Spřátelení koťátek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Iwa

24.8.2022 17:51
Iwa

XXX.XXX.156.32

Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu. Shodou okolností se nám doma sešla rovnou dvě koťátka, každé z jiného domova i jiné plemeno. Jsou to oba kluci, oba cca stejně staří a dovezeni domů jen s rozdílem jedné noci. Jeden je poměrně adaptabilní tvoreček, který si téměř během jednoho dne zvykl na mě i manžela. Druhý je poměrně bojácný, celý den zalezlý v koutě, ale o něco větší. Oba kluci na sebe syčí, s čímž jsem tak nějak počítala, ale přesto tak úplně nevím, jestli je mám nechat, aby si své vyjasnili či zasáhnout. Všude jsem se dočetla pouze o seznámení starší kočky s kotětem, či stávající kočky s novou, ale nikoliv o podobné situaci.
Bydlíme v bytě, takže oddělení jich obou není zrovna možné a zbavení se jednoho nepadá v úvahu. Jsem si jistá, že nějak to zvládneme, jen potřebuji poradit, jak se k jejich střetům postavit.
Díky ;)

24.8.2022 19:01
lesnížínka

XXX.XXX.2.167

Jsou to koťata, všechno bych řešila přes hru, bojínka hračka taky vyláká z rohu, společné honění laseru nebo udičky zlomilo odpor i naštvané kočky, které jsme přivedli koťátko, nového kocourka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.8.2022 19:15

+ dostatek pelíšků, skrýší, šplhadel, cest dole, uprostřed i pod stropem, aby se mohli bez rizika obcházet
zajistit klid při krmení

25.8.2022 07:10
deauville

XXX.XXX.46.69

A čas. Bojínek bude potřebovat víc času, než se rozkouká a zorientuje. Nechat ho v klidu, ať si pozoruje, lákat ho do her, na jídlo, ale bez nějaké urputnosti. Nebojte, sedne si to. Koťata jsou neuvěřitelně adaptabilní.

25.8.2022 09:58
Bobča

XXX.XXX.20.192

Prosím....a fotečka by nebyla??

Jak se jmenují?..Jednomu by pasovalo teda jméno Bojínek,ne?

25.8.2022 10:01
Bobča

XXX.XXX.20.192

nápad na levnou prolézačku.. ..a v té krabičce nahoře spával...

25.8.2022 10:29
lesnížínka

XXX.XXX.3.140

Bobča napsal(a):

Jo, taková prolézačka, kdy by na sebe koťátka jukala, by byla taky super

25.8.2022 11:43
Bobča

XXX.XXX.20.192

další nápady...jsou díry i dole zboku...dost ji využil,než mu byla malá

25.8.2022 18:52
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Bobča napsal(a):

Boži, Ty jseš šikula!
Kdybychom bydlely blíže sebe, tak bych si tu prolízačku od Tebe odkoupila...protože jsem líná něco takového sestavovat.

26.8.2022 12:38
Bobča

XXX.XXX.20.192

fikovnice napsal(a):
Boži, Ty jseš šikula!
Kdybychom bydlely blíže sebe, tak bych si tu prolízačku od Tebe odkoupila...protože jsem líná něco takového sestavovat.

dala jsem jí k popelnici a do druhého dne byla pryč...i ten sloup do stropu....

27.8.2022 15:38
fikovnice

XXX.XXX.133.241

Bobča napsal(a):
dala jsem jí k popelnici a do druhého dne byla pryč...i ten sloup do stropu....

Že my nebydlíme blíž!!!
Já bych to též od popelnic sebrala... I když asi bych měla trochu strach z nějaké nemoci, jako že to vyhodil někdo, komu umřela kočka na nějakou nakažlivou nemoc.

27.8.2022 18:51

Bobča napsal(a):
další nápady...jsou díry i dole zboku...dost ji využil,než mu byla malá

Jen takový dotaz - kocour si hraje s kulodráhou ? (všude jsem četla recenze, jak je úžasná, ale u nás nemá úspěch.)

