Ktrn

XXX.XXX.152.36
Dobrý den,
mám doma nově druhou kočičku, takže mám doma také dva kočičí záchody. Zajímalo by mě, zda je i jiný důvod, proč by měla mít každá svůj, než jen ten, který jsem se dočetla na internetu: A to ten, že by některé kočičce mohlo vadit jít na záchod již znečištěný nebo na záchod, který používá jiná kočka.
Ptám se kvůli tomu, že moje kočičky obě chodí výhradně na jeden. Ten druhý nepoužívají vůbec. Chci tomu dát ještě čas, ale pokud budou i nadále používat jen ten jeden, můžu dát ten druhý pryč? Evidentně jim nevadí používat záchod, který použila ta druhá. Jen se chci ujistit, že není i jiný důvod, proč by měla mít každá svůj.
Předem děkuji za Vaše odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je jen na tobě.
On ten důvod je vždy v hlavě kočky a kdy se jaký vylíhne člověk netuší a neovlivní.
Přesně z tohoto důvodu jsem omezovala záchody i u nás. Jednu dobu chodili dokonce tři kocouři do jednoho. Oni s tím problém neměli, ale vadilo to mně, takže nakonec mají dva. Jeden tedy zeje prázdnotou, ale vím, že kdyby se cokoliv stalo a neměla bych čas vyčistit. mají ještě záložní druhý.
Když jsme bydleli ještě v malém bytě, měli jeden záchod dva kocouři z nutnosti. Tam nebyl pro další záchod prostor.
odberryho
napsal(a):
Přesně z tohoto důvodu jsem omezovala záchody i u nás. Jednu dobu chodili dokonce tři kocouři do jednoho. Oni s tím problém neměli, ale vadilo to mně, takže nakonec mají dva. Jeden tedy zeje prázdnotou, ale vím, že kdyby se cokoliv stalo a neměla bych čas vyčistit. mají ještě záložní druhý.
Když jsme bydleli ještě v malém bytě, měli jeden záchod dva kocouři z nutnosti. Tam nebyl pro další záchod prostor.
Mně taky chodí tři kočky do jednoho WC. Druhé je záložní...a to bych měla mít vlastně 4! Naštěstí je to u nás takto OK, netuším, kam bych v malém bytě všechny ty WC nacpala.

fikovnice
napsal(a):
Mně taky chodí tři kočky do jednoho WC. Druhé je záložní...a to bych měla mít vlastně 4! Naštěstí je to u nás takto OK, netuším, kam bych v malém bytě všechny ty WC nacpala.
..u mně i mé kamarádky jedno WC na tři kočky a také zatím dobrý....

lesnížínka
napsal(a):
Jen technická: a stíháte ho mezi tím čistit, nebo jdou i dvě kočky po sobě? Já ráno přijdu do pracovny a v záchodku 2x načůrané+jeden bobek, takže tam byli po sobě oba.
...většinou kočky dělají potřebu když jsem doma, takže stíhám....
u dcery kdysi...měla jen jeden záchod pro 2 kocoury..ještě nechodili ven..jsem dojela,tam těch "klobásek"leželo několik...jsem se ptala,jestli jako..a proč ..bývala celé dny v práci..pak zapomněla...ale nikde jinde neměla prý nadéláno...což bych se právě bála,že nepůjdou do už použitého WC(v koupelně)...a jim to asi nevadilo...MĚ teda jo dost..
Max chodil pravidelně ráno,tak jsem to hned vyhodila a byl klid..přišel mi to vždycky oznámit ..a taky nekonečně stavěl pyramidu,tak jsem ho slyšela...

Jééj, mám jednoho kocoura, vybírám max jednou denně, ještě se z toho nepos**l

lesnížínka
napsal(a):
To byl spíš dotaz na vícečetné smečky, ale dobrý
Tak já jsem taky nereagovala na původní dotaz. Jsem chtěla říct, že ne každá kočka je tak cimprlich, aby nechodila na použitý záchod.
Ale oukej, u příbuzenstva mají ve dvou kusech taky v celém bytě jen jeden záchod. A taky se z toho zatím nepo****
Dokonce nově zryté záhony jsou u našich chatových koček tak v oblibě, že tam nejen docházejí *** jeden přes druhého, ale labužnicky se v té jemné hlíně i válí, a sem tam jim to převalení zrovna nevyjde, a pak jsou chudáci naprosto zmatení, protože .... blééé A to mají prosím na výběr celou širou zahradu i přilehlý les či pole
napsal(a):
Tak já jsem taky nereagovala na původní dotaz. Jsem chtěla říct, že ne každá kočka je tak cimprlich, aby nechodila na použitý záchod.
Ale oukej, u příbuzenstva mají ve dvou kusech taky v celém bytě jen jeden záchod. A taky se z toho zatím nepo****
Dokonce nově zryté záhony jsou u našich chatových koček tak v oblibě, že tam nejen docházejí *** jeden přes druhého, ale labužnicky se v té jemné hlíně i válí, a sem tam jim to převalení zrovna nevyjde, a pak jsou chudáci naprosto zmatení, protože .... blééé A to mají prosím na výběr celou širou zahradu i přilehlý les či pole
Tak to u nás nehrozí, páč jemnou hlínu u nás nevyrobíte, kdyby ste se posr... Takže když už, tak Viktor dělá mohylu v šotolinové cestě a Gucci...vůbec netuším
lesnížínka
napsal(a):
Jen technická: a stíháte ho mezi tím čistit, nebo jdou i dvě kočky po sobě? Já ráno přijdu do pracovny a v záchodku 2x načůrané+jeden bobek, takže tam byli po sobě oba.
A to samozřejmě nemluvě o těch mých dovolených, kdy chodí za kočkami sousedka - a ta prostě přijde 1x za den, vyčistí, nakrmí, odejde. Ale jiná kamarádka čistí mnohem lépe, protože vždy počká, až se kočky na WC vystřídají a postupně čistí a čistí - takže je u mě klidně hodinu a čeká, až všechny kočky udělají potřebu pěkně do čistého!