Britská modrá krátkosrstá koťátka

Prodám Britskou krátkosrstou kočku - Jsme malá chovatelská stanice Lovely P...
17000 Kč
Dobrý den,
náš tříměsíční kocourek rád vyhledává výšky. V bytě máme dřevěné zábradlí na které rád leze a vystrkuje dírami v zábradlí hlavu a my máme strach, že spadne dolů na zem ze čtyřmetrové výšky. Muž si myslí, že se při případném pádu dolů nestačí otočit, aby dopadl na všechny čtyři a bojí se, že se zraní, nebo zabije. Zamezit, aby k zábradlí nemohl je mu zabránit chodit do patra, ale to je zase součástí místnosti a je to komplikované.
Jaké máte rady, či případné zkušenosti s lezavou kočkou?
Děkuji
Já možná nejsem ta pravá. .můj kocour lezl taky..a navíc venku a na schodech....já se teda nebála..ale tady holky se bály za mě..
Jedině zadělat ty díry mezi šprušlema,jestli je to tak vysoko...ale tak,aby po nich nevylezl na zábradlí..Pokud jenom nasisuje...je zvědavý...
Nevím, co máte dole pod zábradlím, v té ,,šachtě"? Pokud nic, dala bych na zem třeba matraci. Předpokládám, že nějaká síť, která by ho zachytila, nepůjde jednoduše instalovat. Neměli by padat, neděje se to často, ale padají Nám takto sletěl kocour z 5m stromu. S otočením byl problém, protože se cestou praštil o větev Možná byl potlučený, ale viditelně nic, kočky jsou ,,gumové"
Příkládám fotku o jaké zábradlí se jedná. Výška cca 4 m. Vyleze si vždycky na to kovové zakončení cca 2 cm v průměru. Ta dřevěná deska je asi 1cm. On vyleze na kov a kouká kudy by se protáhl. Pootáčí se různými směry. Dál co by udělal nevíme, páč začneme mít strach a okamžitě situaci řešíme. Muž si od včera čte různé články jak dopadly kočky, když spadly z výšky. Co si zlomily nebo se zabily a o to má větší strach. Nikdy kočku neměl. Já ano a i jsem s nimi vyrostla a co o kočce vím, tak má přirozený instinkt co dělat když z výšky padá a i nějaký pud sebezáchovy. Lezení a výšky jsou pro ně přirozené. Nebo se pletu? Z těch fotek co přiložila Bobča bych, když by tohle kotě tři měsíce udělalo měla infarkt.
Nevím, jsem nikdy tenhle problém neřešila, pač kočka je šelma a výšky ji přitahují a je to jejich přirozenost lozit ve výškách, ale osobně si myslím, že čím víc místo ochráníte, tím víc tam bude chodit. Zadělat šprušle není tak jednoduché. Ale co takhle mu pořídit strom do výšky na kterém se vyřádí a nebude mít potřebu chodit po zábradlí?
Dole na zemi je klasicky lino.
Cebarkul
napsal(a):
Taky už nám na chalupě vylezl na ořezanou jabloň, a hledal cestu jak se vrátit. Našel. Muž očekává, že vyleze na Břízu a budeme volat hasiče. Ještě tak, když by spadl. To si nedokážu představit co by pak bylo doma
Teďka mladej, cca před půl rokem, se lekl vysavače a na zábradlí v patře jsem měla rozvěšené prádlo. Proběhnul prádlem a přistál v přízemí v hale na kožené sedačce, kterou sjel hezky drápama Muže málem trefil šlak...z té sedačky na kterou zve obchodní partnery
Já bych to neřešila, to kocour v pohodě dá, i když sletí. Stromem ho určitě potěšíte, ale jestli pomůže netuším, naše britky výšky vyhledávaly jen jako koťata. Vlastně ještě pořád lozí do ložnice přes pergolu(a dělají na ní blbosti) což jsou něco přes 3m a pod ní dlažba, ale už to neřeším
Máte to tam hezké
Uživatel s deaktivovaným účtem
Cebarkul
napsal(a):
Dobrý den,
náš tříměsíční kocourek rád vyhledává výšky. V bytě máme dřevěné zábradlí na které rád leze a vystrkuje dírami v zábradlí hlavu a my máme strach, že spadne dolů na zem ze čtyřmetrové výšky. Muž si myslí, že se při případném pádu dolů nestačí otočit, aby dopadl na všechny čtyři a bojí se, že se zraní, nebo zabije. Zamezit, aby k zábradlí nemohl je mu zabránit chodit do patra, ale to je zase součástí místnosti a je to komplikované.
