Koťata Ragdoll s průkazem původu

Prodám Ragdolla - Chovná stanice Daisy, CZ hledá nové milující rodiny pro k...
20000 KčAnastazia
XXX.XXX.203.208
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké jsou nejlepší granule pro kočky? Koukala jsem se na yoggies, lisované za studena.
Jsou ještě nějaké další? Nebo s jakými máte zkušenosti vy?
Uživatel s deaktivovaným účtem
nejlepší granule jsou takové, které kočka žere, neprdí po nich, nemá průjem, nedrbe se a má pěknou srst a přiměřený výživný stav
problém je v tom, že pro každou kočku jsou to granule jiné.
Anastazia
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké jsou nejlepší granule pro kočky? Koukala jsem se na yoggies, lisované za studena.
Jsou ještě nějaké další? Nebo s jakými máte zkušenosti vy?
Proč nechcete maso, trochu vnitřností, vejce... a granule jenom jako doplněk?
napsal(a):
Proč nechcete maso, trochu vnitřností, vejce... a granule jenom jako doplněk?
protože mít v misce sušenky a nemuset to dennodenně dále řešit je skvělá věc?
Anastazia
XXX.XXX.203.208
Přesně tak, jde hlavně o pohodlnost tohoto. Samozřejmě to bude dostávat spíše naopak. Granule určitou dávku a zbytek doplním třeba masem, barfem pro kočky. Chci svojí kočce dopřát to, co bude potřebovat. A mít z ní zvíře co nebude strádat po psychické ani fyzické stránce.
Popřípadě, nějaké dentální pamlsky pro kočky co fungují? Určitě budu pravidelně dávat přírodní zubní gel od tropicleanu. S touto značkou jsem v minulosti byla spokojena, i s vodou ústní co se přidává do vody, chci prostě docílit toho aby byla zdravá, v kondici.
hele, tohle vypadá jako reklama, tak trošku......
Anastazia
napsal(a):
Přesně tak, jde hlavně o pohodlnost tohoto. Samozřejmě to bude dostávat spíše naopak. Granule určitou dávku a zbytek doplním třeba masem, barfem pro kočky. Chci svojí kočce dopřát to, co bude potřebovat. A mít z ní zvíře co nebude strádat po psychické ani fyzické stránce.
Popřípadě, nějaké dentální pamlsky pro kočky co fungují? Určitě budu pravidelně dávat přírodní zubní gel od tropicleanu. S touto značkou jsem v minulosti byla spokojena, i s vodou ústní co se přidává do vody, chci prostě docílit toho aby byla zdravá, v kondici.
Jo jo, není nad reklamu.
Anastazia
XXX.XXX.203.208
Nejde o reklamu nýbrž o to co nyní používám u svých psů a používám to a zajímá mě, jestli někdo nemá podobný názor popřípadě jestli někdo ještě zná jinou značku, která by vyhovovala kočkám na zuby, krmení, cokoliv...chci pro ni udělat to nejlepší maximum co mohu.
Máte gel vyzkoušený u koček - většina, těchto čistících gelů nejsou vhodné pro kočky s citlivým zažíváním? Já osobně bych kocoura tím netrápila.
Nevím, nebylo by lepší krmit kočku masem? Navíc získáte druhý benefit a to, že kočka bude mít kožíšek jak z pohádky s krásným leskem.
Po dlouhodobém krmení pouze suchým je vyšší pravděpodobnost problémů s ledvinami.
Obecně nejlepších krmení je více značek a musí se k tomu přidat ještě řada, výrobci dělají více řad s různou kvalitou. Pro obecnou orientaci je třeba si něco přečíst. Ad 1 zda je krmení doplňkové nebo komplexní a podívat se na složení. Pokud možno by neměly být položky bílkoviny živočišného původu (separát nebo co), rostlinný olej, větší podíl vnitřností, větší procento škrobů, zrnin.
Jako základní orientaci ve složení krmiv doporučuji web https://kociciradce.cz. Tak získáte sama přehled jak zhodnotit to co kupujete, nebo porovnat dva výrobky.
Nikde jste nezmínila nějaký cenový limit, který má také vliv na rozhodování
Mně osobně chovatelka z chovné stanice naší kočky doporučila suché N&D PRIME CAT Adult Lamb + N&D PRIME Chicken, konzervy Applaws. Nejsou to samozřejmě jediné kvalitní značky. Každý si vybere podle svého gusta a dodavatelských možností.
buchtikj
napsal(a):
Po dlouhodobém krmení pouze suchým je vyšší pravděpodobnost problémů s ledvinami.
