Žulík-milionový kocourek čeká na šanci v utulku

Narozen cca 6/2019 Původem divoké kotě odchycené v žulovém lomu. Rok mu trv...
Marek.F
XXX.XXX.78.17
Dobrý den,
chci požádat o radu. Někdo nám asi hodil přes plot kotě cca 4-5 msíců staré. Nikoho ze sousedů není.
Nechat si ho nemůžu a útulky nová zvířata nepřijímají. Navíc na mně koukali jak kdyby bylo moje a já se chtěl zbavit nežádoucího kotěte když jsem nevykastroval vlastní kočku, či co si myslí.
Vážně mě štve, že nezodpovědní vlastníci koček si myslí, že mohou kotě odložit kdekoliv a někdo jiný to má za ně řešit.
Takže dotaz, kam s kotětem? Děkuji za smysluplné rady.
Marek
Marek.F
napsal(a):
Dobrý den,
chci požádat o radu. Někdo nám asi hodil přes plot kotě cca 4-5 msíců staré. Nikoho ze sousedů není.
Nechat si ho nemůžu a útulky nová zvířata nepřijímají. Navíc na mně koukali jak kdyby bylo moje a já se chtěl zbavit nežádoucího kotěte když jsem nevykastroval vlastní kočku, či co si myslí.
Vážně mě štve, že nezodpovědní vlastníci koček si myslí, že mohou kotě odložit kdekoliv a někdo jiný to má za ně řešit.
Marek
Co je s kotětem teď? Venku je celkem kosa a potřebuje jídlo. Tím nesvaluji odpovědnost na Vás, ale bylo by fajn se aspoň ze začátku postarat!
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.96.83
fikovnice
napsal(a):
Co je s kotětem teď? Venku je celkem kosa a potřebuje jídlo. Tím nesvaluji odpovědnost na Vás, ale bylo by fajn se aspoň ze začátku postarat!
No pokud ma psy kockozabijaky tak se postara treba tezko.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Marek.F
napsal(a):
Dobrý den,
Marek
Pokud nechcete krmit (a posléze nechat vykastrovat), tak jedině ta inzerce.
juhaj
napsal(a):
No, to se nám stává docela často, ale naštěstí si můžeme koťata buď to ponechat, nebo se o ně postarat a najít jim domov. Lidí jsou fakt na pár ran. Na hlavní silnici, hlavně po prázdninách, se to odrostlými a plachými kotaty dost hemží. Jejich konec je bohužel predvídatelný.
Protože kastrace je drahá a proti přírodě.
napsal(a):
Protože kastrace je drahá a proti přírodě.
U koček nebo fen je cena vyšší, to ano, ale u psů nebo kocourů to není tak hrozné.
Taky jsem vždy byla proti kastraci, ale moje 2 feny měly věčně falešnou březost, malá měla struky nalité mlékem, horečky, háraly úplně nepravidelně, velká hrozně krvácela, tak než takhle feny trápit, tak raději kastrace.
Sestra má venkovního kocoura, nekastrovaného. Každé jaro se na dva měsíce ztratí, pak přijde potrhaný, špinavý, hubený.... Já mám dva venkovní kocourky, 4 měsíční, taky půjdou na kastraci. Ať to stojí, co to stojí.
Útulky a inzerce jsou plné nabídek koček.
No a jinak samozřejmě bezprizorní zvíře je v gesci obce.
Nicméně měli jsme tu příspěvek starostky také malé obce, kde jim každé nalezené zvíře dělalo potíže (obec pak musí platit za pobyt onoho zvířete v útulku a tak), takže je šikovnější ho donést na úřad třeba v okresním městě, které na to má v rozpočtu větší prostředky. (jako že přistálo u domu třeba nějakému příbuznému)
napsal(a):
No a jinak samozřejmě bezprizorní zvíře je v gesci obce.
