Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.8.2022 03:52
fikovnice

XXX.XXX.132.63

Vážení přátelé!
Tak zakládám své vlákno i zde. Začínám být totiž už skoro šokovaná apetýtem mého prostředního kocoura. To je ten štíhlý, atletické postavy - bílomourovatý. Mám pocit, že snad každé 2 - 3 hod za mnou chodí žebrat o jídlo. Myslela jsem, že si chce hrát, ale jakmile třeba vstanu (např. tuto noc), hned běží k miskám. Granule mají moje kočky permanentně k dispozici - na více místech a více druhů. Tady ten zmiňovaný kocour je z mých koček nejvíce na syrové maso. Takže večer zblajzl skoro celou vepřovou ledvinu. Mezitím už měl kapsičku, atd. A vlákno jsem založila, protože už mi opět vřeští do ucha. Je nar. 2016, takže nějaký růstový spurt má dávno za sebou. Je z mých koček nejaktivnější, nejhravější, nejštíhlejší, ale také nejzávislejší na mně...
Jo, a bobky má naprosto výstavní!!! Ostatní dva (Fido + Elsa) - to je vždy puch na omdlení, ale tady ten ani nevím, že byl v záchodku.

Možná mi poradíte, ať mu nechám udělat laboratoř (nad čímž skutečně uvažuji - např. thyreoidální hormony), ale teď se na vás obracím spíše s dotazem, zda nemáte nějaké tipy na zasycující jídla. Nebo zkrátka čím vaše kočky nikdy nepohrdnou, nějaké speciální recepty na kočičí jídla a tak... A vlastně vy, kdo máte bytové kočky, tak napsali byste prosím třeba i to, kolikrát denně krmíte a v jakém cca množství?

Děkuji za případné odpovědi, rady a nápady!

Ještě edituji: Myslíte, že mu mám "vycházet vstříc" stran té jeho žravosti? Zatím to tak obvykle dělám...ale myslím, že sežere mnohem víc jídla než zbývající dva dohromady (a ti váží každý kolem 10 kg!).

29.8.2022 08:32
Bobča

XXX.XXX.20.192

Jani -ty "stará" kočkomilka..zkušená chovatelka,co háže latinskými názvy nemocí a čeho všeho???si nevíš rady??

To je ten "jakohubený"?..Je krásný.. .
Připomíná mi "pana Bečku"(kde je mu konec?? )...Já myslím,že sis upletla na sebe bič v podobě krmení kdykoli...Nevím,ale já sem chodím už taky dost dlouho..Dodržovala jsem vaše rady...Granule nonstop,a ráno a večer jídlo...stačilo mu to..a měl 6 kilo-než teda zhubl na tom"výletě"..tak to jsem mu pak podstrojovala
Já nevím...třeba ti tu něco poradí...já bych mu toho tolik asi nedávala...ale to je pouze a jen MůJ názor

29.8.2022 09:02
fikovnice

XXX.XXX.132.63

Bobča napsal(a):
Jani -ty "stará" kočkomilka..zkušená chovatelka,co háže latinskými názvy nemocí a čeho všeho???si nevíš rady??

To je ten "jakohubený"?..Je krásný.. .
Připomíná mi "pana Bečku"(kde je mu konec?? )...Já myslím,že sis upletla na sebe bič v podobě krmení kdykoli...Nevím,ale já sem chodím už taky dost dlouho..Dodržovala jsem vaše rady...Granule nonstop,a ráno a večer jídlo...stačilo mu to..a měl 6 kilo-než teda zhubl na tom"výletě"..tak to jsem mu pak podstrojovala
Já nevím...třeba ti tu něco poradí...já bych mu toho tolik asi nedávala...ale to je pouze a jen MůJ názor

Boži, já už si s ním fakt téměř nevím rady...
Napadlo mě ale, že je teď rozhozený tím, že jsem měla dvě dovolené po sobě. Krátké, ale fakt rychle za sebou. To mi kočky chodí krmit buď sousedka nebo kámoška...a chodí za nimi jednou denně. Po mém příjezdu se vrhl na vepřovou ledvinu (vždy mu ji cestou zpět kupuji u řezníka) a také ji skoro celou zblajznul... No, a stran kondičky a vzhledu a tak rozhodně nemocně nevypadá! Jen je jak Otesánek, naštěstí bez té tloušťky...

