Verča1478

XXX.XXX.28.184
Ahojky lidi, pořizuji si první koťátko, cca 4-5 měsíců. Je to nalezenkyně a prozatím byla krmení krmivem royal canin kitten. Slyšela jsem o něm dobré i špatné poznámky. Co si myslíte o Brit pro koťátka, nebo co byste mi doporučili? Vše si hradí sama, tak prosím něco dostupnějšího než 1500 za 4kg😅, bohužel si to momentálně po pořízení vybavení nemohu dovolit...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Verča1478
napsal(a):
Ahojky lidi, pořizuji si první koťátko, cca 4-5 měsíců. Je to nalezenkyně a prozatím byla krmení krmivem royal canin kitten. Slyšela jsem o něm dobré i špatné poznámky. Co si myslíte o Brit pro koťátka, nebo co byste mi doporučili? Vše si hradí sama, tak prosím něco dostupnějšího než 1500 za 4kg😅, bohužel si to momentálně po pořízení vybavení nemohu dovolit...
Už jsem trapná - ale co zkusit hovězí srdce, kuřecí krky nebo skelety a játra, syrové vejce? + konzervy a granule jako doplněk? Určitě levnější varianta.

"ale co zkusit hovězí srdce, kuřecí krky nebo skelety a játra, syrové vejce?"
proč tak omezeně? druhů masa je daleko více, netřeba se omezovat

napsal(a):
"ale co zkusit hovězí srdce, kuřecí krky nebo skelety a játra, syrové vejce?"
proč tak omezeně? druhů masa je daleko více, netřeba se omezovat
Jasně, občas dám i vepřové nebo rybu.
Můj předešlý kocour jedl do 11let jen a pouze royal canine pro briťáky...nic jiného, jiné granule, si nevzal. Z kapsičky olízal omáčku, masa se nedotknul. Když měl v 10letech otravu krve z kousance, vet konstatoval, že tak zdravého 10letého briťáka tam ještě neměl. A že to ho právě zachránilo to, že měl i ledviny v perfektním stavu. Toliko ke granulím. Nechci být zlá, ale proč si pořizujete zvíře, když nemáte ani dostatek financí na jeho jídlo? Co když onemocní? Víte, kolik v dnešní době stojí veterina?
lesnížínka
napsal(a):
Můj předešlý kocour jedl do 11let jen a pouze royal canine pro briťáky...nic jiného, jiné granule, si nevzal. Z kapsičky olízal omáčku, masa se nedotknul. Když měl v 10letech otravu krve z kousance, vet konstatoval, že tak zdravého 10letého briťáka tam ještě neměl. A že to ho právě zachránilo to, že měl i ledviny v perfektním stavu. Toliko ke granulím. Nechci být zlá, ale proč si pořizujete zvíře, když nemáte ani dostatek financí na jeho jídlo? Co když onemocní? Víte, kolik v dnešní době stojí veterina?
Tak určitě jsou lepší granule než Royal Canin, a určitě i horší:)
Ale k té poznámce, proč si zadavatelka pořizuje zvíře, když nemá dostatek financí na jídlo - ona nepíše, že nemá, holt nemá na ty superprémiové granule, a ruku na srdce, kdo jimi krmí své kočky... kéž by aspoň 50 % koťat bylo krmeno granulemi Brit Kitten nebo jinými podobné kvality... Jo, zvíře je drahá záležitost, zvlášť když onemocní, ale zase proč hned usuzovat, že zadavatelka nebude mít na veterinu...

deauville
napsal(a):
Tak určitě jsou lepší granule než Royal Canin, a určitě i horší:)
Ale k té poznámce, proč si zadavatelka pořizuje zvíře, když nemá dostatek financí na jídlo - ona nepíše, že nemá, holt nemá na ty superprémiové granule, a ruku na srdce, kdo jimi krmí své kočky... kéž by aspoň 50 % koťat bylo krmeno granulemi Brit Kitten nebo jinými podobné kvality... Jo, zvíře je drahá záležitost, zvlášť když onemocní, ale zase proč hned usuzovat, že zadavatelka nebude mít na veterinu...
Viz výše. Já superprémiové granule nekrmím - vlastně ani nevím, které to jsou.
No, když zadavatelka řeší peníze za krmení, tak se otázka finacování případné veteriny nabízí.
napsal(a):
Viz výše. Já superprémiové granule nekrmím - vlastně ani nevím, které to jsou.
No, když zadavatelka řeší peníze za krmení, tak se otázka finacování případné veteriny nabízí.
Ano, takto jsem to myslela. Já bych superprémiové krmila, několik značek jsem u předchozích koček zkoušela, ale se mi na to z vysoka. O to ani nejde, stačí nějaké jakž takž kvalitní. Jsem ta poslední, co to řeší, když to pak zají myšákem...s tasemnicí Ale prostě mě zaráží úvaha, že nemůžu jít do drahých granulí kvůli financím, když pak na veterině tisíce jen lítají Bála bych se pořídit si zvíře, kdybych potom neměla na nutnou péči. Byla jsem nedávno jen přeočkovat kočky, dvě a letos jsem platila přes 2 tisíce(kartou, nepamatuju si přesně)
lesnížínka
napsal(a):
Ano, takto jsem to myslela. Já bych superprémiové krmila, několik značek jsem u předchozích koček zkoušela, ale se mi na to z vysoka. O to ani nejde, stačí nějaké jakž takž kvalitní. Jsem ta poslední, co to řeší, když to pak zají myšákem...s tasemnicí Ale prostě mě zaráží úvaha, že nemůžu jít do drahých granulí kvůli financím, když pak na veterině tisíce jen lítají Bála bych se pořídit si zvíře, kdybych potom neměla na nutnou péči. Byla jsem nedávno jen přeočkovat kočky, dvě a letos jsem platila přes 2 tisíce(kartou, nepamatuju si přesně)
Raduš,ty to bereš zase hodně zeširoka a s katastrofickým scénářem
Prostě jí něco doporuč..hlavně třeba levnějšího ..viz Kometka maso,srdíčka atd...Verča neví,že to nejdražší nemusí být zrovna to nejlepší ..Je to její první...navíc nalezenkyně(neříkám,že by musela jíst něco horšího,než nějaké lepší kočky)ale prostě ty zkušenosti musí teprve získat...Nestraš jí hned veterinou

