Maa

XXX.XXX.50.120
Získala jsem zhruba před dvěma měsíci tříletého kocoura a roční kočku, předchozí majitel je dal pryč z rodinných důvodů,byli zvyklí spolu,oba nekastrovaní,koťata prý spolu neměli,doteď byli celkem v klidu,ale vyloženě k sobě nejdou,občas se o sebe otřou.V poslední době mám pocit,že kocour je v zajetí vášně,kočku volá,očichává ji a jde po ní,když jsem v práci,jsou sami,našla jsem všude chuchvalce srsti a sama jsem byla svědkem,že kocour "šel po kočce" ona na něj syčela a vrčela.
Pak byli zase v pohodě spolu.Myslela jsem,že bude fajn mít koťata,ale tohle se mi nelíbí,chci,aby spolu byli v pohodě a nedělali bugr.
Má kočka říji a kocour to pozná a proto ji obtěžuje?Zlepší se to po zabřeznutí?
Nebo dát kocoura vykastrovat?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Maa
napsal(a):
Získala jsem zhruba před dvěma měsíci tříletého kocoura a roční kočku, předchozí majitel je dal pryč z rodinných důvodů,byli zvyklí spolu,oba nekastrovaní,koťata prý spolu neměli,doteď byli celkem v klidu,ale vyloženě k sobě nejdou,občas se o sebe otřou.V poslední době mám pocit,že kocour je v zajetí vášně,kočku volá,očichává ji a jde po ní,když jsem v práci,jsou sami,našla jsem všude chuchvalce srsti a sama jsem byla svědkem,že kocour "šel po kočce" ona na něj syčela a vrčela.
Pak byli zase v pohodě spolu.Myslela jsem,že bude fajn mít koťata,ale tohle se mi nelíbí,chci,aby spolu byli v pohodě a nedělali bugr.
Ne, nebude fajn mít koťata. Myslíte, že těch nechtěných běhá po světě málo? Nehledě na to, že roční kočka není na březost ještě dostatečně vyspělá.
Ale stejně chcete jenom rozproudit diskuzi, že jo? Protože taková duchaplnost se tady tak často nevidí.

rapotacka11
napsal(a):
Myslela jsem,že ...
Myslela?
Tomu nevěřím.
Bože, zač ty kočky trestáš?
Asi byly v minulém životě myši.

"oba nekastrovaní,koťata prý spolu neměli"
jestli je kočičce rok, tak možná teď mrouská poprvé
kastrovala bych oba dva
bude to pro ně snazší

Maa
napsal(a):
..oba okamžitě vykastrovat a koťata nemnožit ..budete spokojeni všichni....

dobrý den,
zítra objednejte oba na kastraci a možná se jejich vztah zlepší.
mít koťata není "fajn". nehledě na to, že vám kocour ty koťata klidně může zabít, aby byl další sex. a udělá mám z bytu smradlavé doupě. a když si zvykne, tak bude smradlavé doupě i po kastraci.
Maa

XXX.XXX.50.120
Nebyla jsem si jistá,jestli kočka kastrovaná je,celkově mi byl divný přístup i předchozích majitelů,proč je nedali kastrovat.Kočku jsme vždycky měli,venkovní,když jsem byla malá,chodila po venku a koťata se vždycky někomu rozdala,krmili se mlíkem s rohlíkem.
( Ano,teď chci rozpoutat tu žhavou diskuzi a nadávky od zkušených chovatelek,které jsou opravdu zkušené a na normální odpověď odpoví sarkasticky)
Zajímalo mně,když má někdo v bytě chovného kocoura s kočkou,jak to teda praktikuje???
To mají každého v kleci?nebo v půlce bytu se dveřma z pletiva?
Kočky trápit nechci a opravdu teda nevím,jak to teda řeší v chovných stanicích.
Jo,a omlouvám se za stupidní dotaz,ale tohle nikde nepíšou.

chovné stanice, kde mají kočky i kocoury, prostě nejsou byt. nekastrovaný kocour prostě potřebuje svůj prostor. ani nějaká klec to nespraví, smrdí a pláče přece i z klece.
Maa