Nicméně měli jsme tu příspěvek starostky také malé obce, kde jim každé nalezené zvíře dělalo potíže (obec pak musí platit za pobyt onoho zvířete v útulku a tak), takže je šikovnější ho donést na úřad třeba v okresním městě, které na to má v rozpočtu větší prostředky. (jako že přistálo u domu třeba nějakému příbuznému)
Někdo dokonce dříve psal, že by se měla přivolat městská policie, pokud je zvíře bezprizorní a ona ho odchytne a předá právě do útulku. Od lidí údajně útulky nic nepřebírají. Nevím, nemám zkušenost.
Marek.F
napsal(a):
Dobrý den,
Marek
V létě k nám přišla na zahradu opuštěná malá koťata, takže jsem hledala domov hned 3 kouskům naráz. Povedlo se mi koťata umístit díky inzerci na Bazoši do 5 dnů přímo do rodin.
Nechala jsem je na vlastní náklady aspoň odčervit a přechodně jsem je "ubytovala" doma. Venčila se do provizorní bedýnky s pískem, případně na zahradě na provizorních kšírkách uvázaných z tkaniček 🤭
Byly prázdniny, tak se u nás střídaly dceřiny kamarádky a mazlily a mazlily, aby si koťátka od toulavé kočky vytvořila vazbu na člověka. Povedlo se.
Dostala jsem v té době tip, který jsem nevyužila, tak to dám sem.
Nevím, odkud jste, jestli je ve vašich možnostech dopravit kotě do Letohradu (okr. Ústí nad Orlicí), mají tam v jedné čekárně u veterináře zavedenou klec, kam umísťují nechtěná koťata, a má to prý docela úspěch. Lidé, čekající na ošetření mazlíčka, se prý často nějakého kotěte ujmou. Za rok jich udali přes 50, to je docela vysoká úspěšnost.👍
MVDr. Jaroslav Pešek, Letohrad, 737 776 319
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.96.83
Ja sem zachránila kotata dve. Jedno nalezene na sidlosti vyhuble zmrzle zoufale. Druhe odlovila z vytahove sachty. Obe mela limit 4 dny max a i tak to bylo o hubu na malem byte s tunou terarek... Odejit do prace neslo. Dikybohu obe se trefily na zacatek volna. I tak hadum jebalo dost...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja sem zachránila kotata dve. Jedno nalezene na sidlosti vyhuble zmrzle zoufale. Druhe odlovila z vytahove sachty. Obe mela limit 4 dny max a i tak to bylo o hubu na malem byte s tunou terarek... Odejit do prace neslo. Dikybohu obe se trefily na zacatek volna. I tak hadum jebalo dost...
Leithian-Jani-a jak to dopadlo???udala jsi je??
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.96.83
Bobča
napsal(a):
Leithian-Jani-a jak to dopadlo???udala jsi je??
Jedno šlo druhý den na statek v poklidné vesničce mezi dalších asi 8 koček. Jediné se nechalo vic mazlit tak bylo rozmazlovane a melo vip tak trochu. Zakladni veterina, hafo zradla a spani bud v sene na pude, nejake stodole nebo kdekoli u koni krav ci prasat.
Druhé si odvezla slečna do prahy dp bytu. Bylo cistotne. Pravdepodobne krizenec bengalky. Jako mazlika. Mela i prepravku, ksirky. Nekde bych asi i vyhrabala fotky.
Vali80
napsal(a):
U koček nebo fen je cena vyšší, to ano, ale u psů nebo kocourů to není tak hrozné.
Taky jsem vždy byla proti kastraci, ale moje 2 feny měly věčně falešnou březost, malá měla struky nalité mlékem, horečky, háraly úplně nepravidelně, velká hrozně krvácela, tak než takhle feny trápit, tak raději kastrace.
Sestra má venkovního kocoura, nekastrovaného. Každé jaro se na dva měsíce ztratí, pak přijde potrhaný, špinavý, hubený.... Já mám dva venkovní kocourky, 4 měsíční, taky půjdou na kastraci. Ať to stojí, co to stojí.
Útulky a inzerce jsou plné nabídek koček.
Od "Komety" to byla ironie.
My jsme tu většinově pro kastraci koček.