Jinak dřív to tak nebylo, taky jsem dávala žrádlo v cca stejný čas - hlavně večer, granule pořád k dispozici a obvykle kapsičku ráno. Každopádně ta žravost přišla mám pocit teď v létě, no a poslední dny (a noci!!!) se jaksi stupňuje. Mimochodem jsem si na Tebe vzpomněla - jak Tě Max nenechával spát... Dnes v noci to vřeštění přímo u ucha bylo fakt super! I proto jsem sem napsala - asi hlavně fakt o nějaký tip, co je z jídel nejvíc zasycující (Předpokládám, že maso - ale je jedno jaké? A z jiných jídel...? Dnes v noci dostal ještě misku smetany...).

29.8.2022 09:20
Bobča

XXX.XXX.20.192

Dnes v noci dostal ještě misku smetany...).

nojó...uč si ho v noci krmit a budeš na mě myslet každou noc,jak se nevyspíš

29.8.2022 10:31
lesnížínka

XXX.XXX.2.211

Bobča má pravdu, dala bych mu jídlo před spaním a vřešti si jak chceš...až ráno bude. A teda pardon, ale moc štíhle mi nepřipadá(i když proti Gučeně je šlank ) nemáš fotku ve stoje? Maso...u nás vede hovězí a vepřové. Drůbeží nežerou vůbec. Králík když je.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.8.2022 10:54

"asi hlavně fakt o nějaký tip, co je z jídel nejvíc zasycující"
spíš ho krmit častěji
jde podzim, příroda velí vycpat se na zimu

29.8.2022 11:24

fikovnice napsal(a):
Vážení přátelé!
Tak zakládám své vlákno i zde. Začínám být totiž už skoro šokovaná apetýtem mého prostředního kocoura. To je ten štíhlý, atletické postavy - bílomourovatý. Mám pocit, že snad každé 2 - 3 hod za mnou chodí žebrat o jídlo. Myslela jsem, že si chce hrát, ale jakmile třeba vstanu (např. tuto noc), hned běží k miskám. Granule mají moje kočky permanentně k dispozici - na více místech a více druhů. Tady ten zmiňovaný kocour je z mých koček nejvíce na syrové maso. Takže večer zblajzl skoro celou vepřovou ledvinu. Mezitím už měl kapsičku, atd. A vlákno jsem založila, protože už mi opět vřeští do ucha. Je nar. 2016, takže nějaký růstový spurt má dávno za sebou. Je z mých koček nejaktivnější, nejhravější, nejštíhlejší, ale také nejzávislejší na mně...
Jo, a bobky má naprosto výstavní!!! Ostatní dva (Fido + Elsa) - to je vždy puch na omdlení, ale tady ten ani nevím, že byl v záchodku.

Možná mi poradíte, ať mu nechám udělat laboratoř (nad čímž skutečně uvažuji - např. thyreoidální hormony), ale teď se na vás obracím spíše s dotazem, zda nemáte nějaké tipy na zasycující jídla. Nebo zkrátka čím vaše kočky nikdy nepohrdnou, nějaké speciální recepty na kočičí jídla a tak... A vlastně vy, kdo máte bytové kočky, tak napsali byste prosím třeba i to, kolikrát denně krmíte a v jakém cca množství?

Děkuji za případné odpovědi, rady a nápady!

Ještě edituji: Myslíte, že mu mám "vycházet vstříc" stran té jeho žravosti? Zatím to tak obvykle dělám...ale myslím, že sežere mnohem víc jídla než zbývající dva dohromady (a ti váží každý kolem 10 kg!).

