Kocour mi přijde hladový

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dalmadlýn

31.8.2022 11:02
Dalmadlýn

XXX.XXX.232.10

Ahoj,

mám kocoura na ledvinové dietě a přijde mi, že je pro něj nedostatečná. Má krmnou dávku granulí 52 g na den, jelikož je to 3 kilový drobeček a je schopný ji sníst na posezení. Zkoušela jsem mu dávku už i rozdělit, aby ji měl na celý den, ale on pak pořád škemrá. Ob den ještě dostává ledvinovou kapsičku a tu sní také hned.
Když má kapsičku, tak by podle dávkování dokonce měl mít o 20 g méně granulí.
Trpěl teď infekcí, takže před tím papal o něco méně, ale teď je jako prokopnutý.
VÍm, že je ledvinová dieta hodně nutričně výživná, ale kocour pořád něco chce. Když mu ještě přidám ke granulím a kapsičce, misku masa, má ji taky hned snězenou. Dokonce už se zkusil pustit i do granulí našich dalších koček, kterých si od začátku dietu ani nevšiml.
Veterinář nám říkal, že v žádném případě nesmíme překračovat dávkování, ale mě je ho strašně líto a nevím, čím ho ještě krmit.
Myslíte, že je těch 50g pro něj opravdu dostatečných a je to jen pažravka?
Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.8.2022 12:39
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dalmadlýn napsal(a):
Ahoj,

mám kocoura na ledvinové dietě a přijde mi, že je pro něj nedostatečná. Má krmnou dávku granulí 52 g na den, jelikož je to 3 kilový drobeček a je schopný ji sníst na posezení. Zkoušela jsem mu dávku už i rozdělit, aby ji měl na celý den, ale on pak pořád škemrá. Ob den ještě dostává ledvinovou kapsičku a tu sní také hned.
Když má kapsičku, tak by podle dávkování dokonce měl mít o 20 g méně granulí.
Trpěl teď infekcí, takže před tím papal o něco méně, ale teď je jako prokopnutý.
VÍm, že je ledvinová dieta hodně nutričně výživná, ale kocour pořád něco chce. Když mu ještě přidám ke granulím a kapsičce, misku masa, má ji taky hned snězenou. Dokonce už se zkusil pustit i do granulí našich dalších koček, kterých si od začátku dietu ani nevšiml.
Veterinář nám říkal, že v žádném případě nesmíme překračovat dávkování, ale mě je ho strašně líto a nevím, čím ho ještě krmit.
Myslíte, že je těch 50g pro něj opravdu dostatečných a je to jen pažravka?
Děkuji

Já mám už skoro 18letého kocoura na ledvinové dietě. Třetím, čtvrtým rokem. A dávám mu, co sežere. Dvakrát denně (někdy i víc) kapsičku s trochou masa, granule má k dispozici 24 hodin. Koupila jsem takovou kouli s otvory, takže to žraní výrazně zpomaluje.
On byl celý život štíhlý a teď už je vyloženě hubený. A kdybych ho ještě omezovala v jídle, umře hlady. Jsem vděčná za všechno, co sežere. A nikdy jsem nic nevážila. Ani nevážím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík