Britská mramorová kočička s PP, FIFE

Prodám Britskou krátkosrstou kočku - Chovatelská stanice britských koček Pe...
20000 Kč
Dobrý den, mám problém s našimi kočkami jedna druhou prostě nesnese😞
Mám už 3 a půl roku britskou krátkosrstou kočku samici vždycky byla až extrémně hravá nikdy se moc nemazlila opravdu vyjímečně a byla smutná když byla doma sama pořad cekala u dveří mňoukala a chtěla si hrát bylo mi jí líto protože pro ní chci to nejlepší tak mě napadlo pořídit kotě.. koťátko bylo jenom 2 měsíční (mainská mývalí samice) a asi sem to pokazila už na začátku já😕 dělala sem velmi pomalý postup seznamování přes dveře protože malá kočka byla velmi hubená a bala sem se ze ji moje druhá kočka ublíží ale syčení nepřestávalo. Nakonec to bohužel nešlo aby jsme spolu měli bez oddělení malá kočka byla strašně drzá a pořad po ní skákala neměla žádný zábrany vždy si chtěla jen hrát ale opravdu neúprosně starší kočku která ztrácela nervy otravovala. Říkala sem si ze stačí aby ji dala starší kočka třeba jenom trochu facku a mladší kočka se lekne a bude opatrnější na to co si dovoluje ke starší kočce. I přes facky mladší kotě se nebylo starší kočky a starší kočka si na ni vypěstovala averzi. Mladší kočce už je 8 měsíců a nic moc se nemění. Sice se neperou starší kočka jenom vždycky po ni vyjede a začne rvát a vrčet ale kotě ji ale stejně otravuje přeskakuje hraje si s jejím ocasem.. když je den a obě jsou unavené tak dokážou spát v jedné místnosti dokonce i kousek od sebe. Pak to ale začne od znova kotě ji začne otravovat starší kočka zaútočí kotě si lehne na záda starší kočka odejde a kotě po ní zase začne skákat. Už má na ní starší kočka takovou averzi že na ní začne útočit i když jenom leží nebo jde stejným směrem jako ona nebo když se na ni jenom kotě dívá.. jsem s toho smutná😞 obě kočky jsou vykastrované a dokonce nepomohlo ani stěhování ( aby obě kočky byly na nové půdě ) straší kočka je neustale ve stresu už je agresivní i na mě nemůžu ji ani pohladit kolikrát. Mladší kočka je daleko mazlivější a dokonce o dost víc bojácná oproti starší kočce i na psa kterého zná tak neustale syčí s boji se každého člověka kterého neviděla třeba 3 dny.. přitom starší kočka vychází skvěle se psem který sem občas chodí😕 byla bych rada za radu nechci mít doma nešťastnou kočku zvlášť když jsem si mladší kotě pořizovala s domněním aby bylo starší kočce lépe.. jsou i lepší dny když jsou spolu skoro celý den kromě večera a není to ani nějak moc ostrý ale pak jsou dny kdy se nesnesou už od rána. zkoušel jsem asi každou věc jaká existuje od různých kapek difuzéru po různé metody sbližování atd.. snažím se věnovat oběma kočkám stejně Ale musím uznat že mladší kočce se věnuju trochu víc protože s náma spí v jedné místnosti nedokáže být beze mne moc dlouho neustále mňouká takže i když se snažím na večer si brát starší kočku tak to vydrží tak maximálně do 4 hod. ráno pak se musí prostřídat protože mladší kočka neustále mňouká a steskní..
Uživatel s deaktivovaným účtem
" ale kotě ji ale stejně otravuje přeskakuje hraje si s jejím ocasem.. "
a proč ji necháš?
proč nepřetáhneš kotě na sebe a nehraješ si s ním ty?
proč nezajistíš starší kočce klid?
Jestli pak bude mainka významně větší než britka (měla by, ne?), tak lze britce postavit klidovou zónu, kam bude mít skrze příslušně veliký otvor přístup pouze ona. A pak si ona bude moct určovat, kdy si chce hrát a kdy ne.