Moji kocouři jsou po každé dovolené taky žravější. Jinak krmím 2x - 3x denně + granule k dispozici. A občas něco od stolu - včera třeba dostali kůži z kuřecích prsou. Nechala bych udělat tu krev. Pro klid duše. Jo a mladší Kubík často vříská jen tak. Je prostě takový komunikativní, přesněji řečeno ukecaný.

29.8.2022 15:05

Připomíná mi "pana Bečku"(kde je mu konec?? ).

Pan Bečka, jelikož si myslí, že je mops, se z kočičí diskuze přesunul na psy

29.8.2022 17:11
Bobča

XXX.XXX.20.192

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Děkuji za info

29.8.2022 20:49
fikovnice

XXX.XXX.132.47

lesnížínka napsal(a):
Bobča má pravdu, dala bych mu jídlo před spaním a vřešti si jak chceš...až ráno bude. A teda pardon, ale moc štíhle mi nepřipadá(i když proti Gučeně je šlank ) nemáš fotku ve stoje? Maso...u nás vede hovězí a vepřové. Drůbeží nežerou vůbec. Králík když je.

Přísahám Bohu, že je štíhlej!!! Dávám smajla, ale myslím to vážně.
Dokonce má i úplně uzoučké tělo. Tyhle fotky zkreslují, a nejsou ani aktuální. Velmi ráda bych Vám jej nafotila...ale můj mobil přestal vykonávat všechny fce (takže se z něj jen volá a píšou SMS). Až přijde na návštěvu kámoška, poprosím ji o foto a dám je sem.

Takhle, když leží, tak se jaksi rozplácl... No a na svalovinu on moc není, u něj bohužel vyhrávají ty vnitřnosti, což vím, že není dobře!

29.8.2022 20:51
fikovnice

XXX.XXX.132.47

"asi hlavně fakt o nějaký tip, co je z jídel nejvíc zasycující"
spíš ho krmit častěji
jde podzim, příroda velí vycpat se na zimu

No, ono už k tomu častějšímu krmení došlo... Protože si to prostě vymňoukává... Takže tomu dám nějaký řád a snad to bude OK. Díky moc za tip!

29.8.2022 20:59
fikovnice

XXX.XXX.132.47

Moji kocouři jsou po každé dovolené taky žravější. Jinak krmím 2x - 3x denně + granule k dispozici. A občas něco od stolu - včera třeba dostali kůži z kuřecích prsou. Nechala bych udělat tu krev. Pro klid duše. Jo a mladší Kubík často vříská jen tak. Je prostě takový komunikativní, přesněji řečeno ukecaný.

Přesně!!! Po té D jsem to zaznamenala, ale já si fakt neuvědomila to, co píše "Hmn_". Ten čas nechutně letí a opravdu máme pomalu na krku podzim. No a to jsou kočky vždy jak popelnice!
Toto je také můj nejužvaněnější kocour!!! On mi i nadává! A sprostě! A dokonce i mojí sousedce - má ji spojenou s mými dovolenými, event. s tím, že mě odvádí někam pryč!
To poznám, když je na mě naštvanej - někde jsem psala, že začne tak divně skřehotat a "škrčet" na mě. A jinak žvaní furt!
Každopádně tím, že svá zvířata znám, tak vím, kdy jen tak žvaní "do větru" a kdy po mně něco chce. A třeba noc na dnes fakt byla "výživná". Prakticky jsem nespala... Jsem měkkota, sice jsem jej nechala nějaký čas vřeštět, ale pak jsem vstala a ještě mu dala půlku kapsičky.

29.8.2022 21:01
fikovnice

XXX.XXX.132.47

"Efe", ale my už přece všichni přímo VÍME, že pan Bečka prošel transformací a psem už dávno JE!

29.8.2022 21:29
fikovnice

XXX.XXX.132.47

Malá změna: Jako mlejn už žere i Elsa...

Začínám mít pocit, že se fakt už (!) začínají futrovat na zimu...