XXX.XXX.50.120
napsal(a):
chovné stanice, kde mají kočky i kocoury, prostě nejsou byt. nekastrovaný kocour prostě potřebuje svůj prostor. ani nějaká klec to nespraví, smrdí a pláče přece i z klece.
Než jsem narazila na inzerát,kde se chtěli zbavit těchhle teď už mých koček,tak jsem pročítala inzeráty,docela pečlivě a inzeráty typu malá chovná stanice nabízí k rezervaci koťátka,odchovaná v bytě,oba rodiče u nás k vidění,jak to teda prosím řeší? Jestli teda nemám moc trapné dotazy...
Mám je oba v bytě,mají k dispozici celkem dost prostoru, kocour se přede mnou 14 dní schovával,než vylezl,napřed jsem je nechala oba odčervit,pak jsem řešila nějaké strupy na kůži u kocoura,veterinář ho akorát kousek ostříhal a umyl antiseptickým mýdlem a vzal si za to pětistovku...
Dá se říct,že se s nima teprve seznamuji,samozřejmě mají každý záchod,misku,škrabadlo a dost prostoru.
A opravdu rohlík s mlíkem jim nedávám...

kolikrát je to taky tak, že ten kocour zasáhne do chovu jen jako mladý jednou dvakrát a v době, kdy se jdete podávat na koťata, už je kastrovaný, minimálně chemicky.
V chovce, která je kousek od nás a máme od ní kočku, jsem byla osobně asi třikrát. Jsme s nima v písemném kontaktu doteš tak vím, co se u nich průběžně děje. Nekastrovaný chovný kocour má k dospozici horní patro domu, do přízemí nemá přístup. Žije tam s ním už stará, z chovu vyřazená kastrovaná kočka, se kterou si léta rozumí a která se nesnese s mladou chovnou, která žije v přízemí sama, nebo s koťaty. Když jsme si pro kotě přijeli my, už jsme si brali předposlední a paní říkala: chvala bohu, že jdou z domu, kočka už je nesnese a jde po nich, je tu pořád mela... Ne není to nijak jednoduché a třeba s malýma dětma, které by nedodržovaly pravidla jako zavírat dveře, nepustit kočky k sobě a podobně by to určitě nešlo.

Bobča
napsal(a):
já prostě nemůžu nereagovat
Holky,proč jí prostě neodpovíte normálně? "kocoura nechat vykastrovat,stejně bude značkovat po bytě(pokud už to nedělá)a je otázkou času,kdy ta koťata budou-jednou se jim to povede,jak se kočka začne mrouskat"..
Očividně opět začátečnice,šla se sem zeptat
Odpovídáme normálně. Já vím, že jsi Maxe dostala a nic moc o kočkách nevěděla. Ale tohle? Divit se, že nekastrovaný kocour obtěžuje nekastrovanou kočku? A chtít koťata?
Když o těch kočkách očividně moc nevím?

napsal(a):
"oba nekastrovaní,koťata prý spolu neměli"
jestli je kočičce rok, tak možná teď mrouská poprvé
kastrovala bych oba dva
bude to pro ně snazší
Roční kočka nemrouská poprvé.

Maa
napsal(a):
Nebyla jsem si jistá,jestli kočka kastrovaná je,celkově mi byl divný přístup i předchozích majitelů,proč je nedali kastrovat.Kočku jsme vždycky měli,venkovní,když jsem byla malá,chodila po venku a koťata se vždycky někomu rozdala,krmili se mlíkem s rohlíkem.
( Ano,teď chci rozpoutat tu žhavou diskuzi a nadávky od zkušených chovatelek,které jsou opravdu zkušené a na normální odpověď odpoví sarkasticky)
Zajímalo mně,když má někdo v bytě chovného kocoura s kočkou,jak to teda praktikuje???
To mají každého v kleci?nebo v půlce bytu se dveřma z pletiva?
Kočky trápit nechci a opravdu teda nevím,jak to teda řeší v chovných stanicích.
Jo,a omlouvám se za stupidní dotaz,ale tohle nikde nepíšou.
V chovných stanicích se to řeší tak, že kocour je separé, kde ten smrad nevadí.
Nebo se s tím smíříte. Měla jsem takovou kamarádku. Postupně jsme tam na návštěvu přestali chodit. A vlastně ji i zvát, protože byla cítit i ona.

napsal(a):
Roční kočka nemrouská poprvé.
britka klidně ano, nejsou to raná zvířata
a nezapomeňte, že celé je to spojené s délkou světelného dne. je leden, sezona začíná právě teď a teprve teď se začne mrouskat všechno z minulého roku.