Vždycky když vidím že k ní jenom mladší kočka jde tak si s ni hned hraju a nebo ji proste vezmu a dam do jiné místnosti ty situace kdy na ní skáče jsou jenom když vařím nebo něco dělám v domění že obě kočky spí hned jak uslyším mňoukání dávám je od sebe :) opravdu se moc snažím aby měla starší kočka klid s malou si hraju prachaticky neustale pokud nespí
a když je necháte??..dojde to do jak daleko??..co by se dělo,když byste si jich nevšímala(jako)..aby ony toho nezneužívaly,že sotva začnou...tak vy už startujete???..Asi bych je nechala,ať si to mezi sebou "vyřeší" ...pokud teda nelítají chlupy...zabavit je hračkami?...nebo aby se jedna před druhou třeba mohla schovat do "své"skrýše..(nějaké třeba krabice s víkem)...
Nebo-nemůžou spát obě s váma??byl by problém?třeba by se takhle snesly...ne na střídačku
Zabavit je hračkami bohuzel nejde mladší kocka si všechnu hru přivlastní vlastně nenechá starší kočku si hrát taky proto už úplně ztratila zajem o hry jedine pokud je mladší kocka v jiné místnosti tak si trochu hraje ..když je nechám tak se to odvíjí podle toho jakou má náladu mladší kocka pokud je klidnější tak to zvládají docela spolu v klidu 🥰ale když je mladší kocka vyspana a hyperaktivní nenechá starší napokoji a parkrat došlo i na rvacku nic hrozného ale člověka to predce jen vydesi ani jedna není agresivni ale sou tak rozdílné.. doufám ze mladší kocka se věkem zklidní 😕 má neustálou potřebu si hrát a ignoruje syčení a velmi hlasité vrčení starší kočky😞 občas si před ni starší kočka i lehne a ukáže břicho ale mladší kočička ji po chvilce stejně začne skákat na ocas
Ještě k tomu spaní samozřejmě pořád zkouším aby mohli spát obě u mě zrovna včera sem to zkoušela obě spali tak sem řekla že je nechám u sebe no ikdyz mladší kocka spi tvrdě jakmile uslyší že starší kocka jenom změnila místo kde bude spát nebo se jde napít tak po ni mainka hned startuje. Zkoušela sem variantu dat na noc mladší kočku na obojek a nechat ji tak 2 metry (kde měla samozřejmě vlastní zahod jidlo a pití a možnost být u mě ) funguje to jen do te doby než se nevzbudi starší kocka která jak vidí že se na ní mladší kouká hned po ni startuje a cely barak je vzhuru 😅
To, že se kočky servou, je sice nepříjemné, ale zase až tak vás to děsit nemusí, mezi zvířaty je to běžné. Mám dvouletého kocoura a čtyřletou kočku a naposled se servali někdy před měsícem. Není to nejspíš opravdová bitka, protože pak spolu zase normálně fungujou. Kocour na ni také útočí(stejně jako ta vaše mladá) a stará ječí, jako by ji vraždili, ale přinejhorším vyletí pár chlupů. Když je seřvu je nějakou dobu klid a to pak chodí stará a provokuje. Někdy kočka začne vrčet a syčet když leží a mladej ji jde jen očichat. To je moje reakce teda: aby jsi se neposr.., vždyť ti zatím nic nedělá Jindy, když po ní mladej skočí a ta řve jak tur, tak zase: bože Gucci, velká jsi jako kráva, tak mu nabanči a hotovo ne?!
Milus227
napsal(a):
Zabavit je hračkami bohuzel nejde mladší kocka si všechnu hru přivlastní vlastně nenechá starší kočku si hrát taky proto už úplně ztratila zajem o hry jedine pokud je mladší kocka v jiné místnosti tak si trochu hraje ..když je nechám tak se to odvíjí podle toho jakou má náladu mladší kocka pokud je klidnější tak to zvládají docela spolu v klidu 🥰ale když je mladší kocka vyspana a hyperaktivní nenechá starší napokoji a parkrat došlo i na rvacku nic hrozného ale člověka to predce jen vydesi ani jedna není agresivni ale sou tak rozdílné.. doufám ze mladší kocka se věkem zklidní 😕 má neustálou potřebu si hrát a ignoruje syčení a velmi hlasité vrčení starší kočky😞 občas si před ni starší kočka i lehne a ukáže břicho ale mladší kočička ji po chvilce stejně začne skákat na ocas
Lehnout na záda a ukázat břicho u koček znamená něco úplně jiného než u psa - je to příprava k boji, ne konejšivý signál.
