Britský medvídek

Prodám Britskou krátkosrstou kočku - Chlupatý dlouhosrstý medvídek Darcy hl...
Dohodoudobry den, potřebovala bych poradit. mam doma dva roky starou kočku a bydlíme s přítelem a ještě jedním spolubydlícím v bytě. Každou noc nás kočka budí a snaží se dostat ke spolubydlícímu do pokoje. On ji tam nechce, protoze by ho nenechala spát a dělala bordel. Ale to neustálé škrabaní na dveře je otravné pro všechny. Jak to kočku odnaučit? nechci pouzivat nasili nebo po ni neco hazet ale nevim si uz rady. (a ne opravdu ji tam nemuzeme pustit, spolubydlici kocky nema rad). dekuji za rady. (btw před dveře už jsme postavili co šlo aby se k nim nedostala ale ona si cestu vždy najde)
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nikol/123
napsal(a):
dobry den, potřebovala bych poradit. mam doma dva roky starou kočku a bydlíme s přítelem a ještě jedním spolubydlícím v bytě. Každou noc nás kočka budí a snaží se dostat ke spolubydlícímu do pokoje. On ji tam nechce, protoze by ho nenechala spát a dělala bordel. Ale to neustálé škrabaní na dveře je otravné pro všechny. Jak to kočku odnaučit? nechci pouzivat nasili nebo po ni neco hazet ale nevim si uz rady. (a ne opravdu ji tam nemuzeme pustit, spolubydlici kocky nema rad). dekuji za rady. (btw před dveře už jsme postavili co šlo aby se k nim nedostala ale ona si cestu vždy najde)
Unavit přes den?
Snad mě tu neukamenujete, ale já doporučuju dveře polepit oboustrannou lepicí páskou, kočce to bude nepříjemné, párkrát to zkusí ale nechá toho. Když jsem ještě bydlela s kamarády, některým se nelíbilo, že kočka leze na jídelní stůl, tak jsme ho polepili na cca 14 dnů oboustrankou, kočka tam párkrát skočila, zjistila, že je to něco lepivého a fuj a už tam pak ani nezkoušela chodit. Sedala si způsobně jen na židli ...Myslím, že jí to nijak neublížilo a všichni byli spokojení, jinak mohla všude, ale jídelní stůl a linka byla pro nekočkaře tabu ...teď bydlíme sami a kočky na linku už ani nezkouší lézt...na stolek si občas vyskočí, ale nám to nevadí.
Určitě bych ji za to netrestala, ani po ní nic neházela! Anebo prostě vydržet, pokud se tam nikdy nedostane a její škrábání bude marné, mohla by toho nechat.
Jinak jak píšou ostatní, pořádně ji večer unavit, dát jí véču a možná bude klid. Naše kočky teda v noci díkybohu bordel nedělají, spí s náma v posteli
Edit: je ale možné, že když nebude moct na dveře škrábat, zkusí u nich mňoukat
Já bych taky zavedla restrikce pro kočku, napadla mě oboustranka taky :-) Jen právě jsem se bála kamenování, tak děkuji za odvahu, kdyžtak u té zdi nebudu stát sama :-D
napsal(a):
Já bych taky zavedla restrikce pro kočku, napadla mě oboustranka taky :-) Jen právě jsem se bála kamenování, tak děkuji za odvahu, kdyžtak u té zdi nebudu stát sama :-D
Tak ono podle mě jakékoliv hubování a domlouvání kočce nemá vůbec žádný efekt, házet po ní něco a podobně...ta kočka není blbá, spojí si to s osobou co háže věci...navíc taky pozná, že člověk není v dosahu a nic po ní teď nehodí...ani to není vymahatelné za jakékoliv situace, takže neúčinné.
Je nejúčinnější, aby kočka přišla sama na to, že tohle dělat nechce, že z toho nic nemá a navíc je jí to nepříjemné...a ideálně to není nijak spojené s člověkem.
Myslím, že ta oboustranka, jestli někomu ublíží, tak to budou maximálně dveře, pokud jsou nekvalitní :D...je to takové nenásilné, jednoduché řešení.
Potom se naskýtá ještě možnost vystěhovat spolubydlícího a nastěhovat si kamaráda, kterému kočka nevadí . Já osobně bych nemohla bydlet s člověkem, kterému vadí moje zvíře...ono to stejně nakonec povede nejspíš k hádkám a nepříjemné atmosféře.
rapotacka11
napsal(a):
Stačilo by, aby zadavatelka myslela.
Než si pořídí příště zvíře.
To je sice hezké, ale to jí teď nejspíš nijak nepomůže. Nevíme co k pořízení kočky vedlo, třeba dříve měli lepší podmínky, mohli kočku najít jako vyhozené kotě, a už si ji nechali, atd...ale teď se situace změnila, museli si třeba najít spolubydlícího. Nevím, nesoudím a vím, že může být nepříjemné, když celý byt kočka nenechá vyspat o to je to horší, pokud spolubydlící kočku nemusí.