Děkuji
Naopak, z takové výšky se stihne otočit naprosto v pohodě. Můj kocour se prochází po zábradlí ve 2. poschodí, šířka cca 5 cm. Zvykla jsem si.
Cebarkul
napsal(a):
Taky už nám na chalupě vylezl na ořezanou jabloň, a hledal cestu jak se vrátit. Našel. Muž očekává, že vyleze na Břízu a budeme volat hasiče. Ještě tak, když by spadl. To si nedokážu představit co by pak bylo doma
...náš kocou I kočka vyžadují každodenní procházku po domě...rádi oba koukají ze třetího zvýšeného poschodí dolů, co se tam děje....než jsem si zvykla, tak jsem nervy měla, ale kocour to už praktikuje bez úrazu již desátým rokem a kočka také už nějaký ten rok....navíc se rádi mazlí se sousedy kteří jdou po chodbě....
Kočky při pádu z výšky křápnou hlavičkou o zem.
Končí to polámanou čelistí. . .
Prosíme majitele koček
Zajistěte si své kočičí miláčky před pádem z okna/balkonu.
Ač jsou úchvatně šikovné a obratné, nejsou nesmrtelné.
Péče o kočku s úrazem v orofaciální oblasti není snadná, a určitě to nevypadá pěkně.
Tyto úrazy bývají hodně krvavé, kolikrát majitele vyděsí plandající čelist
nebo nepěkně vypadající zakrvácené oči.
S rychlou pomocí veterináře se většinou dá kočičího pacienta zachránit.
Prevence je ale alfou a omegou bezpečnosti vašeho mazlíčka.
Investicí do sítí ochráníte nejen její život, ale i své pohodlí, peněženku a nervy.
Cebarkul
napsal(a):
Mě se to líbí, ale muže by jen z obrázku napadali katastrofické scénáře.
Jak je fotka se sloupem..ten je udělaný z kobercové roury-polepené kobercem..Tak když ho to "chytlo"..tak se rozběhl až z chodbičky,vyskočil do půlky,2skoky byl nahoře-odrazil se na skříň-víc jak metr-skočil na nižší skříňku,proběhl za televizí,přes počítačový slolek,lednici,přeskočil uličku na pračku,myčku,sporák...ale to byla otázka vteřin ..pak se rozběhl a z balkonových dvěří skořil na to zábradlí..tam se zhoupl,jak vybral rovnováhu!!..krásně se i otočil na tom zábradlí..najdu fotku,kolik mu bylo když jsem ho načapala sedět pod slunečníkem..byl malý..Krve by se ve mě nedořezal..jen pomalu,abych ho nebylekala jsem pro něho šla...Pak jsem si zvykla..Viděla jsem naproti taky kočku chodit po zábradlí...
Ty nápady jsou super ..ale já jsem ho ještě zabavovala různými prolézačkami..pohledám Jsou i sloupy s odpočivadly nahoře...to by bylo pro něho taky dobré...Potřebuje vás vidět z výšky..Max ležel imrvére na skříni a pozoroval..
Tak jsem se aspoň zabavila..
Ještě mě napadlo..máte možnost mu dát k oknu vyvýšené škrabadlo?...Bude pozorovat dění venku i uvnitř.....a třeba nepoleze na schody..
Pod tím slunečníkem mu byly 4 měsíce-měla jsem ho od 6 týdnů(od 6.4.)...když obcházel tu tyčku,tak mě obcházely mdloby ..Nechtěla jsem na něho křiknout,aby se nelekl. Párkrát utekl k sousedovi-je to propojené to zábradlí,tak jsem musela dát zábranu-kartony..
Pak spousty krabic..prolézačku měl ve 4 měsících..ale obměňovala jsem jakékoli krabičky-papírovou tašku..To škrabadlo využíval hodně na pozorování..jen byl malý vrch,tak jsem mu vyrobila větší.potáhla jsem desku-uvnitř byl polstr na židli
Je tam vidět,odkud skákal ze sloupu na tu skříň..
Omlouvám se za tu spoustu fotek...ale já si zase zavzpomínala ..snad to neva
Jak psala "chameleonhugo",tak lehával taky na chodbě v paneláku,pozoroval lidi..jen to někomu vadilo,tak jsem ho musela zavírat..