Maa
napsal(a):
Než jsem narazila na inzerát,kde se chtěli zbavit těchhle teď už mých koček,tak jsem pročítala inzeráty,docela pečlivě a inzeráty typu malá chovná stanice nabízí k rezervaci koťátka,odchovaná v bytě,oba rodiče u nás k vidění,jak to teda prosím řeší? Jestli teda nemám moc trapné dotazy...
Mám je oba v bytě,mají k dispozici celkem dost prostoru, kocour se přede mnou 14 dní schovával,než vylezl,napřed jsem je nechala oba odčervit,pak jsem řešila nějaké strupy na kůži u kocoura,veterinář ho akorát kousek ostříhal a umyl antiseptickým mýdlem a vzal si za to pětistovku...
Dá se říct,že se s nima teprve seznamuji,samozřejmě mají každý záchod,misku,škrabadlo a dost prostoru.
A opravdu rohlík s mlíkem jim nedávám...
A vy chcete mít CHS? To jsou oba s PP?

napsal(a):
britka klidně ano, nejsou to raná zvířata
a nezapomeňte, že celé je to spojené s délkou světelného dne. je leden, sezona začíná právě teď a teprve teď se začne mrouskat všechno z minulého roku.
Ano vím. O plemeni se zadavatelka nezmiňuje. V každém případě bez kastrace bude veselo.

plemeno je napsáno v nadpisu
a je to tak, jak píše bodlinka

napsal(a):
plemeno je napsáno v nadpisu
a je to tak, jak píše bodlinka
Jejda, to mi uniklo. Za ostatním si stojím.
Maa

XXX.XXX.50.120
Nechci mít chovnou stanici,dostala jsem dvě kočky,teda koupila po pětistovce,oba dlouhosrsté,černý kocour narozený 2019, kočka 2021 s tím,že kastrovaní nejsou,normálně spolu vychází,jsou na sebe zvyklí a žili doma.
A z rodinných důvodů už je mít nemohou,protože majitelka onemocněla,toť celé.
Plemeno britský dlouhosrstý a kocour neznačkuje.
Maa

XXX.XXX.50.120
Můj prvotní předpoklad byl,že uvidím,co se bude dít a podle toho se zařídím.Představa krásných heboučkých koťátek a idylické kočičí rodinky se mi líbila.
Opakuji,s chovem koček v bytě nemám zkušenost.
Předpokládala jsem,že v roce už se mrouskat musela anebo je vykastrovaná,když spolu podle předchozího majitele vycházeli.Žádné drama jsem nečekala.
Kocour si kočky začal všímat víc až tento týden,takže pořeším kastraci minimálně u něj,uvidím,jakou bude mít říji kočka a podle toho se zařídím.
Kočička je moc krásná,moc kontaktní není,možná proto,že je u mně nasáčkovanej furt ten černej,je to takovej moula,napřed jsem ho chtěla nabídnout dál,ale už by mi to bylo líto.
Netuším jaký mají původ,ale očekávala jsem,že pokud jsou normálně zdraví můžou mít i zdravá koťata,která budou krásná a nebude problém je udat a jedno si případně nechat.
Jasně,že nemám zájem je prodávat.
No,ale asi to takhle nepůjde,jednoduše.
Tříletý kocour neznačkuje? Nekastrovaný? Můj značkuje i kastrovaný, naštěstí tedy jen venku, protože tam mu chodí cizí kočky(kocouři) Váš asi ještě neměl důvod, ale začne hned, jak začne mrouskat kočka. A to vám klidně za jeden den přeznačkuje celý byt. Nechtějte to zažít Můj muž by proti kastrování prvního kocoura...do doby, než nám označkoval cizí auto v garáži a celou sedačku, stolek i na zeď se ušlo. Ač jsem všechno prala a drhla několikrát po sobě, přelévala vším možným, ten puch jsem ze sedačky cítila ještě rok poté