Jinak pokud budete mít rady na spřátelení dvou koček velmi mě toto téma zajímá (zvlášť, když k Iginovi plánuji pořídit druhého bengálského kocoura)
Většinu rad jsem četla, zpočátku držet odděleně, pomalu sbližovat pomocí žrádla (i když nevím, jak to u mě zabere - můj kocour je požitkář), navíc ještě plánuji mít kotě od stejné chovatelky od které mám Igina (bude se jednat o jeho mladšího sourozence - tzn. budou mít východisko ze stejného prostředí - navíc, chci, aby povahou, co nejvíc odpovídat Iginovi.)

27.8.2022 21:49
fikovnice

XXX.XXX.134.0

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jen takový dotaz - kocour si hraje s kulodráhou ? (všude jsem četla recenze, jak je úžasná, ale u nás nemá úspěch.)

Jinak pokud budete mít rady na spřátelení dvou koček velmi mě toto téma zajímá (zvlášť, když k Iginovi plánuji pořídit druhého bengálského kocoura)
Většinu rad jsem četla, zpočátku držet odděleně, pomalu sbližovat pomocí žrádla (i když nevím, jak to u mě zabere - můj kocour je požitkář), navíc ještě plánuji mít kotě od stejné chovatelky od které mám Igina (bude se jednat o jeho mladšího sourozence - tzn. budou mít východisko ze stejného prostředí - navíc, chci, aby povahou, co nejvíc odpovídat Iginovi.)

Mám tři kočky a odhadem 7 miliónů hraček!!!
Včetně dvou nebo tří různých koulodráh! Ale už žádné hračky kupovat nebudu, ptž moje kočky prakticky vše baví VÝHRADNĚ se mnou! Jinak je koulodráha opuštěná...

Stran seznamování koček, snad i já Vám můžu nějak poradit. Je zde k nalezení mnoho mnou založených vláken. Pořizovala jsem právě kočky postupně; bohužel útulkové mi vždy odešly na nějakou hnusnou "F" nemoc. Takže poslední pořízená kočka je papírová MCO. Miluju je všechny tři, ale stálí lidé odtud vědí, že nejstarší kocour (ten je právě z depozita) je moje top No. ONE!!! (viz foto, mj. je to naprosto obří kocour vážící kolem 9kg!!!)
Navíc mi připomíná zemřelou mamku, která jej nade vše milovala. Dokonce mamka měla na pohřbu od tohoto kocourka věneček. Ex post jsem se dozvěděla, že ten věneček mojí mamince, co jí "dal" Fido, lidi extrémně dojal...

28.8.2022 05:54

U nás je tzn. "Iginovo hračkářství" - a tím myslím opravdu máme všechno - mám i Cats Meauw - ale jak jsem psala je požitkář (u všeho vyžaduje asistenci - je mu jedno jestli jsou to granule nebo pamlsky /raději bude běhat pro granule - než, aby si je vzal z vlastní misky) raději bude se mnou dělat clicker trénink než si sám hrát s myškou apod.)

Jinak Igin pravděpodobně bude Nr. ONE (vždyť je to moje mňoukající šikulka ). To je má největší obava, aby se Iginkovi něco nestalo (tzn. aby to neskončilo v krvavých bojích - raději jim obou nechám ostříhat drápky.)
Navíc se na kotě pojedu podívat (ano mám vzhledově jedno u chovatelky vybrané - ale uvidíme, pro mě je důležitější povaha než vzhled). Navíc je zde ještě jedna věc, která si mi na chovatelce strašně líbí - nechává své kočky dožít s ní i když už je nechá vykastrovat (strašně mě štvou inzeráty na bazoši, kde chovatelé nabízí své pětileté kočky vykastrované dále k prodeji, když už jim nedávají mladé. Co si o tom myslíte Vy?
Navíc se musíme pochlubit 25 bez zvracení (neohřívám krmivo - nezvrací - něco na tom bude)

Ps. vím, jak to bolí, když zemře maminka, já jsem o tu svou přišla v 18

28.8.2022 08:22

U nás je tzn. "Iginovo hračkářství" - a tím myslím opravdu máme všechno - mám i Cats Meauw - ale jak jsem psala je požitkář (u všeho vyžaduje asistenci - je mu jedno jestli jsou to granule nebo pamlsky /raději bude běhat pro granule - než, aby si je vzal z vlastní misky) raději bude se mnou dělat clicker trénink než si sám hrát s myškou apod.)

