Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.10.2022 01:00
Lakkyn

XXX.XXX.13.25

Dobrý den.

Mám dva kocourky nalezence. Můj první, Ameky, cca 4 měsíce, je se mnou už dlouho. Našel jsem ho na ulici, když mu bylo cca 6 týdnů. Kočku jsem měl prvně a tak jsem testoval různá steliva. Bylo mu úplně jedno, co v tom záchodě měl, vždycky tam v pohodě šel.

Teď jsem si však pořídil druhého kocourka v podobném věku (cca 3-4 měsíce), který skončil u cizích lidí na zahradě (asi se ho někdo chtěl zabavit) byl naučený na záchodek, ale na naše stelivo (Cat'sBest - dřevo) nechtěl moc chodit. Jen tam kadil, ale nečůral a chodil pod topení. Ptal jsem se tedy rodiny, která se o Lexíka dočasně postarala (byl u nich asi den - dva) a používali bentolit. Ten mi však vůbec nevyhovuje a strašně mi smrdí, hrozně práší a já mám alergii na prach, takže je to pro mě nic moc.

Chtěl bych tedy vědět, zda jde nějak kočku přeučit na jiný druh steliva? Překvapilo mě to, jelikož Ameky s tím neměl žádný problém, ale Lexík ano.

Budu rád, za každou radu! ✨

22.10.2022 07:36
lesnížínka

XXX.XXX.42.180

Zkušenost mám nulovou, ale dělala bych to stejně, jako s granulema: do bentonitu bych přisýpala menší množství Bestu, dávala pozor, to zpočátku nepřehnat a tím postupně naučila kocoura na nové stelivo. Vy to bohužel budete muset nějakou dobu vydržet. Je to zajímavé. Moje kočky jsou domo-venkovní, doma na záchodek jdou jen občas. Doma mám taky peletky, jen jinou značku. Venku kočky chodí do suché hlíny, klidně do hromádky listí teď na podzim, kocour Viktor nejraděj staví ty své mohyly na šotolinové cestě, takže by se mu asi líbil i ten bentonit Ale jinak vidím, že je jim to tak nějak jedno.

22.10.2022 09:08
Bobča

XXX.XXX.20.192

a má samostatný záchůdek?..nechce tam jít třeba po tom druhém??že mu to smrdí jiným kocourem?

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.10.2022 09:30

bentonitová steliva jsou různých výrobců a různých kvalit, různých zrnitostí
některá hrudkují výborně, jiná hůře, některá skoro vůbec
totéž s prašností a totéž i s pachy, jsou i s vůní
možná vyzkoušet

jinak jak píší obě ženy výše
dát nové wc i zkoušet stelivo míchat

22.10.2022 10:03
Lakkyn

XXX.XXX.13.25

Bobča napsal(a):
a má samostatný záchůdek?..nechce tam jít třeba po tom druhém??že mu to smrdí jiným kocourem?

Záchod má vlastní, ale druhý mu tam chodí taky a i přesto tam jde.

22.10.2022 10:07
Lakkyn

XXX.XXX.13.25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
bentonitová steliva jsou různých výrobců a různých kvalit, různých zrnitostí
některá hrudkují výborně, jiná hůře, některá skoro vůbec
totéž s prašností a totéž i s pachy, jsou i s vůní
možná vyzkoušet

jinak jak píší obě ženy výše
dát nové wc i zkoušet stelivo míchat

Zkusil jsem dost druhů bentolitu a mě to prostě smrdí a to i předtím i prvního, který to po sobě i zahrabal. Ten druhý to nehrabe, takže o to víc to smrdí. Zkoušel jsem i od Tigerina voňavé a vůbec. Mě to děsně smrdí a prášily se všechny.

22.10.2022 10:35
lesnížínka

XXX.XXX.42.180

Nemůžu si už vzpomenout, jak je to cítit, ale ,,smrdí"? Je to drcená hornina, kamenivo v podstatě....co na tom smrdí? Já se jako ,,zahradnice" hrabu denně v hlíně, takže mě to přijde divné

22.10.2022 10:47
Lakkyn

XXX.XXX.13.25

lesnížínka napsal(a):
Nemůžu si už vzpomenout, jak je to cítit, ale ,,smrdí"? Je to drcená hornina, kamenivo v podstatě....co na tom smrdí? Já se jako ,,zahradnice" hrabu denně v hlíně, takže mě to přijde divné

Nevím jak to popsat, ale hrozně to čpí. Záchod vybírám po každém použití, protože se to nedá. A musím po tom ještě vyvětrat celou místnost a záchod přestříkat odpuzovačem pachů.

