Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.8.2022 20:34
Luciien

XXX.XXX.27.216

Dobrý večer, jdu se poradit :-)
Mám téměř pětiletou kočičku, je zvyklá jíst kapsičky a granule..vždy preferovala hlavně ty kapsičky, kolikrát byla fakt nenasytná. Posledních pár dnů (asi 4) kapsičky ignoruje, prostě přičichne a odejde. Což je pro ní nezvyklé, takže si říkám, zda za tím vidět něco víc. Jinak granule jí a řekla bych, že i více, než předtím. Do toho začala být více hlasitá, normálně byla spíše tichá kočka, zamnoukala nanejvýš když chtěla otevřít dveře, popřípadě když měla hravou náladu, tak u toho občas, jinak ne. Začalo to na jaře, po ránu a v noci, hlasité mnoukání, často když si chtěla hrát, nebo přidat jídlo a co mi přijde nejdivnější, tak si vleze u mě v ložnici za postel (je tam prázdný roh) a tam stojí v rohu a mnouká, tak jako knučivě. Skoro to vypadá jako když mrouskala (i je více mazlivější) akorát je tedy kastrovaná, mrouskání zažila jedno. Ted měsíc zase byl klid a nedělala to a nedávno opět začala i se více povaluje a nastavuje bříško. Jinak se zdá vše ostatní být v pořádku. Napadá vás něco? Mám v plánu jít s ní v týdnu na krevní testy, jen tak preventivně. Máte někdo nějaké podobné zkušenosti? Alespon s tím jídlem ?

20.8.2022 20:45
lesnížínka

XXX.XXX.34.221

Tak mě napadá: špatně kastrovaná. To, že se mění preference v jídle je spíš pravidlem. Moje kočka žrala asi 7let jeden druh kočičích konzerv, pak jak když utne, už je nechtěla. Kocour celý život jen granule, na stará kolena k tomu alespoň olízal omáčku z kapsiček. Ale ta změna chování vaší kočky vypadá spíš na to mrouskání.

20.8.2022 20:58
Luciien

XXX.XXX.27.216

Jak se to dá řešit? V případě, že by opravdu byla špatně kastrovaná?

20.8.2022 21:55
lesnížínka

XXX.XXX.34.221

Luciien napsal(a):
Jak se to dá řešit? V případě, že by opravdu byla špatně kastrovaná?

Reoperací. Není to vyjímečné, dá se říct, že se tady s tím setkáváme celkem často

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.8.2022 07:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

moje kastrovaná Matýsková se ještě, plácnu, cca 2-3 roky po kastraci chovala jako mrouskající se a "znásilňovala" mi kocoury
odeznělo to

21.8.2022 09:17
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

- zkušenosti? Alespon s tím jídlem ?

Klidně zkuste podat syrové, čerstvé maso.

Přidejte reakci

Přidat smajlík