Kdy končí kočičí puberta?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Danniska

16.1.2023 00:34
Danniska

XXX.XXX.250.135

Dobrý den,
máme doma 3 letou kočku a k ní jsme si pořídili ještě kotě z útulku, aby nebyla sama,když jsme v práci.
Kočičce z útulku je zhruba 7-9 měsíců. Je nádherná, mazlivá a hodně zvědavá. Jen poslední 3 týdny jsou s ní problémy. V noci skáče na skříně, do kytek, po televizi , stahuje věci ze sušáku, motá se do žaluzií, ožírá aloe vera.
Veterinář nám doporučil pokaždé použít vodní pistolku, že voda kočce řekne DOST!! Jen u naší puberťačky to nefunguje, vodu má ráda a sama si vleze i do sprchy pod tekoucí vodu.
Kočky mají skrabadla,hračky i dost prostoru.
Se starší kočkou nebyl nikdy problém, ale náš malý ďábel je pohroma.
Kolega si vzal ze stejného útulku sestru našeho ďáblíka a má s ní stejné problémy jako my.
Můžete prosím někdo poradit, jak dospívající kočku zkrotit ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.1.2023 03:17

to není žádná puberta a nepotřebuje to krotit. je to prostě mladé, aktivní zvíře a může být aktivní klidně do vysokého stáří.

místo vodní pistolky pořiďte hračky a s kočkou si hrajte!

16.1.2023 08:06

Danniska napsal(a):
Dobrý den,
máme doma 3 letou kočku a k ní jsme si pořídili ještě kotě z útulku, aby nebyla sama,když jsme v práci.
Kočičce z útulku je zhruba 7-9 měsíců. Je nádherná, mazlivá a hodně zvědavá. Jen poslední 3 týdny jsou s ní problémy. V noci skáče na skříně, do kytek, po televizi , stahuje věci ze sušáku, motá se do žaluzií, ožírá aloe vera.
Veterinář nám doporučil pokaždé použít vodní pistolku, že voda kočce řekne DOST!! Jen u naší puberťačky to nefunguje, vodu má ráda a sama si vleze i do sprchy pod tekoucí vodu.
Kolega si vzal ze stejného útulku sestru našeho ďáblíka a má s ní stejné problémy jako my.

Viz bodlinka. Je to normální, mladá a hravá kočka. Každá je jiná. Že vaše starší byla klidnější, nic neznamená.

Lidi taky nejsou všichni stejní, že jo.

16.1.2023 08:35
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Asi by jí bylo dobře venku.
Tam má o zábavu postaráno.

To samozřejmě neznamená, že ji vyšoupnete ven.
I to se musí kočka z bytu nejdříve naučit
a vy byste měli vědět, že ji budou venkovní
kočky napadat a vyhánět, protože si to území
už zabraly.
Rada pro příště. Koťata do bytu si bereme
rovnou dvě a nejlíp taky z bytu.
Potřebují okusovat trávu ...

16.1.2023 10:05
Bobča

XXX.XXX.20.192

Danniska napsal(a):
Dobrý den,

nechci strašit-ale může být i hůř 7-9 měsíců je ještě "malý"....Já vyřešila žaluzie vytažením nahoru,dala závěsy,ale to pak musíte počítat,že po nich bude šplhat-takže vytažené nitky...ale menší zlo,jak zničené žaluzie...

Dejte "dáblíka" kolegovi,ať si koťata pohrají spolu a vy si pořiďte starší kočku z toho útulku...hm?Možná by bylo té starší doma samotné líp,kdyby měla klid...

já měla jednoho ďábla,a lituju,že jsem si fakt nevzala 2,aby se spolu vyřádili ve dne a v noci mi třeba dali pokoj...Pokud neřádí v noci,může brzo začít...
Nepíšete,jaké máte podmínky,jestli by časem nemohl chodit ven...

16.1.2023 11:38

pokud není kastrovaná, může jít o projev blížícího se/začínajícího mrouskání

jinak jde o normální chování se šelmy kočkovité
člověk tomu může pomoci tak, že kočku naučí denní režim, kde bude mít kočka dost aktivit přes den, aby se zvýšila pravděpodobnost odpočinku v noci
a jde to s věkem, i když u některých to zklidnění může trvat i navěky

"Veterinář nám doporučil pokaždé použít vodní pistolku, že voda kočce řekne DOST!"
k tomuto technická poznámka (používám na kocoury, aby šli od sebe a ne do sebe)
stříkačka - účinek na Bedřicha 100%, na Alberta 0%
postřikovač - Albert 100%
neboli není jedno, v jaké podobě ta voda je
ale je to trest, a trestat potřebu vybít energii zrovna dvakrát košer není

edit :
sešli se mi zde, jako koťata, dva kocourci - o těch jsme ani nevěděli
sešly se mi zde dvě kočičky, jako koťata - úplně nejlepšejší zábava byla šplhat po záclonách v ložnici a dusat přes "spícího" člověka, tak mezi jednou a třetí ráno - prosím přístup ven otevřen!

16.1.2023 13:31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
pokud není kastrovaná, může jít o projev blížícího se/začínajícího mrouskání

jinak jde o normální chování se šelmy kočkovité
člověk tomu může pomoci tak, že kočku naučí denní režim, kde bude mít kočka dost aktivit přes den, aby se zvýšila pravděpodobnost odpočinku v noci
a jde to s věkem, i když u některých to zklidnění může trvat i navěky

"Veterinář nám doporučil pokaždé použít vodní pistolku, že voda kočce řekne DOST!"
k tomuto technická poznámka (používám na kocoury, aby šli od sebe a ne do sebe)
stříkačka - účinek na Bedřicha 100%, na Alberta 0%
postřikovač - Albert 100%
neboli není jedno, v jaké podobě ta voda je
ale je to trest, a trestat potřebu vybít energii zrovna dvakrát košer není

edit :
sešli se mi zde, jako koťata, dva kocourci - o těch jsme ani nevěděli
sešly se mi zde dvě kočičky, jako koťata - úplně nejlepšejší zábava byla šplhat po záclonách v ložnici a dusat přes "spícího" člověka, tak mezi jednou a třetí ráno - prosím přístup ven otevřen!

Jasně! Venku přece nebyl ten spící člověk.

Přidejte reakci

Přidat smajlík