29.8.2022 21:30
Bobča

XXX.XXX.20.192

fikovnice napsal(a):
Přísahám Bohu, že je štíhlej!!! Dávám smajla, ale myslím to vážně.
Dokonce má i úplně uzoučké tělo. Tyhle fotky zkreslují, a nejsou ani aktuální. Velmi ráda bych Vám jej nafotila...ale můj mobil přestal vykonávat všechny fce (takže se z něj jen volá a píšou SMS). Až přijde na návštěvu kámoška, poprosím ji o foto a dám je sem.

Takhle, když leží, tak se jaksi rozplácl... No a na svalovinu on moc není, u něj bohužel vyhrávají ty vnitřnosti, což vím, že není dobře!

Jani..."štíhlej"?..jakože velké vnitřnosti??Tady je Max tak v těch 6 kilech-což bylo pro něho maximum..

Je tam datum..narozen březen 2018

29.8.2022 21:34
Bobča

XXX.XXX.20.192

Prakticky jsem nespala... Jsem měkkota, sice jsem jej nechala nějaký čas vřeštět, ale pak jsem vstala a ještě mu dala půlku kapsičky.

Jani...vítej v klubu

30.8.2022 14:10
odberryho

XXX.XXX.161.34

Bobča napsal(a):
Jani..."štíhlej"?..jakože velké vnitřnosti??Tady je Max tak v těch 6 kilech-což bylo pro něho maximum..

Já myslím, že to je myšleno tak, že ty vnitřnosti baští, ne že je má velké

Jinak vysíracího kocoura mám taky. Ve tři ráno mi řve do obličeje, hryže nos, škube vlasy. Tedy, teď už ne. Naučil se, že ráno, jak vstanu, hned dostanou konzervu, maso, kapsičku....cokoliv. takže se mě snažil postavit na nohy co nejdřív.

Stačilo ale upravit rituál. Ráno vstanu, jdu si čistit zuby, vyvenčím psa a pak teprve dostanou všichni napapat. Nemá to už tedy spojené s mým vstáváním a vydrží mi hezky poslušně ležet na hlavě klidně do půl páté ráno v týdnu a o víkendu dokonce do osmi.

Ale byly to tedy perné tři týdny, kdy opravdu zkoušel, jestli nepolevím. Přes den mi nevadí, že mi organizuje činnosti a říká, co mám dělat. Ale víc než jeho mám ráda spánek. Ne zase tolik, abych se v ložnici zavřela (bez kocourů v posteli bych ani neusnula ), ale když jsem nevyspalá, je to život ohrožující riziko pro všechny okolo. Jsem neskutečně protivná

30.8.2022 18:00

odberryho napsal(a):

Jinak vysíracího kocoura mám taky. Ve tři ráno mi řve do obličeje, hryže nos, škube vlasy. Tedy, teď už ne. Naučil se, že ráno, jak vstanu, hned dostanou konzervu, maso, kapsičku....cokoliv. takže se mě snažil postavit na nohy co nejdřív.

Stačilo ale upravit rituál. Ráno vstanu, jdu si čistit zuby, vyvenčím psa a pak teprve dostanou všichni napapat. Nemá to už tedy spojené s mým vstáváním a vydrží mi hezky poslušně ležet na hlavě klidně do půl páté ráno v týdnu a o víkendu dokonce do osmi.

Ale byly to tedy perné tři týdny, kdy opravdu zkoušel, jestli nepolevím. Přes den mi nevadí, že mi organizuje činnosti a říká, co mám dělat. Ale víc než jeho mám ráda spánek. Ne zase tolik, abych se v ložnici zavřela (bez kocourů v posteli bych ani neusnula ), ale když jsem nevyspalá, je to život ohrožující riziko pro všechny okolo. Jsem neskutečně protivná

Jo, taky jsem se naučila noční výlevy ignorovat. Naopak se občas bavím, v jakých tóninách a hlasitosti se kocour dokáže vyjádřit.