Jinak Igin pravděpodobně bude Nr. ONE (vždyť je to moje mňoukající šikulka ). To je má největší obava, aby se Iginkovi něco nestalo (tzn. aby to neskončilo v krvavých bojích - raději jim obou nechám ostříhat drápky.)
Navíc se na kotě pojedu podívat (ano mám vzhledově jedno u chovatelky vybrané - ale uvidíme, pro mě je důležitější povaha než vzhled). Navíc je zde ještě jedna věc, která si mi na chovatelce strašně líbí - nechává své kočky dožít s ní i když už je nechá vykastrovat (strašně mě štvou inzeráty na bazoši, kde chovatelé nabízí své pětileté kočky vykastrované dále k prodeji, když už jim nedávají mladé. Co si o tom myslíte Vy?
Navíc se musíme pochlubit 25 bez zvracení (neohřívám krmivo - nezvrací - něco na tom bude)

Ps. vím, jak to bolí, když zemře maminka, já jsem o tu svou přišla v 18

Myslím si totéž, co vedle na koních. Když někdo prodává 25letou huculku, na které se nedá jezdit a potřebuje zvláštní (a tedy drahou) péči. Za mě hnus, velebnosti.

28.8.2022 09:58
lesnížínka

XXX.XXX.3.151

Myslím si totéž, co vedle na koních. Když někdo prodává 25letou huculku, na které se nedá jezdit a potřebuje zvláštní (a tedy drahou) péči. Za mě hnus, velebnosti.

To je napříč chovem čehokoliv. To jsou zřejmě lidi, kteří chovají jen a pouze pro peníze. Přece kdybych měla své zvíře ráda, nikdy bych se ho jen tak nezbavila

28.8.2022 10:12

Já vím, ale stejně mě to udivuje, jedná se o uznávané chovné stanice, které vychovávají koťata v nejlepších podmínkách, a přesto jakmile přestanou sloužit svému účelu se koček zbaví. Z mého pohledu - kočka má mít jednoho pána (kočka je závazek nikoliv užitek)

28.8.2022 10:58
Bobča

XXX.XXX.20.192

Max měl 2...Tu modrou jsem obměňovala tvar..kolečko,nebo natažené "esíčko"..u toho jsem mu asistovala,že jsme si posílali kuličku jeden druhému..a to kolečko měl rád sám,že běhala kolem dokola...Jinak měl jenom to,co vidíte...tunel,tu novodurovou prolézačku-jsem pořídila ve stavebninách pár trubek za 40 korun..pak jsem ji tam stejně zas vrátila-co s tím....sloup jsem vyrobila s kamarádkou-celkem za 200-trubka od koberce polepená kobercem..

A ten sloup do stropu byl TOP ..Jo pak váleček s kuličkou-škrabadlo...v tom si taky hrál..nějaké míčky a myšky...nic moc...ani za ořechama běhal jen tak párkrát..na udice hleděl,co to je..akorát laser..to jo,ale v garsonce nebylo až tak možností-akorát na ten sloup vyletěl během vteřiny,ale to i bez toho a dál pak na okruh po pokoji kolem dokola po nábytku..
Není to o množství hraček..vyhraje si i s tím,co je doma..

košík s kolíčkama byl jeho..vyhazoval je,pak si s nima hrál..Asistoval okamžitě při skládání zpěvníků..otáčel listy..jak jsem měla na válendě seřazeno podle abecedy-on spal...Jakoby to věděl,vzbudil se a pak mi to všechno rozházel-nebo seděl mezi tím a nenechal mě dělat..skákal mi po rukách.. ..Si ty šanony úplně přivlastnil-jakoby to bylo jeho...Chtěla jsem něco psát..sedl si na blok a bral mi tužku..Byl to miláček ...že jdu na nádobí-lehl si mi do odkapávače...