lesnížínka
napsal(a):
To, že se kočky servou, je sice nepříjemné, ale zase až tak vás to děsit nemusí, mezi zvířaty je to běžné. Mám dvouletého kocoura a čtyřletou kočku a naposled se servali někdy před měsícem. Není to nejspíš opravdová bitka, protože pak spolu zase normálně fungujou. Kocour na ni také útočí(stejně jako ta vaše mladá) a stará ječí, jako by ji vraždili, ale přinejhorším vyletí pár chlupů. Když je seřvu je nějakou dobu klid a to pak chodí stará a provokuje. Někdy kočka začne vrčet a syčet když leží a mladej ji jde jen očichat. To je moje reakce teda: aby jsi se neposr.., vždyť ti zatím nic nedělá Jindy, když po ní mladej skočí a ta řve jak tur, tak zase: bože Gucci, velká jsi jako kráva, tak mu nabanči a hotovo ne?!
Tak nějak je to i u mně. A to je mezi oběmi kocoury mnohem větší věkový rozdíl. Občas mladší staršího prožene, někdy starší na mladšího zasyčí. Sem tam najdu pár vyškubnutých chlupů, někdy se ozve vřískot, jako když jednoho nebo druhého na nože berou. Ale v noci mi oba spí v nohách.
napsal(a):
Tak nějak je to i u mně. A to je mezi oběmi kocoury mnohem větší věkový rozdíl. Občas mladší staršího prožene, někdy starší na mladšího zasyčí. Sem tam najdu pár vyškubnutých chlupů, někdy se ozve vřískot, jako když jednoho nebo druhého na nože berou. Ale v noci mi oba spí v nohách.
Bohuzel u nás je řev na denním pořádku a spaní dohromady není možné
Milus227
napsal(a):
Aha já sem pravě slysela že když kocky ukazuji břicho jedna druhé tak to znamená ze se prát nechcou
Není pravda. Kočky si lehají na záda, aby mohly v boji použít všechny čtyři končetiny s drápy. Malé i velké. Nejsou to psi (psovité šelmy).
K britce jste vzala mainku. Mainská je hodně aktivní plemeno, moc nespoléhejte na to, že se věkem hodně zklidní. Ona si potřebujete hodně hrát a jediného vhodného adepta si určila jako britku. Možná by to chtělo natočit na video, ale z toho, co píšete, mi nepřijde zase tak nutné je od sebe separovat.
Mám tři kocoury a syčení, vrčení a prskání tu také máme. Občas se i proženou. Ale nikdy to není "naostro".
Máte pocit, že britka útočí na malou i když k tomu zrovna nemá důvod? Zkuste je pořádně pozorovat. Jsem si jistá, že malá hází "blbé ksichty". Provokuje starší zíráním. Až to starší nevydrží a vylítne. Pak to vypadá, že zlobivá je starší. Když se tohle děje u nás, neodnáším toho, co syčí, ale toho, co blbě čumí. Nebo ho aspoň slovně usměrním "Klífane, hoď se do klidu a zmizni".
Nejlíp se mi vždycky sbližuje přes pamlsky. Dá se s nimi i potrénovat. Umějí si sednout, dát pac, panáčkovat. U hry je to naprd, když jeden je váhavější a druhý do všeho hrrr. U nás si navíc jeden kocour hraje jen s míčky, druhý s pírky na provázku a nejstarší má nejraději tyčku nebo brčko.
odberryho
napsal(a):
K britce jste vzala mainku. Mainská je hodně aktivní plemeno, moc nespoléhejte na to, že se věkem hodně zklidní. Ona si potřebujete hodně hrát a jediného vhodného adepta si určila jako britku. Možná by to chtělo natočit na video, ale z toho, co píšete, mi nepřijde zase tak nutné je od sebe separovat.
Mám tři kocoury a syčení, vrčení a prskání tu také máme. Občas se i proženou. Ale nikdy to není "naostro".