Cebarkul
napsal(a):
Se stromu nejspíš nespadne, zachytí se drápama.
Na kovovém parapetu, balkonu se nemá jak zachytit
a jede ...
Bobča
napsal(a):
Tak jsem se aspoň zabavila..
Ještě mě napadlo..máte možnost mu dát k oknu vyvýšené škrabadlo?...Bude pozorovat dění venku i uvnitř.....a třeba nepoleze na schody..
Pod tím slunečníkem mu byly 4 měsíce-měla jsem ho od 6 týdnů(od 6.4.)...když obcházel tu tyčku,tak mě obcházely mdloby ..Nechtěla jsem na něho křiknout,aby se nelekl. Párkrát utekl k sousedovi-je to propojené to zábradlí,tak jsem musela dát zábranu-kartony..
Pak spousty krabic..prolézačku měl ve 4 měsících..ale obměňovala jsem jakékoli krabičky-papírovou tašku..To škrabadlo využíval hodně na pozorování..jen byl malý vrch,tak jsem mu vyrobila větší.potáhla jsem desku-uvnitř byl polstr na židli
Je tam vidět,odkud skákal ze sloupu na tu skříň..
Omlouvám se za tu spoustu fotek...ale já si zase zavzpomínala ..snad to neva
Jak psala "chameleonhugo",tak lehával taky na chodbě v paneláku,pozoroval lidi..jen to někomu vadilo,tak jsem ho musela zavírat..
Omlouvám se, včera jsem nestačila odpovědět. Náš Merlin je Lasička. Se protáhne všude.
Okno má volně přístupné, kouká se co se venku děje. To je v pohodě i židle, stůl. Jsme včera přemýšleli a vymysleli jsme, že mu vytvoříme na zdi schody z poliček tak, aby když spadne ze zábradlové konstrukce dopadl na poličku.
Vypozorovali jsme, že si tímhle výlezem na který reagujeme negativně si vynucuje jídlo, nebo pozornost a skvěle mu to vychází.
Má spoustu hraček. Koupených myší, ale nejvíc si prohraje s papírovou taškou, do které skáče s rozběhem, papírky, na záchodě rozmotává toaletak (to mě videl jen jednou si utrhnout proužek), víčka, ale co miluje nejvíc, tak špulku s namítnou nití. Když nahoru leze a není pod alotriovou náladou, tak je ještě ten jeho výlez na žbrdlinku udržitelný, ale jak je rozdováděný a je v tranzu alotrie, je schopen proletět otvor volným pádem.
Kartonové krabice a prolézačky samodomácí muž zavrhl, prý z bytu nebudeme dělat skládku 🤣🤣🤣
Ty fotky jsou super! Líbí se mi ten válec od spodu nahoru, to je přesně pro něj. Šplhat, lozit a pořád být v alotrii. Aby se vyžil i venku, tak jsme koupili klokanky pro kočky, ale na tu je ještě malý, musela jsem mu koupit kšíry pro fretku či morče, protože do kočičí vestičky ještě není dostatečně velký. Obojek dobrý, ale škrtí. V tomhle je spokojený. Na to, že je to Britka, je až moc živí. Když by šel po vekovním parapetu několik pater vysoko, bych asi měla infarkt. Muž by ho měl. Já už jsem víc oráchlá. Až zase vyleze na žbrdlinku, pošlu foto
Kartonové krabice a prolézačky samodomácí muž zavrhl, prý z bytu nebudeme dělat skládku
No jó,ale to on miluje!!každou novou krabici z obchodu-od čehokoli..sebemenší..musel prozkoumat..to jsem ani neposílala těch fotek v krabicích,taškách..Když jsem se balila někam,vlezl mi vždycky do tašky..do futrálu na kytaru..jsem ho vyhodila,než jsem se otočila,byl tam znovu..ale "vo tom to je"..zabaví se..Já měla taky divocha...Muž by ho měl pochopit..to není o skládce..prostě starou krabici vyhodím...na té prolézačce z krabic se vyřádil nejvíc jako kotě..Pak jsem jí dala k popelnici-na druhý den tam nebyla-někomu se hodila pro kotě..