Ta účtenkovka ...to jsem tenkrát sbírala účty,zapisovala a házela na zem..co ten v nich dělal ..se mi ta fotka líbí...zase jsem se jaksi rozjela ve vzpomínkách..pardon..

Jo a pořád čerstvé krabice různých velikostí..to potřeboval pořád..a čím menší,tím líp....hračky ani tak né..

28.8.2022 13:08

Bobča napsal(a):

Max měl 2...Tu modrou jsem obměňovala tvar..kolečko,nebo natažené "esíčko"..u toho jsem mu asistovala,že jsme si posílali kuličku jeden druhému..a to kolečko měl rád sám,že běhala kolem dokola...Jinak měl jenom to,co vidíte...tunel,tu novodurovou prolézačku-jsem pořídila ve stavebninách pár trubek za 40 korun..pak jsem ji tam stejně zas vrátila-co s tím....sloup jsem vyrobila s kamarádkou-celkem za 200-trubka od koberce polepená kobercem..

A ten sloup do stropu byl TOP ..Jo pak váleček s kuličkou-škrabadlo...v tom si taky hrál..nějaké míčky a myšky...nic moc...ani za ořechama běhal jen tak párkrát..na udice hleděl,co to je..akorát laser..to jo,ale v garsonce nebylo až tak možností-akorát na ten sloup vyletěl během vteřiny,ale to i bez toho a dál pak na okruh po pokoji kolem dokola po nábytku..
Není to o množství hraček..vyhraje si i s tím,co je doma..

košík s kolíčkama byl jeho..vyhazoval je,pak si s nima hrál..Asistoval okamžitě při skládání zpěvníků..otáčel listy..jak jsem měla na válendě seřazeno podle abecedy-on spal...Jakoby to věděl,vzbudil se a pak mi to všechno rozházel-nebo seděl mezi tím a nenechal mě dělat..skákal mi po rukách.. ..Si ty šanony úplně přivlastnil-jakoby to bylo jeho...Chtěla jsem něco psát..sedl si na blok a bral mi tužku..Byl to miláček ...že jdu na nádobí-lehl si mi do odkapávače...

Ta účtenkovka ...to jsem tenkrát sbírala účty,zapisovala a házela na zem..co ten v nich dělal ..se mi ta fotka líbí...zase jsem se jaksi rozjela ve vzpomínkách..pardon..

Jo a pořád čerstvé krabice různých velikostí..to potřeboval pořád..a čím menší,tím líp....hračky ani tak né..

Archie se za mlada doslova válel v penězích. Když jsem čas od času jako pokladník JK srovnávala zápisy v knize a skutečnou hotovost, dělala jsem hromádky na gauči, abych mohla spočítat. A to bylo něco pro něj! Asi ho fascinovaly všechny ty pachy.

A jednou jsem nechala v obálce na konferenčním stolku 900 Kč. Dvě dvoustovky jenom okousal, z pětistovky udělal puzzle. Naštěstí v ČNB bez mrknutí oka vyměnili. Že jsou na to zvyklí.

28.8.2022 17:23

Tak u nás homemade-hračky nefrčí - tedy pokud nepočítám mámin metr na šití a moje 15 let staré boty, škopek s vodou /měla jsem zde z krabic vyrobený domeček, Nevečeřové hračku z toaletního papíru bez zájmu/
Máme zde pár hraček, které má rád - ale vždy zaleží na náladě (myška z Amazonu, peříčka z Zverokruhu, mavátko s třásněmi, cat-dancer, lanový míček, močičák pískající, hvězdička pískajíc tedy všechno, co dělá strašný rámus apod.)