Obecně nejlepších krmení je více značek a musí se k tomu přidat ještě řada, výrobci dělají více řad s různou kvalitou. Pro obecnou orientaci je třeba si něco přečíst. Ad 1 zda je krmení doplňkové nebo komplexní a podívat se na složení. Pokud možno by neměly být položky bílkoviny živočišného původu (separát nebo co), rostlinný olej, větší podíl vnitřností, větší procento škrobů, zrnin.
Jako základní orientaci ve složení krmiv doporučuji web https://kociciradce.cz. Tak získáte sama přehled jak zhodnotit to co kupujete, nebo porovnat dva výrobky.
Nikde jste nezmínila nějaký cenový limit, který má také vliv na rozhodování
Mně osobně chovatelka z chovné stanice naší kočky doporučila suché N&D PRIME CAT Adult Lamb + N&D PRIME Chicken, konzervy Applaws. Nejsou to samozřejmě jediné kvalitní značky. Každý si vybere podle svého gusta a dodavatelských možností.
By neměly být bílkoviny živočišného původu... Nerozumím. Jaké jiné pro kočku? Bílkoviny z hrachu nebo sóji?
napsal(a):
By neměly být bílkoviny živočišného původu... Nerozumím. Jaké jiné pro kočku? Bílkoviny z hrachu nebo sóji?
Maso a bílkoviny živočišného původu v popisu na krmeni jsou dvě různé věci ... to druhé je jateční odpad, separát, šlachy, chrupavky, plíce a podobne
Já vím,že máte "lepší" plemeno..ale jen pro přirovnání...ten černý je od dcery-nebudu ani popisovat,co jí..určitě né nějaké drahé granule..a rohlík s mlékem je taky častý jídelníček..zbytky salámů..ale i maso o víkendu,když dcera vaří....Leskne se neuvěřitelně...Teď už je velký..tady byl puberťák..
Já Maxovi "přilepšovala" polštářkama z Lídlu..asi 2-3 druhy..na srst,kůži atd..3-4 kousky od každého(mají různé příchutě)..Jinak měl rád kapsičky z Billy..(zezačátku i Whiskas-byl pro mě nejlevnější).a já nedám dopustit na granule od Josery...ale to je na každém-chutnaly mu...A Max měl taky krásnou srst-nenašla jsem lepší fotku..leskl se taky...
Pochlubte se vaším ragdolem
Jo,a zuby měl krásné,koupila jsem ze začátku návlek na prst,že mu budu čistit,aby mu nesmrdělo z tlamky...a ani jsem nemusela...
"Pokud možno by neměly být položky bílkoviny živočišného původu (separát nebo co), rostlinný olej, větší podíl vnitřností, větší procento škrobů, zrnin."
tato věta v jazyce českém znamená, že bílkoviny nemají být živočišného původu. Tečka
text v závorce na tomto významu nic, ale zhola nic, nemění
maso JE zdroj bílkoviny živočišného původu. Tečka
chtělo by to vyjadřovat se více srozumitelně
Když koupím levné granule(kapsičky, konzervy) které krom separátu maso prakticky neviděly, tak k nim prostě budu dávat některou dávku i masovou a je to OK. On je i ten separát dobrý, protože pokud si kočka chytí myš, ptáka, mladého zajíce a nevím co ještě, tak z toho nechá okorát ten žlučník. Takže vlastně to, co se moderně nazývá separát, všechno sní sakumprdum, neobírá jen maso.
Separát není plnohodnotná bíkovina jako z masa, podobně výrobce do bílkovin započte i bílkovinu z rostlin rostlin.
Kočka je obligátní masožravec - . Průměrná kořist (myš) (správně uvádíte srovnání s myší) obsahuje 50-60% bílkovin (masa), 20-30% tuku a 3-8% sacharidů. To co koupíte za levno a chcete to "doplnit" 3x v týdnu masem. obsahuje hromadu věcí rostlinného původu, rostlinný olej. To je tak pro psa ale ne pro kočku.
Mnohdy výrobce uvede složení, ale ne procenta.
Jako příklad, jak hodnotiti složení krmiva uvedu Josera Catelux: Sušené drůbeží bílkoviny (drůbeží 20%), (kachna 6%) tzn. syrové maso nula, celozrnná kukuřice, škvarky, drůbeží tuk, sušené brambory, řepná vláknina, rostlinná vláknina, drůbeží bílkovina (hydrolyzovaná), minerály, drůbeží játra (sušená), slupky semen rostliny Psyllium.
V analytice sice uvádí bílkoviny, bez rozlišení živočišná nebo rostlinná, tuky ... ale zcela chybí procento škroby-cukry, které jsou v kukuřici.
Podíl masa v tomto krmivu je 26%, druhá položka je kukuřice !!!! Není tam přidaný taurin a biotin, který bývá ve slušnějších krmivech.
To co jsem napsal je pro poučení jak číst složení, pokud něco výrobce neuvede procentně nebo něco chybí, pryč od toho.
