Britská koťátka

Prodám Britskou krátkosrstou kočku - CHS New Montemi hledá milující domov p...
16000 KčProsím o radu. Mám ročního britského kocoura, zatím nekastrovaného. zatím neznačkoval.. Poctivě 2x denne chodí čůrat do krytého Wc. Ted ale potřetí po sobě bedýnku ignoroval, a udělal to v místnosti. Nebylo to ale žádné stříknutí do výšky, ale regulérně se vyčůral vsedě (jednou dokonce na postel).....mám to brát jako značkování a rychle domluvit kastraci? Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
evila
napsal(a):
Prosím o radu. Mám ročního britského kocoura, zatím nekastrovaného. zatím neznačkoval.. Poctivě 2x denne chodí čůrat do krytého Wc. Ted ale potřetí po sobě bedýnku ignoroval, a udělal to v místnosti. Nebylo to ale žádné stříknutí do výšky, ale regulérně se vyčůral vsedě (jednou dokonce na postel).....mám to brát jako značkování a rychle domluvit kastraci? Děkuji.
Zvláštní. Já vždycky viděla jenom to klasické značkování. A pak kocouři hned šli. Takhle se projevuje spíš zdravotní problém. V každém případě vás návštěva veterináře nemine.
není to značkování, je to prostě nečistotnost. příčin je opravdu hodně, od zdravotního problému po problém se záchodem, kdy kočka prostě nemohla jít na hajzlík, nebo byl hajzlík v té chvíli špatně dosažitelný, po reakci na jakékoliv nežádoucí změny u vás v domácnosti.
zatím jsem s čistotností u něj neměla žádný problém, bedýnka byla vyčištěná, na stejném místě, dokonce jako by v obvyklou dobu k ní šel a pak si to rozmyslel....než jsem se otočila na podpatku bylo to v obýváku. žere a hraje si normálně, zatím žádné problémy na něm nepozoruji. Se zánětem močových cest mám také bohaté zkušenosti u předchozího kocoura, byl neklidný, čůrání všude možně jen ne do bedny a malé množství, tohle byla ale velká louže v obvyklou dobu....
evila
napsal(a):
zatím jsem s čistotností u něj neměla žádný problém, bedýnka byla vyčištěná, na stejném místě, dokonce jako by v obvyklou dobu k ní šel a pak si to rozmyslel....než jsem se otočila na podpatku bylo to v obýváku. žere a hraje si normálně, zatím žádné problémy na něm nepozoruji. Se zánětem močových cest mám také bohaté zkušenosti u předchozího kocoura, byl neklidný, čůrání všude možně jen ne do bedny a malé množství, tohle byla ale velká louže v obvyklou dobu....
Ale to opravdu není značkování. Viz výše.
evila
napsal(a):
Že si to rozmyslel...
Není problém teda se zachodkem....neumyvala jste ho necim, co mu najednou smrdi.... Zkusila bych jiné stelivo, nebo sundat kryt...
mohla kolem prolítnout velká moucha, třeba, a teď se tam bojí chodit.....např.
na moji Jerrynku na jednom wc juklo kotě Terinka a to bylo naposledy, co tam byla
evila
napsal(a):
Ano připadlo mi , že si to rozmyslel...nevím možná psychický problém, možná tam něco cítil...., ale bedna byla čistá....dnes večer jsem ho nalákala do bedýnka a pochválila....uvidím co přinese další den....jestli je to značkování tak tedy přijde o koule :-(
Ale o ty domácí kocour v 99,9 % přijde tak jako tak.
evila
napsal(a):
Jako že ve stejnou dobu kdy by normálně šel na záchůdek tak se vyčůral jinde a vsedě(nebyl to střik do výšky)?
Promiňte, všimla jsem si reakce až dnes.
Vyčůral se vsedě do postele na peřiny, pak mi ještě stihl počůrat obal na notebook, opět peřiny, podlahu v koupelně a pak už mastil na kastraci. Nebylo to jenom takové to ucvrnknutí, vše počůral pořádně.
Dneska už je to starší kocour. Chodím ho venčit na vodítku, kocour venku značkuje se zvednutým ocáskem a snaží se počůrat nejvyšší možný bod.