Tedy je zde jeden hit, který nezůstane ani jeden den v klidu to jsou spirálky z Amazonu - všem doporučuji /bohužel se nedají sehnat ve zverimexu (dokonce i sousedky si ke mě pak chodí kupovat spirálky (jelikož je nebaví je hledat pod lednicí).
viz. https://www.amazon.de/-/cs/dp/B08TLV5J82/ref=d_pd_sbs_sccl_2_1/257-0676059-7484267?pd_rd_w=CYL41&content-id=amzn1.sym.8b03808e-2e5a-4d83-870c-666304a3231f&pf_rd_p=8b03808e-2e5a-4d83-870c-666304a3231f&pf_rd_r=307WH2TBPAT7D0TTSHKH&pd_rd_wg=Xw1tv&pd_rd_r=ead57788-52bc-4a38-86c1-cd71b55e592b&pd_rd_i=B08TLV5J82&psc=1

Ps. také drahý pelíšek, který jsem koupila je teprve nyní využívá díky cat-koberci, který je v něm. Jinak musí být kuchyni stará deka (moc nádhery nedělá, ale nechci, aby zbytečně plakal.)

28.8.2022 17:43
fikovnice

XXX.XXX.134.0

Archie se za mlada doslova válel v penězích. Když jsem čas od času jako pokladník JK srovnávala zápisy v knize a skutečnou hotovost, dělala jsem hromádky na gauči, abych mohla spočítat. A to bylo něco pro něj! Asi ho fascinovaly všechny ty pachy.

A jednou jsem nechala v obálce na konferenčním stolku 900 Kč. Dvě dvoustovky jenom okousal, z pětistovky udělal puzzle. Naštěstí v ČNB bez mrknutí oka vyměnili. Že jsou na to zvyklí.

Puzzle z pětistovky...

28.8.2022 18:00
lesnížínka

XXX.XXX.3.151

Archie se za mlada doslova válel v penězích..Kometko, jestli je to tehle Archie, tak ten se bude válet vždycky

https://www.lifeandstylemag.com/posts/baby-archie-looks-just-like-prince-harry-did-as-a-baby-see-photos/

28.8.2022 18:42

nejjednodušší je pořídit koťata dvě, co už se znají

akorát se to blbě vysvětluje těm kočkám, co byly koťata minulý rok

28.8.2022 20:56

lesnížínka napsal(a):
Archie se za mlada doslova válel v penězích..Kometko, jestli je to tehle Archie, tak ten se bude válet vždycky

https://www.lifeandstylemag.com/posts/baby-archie-looks-just-like-prince-harry-did-as-a-baby-see-photos/

Ten můj je černý.

28.8.2022 21:02

fikovnice napsal(a):
Puzzle z pětistovky...

Neomylně rozeznal bankovku vyšší hodnoty, která byla hodna jeho pozornosti.
Už jsem psala, chovatelům mého předchozího kocoura jejich dalmatinka sežrala tři tisícovky. Ukázali mi na fotkách, jak vypadaly po průchodu zažívacím aparátem. Kupodivu docela neporušené, akorát naporcované. ČNB taky nezklamala a vyměnila.

28.8.2022 21:57
lesnížínka

XXX.XXX.3.151

Ten můj je černý.

No však tomuhle to taky hrozilo

29.8.2022 03:12
fikovnice

XXX.XXX.132.63

Neomylně rozeznal bankovku vyšší hodnoty, která byla hodna jeho pozornosti.
Už jsem psala, chovatelům mého předchozího kocoura jejich dalmatinka sežrala tři tisícovky. Ukázali mi na fotkách, jak vypadaly po průchodu zažívacím aparátem. Kupodivu docela neporušené, akorát naporcované. ČNB taky nezklamala a vyměnila.

Takže kočkami rozdrápané písemky mých studentů a moje lékařské recepty jsou slabý odvar...

29.8.2022 11:29

fikovnice napsal(a):
Takže kočkami rozdrápané písemky mých studentů a moje lékařské recepty jsou slabý odvar...

Kdysi dávno jedné studentce okousala domácí úkol koza...

30.8.2022 19:24
fikovnice

XXX.XXX.135.174

Kdysi dávno jedné studentce okousala domácí úkol koza...

No, já na těch písemkách, tedy jen některých měla vyloženě kočičí podpis. 4 rýhy, papír tak nějak na cáry, i když pohromadě to drželo...tak se to dalo - s velkou omluvou - studentům dát...

Přidejte reakci

Přidat smajlík