Konzervy - které jsou "kompletní krmivo"?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

vladkaugugu

1.10.2022 09:52
vladkaugugu

XXX.XXX.168.2

Prosím o radu, kdo máte přehled 🙂
Vybírám konzervicky pro 8mesicniho kocourka. Střídáme s masem.
Ráda bych ty, kde je uvedeno kompletní krmivo. Ideálně ne šíleně drahé, doteď jsme kupovali Cosmu, ale ta právě není psaná jako kompletní krmivo.
Zatím jsem našla značku GranataPet.. u hodně to uvedené ani není, jde se v tom špatně vyznat. 😔

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.10.2022 10:24

je to úplně jedno, všechny jsou jakože kompletní krmivo.

vladkaugugu

1.10.2022 11:43
vladkaugugu

XXX.XXX.168.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
je to úplně jedno, všechny jsou jakože kompletní krmivo.

A proč to teda u některých píši a u některých je "doplňkové"? 🤔🤔

1.10.2022 12:45

vladkaugugu napsal(a):
A proč to teda u některých píši a u některých je "doplňkové"? 🤔🤔

No protože reklama. Základem je prostě maso. Pokud ho krmíte - píšete, že ano, tak můžete klidně vybírat konzervy podle ceny. Já to dělám taky tak. Teda, nekrmím na střídačku (maso mají kocouři každý den), ale konzervy jenom jako doplněk.

1.10.2022 16:38

vladkaugugu napsal(a):
Prosím o radu, kdo máte přehled 🙂
Vybírám konzervicky pro 8mesicniho kocourka. Střídáme s masem.
Ráda bych ty, kde je uvedeno kompletní krmivo. Ideálně ne šíleně drahé, doteď jsme kupovali Cosmu, ale ta právě není psaná jako kompletní krmivo.
Zatím jsem našla značku GranataPet.. u hodně to uvedené ani není, jde se v tom špatně vyznat. 😔

Já svého kocoura krmím Cosmou /nejoblíbenější značka (Almo nám moc nejede, ještě tak CANAGAN). Plus jako přídavek mu dávám k obědu polévku.
Granata konzervy mu také dávám, ale Cosma vždy zmizí hned

Ps. touto recenzí jsem se řídila já při výběru krmiva

p.s jinak jsou různé názory, nyní v MF Dnes vyšel test krmiv, kde se umístil FELIX lépe než Appelaws. (nechápu)
Přitom na kočičím rádci píší, že Felix obsahuje pouze 3% masa.

1.10.2022 18:55

Já svého kocoura krmím Cosmou /nejoblíbenější značka (Almo nám moc nejede, ještě tak CANAGAN). Plus jako přídavek mu dávám k obědu polévku.
Granata konzervy mu také dávám, ale Cosma vždy zmizí hned

Ps. touto recenzí jsem se řídila já při výběru krmiva

p.s jinak jsou různé názory, nyní v MF Dnes vyšel test krmiv, kde se umístil FELIX lépe než Appelaws. (nechápu)
Přitom na kočičím rádci píší, že Felix obsahuje pouze 3% masa.

Cosma - až 50% masa. Když dám srdce nebo kuřecí skelet - mám až 100% masa a za menší cenu.
Felix - třeba má víc soli. Nezkoumám, neb za základ považuji maso. Viz výše.

1.10.2022 23:04
evila

XXX.XXX.23.8

Také krmím syrovým masem a konzervy cosma nebo apelaws v zásobě, když nestihnu přichystat maso, a kocour už šílí u linky. Denně navíc žere i granule. Kolik vůbec dávátre masa na den( můj drobek váží má 6kg)? Děkuji.

2.10.2022 06:07

evila napsal(a):
Také krmím syrovým masem a konzervy cosma nebo apelaws v zásobě, když nestihnu přichystat maso, a kocour už šílí u linky. Denně navíc žere i granule. Kolik vůbec dávátre masa na den( můj drobek váží má 6kg)? Děkuji.

Já dávám kocourovi 5.7 kg odhadem asi jeden strips (kočka stejně víc najednou nesežere - porce by měla být ve velikosti myši.) /PS. to nepočítám maso, které vyžebrá mimo

U nás se za týden sní jedna konzerva, 2-3 konzervičky COSMY. Navíc každý den mu dávám COSMA polévku

pss. a večer samozřejmě má Josera granule

2.10.2022 07:34

Ty jo, a není to málo?¨

porce sice má mít velikost myši, ale kočka nežere jednu myš denně.