Děkuji za odpověd - takto udělal i ten můj dareba. žádné ucvrknutí , ale regulérně se vychcal asi třikrát po sobě mimo bednu. Ted je ale 5dní klid a hraje si na vzorňáka(doufám, že to nezakřiknu a nebude večer louže v obýváku). Když tak přemýšlím, bylo to asi naschvál. Poprvé na peřinu, když jsem byla celý den pryč a po návratu jsem ho asi málo pomazlila, zato jsem si dovolila přilehnout na chvíli za mojim na gauč k telce, tak na nás vyskočil a bylo to. a pak dvakrát v místnosti,-asi reakce na to, že jsem ho vždy hlasitě pokárala . Ted ho sleduji, jak se chová. No uvidím, má už rok, ale jestli to není značkování tak se mi do kastrace zatím nechce
evila
napsal(a):
Děkuji za odpověd - takto udělal i ten můj dareba. žádné ucvrknutí , ale regulérně se vychcal asi třikrát po sobě mimo bednu. Ted je ale 5dní klid a hraje si na vzorňáka(doufám, že to nezakřiknu a nebude večer louže v obýváku). Když tak přemýšlím, bylo to asi naschvál. Poprvé na peřinu, když jsem byla celý den pryč a po návratu jsem ho asi málo pomazlila, zato jsem si dovolila přilehnout na chvíli za mojim na gauč k telce, tak na nás vyskočil a bylo to. a pak dvakrát v místnosti,-asi reakce na to, že jsem ho vždy hlasitě pokárala . Ted ho sleduji, jak se chová. No uvidím, má už rok, ale jestli to není značkování tak se mi do kastrace zatím nechce
To se nechce asi nikomu. A když už má rok, tak to není ten pekelný smrad? To mi vypustit do postele, tak kupuju novou matraci, protože ze sedačky jsem to cítila ten rok cca
evila
napsal(a):
Zvířata nedělají nic naschvál. Jenom komunikují.
Krásně a vznosně napsáno. Je to tak - takže opravuji co jsem napsala. Kocour to neudělal naschvál, ale chtěl mi tím asi říct, že když se panička vrátí domů, tak první je na řadě on a pak ti ostatní, A také, že ta panička na něj nesmí zvyšovat hlas, ale pohladit ho a vysvětlit, že na peřinu se nečůrá :-) Není to myšleno jako ironie, ale jako fakt....
já bych to spíš viděla tak, že je kocour buď nemocný, nebo ve stresu. Tečka.
evila
napsal(a):
Krásně a vznosně napsáno. Je to tak - takže opravuji co jsem napsala. Kocour to neudělal naschvál, ale chtěl mi tím asi říct, že když se panička vrátí domů, tak první je na řadě on a pak ti ostatní, A také, že ta panička na něj nesmí zvyšovat hlas, ale pohladit ho a vysvětlit, že na peřinu se nečůrá :-) Není to myšleno jako ironie, ale jako fakt....
Viz hmn. Nemoc nebo stres (což je v podstatě totéž). Ale divné, že v tomhle věku ještě neznačkuje. Možná to mají briťáci později. Mí všichni "neznačkoví" kocouři začali cca v 7, 8 měsících. A šli.
evila
napsal(a):
"...regulérně se vychcal asi třikrát po sobě mimo bednu."
Já už zas nemůžu!
Tak týden je klid...chodí bez odmlouvání do bedýnky (doufám , že to nezakřiknu). Jestli to byl stres, tak jedině to mohlo být to, že když to udělal poprvé(nevím z jakého důvodu) tak jsem mu hlasitě vyčinila ...a proto to opakoval. A jestli se to vrátí a je to značkování ...tak tedy půjde. Má třináct měsíců a tedy doted neznačkoval. Asi mám štěstí na neznačkující kocoury... první briťák mi začal značkovat až ve třech letech, když jsme se přestěhovali z bytu do domku a navíc si synátor tehdy pořídil potkana, tak to na něj asi bylo moc.. Druhý britský kocourek také ani po roce neznačkoval, ale v roce a půl jsem zjistila, že je vážně nemocný, tak to též mohlo sehrát svou roli. No a tenhle má 13 měsíců a uvidí se......