Maa
napsal(a):
Můj prvotní předpoklad byl,že uvidím,co se bude dít a podle toho se zařídím.Představa krásných heboučkých koťátek a idylické kočičí rodinky se mi líbila.
Opakuji,s chovem koček v bytě nemám zkušenost.
Předpokládala jsem,že v roce už se mrouskat musela anebo je vykastrovaná,když spolu podle předchozího majitele vycházeli.Žádné drama jsem nečekala.
Kocour si kočky začal všímat víc až tento týden,takže pořeším kastraci minimálně u něj,uvidím,jakou bude mít říji kočka a podle toho se zařídím.
Kočička je moc krásná,moc kontaktní není,možná proto,že je u mně nasáčkovanej furt ten černej,je to takovej moula,napřed jsem ho chtěla nabídnout dál,ale už by mi to bylo líto.
Netuším jaký mají původ,ale očekávala jsem,že pokud jsou normálně zdraví můžou mít i zdravá koťata,která budou krásná a nebude problém je udat a jedno si případně nechat.
Jasně,že nemám zájem je prodávat.
No,ale asi to takhle nepůjde,jednoduše.
Pokud od nich nemáte papíry (jako, že nejspíš ne, protože papírová kočka za pětistovku?), pak nebudete chovat, ale množit. Nedělejte to a nechte oba vykastrovat.
To, že jsou oba (možná zdánlivě) zdraví, nic neznamená. Můžou být přenašeči. Třeba HCM nebo polycystické nemoci ledvin. Asi neznáte jejich rodiče? A jak jsou na tom se zdravím? A jejich případní další potomci?
Maa

XXX.XXX.27.235
napsal(a):
Pokud od nich nemáte papíry (jako, že nejspíš ne, protože papírová kočka za pětistovku?), pak nebudete chovat, ale množit. Nedělejte to a nechte oba vykastrovat.
To, že jsou oba (možná zdánlivě) zdraví, nic neznamená. Můžou být přenašeči. Třeba HCM nebo polycystické nemoci ledvin. Asi neznáte jejich rodiče? A jak jsou na tom se zdravím? A jejich případní další potomci?
Oka
No,na chovnou stanici nemám čas,na kočku s papírama za 12 tisíc peníze,tak ta kastrace bude nejrozumnější řešení.
Myslím,že rodiče by se dali dohledat,ale kdoví.
A kocour opravdu neznačkuje...zatím.
K smradu stačí jejich záchůdky,denně čištěné a pokud jsem u toho tak hned jak se vyprázdní.
Kocour je větší smraďoch, ty stroupky v srsti už nemá,když ho pročesávám,přijde mi,že má výraz víc jak perská kočka,když spí tak chrápe...
No,není žádný krasavec,ale je hodný.
Děkuju za rady.

Maa
napsal(a):
Oka
No,na chovnou stanici nemám čas,na kočku s papírama za 12 tisíc peníze,tak ta kastrace bude nejrozumnější řešení.
Myslím,že rodiče by se dali dohledat,ale kdoví.
A kocour opravdu neznačkuje...zatím.
K smradu stačí jejich záchůdky,denně čištěné a pokud jsem u toho tak hned jak se vyprázdní.
Kocour je větší smraďoch, ty stroupky v srsti už nemá,když ho pročesávám,přijde mi,že má výraz víc jak perská kočka,když spí tak chrápe...
No,není žádný krasavec,ale je hodný.
Děkuju za rady.
V pořádku. Ale..., jak chcete dohledat rodiče, když ti vaši nemají papíry?
Smrad po potřebě je nic ve srovnání se značkováním. To je o hodně vyšší level.
Kastrace bude opravdu nejrozumnější řešení. U obou.
Ať vám dělají jenom radost.
Opět místní tradice - škoda !
Příspěvky @rapotacka11 a @kometa na začátečnický dotaz hloupě agresivní - žádná dobrá atmosféra.
To to neumíte jinak ? Zamyslete se vy dvě přechytralé šéfky zeměkoule, než něco napíšete !! Stačilo by klidně, slušně a věcně.
=====
Jak by tady bylo krásně ... kdyby tady nebyl ty dvě vosy :-)
Já bych kastrovala oba, ono koťata nejsou žádná sranda. Jsou různé genetické nemoci jako napr. HCM, taky je dobré znát krev i skupinu obou, aby Vám nezačala koťata po porodu hned umírat.Taky můžou být kočky příbuzné, může být komplikovaný porod, císař,dokrmování a masírování koťat, může to stát klidně víc, než celý chovný pár a ne za 12000, to je spíš na mazla. Kocour značkovat nemusí, mě chovný kocour neznačkuje,ale když nemají nekastrovaný kočky naplněné své potřeby, trpí. Kocourovi nestačí kryt kočku jednou, 2x za rok, trpí, kočka zase opakovanou říji může získat zánět dělohy a taky trpí, tím spíš, když se cítí
Také máme britku, jsou povahově úžasné, tak vám Maa určitě budou dělat radost:)!
U koček je to jiné než u psů.
Fena odhárá a máte pokoj.
Kočka má jednu říji za druhou ( jak píše Rezzzy), pokud se jí nepodaří zabřeznout a dost se tím vysiluje a šťastná z toho není. A věčně nadržený kocour taky ne.
Ještě přemýšlím, jak kastrovat.
Opravdu oba najednou?
Pro kocoura malý zásah, skoro o tom neví.
Pro kočku zásah do dutiny břišní , přeci jen větší operace, aby tu oslabenou kočku ten kocourek neorval jak malinu..., ještě když je bázlivá.
Co myslíte kočkaři?
A ještě mě napadá jestli je ta kočka opravdu v říji, jestli už nemůže být kastrovaná, protože Maa u ní žádné projevy říje nepopisuje.