Já bych tedy spolubydlící primárně vybírala na základě toho, jak se staví ke zvířatům a asi bych ani nebydlela s nikým, koho neznám. Pokud kočka může do celého bytu, jen do jediného pokoje ne, zase bych to neviděla jako tragédii a i s tím se dá určitě nějak pracovat.
Kočce se dostatečně věnovat a nechat ji upustit energii, pokud ani to nepomůže, tak polepit ty dveře nikomu neublíží a může to celou situaci vyřešit.
Ještě si pamatuju, že Jackson Galaxy míval jakési spreje na čidlo, co vyfouknou vzduch když se k nim kočka přiblíží, a vím, že většině koček toto taky bude asi vadit, ale vůbec nevím, jestli se toto u nás dá sehnat. Jsou to řešení, která kočce nijak neubližují.
Další varianta je se přestěhovat jen s přítelem a kočkou jinam.
Případně bych doporučila zadavatelce kontaktovat Kláru Nevečeřalovou. Ta by mohla mít na situaci třeba úplně jiný pohled a poradit něco jiného, co situaci vyřeší.
napsal(a):
že jsem to nevěděla dřív...určitě bych tu oboustranku vyzkoušela taky...
Ten spolubydlící asi nemá nic proti kočce,jinak by tam asi vůbec nebydlel..ale potřebuje se prostě jenom vyspat do práce-nebo školy,a nemá rád,když mu kočka skáče v noci po hlavě..A kočka nepochopí,proč je večer zavřeno,jestliže tam třeba ve dne může to nevíme..
Bobča
napsal(a):
že jsem to nevěděla dřív...určitě bych tu oboustranku vyzkoušela taky...
Ten spolubydlící asi nemá nic proti kočce,jinak by tam asi vůbec nebydlel..ale potřebuje se prostě jenom vyspat do práce-nebo školy,a nemá rád,když mu kočka skáče v noci po hlavě..A kočka nepochopí,proč je večer zavřeno,jestliže tam třeba ve dne může to nevíme..
No jasně, pokud tam kočka nemůže v noci a jindy jo, je to špatně.
Nesmí ji tam pouštět vůbec nikdy, aby to fungovalo. Žádný takový že jednou jo a jednou ne. Prostě pokoj pro kočku za dveřmi musí přestat existovat úplně za každé situace a spolubydlící se bude muset naučit zavírat i když jde jen na záchod.
To je stejné, jako když přítel pustil párkrát kočky na chodbu za byt a potom se divil, že u dveří kočka mňoukala, že se chce projít po chodbě. Vydrželo jí to přes dva měsíce a to tam byla asi 2x ...takže se to zatrhlo, žádné "občas může na chodbu"...zvíře nechápe, že jednou tam může a podruhé nemůže.
Edit: byl tam s ní samozřejmě taky a jen minutku, dvě :D i tak to stačilo aby se kočka dožadovala, že se chce projít po chodbě.
napsal(a):
No jasně, pokud tam kočka nemůže v noci a jindy jo, je to špatně.
Nesmí ji tam pouštět vůbec nikdy, aby to fungovalo. Žádný takový že jednou jo a jednou ne. Prostě pokoj pro kočku za dveřmi musí přestat existovat úplně za každé situace a spolubydlící se bude muset naučit zavírat i když jde jen na záchod.
To je stejné, jako když přítel pustil párkrát kočky na chodbu za byt a potom se divil, že u dveří kočka mňoukala, že se chce projít po chodbě. Vydrželo jí to přes dva měsíce a to tam byla asi 2x ...takže se to zatrhlo, žádné "občas může na chodbu"...zvíře nechápe, že jednou tam může a podruhé nemůže.
Edit: byl tam s ní samozřejmě taky a jen minutku, dvě :D i tak to stačilo aby se kočka dožadovala, že se chce projít po chodbě.
Mě jednou utekl Max,jako malý-asi 3 měsíční..metl nahoru do 4 patra,ani jsem ho nemohla dohonit-proplétal se zkratkami mezi zábradlím..Od té doby se dožadoval pořád..Nechávala jsem ho pak-obzvlášť právě v noci,nechala jsem pootevřené dveře-abych se aspoň chvíli prospala..Lehával na mezipatře a pozoroval lidi..Chodil si po zábradlí a já měla chvíli klid.I pak ve dne...Jenže pak se to znelíbilo jednomu pejskaři-chápu,měl většího pesana..Ostatní přenesli pejsky v ruce a kocour si na ně i zvykl..Jedna paní nahoře si ho pouštěla i do bytu se s ním pomazlit Jenže pak,jak se mu to zatrhlo..Konec..Škrábání,mňoukání..Měl jednu dobu ve sprcháči misku s vodou,bo vždy ji vyžbrndal na zem...To samé ve sprše,a roznášel to po bytě...zrušila jsem to,Zavřela jsem,a ten rachot na ty plastové dveře se nedal vydržet-na paneláku..Prostě se vehementně dožadoval toho zakázaného...
Jsem se zas rozkecala-pardon..