2.10.2022 07:38
lesnížínka

XXX.XXX.32.45

Dávám masa, co se do nich vejde, u nás se maso jí tím způsobem, že panička ho krájí na lince a háže jim to po zemi - v misce ho nechtějí Až mají dost, otočí se odejdou, panička posbírá poslední nesnězené a setře zem V misce granule, do druhé nabízím Felix kapsičku.

2.10.2022 07:45

Maso má, ale ne najednou Např. včera měl hody.
Dostal vařený žloutek, pak vyžebral maso, které jsem vařila na oběd, a k večeři měl ten jeden strips. A navíc ještě během clickru.

Jinak, kdyby měl chudák hlad tak má granule - nechci, aby se mi rozmlsal a pak by nežral, kdybych byla pryč.

2.10.2022 08:10

Ty jo, a není to málo?¨

porce sice má mít velikost myši, ale kočka nežere jednu myš denně.

Jednou jsme pitvali kocoura, který měl v žaludku (fakt nekecám) 21 myší! Byly tedy menší, ale i tak.

2.10.2022 08:12

evila napsal(a):

Neodvažuji. Ani pro sebe přece ne. Starší je hlavně na ledvinové dietě, takže masa málo. A mladšího krmím podle kondice. Teď jsem trochu ubrala, protože začal tloustnout.

2.10.2022 08:13

lesnížínka napsal(a):
Dávám masa, co se do nich vejde, u nás se maso jí tím způsobem, že panička ho krájí na lince a háže jim to po zemi - v misce ho nechtějí Až mají dost, otočí se odejdou, panička posbírá poslední nesnězené a setře zem V misce granule, do druhé nabízím Felix kapsičku.

Ti si vás taky pěkně vycvičili!

2.10.2022 09:12
Bobča

XXX.XXX.20.192

Jednou jsme pitvali kocoura, který měl v žaludku (fakt nekecám) 21 myší! Byly tedy menší, ale i tak.

2.10.2022 09:52

.to si pamatuju, že jste to už psala...jinak u nás granule stále v misce a večer syrové mleté hovězí, kuře, králík, žaludky a srdíčka, krůtí mleté...kapsičkami už nekrmim vůbec....doplňují si mouchami, pavouky, mravenci a sarančaty

2.10.2022 10:53
evila

XXX.XXX.23.8

No já také nevážím, ale orientačně dávam tak cca 5dkg masa na porci , a to ráno a večer, někdy místo porce konzervičku cosma. takže kocour zbaští 10dkg masa denně, nevím jestli to už není moc...(myslím třeba zátěž pro ledviny). Granule žere průběžne přes den, takže to je kompletní krmivo. zatím má rok a prospívá., pokud by začal tloustmout tak budu muset ubrat...

2.10.2022 13:07

evila napsal(a):
No já také nevážím, ale orientačně dávam tak cca 5dkg masa na porci , a to ráno a večer, někdy místo porce konzervičku cosma. takže kocour zbaští 10dkg masa denně, nevím jestli to už není moc...(myslím třeba zátěž pro ledviny). Granule žere průběžne přes den, takže to je kompletní krmivo. zatím má rok a prospívá., pokud by začal tloustmout tak budu muset ubrat...

Otázka, co je větší zátěž pro ledviny, jestli maso nebo granule s chemií.

2.10.2022 13:07

.to si pamatuju, že jste to už psala...jinak u nás granule stále v misce a večer syrové mleté hovězí, kuře, králík, žaludky a srdíčka, krůtí mleté...kapsičkami už nekrmim vůbec....doplňují si mouchami, pavouky, mravenci a sarančaty

Pamatujete si dobře.

2.10.2022 13:19
lesnížínka

XXX.XXX.32.45

Otázka, co je větší zátěž pro ledviny, jestli maso nebo granule s chemií.

Maso pro masožravce jako zátěž pro ledviny? Blbost

2.10.2022 17:03
Bobča

XXX.XXX.20.192

evila napsal(a):

nemyslím si,že by bylo 10deka denně moc...já dávala 10dekové kapsičky-ráno a večer..sice to není maso,ale do toho jedl celý den granule..a tlustý nebyl...