30.8.2022 19:14
fikovnice

XXX.XXX.135.174

Bobča napsal(a):

Boži, je štíhlý. Já fakt toto vím nejlíp...
Ty máš Maxe foceného nataženého... Můj kocour je takový...atletický - o čemž svědčí i jeho permanentní vylomeniny - závodní běhy po bytě, šplh po kočičích stromech závratnou rychlostí a z mých koček také jako jediný dokáže vyskočit, když stojí na místě, kolmo vzhůru... Když u nich byla sousedka a já byla na D, tak říkala, že myslela, že se smíchy počůrá (sousedka ). Zřejmě tady toho mého závisláčka a bojínka překvapila ve spánku na mé posteli. A on prý bez rozmýšlení vyskočil metr kolmo vzhůru....a plynule zapadl za čelo postele. A tím sousedce zmizel z očí! Když mi to vyprávěla, tak jsem se také chechtala.

30.8.2022 19:18
fikovnice

XXX.XXX.135.174

Bobča napsal(a):
Prakticky jsem nespala... Jsem měkkota, sice jsem jej nechala nějaký čas vřeštět, ale pak jsem vstala a ještě mu dala půlku kapsičky.

Jani...vítej v klubu

Boži, ono je to u mě složitější. Já mám strašné bolesti, takže mnohdy nespím kvůli tomu.
Teď někdy jsem ale psala na "Psy", jak zvířata (kočky, psi) ihned vyžadují pozornost, když zjistí, že jeho člověk je na příjmu!
Takže jsem tam napsala, že když se v noci probudím a vnímám, že někde poblíž spí některá z mých koček, tak si říkám: "Hlavně klidně lež! Žádný pohyb! Ani neotevírej oči! A nedejbože se nepodívej do očí příslušné kočce!"

30.8.2022 19:20
fikovnice

XXX.XXX.135.174

odberryho napsal(a):

"Jinak vysíracího kocoura mám taky. Ve tři ráno mi řve do obličeje, hryže nos, škube vlasy."

To neeee, pomoc! Tak to je ten můj uvřeštěnec úplné zlatíčko!!!
Ale tak cca kolem té třetí h ráno - to by souhlasilo!

30.8.2022 19:30
fikovnice

XXX.XXX.135.174

Tyto fotky už jsem asi také dávala...ale věřím, že demonstrují, že to není žádný otylec!

30.8.2022 20:54
Bobča

XXX.XXX.20.192

fikovnice napsal(a):
Tyto fotky už jsem asi také dávala...ale věřím, že demonstrují, že to není žádný otylec!

uznávám ..není otylec

1.9.2022 17:24
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Bobča napsal(a):
uznávám ..není otylec

Nicméně včera jsem mu po dloooouhé době koupila kuřecí maso - svalovinu (tuším prsa, která byla ve slevě) a žral opět jak pominutý. Pro mě je to ale celkem dobrá zpráva - on jinak svalovinu moc nemusí. Teď vím, že kuřecí ano.

11.9.2022 21:01
fikovnice

XXX.XXX.134.196

Přátelé, dvě poznámky:

a) chtěla jsem najít toto vlákno ve zdejším vyhledávači, název jsem si pamatovala...a napsalo mi to, že nebyly nalezeny žádné výsledky (?)! Až při použití Googlu se diskuze nalezla!

b) včera u mě byla na návštěvě sousedka a sdělila mi, že můj prostřední kocour "pěkně" přibral a Fido že už je téměř tragédie, jak je nyní tlustý! Respektive ona tedy mluvila o jeho velikosti a vzpomínala, jak jej viděla z okna někdy nad ránem a myslela si, že se tu prochází nějaká puma! To o tom přibrání je nicméně relevantní info, ptž ona moje kočky vídá jen občas, já denně.
Foto stále nemám, sousedka má mobil - nějakou vykopávku a můj přestal fotit, resp. ukládat fotky. Chtěla jsem tím říct, že ta žravost mého prostředního kocoura už tedy nese výsledky... Asi to bude blížícím se podzimem a přípravou na zimu...ale asi také se fakt budu muset zamyslet nad tím, jak moc a co žere.

