklo. Ty bych opravdu týrala dlouhou cestou jen v případě, že bychom se stěhovali. Takže když jedeme pryč, zajišťujeme pravidelný dohled a péči u nás doma.

24.2.2022 09:31
Bobča

XXX.XXX.20.192

Já vezla kočku kamarádky autobusem, ranním dělnickým spojem v 5 hodin(nepřišla na chatě navečer k autu,když se odjíždělo-jsem tam teda zůstala,že ji ráno dovezu-přišla chvíli po odjezdu auta)...promňoukala celou cestu(1,5hodiny)-hlavně jak se zastavilo a otvíraly se dveře..34 zastávek..myslela jsem,že tu přepravku-tašku,rozkouše a uteče někde do polí...Nebo nedejbože se v ní vyprázdní !!!v plném autobuse...a jeden přestup....no byl to zážitek
To jen tak na zpestření ...Jo a můj Max mňoukal celou cestu(35km)k děckám-už od malinka-asi 3x..tak jsem ho radši nechávala doma a krmila mi ho sousedka.

24.2.2022 11:16
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Vůbec by mě nenapdalo tahat sebou kočku někam na dovolenou. Vy budete na pláži a kočka čučet v nějakém cizím ,,bytě"? Z toho stresu by tak nejspíš onemocněla. Pes to zvádá dobře, protože ten chce být tam, kde je jeho pán, ať je to třeba v pekle, ale kočka je vázaná na svůj dům, je lepší ji tam 14dní nechat, se zajištěným servisem osobou, kterou zná. Jiné je to třeba, když někdo jezdí každý víkend na chatu, asi se dá na to kočka zvyknout kor, jestli je to tam pro ni zajímavější, než doma.

Johanaa

24.2.2022 17:28
Johanaa

XXX.XXX.85.56

Samozřejmě! Přivezla jsem si jí domů dneska :D Tady je fotka když jsem ji přivezla (ještě se bála)

24.2.2022 19:03

Johanaa napsal(a):
Samozřejmě! Přivezla jsem si jí domů dneska :D Tady je fotka když jsem ji přivezla (ještě se bála)

..ja jsem si devon rexe představovala trochu jinak, ale nevyznám se moc v tomto plemeni...

24.2.2022 20:18

Johanaa napsal(a):

Ale že má pořádně naštvaný pohled!

24.2.2022 20:45
Bobča

XXX.XXX.20.192

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Hezký...připomíná mi sphynxe...pohledem..ale asi to bude něco jiného...trochu ochlupenějšího...

24.2.2022 21:07
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Vystresovaný.

Johanaa

24.2.2022 22:51
Johanaa

XXX.XXX.85.56

Ano ano, je to fotka, kdyz zrovna prijela :)

25.2.2022 10:31
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

rapotacka11 napsal(a):
Vystresovaný.

A to ještě ani nemusela na tu dovču Koukala jsem taky na fotky, jak vlastně devon vypadá a...zombík 100x jinak. Asi mám jiný vkus na vzhled kočky

25.2.2022 12:34
odberryho

XXX.XXX.161.34

lesnížínka napsal(a):
Vůbec by mě nenapdalo tahat sebou kočku někam na dovolenou. Vy budete na pláži a kočka čučet v nějakém cizím ,,bytě"? Z toho stresu by tak nejspíš onemocněla. Pes to zvádá dobře, protože ten chce být tam, kde je jeho pán, ať je to třeba v pekle, ale kočka je vázaná na svůj dům, je lepší ji tam 14dní nechat, se zajištěným servisem osobou, kterou zná. Jiné je to třeba, když někdo jezdí každý víkend na chatu, asi se dá na to kočka zvyknout kor, jestli je to tam pro ni zajímavější, než doma.

Většinou jsou kočky opravdu raději doma. Výjimku jsme měli prvního kocoura - ten nás právě naučil brát ho všude s sebou. Když jsme prvně jeli na víkend pryč a nechali ho doma s tím, že jej bude chodit opečovávat moje mamka, tak hned večer po našem odjezdu mamka volala, že hlídá naposled, protože jí kocour malém ani nepustil dovnitř Ač ji znal, tak chodil za ní a vrčel

Od té doby jezdil s námi. Druhý kocour pak automaticky také. Ale jen tam, kde jsme přespávali, protože z cizího prostředí úplně nadšen nebyl.

Nicméně po smrti prvního už jezdí jen na veterinu a jinak zůstává s tou uřvanou omladinou doma. Ve svých 15 letech nemá zapotřebí nám dělat společnost na každém kroku.

K moři jsme tedy nikdy nevzali ani psa. Na rozpáleném písku jsme přes den neudrželi nohu, tak co by tam chudák dělal. Navíc on raději, když jedeme do chladných hor. Teplo nerad, sotva leze už při 28 stupních.