2.10.2022 17:20
evila

XXX.XXX.23.8

jj on by nejraděj každou hodinu k misce :-D

2.10.2022 17:36

konzerva míca 315 g 2ks pro čtyři kočky a mají pocit, že je toho konečně akorát.

plus teda mají neustále ad libitum granule a myší co se do nich vejde (letošní podzim je jich miliarda) a občas syrová vejce nebo třeba zbytek mlíka.

2.10.2022 17:42
lesnížínka

XXX.XXX.32.45

konzerva míca 315 g 2ks pro čtyři kočky a mají pocit, že je toho konečně akorát.

plus teda mají neustále ad libitum granule a myší co se do nich vejde (letošní podzim je jich miliarda) a občas syrová vejce nebo třeba zbytek mlíka.

Kde pořád ty myši berete, všichni?!? U nás nevidím myš jak je rok dlouhý, jo, teď sem tam přinese rejska, nebo nějakou pidi myš, ale klasického hraboše jsem neviděla ani nepamatuju...

2.10.2022 18:47
evila

XXX.XXX.23.8

....mám doma gaučáka, tak doufám, že na zahradě(pod dozorem) žádnou myš neuloví....

2.10.2022 18:59
Bobča

XXX.XXX.20.192

já,co jsem tu předloňskou zimu vychytala na hůře asi 7 myší,mám zatím klid...ale pasti mám nastrážené

2.10.2022 19:28

lesnížínka napsal(a):
Kde pořád ty myši berete, všichni?!? U nás nevidím myš jak je rok dlouhý, jo, teď sem tam přinese rejska, nebo nějakou pidi myš, ale klasického hraboše jsem neviděla ani nepamatuju...

to buďte opravdu opravdu ráda, protože já mám za domem poddolované pole, rozrýpanou zahradu, Nora to tam vykopává že jsou tam jámy jak past na mamuta a čekám, kdy objeví ropu. Jak to trochu poschlo, posekala jsem co šlo co nejvíc na krátko, ať je na ně líp vidět, ale běhají rovnou před barákem a když má Macík náladu, přinese myš každých deset minut.

2.10.2022 20:21
lesnížínka

XXX.XXX.32.45

Macíkovi ubrat jídla. aby ,,měl náladu" častěji Noře navrhnout kilo klokaních steaků denně, pokud tu ropu najde

2.10.2022 20:32

lesnížínka napsal(a):
Macíkovi ubrat jídla. aby ,,měl náladu" častěji Noře navrhnout kilo klokaních steaků denně, pokud tu ropu najde

Macík má náladu často, ty myši jsou jeho velké hobby a s krmením to nesouvisí A nemusí je ani nosit, může sežrat nebo nechat zabité na místě. Doma rozporcovaný myši nechci a už vůbec nechci myši živé "na pak".

Noře bych toho klokana koupila klidně celýho, kdyby ty díry nekopala. Já se pokouším vyrobit zahradu a ono to vypadá jak dopadová plocha vojenského prostoru dělostřelectva.

3.10.2022 08:52
Bobča

XXX.XXX.20.192

přidám svou trošku do mlýna..i když nechci plehnit vlákno když jsem u těch myší

svého času na starém baráku,jsme měli myší plno..v periferním vidění,ve světle telky, jsem zahlédla večer něco běžet před obývákovou stěnou..no myš,velká..skotná..tak na každou stranu stěny ke zdi jsem dala pasti..nekecám,každou chvíli cvakla...už si nepamatuju,kolik jich bylo,ze 4 určitě..menší..dala jsem do všech děr po celém baráku jed..pak jsem zakopla v ložnici potmě o mrtvolku..a ráno,chtěla jsem načechrat polštář...a...čuměla na mě ..asi už oblblá..Já honem ťafla vedle chlapovo pyžamo a byla moje..pak jsem jí venku udupala přes to pyžamo
Ve futerce ani nemluvím..ale myšky mi nevadí(jako doma jóó)..horší jsou pavouci..Ale chlap ani tchýně nesnášeli kočky...Až teď holka,až chlap umřel,si pořídila...

Přidejte reakci

Přidat smajlík