buchtikj
napsal(a):
Opět místní tradice - škoda !
Příspěvky @rapotacka11 a @kometa na začátečnický dotaz hloupě agresivní - žádná dobrá atmosféra.
To to neumíte jinak ? Zamyslete se vy dvě přechytralé šéfky zeměkoule, než něco napíšete !! Stačilo by klidně, slušně a věcně.
=====
Jak by tady bylo krásně ... kdyby tady nebyl ty dvě vosy :-)
Zadavatelka s námi komunikuje, takže jí asi agresívní nepřipadáme.

Doron
napsal(a):
Také máme britku, jsou povahově úžasné, tak vám Maa určitě budou dělat radost:)!
Kočka má jednu říji za druhou ( jak píše Rezzzy), pokud se jí nepodaří zabřeznout a dost se tím vysiluje a šťastná z toho není. A věčně nadržený kocour taky ne.
Opravdu oba najednou?
Pro kočku zásah do dutiny břišní , přeci jen větší operace, aby tu oslabenou kočku ten kocourek neorval jak malinu..., ještě když je bázlivá.
Co myslíte kočkaři?
A ještě mě napadá jestli je ta kočka opravdu v říji, jestli už nemůže být kastrovaná, protože Maa u ní žádné projevy říje nepopisuje.
Já bych začala tím kocourem. Až z něho vyprchají hormony a trochu se zklidní, pak kočku.

Doron
napsal(a):
Opravdu oba najednou?
Co myslíte kočkaři?
Jo a kočka kastrovaná být může. Akorát zvenčí se to nepozná. Teda teoreticky podle jizvy, ale... A na USG je to vidět blbě.
Kocour po kastraci může být ještě asi měsíc plodný. Některé kočky můžou mít říje tiché,to neznamená, že je to nevysiluje. Jedna moje kočka měla do nedávná říje tiché, že bych to skoro ani nepoznala. Teď ji je rok a půl a už řve jak tur, tak pojede za kocourem.Po kastraci bych kočku oddělila,at má klid, ale myslím, že když půjdou oba najednou, bude to pro ně lepší, oba budou chvilku v klidu, jsou stejně cítit

Rezzzy
napsal(a):
Kocour po kastraci může být ještě asi měsíc plodný. Některé kočky můžou mít říje tiché,to neznamená, že je to nevysiluje. Jedna moje kočka měla do nedávná říje tiché, že bych to skoro ani nepoznala. Teď ji je rok a půl a už řve jak tur, tak pojede za kocourem.Po kastraci bych kočku oddělila,at má klid, ale myslím, že když půjdou oba najednou, bude to pro ně lepší, oba budou chvilku v klidu, jsou stejně cítit
Mýlíte se. Kde by ty spermie ten měsíc přežívaly? Navíc životaschopné.
Jo, měsíc po kastraci v sobě ještě může mít hormony, ale spermie určitě ne.