lesnížínka
napsal(a):
tak ono jsou finance a finance. prostě proč dávat tisíce a tísíce za granule, které jsou stejné jako ty s poloviční pořizovací cenou a liší se třeba jen značkou nebo reklamou.
Zdravím,
pokoušejte se pro svého budoucího člena rodiny najít především kvalitní granulky bez obilovin, dochucovadel a "masa a výrobků živočišného původu." (Nekvalitní granule typu Whiskas, Friskies a ostatní supermaketovky)
Ze začátku by bylo super míchat granulky nové značky pro kterou se rozhodnete s granulkami, které koťátko zatím baští :-) (Royal Canin)
Jak zde již psala lesnížínka, je důležité se zamyslet nad náklady po celý život kočenky, aby jste jí byla schopna zajistit adekvání péči (Kvalitní krmivo, veterina-očkování, odčervení, kastrace, případný zdravotní problém-, stelivo, škrabadla...)
Je ovšem skvělé, že se zajímáte o to co je pro vaše budoucí koťátko dobré :-)
Přidám Vám zde několik tipů na kvalitní prémiová krmiva za dobrou cenu :-)
Vyplatí se papání kupovat online.
Jak jste již psala Brit Care je velmi dobrá značka
https://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/brit_cat/brit_care/1034312?variantid=1034312.0&gclid=Cj0KCQjwmouZBhDSARIsALYcouqpoO8yTNlkxG9tAX0MLS4bjVaPbc3gmKDNyRsCfOhf9_xljs2CP88aAr-fEALw_wcB
Také jsou skvělé holistické granulky Carnilove
https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwjsio2z55b6AhXJ4XcKHQKpDEsYABAPGgJlZg&ae=2&dsh=1&agsac=zWB1r8Blr4g&cit=CkQKCAjwmouZBhBuEjQA2Aw2CE3NgASmLR3JDdgzg5iJ3EVlIbB47d--1Vq51VYL80P6yxukvzTtr2_GpH3jUs1jGgJdRvD_BwE&ohost=www.google.com&cid=CAESbOD2zwpegFSC_TbtaOzr5_Tgnt6XWwwMnH87X3GhwIR5Wijx6bLSRXnMpREMj9DvNiUaZW3eB9eLXlQO5vPV2R6ZJoqPsjJDzyXt5d3ZvxWpTo7PzoC6tzJRHMih4WaUT8Dj7gl-JvQWp-aQcg&sig=AOD64_01j5zFNrZqVqg5xXC7pI9m1-7Cpg&ctype=5&q=&ved=2ahUKEwi94ISz55b6AhV0hv0HHf32C0UQwg8oAHoECAMQEw&dct=1&adurl=&ms=CoACY8CSQB9ZLFCMlwDuUtWYZtkgEsx-5X3vJwbj3nOFLYdT7LPtqESGzvjByGbdpwHgosKmrqxnKUVOcXr9fbsDTjh8UmFXobxXd6b50R5UBm8UKKh-27WMdfZoKcuzIn9_p1ezBj57BhIixqYHlrHwmr1q-13OwLl7j0Uqpsz8P2Jo4jXBXV1G2QVDI0TdTiDWA5eSpTVd6SEKpkypdZ_WaUrCVUQ1Ed64EZze5MXzCOO4sbjM48dWZo6DTcL8PDr7sxQTQYclqiKRy_5PIqkWt-JWDLu51eIIO9jvxK5fiXdaC0HWRUZEv_g4OaM5zyV4-hndhSfQa6QhtPGvmDzBgAqAAqOCH8XQIZj-C67wsn9zvswE99wELdPsF6z-2
Applaws kitten:
https://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/applaws/1374752?variantid=1374752.0&gclid=Cj0KCQjwmouZBhDSARIsALYcourng-7Evex9bxN30b3YDXAnpnsKzvnYH7qisEA5V6xHOFdj6rZ23M4aAsmmEALw_wcB
Granulky Acana, které jsou ovšem finančně nákladnější:
https://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/acana-first-feast-kitten-1_8-kg/?gclid=Cj0KCQjwmouZBhDSARIsALYcouqjLuwuPQr-pWe-JMGgTwer64tzm0UtbuW-oKz5FA0uqRLnxyzK-pQaAsm8EALw_wcB#specifikace/
Spektrum kvalitních granulí je samozřejmě ještě širší, toto je jen ukázka :-)
Případně jak zde již někteří zmínili, je skvělé kočičce zpestřit stravu mokrým krmivem či syrovým masem.
Přeji hezký den.