hkbučina

XXX.XXX.104.81
Bydlíme na samotě. Už dva roky máme v lese nalezenou kočku, je přes den venku a v noci doma. Začátkem prázdnin je tu objevila kočka - skoro kotě, ale byla březí. Porodila u sousedů, kteří sem jezdí jen občas. Museli jsme ji začít živit, byla hrozně hladová, ale krásná. Koťata byla tři a všechna už jsou adoptovaná. Kočičku jsem dala vykastrovat. Stále bydlí ve stodole u sousedů (ti o tom vědí). Je to od nás cca 300 m. Dvakrát denně jí krmím (a mazlím).
A moje prosba o radu: Jak ji přidat do naší rodiny? Ta naše Mančí Jánevímčí novou Lojzičku nebude chtít a ta zase uteče zpět do stodoly, že? Díky za názory.
Uživatel s deaktivovaným účtem

hkbučina
napsal(a):
Bydlíme na samotě. Už dva roky máme v lese nalezenou kočku, je přes den venku a v noci doma. Začátkem prázdnin je tu objevila kočka - skoro kotě, ale byla březí. Porodila u sousedů, kteří sem jezdí jen občas. Museli jsme ji začít živit, byla hrozně hladová, ale krásná. Koťata byla tři a všechna už jsou adoptovaná. Kočičku jsem dala vykastrovat. Stále bydlí ve stodole u sousedů (ti o tom vědí). Je to od nás cca 300 m. Dvakrát denně jí krmím (a mazlím).
A moje prosba o radu: Jak ji přidat do naší rodiny? Ta naše Mančí Jánevímčí novou Lojzičku nebude chtít a ta zase uteče zpět do stodoly, že? Díky za názory.
Jak víte, že ji ta vaše Mančí nebude chtít? Spíš bych řešila, jak si ji k sobě přiblížit. Venkovní kočky se porovnají. Kamarádka má takhle ve stáji 4 - 6 koček různého pohlaví, všechno nechává poctivě kastrovat.
hkbucina

XXX.XXX.57.4
Děkuju za odezvu.
Včera jsem měla napsat, že naše Mančí tu Lojzičku asi nebude chtít.
A dnes po ranním krmení Lojzky se kočky někde na půli cesty potkaly. Já jsem slyšela jen kočičí vřískání. Mančí, která je mnohem větší než Lojzička seděla celá naježená pod borovicí, kde se držela na větvi Lojzka. Ach jo. Už se tedy holky poznaly, asi to bude chtít čas.
Kočky si zase tak nehlídají teritorium, jako kocouři a kvůli žrádlu jsou schopné spolu vycházet. To dokonce i ti kocouři. Když je spolu někam nezavřete, budou se nejspíš nějakou dobu obcházet a poznávat a většinou to dají. Je jasné, že když u ,,sebe doma" načapá kočka vetřelce, že je řev, ale ono se to časem obrousí.
Hkbucina

XXX.XXX.27.59
Děkuji za zájem a rady. Zatím nemám odvahu jednu nebo druhou kočku donést k té druhé. Ani jedna nechce být nošená. Ale jak se krátí den pauza mezi večerním a ranním krmením té Lojzky se prodlužuje. Doufám, že brzy to dáme dohromady. Navíc máme psa kolií, se kterou za kočičkou chodím, aby se okoukaly. To se s opatrností daří. Díky za možnost sdílení.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hkbucina
napsal(a):
Děkuji za zájem a rady. Zatím nemám odvahu jednu nebo druhou kočku donést k té druhé. Ani jedna nechce být nošená. Ale jak se krátí den pauza mezi večerním a ranním krmením té Lojzky se prodlužuje. Doufám, že brzy to dáme dohromady. Navíc máme psa kolií, se kterou za kočičkou chodím, aby se okoukaly. To se s opatrností daří. Díky za možnost sdílení.
Proč byste měla kočky nosit? Jednu k druhé? A jak s tím souvisí kolie?
Hkbucina

XXX.XXX.27.59
O kolií se zmiňuju, protože je to další člen naší smečky a nová kočka pro ni je cizí kočka. Tedy je spolu seznamuju. A mezi naším domem a Lojzcinou stodolou je asi 300 m, les, potok atp. kde se kočky mohou potkat a už se potkaly, jak jsem psala.
Píšu sem poprvé a teď jsem si přečetla některé diskuse. Dosud jsem chovala jen psy a k oběma těmto kočkám jsem přišla jak slepej k houslím, tak se učím za pochodu.
Bude to chtít čas a já tu Lojzku nenechám, pokud k nám nepřijde budu za ní chodit dál.
Kouknu se na videa o seznamování koček.
Hkbucina
napsal(a):
O kolií se zmiňuju, protože je to další člen naší smečky a nová kočka pro ni je cizí kočka. Tedy je spolu seznamuju. A mezi naším domem a Lojzcinou stodolou je asi 300 m, les, potok atp. kde se kočky mohou potkat a už se potkaly, jak jsem psala.
Píšu sem poprvé a teď jsem si přečetla některé diskuse. Dosud jsem chovala jen psy a k oběma těmto kočkám jsem přišla jak slepej k houslím, tak se učím za pochodu.
Bude to chtít čas a já tu Lojzku nenechám, pokud k nám nepřijde budu za ní chodit dál.
Kouknu se na videa o seznamování koček.
Můžu se zeptat, jakovou kolii máte? Borderu, Lassie, nebo kraťandu?
Hkbucina

XXX.XXX.105.117
Dobrý večer, je to kolie dlouhosrstá trikolor. A je už osmiletá a fajn partacka. Naši kočku toleruje s nadhledem.
Hkbucina
napsal(a):
Dobrý večer, je to kolie dlouhosrstá trikolor. A je už osmiletá a fajn partacka. Naši kočku toleruje s nadhledem.
Měli jsme kdysi pradávno u druhých prarodičů, Bellu. Moc ji nehlídali, přejel ji traktor Byla moc hodná Samozřejmě to tehdy na vesnici byla kříženka, takže neměla ten sáhodlouhý nos To jediné mi na koliích vadí, jinak jsou to super psi Jen bordery mi teda nesedí.
Jen bordery mi teda nesedí.
Raduš,neznám hodnějšího,milejšího a poslušnějšího pesana (teda,jako moc jich asi neznám,vím,že labrador-retrívr-nevím který je který-jsou taky hodní...ti se mi taky líbí) a Worik byl hodný taky ...Možná ,že jsou akčnější??
Nevím, do jakové míry je Čenda bordera jestli je to PP pes, ale co znám bordery, tak to jsou pošuci. Já na tohle plemeno prostě nemám povahu, nesnesu psa, který mi visí na ksichtě s výrazem: honem, dělej něco, vymysli co budem dělat, nějakou akcičku, nebo se zblázním! Já prostě musím mít psa nezávislého(rozumněj neotravného ) Já pro něj udělám první poslední, ale nesnáším vymýšlet mu program...proto nemám ani děti
nebyl otravný,právě že se zabavil sám i s tím míčkem...nenosil ho "házet"..spíš jsem ho musela prosit "polož na zem"..až se uráčil,tak ho položil,a já ho hodila..páníček má s ním nějaké sestavy,ale já ho nechala být..nevím,jestli je papírový...to asi né..
to jen tak...nechci plehnit zadavatelce vlákno