"Kocour je schopen oplodnění ještě 3 týdny po zákroku a po tuto dobu může taky přetrvávat značkování teritoria."
zdroj : https://www.metropolevet.cz/service/kastrace-kocoura-praha/
napsal(a):
Odpovídáme normálně. Já vím, že jsi Maxe dostala a nic moc o kočkách nevěděla. Ale tohle? Divit se, že nekastrovaný kocour obtěžuje nekastrovanou kočku? A chtít koťata?
...Kometko..ruku na srdce Neodpovídáte..i některé další..napřed si vždycky "rýpnete"...a pak se divíte,že se kolikrát už neozvou...Vím,o čem mluvím,já si tím prošla,akorát jsem už stará bába,tak nejsem tak "chytlavá"...vydržela jsem..Tazatelky můžou být mladé,nezkušené....Tak se jich to dotkne-očekávají odpovědi na tu svou-byť podle vás holky blbou otázku..Zeptala se naprosto normálně na věc,o které nic neví,tak ji to zajímá!!
Však právě proto se sem šla zeptat ...je to pořád dokola..Ale napřed musí být prostě ten sarkasmus,a pak se teprve-někdy-dostane k té odpovědi..Ne každý si prostuduje nějaké materiály o kočkách,než se rozhodne do "toho" jít..Takže,až vznikne ten "problém",tak hledá,kde by se tak zeptal ...a ejhle,je tu iFauna
Tak tam dá dotaz-neviný(nevinný?)-mám ráda tvé opravy Reni -čekám na ně.....a co bude dál-to už víme. .
Jsem tu s váma holky už pátým rokem(dnes mám jakousi nostalgii.vím,nepatří to sem)...znáte mě už ..nikam jinam nechodím,jen sem na kočky..Nemám FB ani ty jiné vymoženosti...Mám vás ráda,žiju tu prakticky s váma...
Ano Rapoťačko,někdy plehním vlákno fotkama,reakcema od věci...ale snad se to dá nějak přežít..a myslím,že nejsem sama,kdo rozvine debatu mimo téma.. Jsme lidi..
Bobča
Ano Rapoťačko,někdy plehním vlákno fotkama,
reakcema od věci...ale snad se to dá nějak přežít..
a myslím,že nejsem sama,kdo rozvine debatu mimo téma..
To mi ale nevadí, na všechny fotky se ráda dívám.
A s "plevelem"?
Nikdy jsem Vám nic nevytkla - nejsem lepší.
Ale jinak máte pravdu.
Půjdu do sebe, snad to chvíli ta zmije vydrží, zkusím to.
Maa

XXX.XXX.107.58
napsal(a):
Zadavatelka s námi komunikuje, takže jí asi agresívní nepřipadáme.
Připadáte,ale fakt jsem potřebovala nějakej názor,že byla v komentářích zmiňované hodnocení "duchaplnosti" dotazu a žádná odpověď.
Pak jsem se jí dočkala a děkuji,ale tady se už na nic ptát nebudu,tady už všechno vědí.
Děkuju za odpovědi k věci všem diskutujícím.
Krásný den.
Maa

XXX.XXX.107.58
A jestli o kočkách nic nevím?Vy nevíte nic o tom co vím nebo ne.
Nemám zkušenost s chovem koček doma.
U venkovní kočky nikdy říje vidět nebyla.
A u kocoura taky ne.Společně jsme je nechovali,vždy jen kočku nebo kocoura.
Cizí kocouři bývají agresivní na koťata,ale nevěděla jsem jak domácí.
Jedna chovatelka mi nabízela zabřezlou kočku k těm mým dvěma,že si budou vypomáhat,což znělo dost nepravděpodobně.
Nevím všechno a nikdo neví všechno.A všude se najdou lidé s hloupými dotazy a lidé hloupí ze své podstaty.
Ale takový je svět.
Tohle byl můj poslední příspěvek,tak se omlouvám za to,že je mimo.

napsal(a):
"Kocour je schopen oplodnění ještě 3 týdny po zákroku a po tuto dobu může taky přetrvávat značkování teritoria."
zdroj : https://www.metropolevet.cz/service/kastrace-kocoura-praha/
Nedočetla jsem se, kde se teda ty spermie berou a kde přežívají, když už kocour nemá varlata ani nadvarlata. Navíc přežitelnost spermiíí (pokud nejsou v tom nadvarleti) je 72 hodin.
Prostě se mi to nezdá.

Maa
napsal(a):
Jedna chovatelka mi nabízela zabřezlou kočku k těm mým dvěma,že si budou vypomáhat,což znělo dost nepravděpodobně.
Nevím všechno a nikdo neví všechno.A všude se najdou lidé s hloupými dotazy a lidé hloupí ze své podstaty.
Ale takový je svět.
U venkovní kočky si říje všimnout nemusíte. Kocour říji nemá.
Ne, příspěvek není mimo.