Jistě že jde o peníze a cenový limit každého je podstatný. Ale jsou krmiva dražší (kvalitní a méně) a podobně střední a nebo vyšší cenová relace nemá stejně kvalitní složení.
Každý si to musí přebrat sám a rozhodne se taky sám, ale musí si být vědom jakou "nekvalitu" kupuje.
Ntvrdím, že je separát plnohodnotná bílkovina, separát je ten zbytek, co není svalovina. Tu svalovinu jsem řekla, že dodám v jiné dávce tj, že k dispozici má tady ty granule, co maso neviděly a prostě mu dám misku masa. Nic složitého v tom nehledejte. Že v těch granulích sní kočka i obiloviny a nevím co ještě...to sní, i když zblajzne toho zajíce. O ečkách a jiných humusech v levných granulích ani nemá cenu se bavit, to je daň za levné granule. Ale zase: vzhledem k tomu, kolik my jich běžně v jídle sníme, tak je snad přežije i ta kočka.
Aby bylo jasno, nejsem ta, co potřebuje na granulích (a ostatním pro kočky) šetřit, no vysvětlete to těm kočkám, které top granule žrát nechtějí. Takže jim dávám, co jim chutná a doplňuju to masem (a i nad tím často nimrají)
buchtikj
napsal(a):
Možná je to trochu nepřesné, ale závorka to upřesňuje.
Jak by jste rozuměla popisu výrobce na suchém krmení ?? " maso a výrobky živočišného původu" ?
Je pravda, že jsem napsal nepřesně bílkoviny místo výrobky živočišného původu ... děkuji za upozornění, že jsem to mohl napravit :-)
Jak BYSTE. Upřímně, nezkoumám, neb jak jsem už psala, jako základ krmím maso, případně vnitřnosti, vejce, občas na vylízání kelímek od jogurtu. Granule a konzervy pouze doplňkově.
Petrolina
napsal(a):
Já kupuju krmivo od Marp, a to jak pro psa, tak i pro kočku. Jde o českou značku a krmivo má dobré složení.
A co je ten vývar ve složení?
Upřímně, když koupím srdce, kuřecí krky, kuřecí játra, vejce..., tak vím, co můj kocour žere. Nehledě na to, že to vyjde levněji.
Ale každý nechť se rozhodne sám.
Kocour žere Royal Canin, v podstatě nic k tomu nedostává (nic, co by stálo za zmínku).
Ta, co ho na tohle krmení naučila, má 13-14leté kocoury, kteří byli celý život jen na tom. Asi před dvěma lety museli přejít na nějakou dietu, nevím přesně jakou, zřejmě jak tu padlo, ledvinovou.
Sandra12
XXX.XXX.78.17
Zdravím všechny,
je dobré a komplexní krmivo Purina one sterilkat?
Sandra12
napsal(a):
Zdravím všechny,
je dobré a komplexní krmivo Purina one sterilkat?
Žádné granule nejsou dobré. Přesněji řečeno, nikdy bych nekrmila a ani nekrmím JENOM granulemi.
fikovnice
napsal(a):
Nejlepší granule pro kočku je syrové maso!
A vyjde to i nejlevněji!
Zdravím, Fíkovnice :)
chtěla jsem se zeptat, vy tedy krmíte syrovým? Nevím, jestli si to pamatuji dobře, ale myslím, že jste tenkrát psala, že Elsa nic moc jiného než granule nejí?
Já mám s kočkama v tomhle ohledu taky docela trápení. Obě jsou granulový už od mala...víckrát než 3x do týdne do nich nedostanu ani konzervu, kapsičku...prostě mi to každý den nežerou. Syrové, ani vařené maso vůbec...To jsem se navyhazovala oschlého z misek a to bylo maso od řezníka z různé zvěře a různých částí...Willy si akorát sem tam dá bílý jogurt...jinak mlsky taky jen mrazem sušená masíčka...nesežerou ani kvalitní šunku ... nechápu :D
Zkoušela jsem jim dělat i vývary speciálně pro ně...a prej si to mám sežrat sama ...
U nás je to půl na půl. Eda ragdoll miluje granule, dokonce mi rozerval velký pytel, aby se k nim dostal. Konzervy jak který, maso jak kdy. Jedl kuřecí srdíčka, hurá. Asi tak 3x. Pak přijde, ocicha a jde si lehnout. Minule ale baštil hovězí srdce, tak zas zkusím. Jen musím opatrně, se změnou vždy přijde průjem.