11.9.2022 21:11

fikovnice napsal(a):
Přátelé, dvě poznámky:

a) chtěla jsem najít toto vlákno ve zdejším vyhledávači, název jsem si pamatovala...a napsalo mi to, že nebyly nalezeny žádné výsledky (?)! Až při použití Googlu se diskuze nalezla!

b) včera u mě byla na návštěvě sousedka a sdělila mi, že můj prostřední kocour "pěkně" přibral a Fido že už je téměř tragédie, jak je nyní tlustý! Respektive ona tedy mluvila o jeho velikosti a vzpomínala, jak jej viděla z okna někdy nad ránem a myslela si, že se tu prochází nějaká puma! To o tom přibrání je nicméně relevantní info, ptž ona moje kočky vídá jen občas, já denně.
Foto stále nemám, sousedka má mobil - nějakou vykopávku a můj přestal fotit, resp. ukládat fotky. Chtěla jsem tím říct, že ta žravost mého prostředního kocoura už tedy nese výsledky... Asi to bude blížícím se podzimem a přípravou na zimu...ale asi také se fakt budu muset zamyslet nad tím, jak moc a co žere.

Já Kubíkovi už několikrát řekla, že je tlustý. Jako já. A že s tím budeme muset něco udělat.

12.9.2022 08:55
Bobča

XXX.XXX.20.192

Já Kubíkovi už několikrát řekla, že je tlustý. Jako já. A že s tím budeme muset něco udělat.

a co on na to??

12.9.2022 09:55

Já už místní diskuse jinak než přes google nehledám. Místní vyhledavač je nastavený na jinou realitu.

12.9.2022 09:59
lesnížínka

XXX.XXX.40.219

Bobča napsal(a):
a co on na to??

Že si své mindráky má řešit sama

12.9.2022 09:59

Mně se osvědčil ten zpomalovač krmení. Vydolovat krmení je náročné, hrst granulí, která mu dříve vystačila na půl dne (jen proto, že jsem mu to hodila do misky a šla do práce, jinak bych řekla na deset minut), mu nyní stačí na den Už zhubnul, ne tedy nijak zásadně, ale už se mu slabiny nenadouvají směrem od těla.... Až dohubne, budu mu zase část granulí dávat do misky a ze zpomalovače se může dojídat :-) Jenže jedné kočce v domácnosti se to reguluje snadno. Když máte tři, to si věru neumím představit, jak to zašmoulit.

12.9.2022 10:03
lesnížínka

XXX.XXX.40.219

Chtěla jsem ještě dopsat, ale Buggyra mi tam vlezla Já, ovlivněná asi vkusem ,,na medvídky" a maje briťáky, jsem prostě nadšená, že má Viktorek pupíček a dohání Gucci. Vím, že to není ani trochu pro zvířata zdravé, ale prostě si nemůžu pomoct

12.9.2022 11:08

moje kočky koule (matka + 3 dcery) se v plném celoživotním zdraví, až na zuby v 16tém roce a samotném závěru života, dožily matka cca 17ti, dcery zemřely v roce 19tém. Tak to možná s tou tloušťkou nebude tak horké......

12.9.2022 13:07

Bobča napsal(a):
a co on na to??

Těžce nesouhlasí. Ale má smůlu.

12.9.2022 13:08

moje kočky koule (matka + 3 dcery) se v plném celoživotním zdraví, až na zuby v 16tém roce a samotném závěru života, dožily matka cca 17ti, dcery zemřely v roce 19tém. Tak to možná s tou tloušťkou nebude tak horké......

Možná ne. Ale já ty obezity vídám při pitvách...

12.9.2022 19:45
fikovnice

XXX.XXX.134.196

Já jim též promlouvám do duše, ve stylu:"Nesmíš tak moc papat/žrát, budeš tlustej a nebudeš se líbit kočkám!"

12.9.2022 19:46
fikovnice

XXX.XXX.134.196

Já už místní diskuse jinak než přes google nehledám. Místní vyhledavač je nastavený na jinou realitu.

Že jo...?

12.9.2022 19:47
fikovnice

XXX.XXX.134.196

Mně se osvědčil ten zpomalovač krmení. Vydolovat krmení je náročné, hrst granulí, která mu dříve vystačila na půl dne (jen proto, že jsem mu to hodila do misky a šla do práce, jinak bych řekla na deset minut), mu nyní stačí na den Už zhubnul, ne tedy nijak zásadně, ale už se mu slabiny nenadouvají směrem od těla.... Až dohubne, budu mu zase část granulí dávat do misky a ze zpomalovače se může dojídat :-) Jenže jedné kočce v domácnosti se to reguluje snadno. Když máte tři, to si věru neumím představit, jak to zašmoulit.

No jo, jenže prostřední není granulovej , on je na maso!

12.9.2022 19:57
fikovnice

XXX.XXX.134.196

Kéž by, Fido je teď fakt otřesný!
Sousedka měla záchvat smíchu, když jsem jí líčila, jak vezu na noc Fida výtahem ven a promlouvám k němu:"A pěkně běhej po venku, ne, že si zas lehneš a prochrníš nebo jen pročumíš celou noc!"

12.9.2022 20:01
fikovnice

XXX.XXX.134.196

Panebože, prostřední už se láduje i granulemi. Ty dřív vůbec nemusel!!! On teď fakt žere jak mlejn (se u nás říkává)!!!

12.9.2022 20:04
fikovnice

XXX.XXX.134.196

"Buggyro", prosím, nevložila byste foto toho "zpomalovače"? Ono i Elsa neskutečně hltá!!! Ta se nepřežírá, ale prostě hltá a granule téměř nekouše, nýbrž polyká.

13.9.2022 08:50
Bobča

XXX.XXX.20.192

já kdysi sháněla snaše pro mopse...je to nekvalitní fotka-z malého mobilu...ale tohle mi nabízela prodavačka...

13.9.2022 08:54

Bobča napsal(a):
já kdysi sháněla snaše pro mopse...je to nekvalitní fotka-z malého mobilu...ale tohle mi nabízela prodavačka...

S tímhle by si asi mops neporadil...

13.9.2022 08:58
Bobča

XXX.XXX.20.192

ani s tím zeleným?...já jí to jen fotila a přeposílala...Myslím,že tohle by bylo lepší pro kočku,že by si s tou koulí hrála a sem tam by vypadla granule...Hm?ale ta zelená má velké dírky,né?...
Počkám,co přijde od -teď nevím kdo to tu propagoval

13.9.2022 09:06
Bobča

XXX.XXX.20.192

Efe...já klikla náhodou na vaši fotku...a spadla mi čelist nad fotkami vašich koní ..Nádhera!!

Vím,že to sem nepatří...ale tohle je Hugo..světlý Bohuš a černá Kráska už bohužel nejsou...Možná bych někde našla fotky...ale neva...Jsem hned nevěděla,kam vás zařadit až jsem uviděla Pana Bečku

13.9.2022 10:14

Děkuji Bobčo Koníčci jsou můj relax, jen na ně bohužel nemám zdaleka tolik času, kolik bych chtěla...

Hugo je krásný mops! Zajímavé, že hoooodně mopsů se jmenuje Hugo.

Já jsem mj. dlouholetý chovatel mopsů, proto jsem reagovala. Nejde ani tak o velikost, s tím zeleným by to možná i šlo, ale většina mopsů by se na to prostě vyflákla, že to nemají zapotřebí

Naše současná mopsí smečka (vč. čtvrtého mopse Pana Bečky).

13.9.2022 11:19

fíkovnice: nemám jak vyfotit. Ale jednoduše, vzala jsem půllitrovou PET lahvičku od nějaké perlivé vody (tuším z benzinky) a ostrýma nůžkama jsem do stěn vystříhala otvory tak akorát, aby vypadávaly granule po jedné. Lahvička je "půlená", takže má Kocour tři otvory ve spodní části a tři otvory v horní části.