napsal(a):
Nedočetla jsem se, kde se teda ty spermie berou a kde přežívají, když už kocour nemá varlata ani nadvarlata. Navíc přežitelnost spermiíí (pokud nejsou v tom nadvarleti) je 72 hodin.
Prostě se mi to nezdá.
Mimochodem, konzultovala jsem i s praktikujícími kolegyněmi (třemi). Všechny se shodly, že je to nesmysl. Pokud se kocour vykastruje správně.
Navíc jedna z nich pana doktora zná ze studiií. Aniž bych řekla jeho jméno, vyslovila ho sama. Takže očividně ví.
Maa
napsal(a):
Ale takový je svět.
Jestli sem ještě přijdete....ono nejde o to, že o kočkách moc nevíte, ani já, která s nima (stejně jako vy venkovníma) žila celý život, jsem o chovu koček doma, které mám teď 15let, nevěděla nic. A ještě ani dnes o nich všechno nevím a nebo si nejsem jistá. Problém je spíš v uvažování, které jste předvedla: nic o kočkách nevím, ale hodlám na nich chovat, koťata by byla super. To je něco jako ,,Modrá laguna"...jenže těm se to stalo nedopatřením, žádná panička jim to nenaplánovala. Hodíte k sobě tříletého nekastrovaného kocoura a mladou kočku a děj se vůle boží...

Bobča
napsal(a):
...Kometko..ruku na srdce Neodpovídáte..i některé další..napřed si vždycky "rýpnete"...a pak se divíte,že se kolikrát už neozvou...Vím,o čem mluvím,já si tím prošla,akorát jsem už stará bába,tak nejsem tak "chytlavá"...vydržela jsem..Tazatelky můžou být mladé,nezkušené....Tak se jich to dotkne-očekávají odpovědi na tu svou-byť podle vás holky blbou otázku..Zeptala se naprosto normálně na věc,o které nic neví,tak ji to zajímá!!
Však právě proto se sem šla zeptat ...je to pořád dokola..Ale napřed musí být prostě ten sarkasmus,a pak se teprve-někdy-dostane k té odpovědi..Ne každý si prostuduje nějaké materiály o kočkách,než se rozhodne do "toho" jít..Takže,až vznikne ten "problém",tak hledá,kde by se tak zeptal ...a ejhle,je tu iFauna
Tak tam dá dotaz-neviný(nevinný?)-mám ráda tvé opravy Reni -čekám na ně.....a co bude dál-to už víme. .
Jsem tu s váma holky už pátým rokem(dnes mám jakousi nostalgii.vím,nepatří to sem)...znáte mě už ..nikam jinam nechodím,jen sem na kočky..Nemám FB ani ty jiné vymoženosti...Mám vás ráda,žiju tu prakticky s váma...
Ano Rapoťačko,někdy plehním vlákno fotkama,reakcema od věci...ale snad se to dá nějak přežít..a myslím,že nejsem sama,kdo rozvine debatu mimo téma.. Jsme lidi..
..ale ony jsou to opravdu mnohdy dětské dotazy, které jde i selským rozumem bez velkých zkušenosti zodpovědět.....a navíc jak správně podotykáte, lidi se jinam podívat nejdou, takže se v dotazech mnohdy snoubí bl.bost s lenosti.....ony ty dotazy jsou tady pořád dokolečka dokola, takže se opravdu nelze divit, že se tady odpovídá tak jak odpovídá......

"že se tady odpovídá tak jak odpovídá......"
taky existuje ještě druhá možnost, než "odpovídat tak, jak se odpovídá " - a to NEODPOVÍDAT

napsal(a):
"že se tady odpovídá tak jak odpovídá......"
taky existuje ještě druhá možnost, než "odpovídat tak, jak se odpovídá " - a to NEODPOVÍDAT
...to sice ano, ale občas se opravdu nedivím, že někdo odpoví tak jak odpoví, když zaúřaduje lenost s blbostí.....a hlavně holky nikdy neodpovídají vulgárně ani z mého hlediska zvlášť urážlivé, spíš tak, že by to mělo tazatele nakopnout tím správným směrem....
napsal(a):
...to sice ano, ale občas se opravdu nedivím, že někdo odpoví tak jak odpoví, když zaúřaduje lenost s blbostí.....a hlavně holky nikdy neodpovídají vulgárně ani z mého hlediska zvlášť urážlivé, spíš tak, že by to mělo tazatele nakopnout tím správným směrem....
nedá mi to,ještě budu oponovat..tady to ale přece není o "nakopávání" nějakým směrem přece.. ..
Holky neodpovídají vulgárně,ale sarkasticky..prostě si napřed rýpnou...Protože to nemůžou vydržet,když další naivní chovatelka se ptá na otázku,která tu už stokrát zazněla...protože "ONA" (zadavatelka)to neví..neví,že tu má hledat ve starých vláknech podobné téma...Prostě se jen naivně zeptala
a pokud to tazatelka vzdá,nic se vlastně nedoví..protože neví,že je "nakopávaná" k něčemu,a neví vlastně k čemu,hm?je to logické?
"Howk"