Máte pocit, že britka útočí na malou i když k tomu zrovna nemá důvod? Zkuste je pořádně pozorovat. Jsem si jistá, že malá hází "blbé ksichty". Provokuje starší zíráním. Až to starší nevydrží a vylítne. Pak to vypadá, že zlobivá je starší. Když se tohle děje u nás, neodnáším toho, co syčí, ale toho, co blbě čumí. Nebo ho aspoň slovně usměrním "Klífane, hoď se do klidu a zmizni".
Nejlíp se mi vždycky sbližuje přes pamlsky. Dá se s nimi i potrénovat. Umějí si sednout, dát pac, panáčkovat. U hry je to naprd, když jeden je váhavější a druhý do všeho hrrr. U nás si navíc jeden kocour hraje jen s míčky, druhý s pírky na provázku a nejstarší má nejraději tyčku nebo brčko.
Děkuju za komentář 😇 před pořízením mainky sem shlédla spousty videí a dokonce mám i známé kteří mají také mainku a Britku spolu.. pořad doufám že se sklidní jinak ano Britka na mainku útočí i když třeba jenom spi sem si vědoma ze z valné většiny ji mainka provokuje a opravdu na ni často zírá ale když sme byly s mainkou na kastraci tak Britka se snažila útočit i na mladší kocky když byla ještě pod narkozou .. takže opravdu nevim ale když mainka otravuje (zíraním a číháním na britku) tak ji vždy utnu a nebo její pozornost věnuji na hry aby Britka mohla v klidu spát. Co se tyče krmeni tak to sem taky zkoušela hodně profíků říkalo že se takto k sobě sblíží když je budou pojit vzpomínky na neco příjemného v jejich případě jidlo a pamlsky😅 no fungovalo to do zhruba 6mesice věku mainky.. potom začala byt poměrně dominantní a velmi vrčí u jídla a odnese si ho od Britky co nejdál mezitím co Britka nemá problém jist hned u ni mala radši utece a sní si to sama a pak se vrátí ještě pro porci Britky (ano mainka ji občas krade jidlo přímo před cumakem) 🤦♀️
Tedy, ta vaše britka je hotový aristokrat a mainka pubertální čertisko. Vrčení u jídla, to jsem u dospěláků našich neslyšela. Věřím, že ji to přejde. Teď je to hormonální šílenec. Mají nějaké police u stropu? Nebo má britka jiné místo, kam se může efektivně uklidit?
Věřím, že si to u vás ještě sedne, ale malá musí dospět. Teď to s ní mlátí. Škoda, že šla od kočky ve dvou měsících. Ten měsíc výchovy kočičí mámou zrovna jí konkrétně dost chybí. Váš úkol bude to pořád korigovat, snažit se zabránit mladší přílišnému obtěžování britky a britku pro změnu kočírovat v tom, aby si "nekousla" do mainky pokaždé, když jde okolo. Maince to nevadí, ale zvyšuje to touhu do té britky pořád jít.
Držím palce, mainky dospívají dost dlouho.
Děkuju moc taky doufám💗🙏🏻
Opravdu s mainkou mlátí neskutečně hormony mám ji strašně rada ale s pohledu Britky se chová jak pubertální spratek🤦♀️😅Britka si občas vyšplhá na skříň kde prospí půlku dne mainka za ni samozřejmě muže vyšplhat ale k tomu moc nedochází tak aspoň nějaký klidný místo má 🥺 když ji hodně otravuje tak je mám od sebe ať je Britka v klidu..ale jsou i světlejší dny 😇
"Britka si občas vyšplhá na skříň kde prospí půlku dne"
kočky musí mít dostatek pelíšků a úkrytů, nahoře i dole
musí mít dostatek kočičích cest, pod stropem, uprostřed i dole, aby se mohly bezpečně obejít
je až k neuvěření, co dokáže i pár polic na stěně udělat se vztahem koček
opět doporučím shlédnout "Má pekelná kočka", bohatá studna inspirace
a Kláru Nevečeřalovou - videa, web stránky, pořad "Kočka není pes"
jestli nemáš, tak zkus na mladou laser, za tím se vylítá a padne
a krásně se tím odvádí od druhé kočky
cat friendly byt:
https://www.wildernesscat.com/make-apartment-cat-friendly/
https://www.kreativita.info/cat-friendly-byt-alts-design/
https://www.architectureartdesigns.com/how-to-organize-your-cat-friendly-home/