A ten sloup? stálo mě to celkem 200..100byla za lepidlo,50za tu rouru od koberce(prý to musí vracet,ale prodavač,jak slyšel,na co to chci,tak za 50,-byla moje )a asi 35-40cm široký pruh koberce-zrovna ho tam měli..asi 3metrovka,taky za pár šupů...Jinak se dá koupit právě i hotový,i s odpočívadly,ale tady mu aspoň nic nezavazelo-a je drahý ...a měl ho i jako škrabadlo..Pořádně ho zapřít-já nemohla vrtat do stropu-byla jsem v pronájmu..Ty nálety i dolů jak couval-pokud neskočil dál..Zkuste mu to dopřát..a na to jídlo,že ho nalákáte,aby vylezl..tak to si s váma fakt hraje
Bobča
napsal(a):
Raduš,jako bys dala u tebe,jak máš schodiště ze stropu souběžně se zábradlím roletu..aby nemohly kočky skákat na zábradlí...
Myslíš, jak Viktor proběhnul prádlem pověšeným na zábradlí a přistál v přízení na gauči? Ta roleta by mu v tom ale asi nezabránila, taky tam bylo povlečení a on nepochopil, že to povolí
Aha, díky dobré Akorát si nejsem jistá, že časem nepřijde na to, že to nedrží Vy na tom patře máte ložnici, postel? Viděla jsem to ve více domech, i se mi to líbilo, ale nakonec to spaní ,,v prostoru" hádám, není úplně příjemné, pocitově, že? Savci, tedy většina asi evolučně vyhledává brloh, pelech, noru...
Bobča
napsal(a):
ano,takhle jsem si to představovala vypadá to pěkně...než po nich začne z druhé strany šplhat...jen co na to přijde,že to jde-nenechat volně viset přes to zábradlí..... třeba néé-nechci strašit
Už přišel na to, že je může nadzdvihnout, ale o nic víc se nepokouší.
To je právě na tom super, že se na tu roletu z žádné strany nedostane. By musel být opravdu hodně vynalézavý, i když je ta roleta jen volně. Ono se to nezdá, ale váhu nějakou má. Naštěstí je dál vlevo viz fotografie převis, který ho po zjištění, že nemůže přes rolety na kovové zábradlí uspokojí. I když je z čerta 🤣🤣🤣
Jeden fígl ale jsme našli. Bereme ho na vestičce ven, aby se utahal 😆 pak je klid
lesnížínka
napsal(a):
Aha, díky dobré Akorát si nejsem jistá, že časem nepřijde na to, že to nedrží Vy na tom patře máte ložnici, postel? Viděla jsem to ve více domech, i se mi to líbilo, ale nakonec to spaní ,,v prostoru" hádám, není úplně příjemné, pocitově, že? Savci, tedy většina asi evolučně vyhledává brloh, pelech, noru...
Ano, za zábradlím je postel. Patro je vlastně formou mezonetu v menším byte a simuluje druhou místnost.
Spaní na patře je o zvyku. Patro dřevěné drží na silných šroubech navrtaných ve zdi po stranách, když ho máte přes celou místnost. Spí se na něm normálně jako na zemi. Jen chvíli nesmíte myslet na to, že spíše jen na dřevěných laťkách a pod sebou máte nic a zem😆
Tohle patro je jen neuzavřená místnost.
Náš kluk vyhledává alotrie jakéhokoliv typu 🤣
to se mi moc líbí taková řešení...já chtěla kdysi-v první garsonce- mít postel jako na patře,pod tím gauč,nebo stůl s počítačem..byla jsem v takové a moc se mi to tam líbilo..šetřilo to prostor...ale u mě to bylo,že to byl pronájem,takže nic nebudovat...Jak ostatně ve všech dalších...
569553
XXX.XXX.39.131
Cebarkul
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji
https://litomericky.denik.cz/zvireci-denik/studie-veda-divoke-domaci-kocky-mozky-20230201.html
569553
napsal(a):
https://litomericky.denik.cz/zvireci-denik/studie-veda-divoke-domaci-kocky-mozky-20230201.html
A víte, že Einstein měl mozek (na muže) podprůměrné hmotnosti? A že nejtěžší mozek patřil jedinci, který strávil většinu života v ústavu pro choromyslné? Aneb na velikosti nezáleží - ženský mozek je v průměru o 100 - 150 g lehčí a s inteligencí to nijak nesouvisí.
lesnížínka
napsal(a):
První, co mě napadlo, že tím pádem asi i lidem A jo, je to tam Akorát, že jsem někde jinde četla, že lidem se naopak mozek zvětšil...tak nevím
Zvětšil se jim v průběhu evoluce. Ostatní viz výše.