Kdežto to dřevo takhle cítit nejde. Jasně smrdí to, ale ne takhle. Zacítim jen, že tam někdo byl, ale během 2 minut je smrad pryč bez nějakého mého čištění a větrání. Normálně záchod cítím každé ráno, ale ten s bentolitem musím čistit neustále. Nevím, proč mi to tak strašně vadí, ale na tohle mám asi citliví nos 😅

22.10.2022 11:18
lesnížínka

XXX.XXX.42.180

Aháá, já jsem pochopila, že vám smrdí ten bentonit. Takže ta moč v něm. Ano, máte pravdu, je to, jak jsem psala kamenivo, takže pachy to moc nepohlcuje. Mám taky peletky a ty jsou dlouho v pohodě, vyberu jen, co je zhrudkovatělé a jinak ho komplet vyměňuju málo, protože ho tedy moc nepoužívají.

22.10.2022 11:25
Lakkyn

XXX.XXX.13.25

lesnížínka napsal(a):
Aháá, já jsem pochopila, že vám smrdí ten bentonit. Takže ta moč v něm. Ano, máte pravdu, je to, jak jsem psala kamenivo, takže pachy to moc nepohlcuje. Mám taky peletky a ty jsou dlouho v pohodě, vyberu jen, co je zhrudkovatělé a jinak ho komplet vyměňuju málo, protože ho tedy moc nepoužívají.

Právě, já používám Cat'sBest, což je jakási drcená směs dřeva, papíru a asi aj kukuřice a je to úplně dokonalý, až na to, že se to vynáší.

Bohužel nový kocourek, je trochu proti tomu a potřeboval bych ho naučit na ten náš ✨

22.10.2022 11:31

tak to bude fakt individuální "nos"
mám kočičí záchod v ložnici, bentonitové stelivo a smrad jen když se tam vykadí Matýsková (zajímavé, že exkrementy ostatních nesmrdí) a moč cítím v okamžiku konání, pak už NIC
a nos mám velmi citlivý, doma sloužím jako "pes stopař" při vyhledávání a identifikaci....

22.10.2022 11:57

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
tak to bude fakt individuální "nos"
mám kočičí záchod v ložnici, bentonitové stelivo a smrad jen když se tam vykadí Matýsková (zajímavé, že exkrementy ostatních nesmrdí) a moč cítím v okamžiku konání, pak už NIC
a nos mám velmi citlivý, doma sloužím jako "pes stopař" při vyhledávání a identifikaci....

Já taky bobek staršího kocoura cítím hned.

22.10.2022 14:37
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

STELIVO
zkuste
z Drogerie DM
Klumpstrea - 8 L (lila pruh na pytli)
- perfektní.
Nasypu do wc všechno najednou

22.10.2022 16:09
Bobča

XXX.XXX.20.192

Lakkyn napsal(a):
Právě, já používám Cat'sBest, což je jakási drcená směs dřeva, papíru a asi aj kukuřice a je to úplně dokonalý, až na to, že se to vynáší.

Bohužel nový kocourek, je trochu proti tomu a potřeboval bych ho naučit na ten náš ✨

tohle jsem měla i já,a velká spokojenost ..mě teda vonělo dřevem...a na "vynášení" si pořiďte pod záchodek podložku-je super a jen se vysype zpět do záchodka..dál kolem ní ani nebylo nic roztroušené..
Udělalo to koule a ty jsem vybrala-dlouho mi vydržel.

22.10.2022 16:37
Lakkyn

XXX.XXX.13.25

Bobča napsal(a):
ze zoohitu

Tu podložku mám také. Bohužel je o proti záchodu malá, takže se to stejně odrazí a rozkutálí všude 😂 a hlavně se teď stěhuji, takže záchod (hop-in) mám položený tak, že jde do něj vlést z více směrů a na to doopravdy ta podložka nestačí. V novém domově mám už vymyšlené místo pro záchodky, kde by se to tolik vynášet už nemuselo.

Ale taky mi vydrží tak měsíc až dva.

Přidejte reakci

Přidat smajlík