25.2.2022 13:01
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

odberryho napsal(a):
Většinou jsou kočky opravdu raději doma. Výjimku jsme měli prvního kocoura - ten nás právě naučil brát ho všude s sebou. Když jsme prvně jeli na víkend pryč a nechali ho doma s tím, že jej bude chodit opečovávat moje mamka, tak hned večer po našem odjezdu mamka volala, že hlídá naposled, protože jí kocour malém ani nepustil dovnitř Ač ji znal, tak chodil za ní a vrčel

Od té doby jezdil s námi. Druhý kocour pak automaticky také. Ale jen tam, kde jsme přespávali, protože z cizího prostředí úplně nadšen nebyl.

Nicméně po smrti prvního už jezdí jen na veterinu a jinak zůstává s tou uřvanou omladinou doma. Ve svých 15 letech nemá zapotřebí nám dělat společnost na každém kroku.

K moři jsme tedy nikdy nevzali ani psa. Na rozpáleném písku jsme přes den neudrželi nohu, tak co by tam chudák dělal. Navíc on raději, když jedeme do chladných hor. Teplo nerad, sotva leze už při 28 stupních.

Jo, tak to mi vyprávějte Mám starého samojeda a sotva leze při +10st Tak na dovolenou jsem taky nikdy psa nebrala a ani si to nedovedu představit, protože mám vždy velké chlupaté psy. Ale tak nějaký nahaláč a vodomil autem, v karavanu, snad. Kocour jezdil jen na veterinu, máme to 30km a celou dobu řval a snažil se dostat z přepravky. Jednou si i urval dráp, půl auta od krve Kočka je šílený plašan, nevím proč, jako malá byla návštěvy vítací no...asi se to změnilo po kastraci(sama pár hodin na veterině s cizíma lidma) a od té doby je problém ji vůbec nějak odlovit a dostat na přeočkování, schovat někam přichystanou přepravku...to jsou vždycky manévry Je polovenkovní, takže když vytuší - zdrhne

25.2.2022 14:23
odberryho

XXX.XXX.62.254

lesnížínka napsal(a):
Jo, tak to mi vyprávějte Mám starého samojeda a sotva leze při +10st Tak na dovolenou jsem taky nikdy psa nebrala a ani si to nedovedu představit, protože mám vždy velké chlupaté psy. Ale tak nějaký nahaláč a vodomil autem, v karavanu, snad. Kocour jezdil jen na veterinu, máme to 30km a celou dobu řval a snažil se dostat z přepravky. Jednou si i urval dráp, půl auta od krve Kočka je šílený plašan, nevím proč, jako malá byla návštěvy vítací no...asi se to změnilo po kastraci(sama pár hodin na veterině s cizíma lidma) a od té doby je problém ji vůbec nějak odlovit a dostat na přeočkování, schovat někam přichystanou přepravku...to jsou vždycky manévry Je polovenkovní, takže když vytuší - zdrhne

Teď jsme s nejmladším na veterině častěji, než bych si přála. A přesně....přepravka už stabilně na zemi v ložnici. Abych ji najednou nevytahovala. Týden mě kocour vítá a v den, kdy ho musím vzít na veterinu, se po něm slehne zem. A to je prosím jen doma a stejně je čím dál těžší ho najít. Nechápu, jak to pozná. Už o termínu návštěvy ani nemluvím, protože ho podezřívám, že rozumí

Když už ho odlovím, jdu k přepravce, která stále stojí v ložnici, protože jakákoliv manipulace s ní by mě prozradila, tak je tam narvaný jiný kocour. No to by mě trefilo. Teď už tedy přepravku navírám. Hlavně od doby, co ten nejstarší ji občas použil jako záchod. Jednou jsem tak spěchala (Groot odloven až na poslední chvíli), že jsem s pochcanou přepravkou dojela na veterinu a zjistila to až tam. No, sestřička pohotově, že se mi Groot pomstil a já jí to ani nevyvracela. Ta moč rozhodně nebyla čerstvá

28.2.2022 18:55
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Mám 3 kočky, jedna cestování nesnáší, druhé je to jedno a třetí si to vyloženě užívá. Není to plemeno, ale o kočce. Znám lidi co berou kočky na výlety a dovolené. Rodiče vozili kočku na víkendy a dovolenou na chalupu, jak se začali balit, už byla u dveří a čekala, aby ji náhodou nezapomněli, neměli na ni ani přepravku, ležela buď na zadních sedadlech nebo na zadním oknu. Já bych na převoz bez přepravky neměla odvahu

Přidejte reakci

Přidat smajlík