Druhý kocourek Bertík nalezeneček baští všechno a pořád. Pokaždé, když jdu do kuchyně jde se mnou, co kdybych náhodou chystala něco, co chce sníst. Takže dávám mokré krmivo oběma, vždycky je snězeno 😀
Já jsem silný zastánce kombinovaného krmení tj. mají k dispozici granule Joseru 3/4 a doplněné o Specif Dechry s lososem. Za den snědí oba dva jednu konzervu 250 g, a pak mají čerstvé maso. (nebo konzervičku Cosmy). Iginek ještě navíc polévku.
U nás granule má raději starší kocour, hlavně, když ho panička krmí - většinou přijde 3x-4x , jestli bych náhodou nemohla (požitkář). Většinou sežere všechno, ale nesmí v tom být hovězí. /a to ani syrové, ale jinak je to největší žebrák pod sluncem/
A Klimentek ten je zase na mokré krmivo než na granule, hlupák často čeká jestli bude něco lepšího než granule. Je potřeba ho hlídat, jinak by Igin zůstal pouze na granulích - podle Klimiho mu stačí, když se panička nedívá zvládne za okamžik obě porce - jak svou tak Iginovu.
Granule jim také míchám, aby neměli pořád to samé...kocour je na to zvyklý už od chovatelky...Máme Canagan, Acanu a Orijen a sem tam střídáme příchutě...občas jsem koupila v superzoo Applaws, když některé docházeli (měli jsme prodejnu hned vedle bytu)...s tím problém nemají, sežerou všechny výše zmíněné a zažívání je ok...
ale dostat do nich cokoliv jiného než granule ...jak to děláte, že vám kočky žerou skoro vše ...
teda, já teď mám ragdolla a mainskou mývalí...co jsme měli vesnické kočky v rodném bydlišti, tak ty taky snědly všechno...ale tohle je katastrofa a přijde mi, že je to s věkem akorát horší...jednu dobu žrali docela dost applaws a cosma konzervy...teď je to takové, že přijdou k misce, někdy si dají hned, jindy čuchnou a jdou na granule nebo rovnou odchází...
chovatelka mi radila zkusit maso nejdříve spařit horkou vodou, případně uvařit a postupně méně a méně až se dostanu na syrové...jenže oni nežerou ani to tepelně upravené a to ani když ho posypu jejich oblíbenou fortiflorou, ani natrhané, naškrábané...a nechat je bez granulí taky nepomůže, to akorát pějí hladové ódy a já jako vždy vyměknu a nasypu granule ...
takže se přiznávám, že mě to přestalo bavit a prostě jsem to vzdala...nabízím jim akorát ty jakž takž osvědčené konzervy a občas, když vaříme to maso (na které koukají, jako bych je snad chtěla otrávit)...ale už jim nekupuju spešl pro ně u řezníka jako dřív.
Za to kočka se může zbláznit, když mám třeba okurku, papriku, jablko...to má jako lízátko :D
napsal(a):
Granule jim také míchám, aby neměli pořád to samé...kocour je na to zvyklý už od chovatelky...Máme Canagan, Acanu a Orijen a sem tam střídáme příchutě...občas jsem koupila v superzoo Applaws, když některé docházeli (měli jsme prodejnu hned vedle bytu)...s tím problém nemají, sežerou všechny výše zmíněné a zažívání je ok...
ale dostat do nich cokoliv jiného než granule ...jak to děláte, že vám kočky žerou skoro vše ...
teda, já teď mám ragdolla a mainskou mývalí...co jsme měli vesnické kočky v rodném bydlišti, tak ty taky snědly všechno...ale tohle je katastrofa a přijde mi, že je to s věkem akorát horší...jednu dobu žrali docela dost applaws a cosma konzervy...teď je to takové, že přijdou k misce, někdy si dají hned, jindy čuchnou a jdou na granule nebo rovnou odchází...
chovatelka mi radila zkusit maso nejdříve spařit horkou vodou, případně uvařit a postupně méně a méně až se dostanu na syrové...jenže oni nežerou ani to tepelně upravené a to ani když ho posypu jejich oblíbenou fortiflorou, ani natrhané, naškrábané...a nechat je bez granulí taky nepomůže, to akorát pějí hladové ódy a já jako vždy vyměknu a nasypu granule ...
takže se přiznávám, že mě to přestalo bavit a prostě jsem to vzdala...nabízím jim akorát ty jakž takž osvědčené konzervy a občas, když vaříme to maso (na které koukají, jako bych je snad chtěla otrávit)...ale už jim nekupuju spešl pro ně u řezníka jako dřív.
Za to kočka se může zbláznit, když mám třeba okurku, papriku, jablko...to má jako lízátko :D
Já , když tedy bezpodmínečně chci , aby starší kocour sežral konzervu (a opravdu si vybírá - opovaž se, aby v konzervě bylo jen procento hovězího - tak jsem mu to zalévala pitičkem Vitaldrink od Miamoru - nyní už to nedělám nechceš sežere mladý)