Bobča
napsal(a):
nedá mi to,ještě budu oponovat..tady to ale přece není o "nakopávání" nějakým směrem přece.. ..
Holky neodpovídají vulgárně,ale sarkasticky..prostě si napřed rýpnou...Protože to nemůžou vydržet,když další naivní chovatelka se ptá na otázku,která tu už stokrát zazněla...protože "ONA" (zadavatelka)to neví..neví,že tu má hledat ve starých vláknech podobné téma...Prostě se jen naivně zeptala
a pokud to tazatelka vzdá,nic se vlastně nedoví..protože neví,že je "nakopávaná" k něčemu,a neví vlastně k čemu,hm?je to logické?
"Howk"
....za svým si stojím, pak ještě existují knihy.....a pokud tazateleka přišla na faunu, stačí se podívat po obdobných tématech, tohle všechno už tu bylo zodpovězeno tisíckrát.....

Bobča
napsal(a):
..no jo no...co člověk,to názor
.....ano.....

Bobča
napsal(a):
"Howk"
Nejde o to, že má hledat ve starých vláknech. My jsme jenom předpokládaly (2 ženy), že zadavatelka má základní biologické vzdělání a povědomí. Její otázka - má kočka říji a proto ji kocour obtěžuje?
Očividně tomu tak není a já podcenila situaci, kdy jsem si myslela, že to přece ví každý.
napsal(a):
Nejde o to, že má hledat ve starých vláknech. My jsme jenom předpokládaly (2 ženy), že zadavatelka má základní biologické vzdělání a povědomí. Její otázka - má kočka říji a proto ji kocour obtěžuje?
Očividně tomu tak není a já podcenila situaci, kdy jsem si myslela, že to přece ví každý.
Reni,kašli už na to hoďme to za hlavu..ty v tom žiješ,tak to správně předpokládáš,ale vědomosti z biologie dnešní mládeže??díváš se někdy na "nikdo není dokonalý?" .
.jak je to teda s tím neviným a nevinným. ..Já bych řekla neviný dotaz,hm?

".jak je to teda s tím neviným a nevinným. ..Já bych řekla neviný dotaz,hm?"
https://www.pravopisne.cz/2010/09/vinny-x-viny/

napsal(a):
Mimochodem, konzultovala jsem i s praktikujícími kolegyněmi (třemi). Všechny se shodly, že je to nesmysl. Pokud se kocour vykastruje správně.
Navíc jedna z nich pana doktora zná ze studiií. Aniž bych řekla jeho jméno, vyslovila ho sama. Takže očividně ví.
Konzultovala jsem s dalšími dvěma kolegy. Shodujkeme se, je to nesmysl.Šest lidí je už malá statistika.
V rámci objektivity jsem vzneska dotaz i na příslušnou kliniku. Uvidím, jak mi odpoví.

Bobča
napsal(a):
Reni,kašli už na to hoďme to za hlavu..ty v tom žiješ,tak to správně předpokládáš,ale vědomosti z biologie dnešní mládeže??díváš se někdy na "nikdo není dokonalý?" .
.jak je to teda s tím neviným a nevinným. ..Já bych řekla neviný dotaz,hm?
Nekašlu, protože když iveterinář píše nepravdy...
Nevinný dotaz, ale člověk je (ne)vinen.

napsal(a):
Konzultovala jsem s dalšími dvěma kolegy. Shodujkeme se, je to nesmysl.Šest lidí je už malá statistika.
V rámci objektivity jsem vzneska dotaz i na příslušnou kliniku. Uvidím, jak mi odpoví.
Oprava - shodujeme.
napsal(a):
".jak je to teda s tím neviným a nevinným. ..Já bych řekla neviný dotaz,hm?"
https://www.pravopisne.cz/2010/09/vinny-x-viny/
tak jsem pochopila,že ať víno,nebo vina,je stejné,což bych právě řekla,že by v tom měl být rozdíl....Vina-viný....a víno-vinný...co už
ale děkuji hmn

napsal(a):
Zvláštní. Mail se mi už dvakrát vrátil jako nedoručitelný. Volat tam nebudu. Já si myslím svoje.