Lahvičku plním hrdlem. Kdybych nebyla líná, udelala bych si na to nějaký trychtýř z papíru nebo tak, ale že jsem líná, tak to plním rukou - prostě nasypu hrst granulí na hrdlo a něco vpadne dovnitř Zašroubuju víčko a hodím PETku po Kocourovi. Jak drbne lahvička o zem, vždycky nějaká granulka vypadne, tak to jde hned zkontrolovat.

Nenaučil se ji koulet, ale tak ji různě posouvá a otáčí, aby mu to vypadlo. Ono se to koulí blbě, jak se ty granule uvnitř nechtějí přesypávat. Ale tím lépe - musí se chlapec snažit, aby mu něco vypadlo

Protože sousedi pode mnou nemusejí být z šustění lahvičky po dlaždičkách třeba nadšení, uvažuji, že nalepím po obvodu dva pásky flísu, aby to bylo tiché. Ale ... ta lenost....

Jo, a kdybych potřebovala díry zmenšit nebo nějaké ubrat, tak je v záloze lepící páska

13.9.2022 12:38
fikovnice

XXX.XXX.134.196

Děkuji Bobčo Koníčci jsou můj relax, jen na ně bohužel nemám zdaleka tolik času, kolik bych chtěla...

Já jsem mj. dlouholetý chovatel mopsů, proto jsem reagovala. Nejde ani tak o velikost, s tím zeleným by to možná i šlo, ale většina mopsů by se na to prostě vyflákla, že to nemají zapotřebí

Ta soudržnost všech 4 PSU je neskutečná, ptž pan Bečka je jasný mops!!!

13.9.2022 12:39
fikovnice

XXX.XXX.134.196

fíkovnice: nemám jak vyfotit. Ale jednoduše, vzala jsem půllitrovou PET lahvičku od nějaké perlivé vody (tuším z benzinky) a ostrýma nůžkama jsem do stěn vystříhala otvory tak akorát, aby vypadávaly granule po jedné. Lahvička je "půlená", takže má Kocour tři otvory ve spodní části a tři otvory v horní části.

Lahvičku plním hrdlem. Kdybych nebyla líná, udelala bych si na to nějaký trychtýř z papíru nebo tak, ale že jsem líná, tak to plním rukou - prostě nasypu hrst granulí na hrdlo a něco vpadne dovnitř Zašroubuju víčko a hodím PETku po Kocourovi. Jak drbne lahvička o zem, vždycky nějaká granulka vypadne, tak to jde hned zkontrolovat.

Nenaučil se ji koulet, ale tak ji různě posouvá a otáčí, aby mu to vypadlo. Ono se to koulí blbě, jak se ty granule uvnitř nechtějí přesypávat. Ale tím lépe - musí se chlapec snažit, aby mu něco vypadlo

Protože sousedi pode mnou nemusejí být z šustění lahvičky po dlaždičkách třeba nadšení, uvažuji, že nalepím po obvodu dva pásky flísu, aby to bylo tiché. Ale ... ta lenost....

Jo, a kdybych potřebovala díry zmenšit nebo nějaké ubrat, tak je v záloze lepící páska

Super, a je to i hračka!

14.9.2022 00:01
fikovnice

XXX.XXX.133.13

Mimochodem, co říká Pan Bečka na tvory z kočičí říše? Má je za cizáky? Asi si s nimi tak úplně nerozumí, že?

14.9.2022 11:06

fikovnice napsal(a):
Mimochodem, co říká Pan Bečka na tvory z kočičí říše? Má je za cizáky? Asi si s nimi tak úplně nerozumí, že?

To moc netuším. Jen jednou jsem viděla, jak na zahradě zahlédl cizí kočku a číhal. Jinou interakci jsem za celý 4 roky, co je u nás, nezaznamenala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík